Обговорення:Курт Хамрін

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Найсвіжіший коментар: Unikalinho у темі «Українська мова -- не російська» 9 років тому
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Українська мова -- не російська[ред. код]

Roman333, тільки тим, що рос. мова є Вашою рідною, я можу пояснити вашу останню правку. Але:
1. укр. мовою правильно буде "взимку", а не "зимою".
2. В укр. мові, на відміну від рос., є чергування варіантів прийменника у/в, залежно від позиції (між приголосними - у, між голосними - в.
Що ж до написання прізвища, то тут насправді є різні погляди. Але от дивіться: навіть столицю Фінляндії (Helsinki) "Український правопис" називає "Гельсінкі" (хоча якраз тут мало б бути через "х", бо фінська мова - НЕ германська). То тим більше має бути шведське (германське) "Гамрін"... Пропоную повернути як було (бо я двічі одну й ту ж зміну в одній темі не роблю)--Unikalinho (обговорення) 02:29, 30 жовтня 2014 (UTC)Відповісти

Доброго дня!
  1. Не за адресою. Дивіться уважніше історію редагувань: хто і що. Якщо десь і підтер виправлений русизм, то вибачте. На майбутнє: робіть окремо доцільні і суперечливі редагування. Тоді таких проблем не буде.
  2. Якщо Ви визнаєте що існують різні погляди, то чому саме Ваш має брати гору? Правило про Г і Ґ доволі загальне і не дає жодних пояснень стосовно скандинавських мов і фіно-угорської мовної групи. Навчіться з повагою відноситись до праці інших людей. Так вважав, і тому так зробив (і в рамках правил). У УкрВікі достатньо білих плям, де можна проявити себе і дотримуватися Ваших поглядів на правила правопису.
  3. Дані редагування є половинчатими. У тексті так написано, а назва — інша. Якщо виправляти, то і назву. Але і на цьому справа не закінчена — потрібно обов'язково виправити шаблони і за можливістю у сторінках, що на неї посилаються. Було зроблено?
  4. Значок після Але: з РосВікі, в українській — трохи інший. )
  5. Стосовно цього. Спортивний розділ УкрВікі маленький і всі його дописувачі звикли до конструктивної роботи. Той так вважає, а інший — по-іншому. І якщо Ви будете виказувати свою зверхність незнайомим людям — чи отримаєте від них допомогу? Давайте вважати все оце прикрим непорозумінням і поставимо крапку. Я повертаю її в стабільний стан. З повагою, Roman333 (обг.) 14:29, 30 жовтня 2014 (UTC)Відповісти
  1. Пункти 2, 5: Я ж пояснив "свою" точку зору. А Ви дочитали до "є різні погляди" і все. Прочитайте ще й наступні два речення. Сюди додам, що саме ці два речення й пояснюють мої дії.
  2. "Але і на цьому справа не закінчена — потрібно обов'язково виправити шаблони і за можливістю у сторінках, що на неї посилаються. Було зроблено?" А що, всі інші роблять усю цю роботу? Це фізично неможливо - одному учаснику зробити все це. Зрештою, у Вікіпедії є редірект )
  3. Вашого пункту 4 я взагалі не зрозумів )
  4. Ну і про повагу. Хочете сказати, що робити виправлення - неповага з мого боку? Оце так-так! Чи право редагувати статтю має тільки її автор? Тоді покажіть мені, де це написано? Бо з різних статей (історія виправлень) видно, що це не так. Всі правки були погоджені в обговоренні? - теж ні (обговорення статей часто взагалі порожні, а правок від різних людей багато). Так у чому ж неповага-то? Чи може, спроба поставити "адекватні" на ту епоху прапори або підняття цієї теми в обговоренні -- це демонстрація зверхності або деструктив? По-моєму, від цього користь усім буде. Ну а не хочете, то й не треба... Це ж не для мене особисто вікіпедія, і не для себе особисто я ці прапори прошу поставити...--Unikalinho (обговорення) 22:32, 30 жовтня 2014 (UTC)Відповісти