Обговорення:Марксистсько-ленінська естетика

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Найсвіжіший коментар: 85.176.149.87 у темі «Маргіналія» 9 років тому
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Маргіналія[ред. код]

Шановний аторе. Я не ставлю в вашій статті шаблон {Маргінальна теорія}, тільки тому, що його в Укр-вікі поки не існує. Я не ставлю також шаблон НТЗ. // Суттєве: Не існує ніякої ленінської «теорії відображення». Так само як не існує взагалі ніяких філософських або світоглядових «теорій» у В.І.Леніна. Це все вже пізніші радянські компартійно пропагандистські фальсифікації. В чисельних публікаціях Леніна є тільки одне — принцип «мета виправдовує засіб».

Ленін взагалі не був філософом або вченим. Він сам себе визнавав "партійним (тобто вузько політичним) публіцистом" (журналістом). Єдиний його «науковий доробок» - це методика захоплення влади в одній окремій країні - за допомогою створення партії змовників і заколотників. Його «філософський доробок» — це 1 (один) конспект однієї з книг Г.Ф.Гегеля («Наука логіка»). І одна критично-полеміний твір «Матеріалізм і емпіріокритицизм» (критика поглядів товариша по партії А.Богданова) - власне прихований/імплецитний/латентний сенс якої, як вже зясовано істориками цього питання - це публіцистичне прикриття привласнення Леніним спільної з меншовиками і есерами партійної каси.

Вибачте за багатослів'я, але те, в якому вигляді ви створили статтю - це некритичний перепис з популярних підручників з м-л філософії 1970х-1980х років. Мені вони свого часу були дуже добре знайомі.

І взагалі : існування цієї статті без головної «марксистсько-ленінська філософія» (діамат, істмат і тд.) - це «висмикування з контексту» і не зовсім розумно.

Надіюсь на порозуміння.--85.176.149.87 07:49, 19 червня 2014 (UTC)Відповісти