Обговорення:Маріупіль

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Найсвіжіший коментар: Leonst 16 років тому
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Намагайтеся уникати вилучення перенаправлень, якщо:

1. Вони мають потенційно корисну історію сторінки. Якщо перенаправлення було створено перейменуванням сторінки з таким же іменем, в історії сторінки вказано лиш це перейменування і наявна хоча б одна з вищенаведених причин вилучити це перенаправлення, скопіюйте історію сторінки до сторінки обговорення статті, на яку вказує це перенаправлення. Перейменування є корисною історією сторінки, і навіть більше у тому разі, якщо була дискусія щодо назви сторінки.

2. Перенаправлення запобігатимуть розставленню невірних посилань і створенню дублюючих одна одну статей завдяки, наприклад, перенаправленню з множини до однини, частої помилки при написанні — на правильний варіант, перенаправленню на синонім і т. д. Іншими словами, перенаправлення, на які немає посилань з інших статей, не є кандидатами на вилучення на цих підставах, оскільки створюють додаткові зручності для користувачів. Необхідно лиш трохи уваги з боку редакторів статей, щоб знизити частоту появи у статтях неправильно написаних слів-посилань, оскільки вони не виглядатимуть неіснуючими.

3. Вони допомагають у пошуку.

4. Вилучаючи перенаправлення, ви ризикуєте порушити зовнішні чи внутрішні посилання. Старі перенаправлення CamelCase і перенаправлення на давні підсторінки мають бути у Вікіпедії, якщо на них існують якісь зовнішні посилання.

5. Дехто вважає їх корисними. Зауваження: якщо хтось каже про перенаправлення як про корисне, певно, воно так і є. Ви можете не поділяти цієї думки, та це буде не тому, що інша людина каже неправду, а через те, що ви користуєтеся Вікіпедією по-різному.

6. Перенаправлення веде на однину чи на множину.

--Leonst 21:08, 18 лютого 2008 (UTC)Відповісти