Обговорення:Малахов Віктор Аронович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Найсвіжіший коментар: Dzyadyk у темі «Більченко» 7 років тому
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Декілька слів про діалог та філософію діалогу[ред. код]

Незрідка найнадійніший шлях до осягнення суті тих або тих понять нам відкриває етимологія. Слово «діалог» походить від грецького dialogos, що означає «поділений» або «поширений» логос — смисл, що переходить межі індивідуальних свідомостей і стає спільним надбанням учасників його обговорення. Тож прошу звернути увагу: діалог як такий жодним чином не зводиться до дискусії. Вільна дискусія, безперечно, являє собою невід'ємний елемент повноцінного наукового і громадського життя; за своєю суттю вона є своєрідним інтелектуальним двобоєм: кожен з учасників дискусії прагне утвердити власну точку зору як єдино правильну й продемонструвати неспроможність точки зору свого опонента. Не випадково в основі терміну «дискусія» — латинське дієслово discutio, що означає «трощу», «розбиваю», «руйную».

… дійсно конструктивний діалог у сучасному світі найчастіше спрямований на досягнення взаєморозуміння і взаємне збагачення його учасників: власне кажучи, ми маємо бути вдячні партнерам у діалозі вже за те одне, що вони показують нам предмет нашого спільного зацікавлення з такого боку, з якого ми самі ніколи б його не побачили.

Віктор Малахов. Декілька слів про діалог та філософію діалогу. Передмова до книги

Більченко[ред. код]

jim_garrison. Размышления с обвинительным уклоном // facebook 2017-02-09 12:45:00

"... Может быть, вы не знаете, что в Израиль эмигрируют сотни украинских людей, и многие – по политическим мотивам. Среди них - профессор и академик Виктор Малахов, прочитавший напоследок лекцию о фашизме в Украине?..."
Страх.

Это из обличительного открытого письма от экс-волонтера Правого сектора.

А что за лекция Виктора Малахова о фашизме имеется в виду?

yuriy_dzyadyk. 12 лютого 2017, 06:52:45 UTC

Цитата з інтерв’ю Віктора Малахова для Фокуса 10.XI.2016

https://focus.ua/society/360155/

«Виктор Малахов – живущий сейчас в Израиле известный украинский філософ».

Віктор Малахов дійсно живе в Ізраїлі, зараз у Києві. Щойно з’ясую відповідь на головне питання («что за лекция Виктора Малахова о фашизме имеется в виду?»), повідомлю.

Малахов Віктор Аронович
Більченко Євгенія_Віталіївна

yuriy_dzyadyk 12 лютого 2017, 09:16:06 UTC

Только что звонил Виктору домой. Разговаривал больше с Таней Чайкой, мы с ней друзья со школьных лет, особенно со школьного театра ("театр Соловкиной"): она потрясающе чётко и быстро, на ходу формулировала законченные рецензии.

Вопрос. Евгения Бильченко написала пост, в котором пишет, что Малахов прочёл лекцию о фашизме в Украине.

Ответ (отрывок). Витя никогда не читап лекцию о фашизме в Украине. Более того, он не мог читать такую лекцию.

От себя. Знаю, насколько точными и взвешенными являются формулировки Виктора Малахова. Поэтому также считал невероятным то, что написала Евгения Бильченко.

С моей точки зрения (математика, дилетанта в практической политике), сейчас в Украине происходит своего рода прививка против фашизма. А вот очень опасен олигархат, даже теоретически это источник нестабильности.

Кстати: Виктор Малахов не академик (только что звонила Таня Чайка).

Юрій Дзядик в) 09:59, 12 лютого 2017 (UTC).Відповісти