Обговорення:Новосільці (Стрийський район)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Єпарх Стрийський освятив храм та рукоположив диякона на Ходорівщині Monday, 27 August 2007

НОВОСІЛЬЦІ (ЖИДАЧІВСЬКИЙ РАЙОН). 26 серпня 2007 року Владика Юліян (Ґбур) відвідав с. Новосільці Жидачівського району на Львівщині. Він освятив новозбудовану церкву Успіння Пресвятої Богородиці. Під час Літургії Владика висвятив на диякона піддиякона Олега Корду.

Владиці співслужили о. Тарас Пошивак, в. о. Протосинкела Стрийської єпархії, о. Мар’ян Черепанич, Протопресвітер Ходорівського деканату, о. Ігор Барбуляк, Протопресвітер Перемишлянського деканату, о. Богдан Савків, Адміністратор храму та чотирнадцять священиків Ходорівського та Жидачівського деканатів.

В історії с. Новосільці це вже третій храм за останні чотириста років. В XVII ст. місцевий храм спалили монголо-татари. В 1777 році в село було перенесено дерев’яний храм із с. Березівці на Миколаївщині. Будівництво нового храму розпочалося 1995 року.

Диякон Олег Корда народився 30 вересня 1982 року в м. Новий Розділ Миколаївського району Львівської області. З 1999 року після закінчення приватного ліцею ім. Климентія Шептицького, навчався у Музично-богословському училищі у Львові.

З 2000 року навчався у Львівській Духовній семінарії Святого Духа УГКЦ та Українському Католицькому Університеті. Навчання закінчив у 2007 році. 13 лютого 2007 року захистив дипломну роботу на тему „Роль батьків у статевому вихованні підлітків, згідно вчення Католицької Церкви після Другого Ватиканського Собору”.

27 червня 2007 року Владика Юліян (Ґбур) уділив диякону Олегу Корді нижчі і піддияконські свячення. Свячення відбулися в каплиці Канцелярії Стрийської єпархії. Дияконську практику ново висвячений диякон проходитиме в Кафедральному храмі Успіння Пресвятої Богородиці м. Стрий.