Обговорення:Лисиця (група родів)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Найсвіжіший коментар: AS у темі «Почитайте цей опус!» 11 років тому
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Почитайте цей опус![ред. код]

"Згідно сучасних уявлень про філогенію псових група лисиць у розумінні, яке використовується в цій статті, — поліфілетична, отже, непридатна для використання в якості таксону."

"З вищезгаданих причин строго зіставити значення терміна «лисиця» ряду зоологічних видів не представляється можливим. В цілому, керуючись суб'єктивними оціночними критеріями, заснованими на характерному «лисячому» зовнішньому вигляді, лисицями можна вважати наступних тварин".

Це типово для української вікіпедії? Чи такі статті дозволяється робити тільки наближеним до адміністраторів? Що за "група родів" і при тому "це не таксон"? І що значить "група непридатна до використання"????

Цей жах хтось із редакторів читав? Чи це ними все й написано?

Слово "Лисиця", або "Лис" в зоології - це назва роду "Vulpes".

І чому рід "Лисиця" став родом "ЛисицІ"?

"Група родів" — це множина родів. "Це не таксон", "група непридатна до використання" — мабуть мається на увазі, що це не монофілетична клада. «чому рід "Лисиця" став родом "ЛисицІ"?» — можливо, помилка --ASƨɐ 19:40, 20 січня 2013 (UTC)Відповісти

Це не помилка, а діяльність одного і того ж вашого автора! З такою логікою він скоро перейменує назви всіх родів на множину і буде писати за логікою цієї статті, що "Миша (група родів) включає рід Миші і рід Летючої Миші"! І тоді тут треба буде все переробляти. Якщо це стаття про багатозначну назву, то не треба сюди приплітати систематику. Ті всі списки родів і видів мають бути у описі родини!

Без систематики стаття буде неповна. Якщо Вам не подобається такий перелік без джерел, закоментуйте його --ASƨɐ 20:04, 20 січня 2013 (UTC)Відповісти

Подивіться на списки посилань на цю і з цієї сторінки (і вибрані статті, і види лисиць), і побачите, скільки плутанини внесла ця "група родів". І заради чого? Заради того, щоби сказати, що "лисицею" називають інколи не тільки лисиць?

для значимої інформації (пару фраз) достатньо статті Лисиці (триба). А цю - геть вилучити.