Обговорення:Ноздрачов Олексій Олексійович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Найсвіжіший коментар: Hanna sandalova у темі «Редагування сторінки полковника Ноздрачова» 4 роки тому
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Щодо перевірності

[ред. код]

Hanna sandalova, маю вам повідомити про один ключовий момент у Вікіпедії: необхідність перевірності.

Ви вилучили інформацію про перебування Ноздрачова на окупованій території, але про це говорять доволі надійні джерела — Український мілітарний портал. Тому інформацію я повернув, хоча й зазначив, що вона не є абсолютним фактом — лише за даними порталу.

Водночас, ви додали великі блоки про те, що Ноздрачов був керівником «Евакуація-200». Але ви не навели джерел, які це підтверджують. Те саме стосується заступника керівника АТО. Якщо немає джерел, які це говорять — ця інформація не має бути зазначеною у Вікіпедії.

Дякую за розуміння, --VoidWanderer (обговорення) 20:48, 15 грудня 2019 (UTC)Відповісти

Ви додали такий текст: в Управлінні цивільно-військового співробітництва Збройних Сил України Ноздрачовим О. О. створено відділ [і далі по тексту]. При цьому ви навели три джерела:
Жодне з джерел не говорить про те, хто створив якийсь відділ. Більш того, жодне з джерел не пов'язує прямо Евакуацію-200 із Ноздрачовим. Є тільки джерела, де Ноздрачов зачитує результати роботи цієї місії. Цього не достатньо на підтвердження його ролі — він начальник всього CIMIC. Непідтверджений текст буде знову вилучено. Текст про окуповану територію буде знову повернуто. Якщо ви маєте зауваження чи заперечення — напишіть тут, будь ласка. В протилежному випадку повторне повернення тих матеріалів матиме ознаки початку ВП:Війна редагувань.--VoidWanderer (обговорення) 15:30, 17 грудня 2019 (UTC)Відповісти

Розділ Відео

[ред. код]

Щодо розділу Відео, ми не додаємо всі відеоролики, де є якась особа. Це суперечить правилу Вікіпедія:Чим не є Вікіпедія § Вікіпедія — не колекція посилань, зображень чи мультимедійних файлів. У цьому розділі доречно навести тільки ті файли, де Ноздрачов є головною дійовою особою: наприклад, саме його запросили на передачу, і беруть у нього інтерв'ю. --VoidWanderer (обговорення) 15:35, 17 грудня 2019 (UTC)Відповісти

Редагування сторінки полковника Ноздрачова

[ред. код]
Перенесено з Обговорення користувача:VoidWanderer

Доброго дня, хочу вам подякувати за створення сторінки про полковника Ноздрачова, але ж давайте все ж таки зробимо її такою, що відповідає дійсності.

1) інформація мілітарного порталу, наведена нижче, є фейковою і тим більше ресурс не офіційний. Ця інформація не відповідає дійсності. Прошу прибрати "За даними Українського мілітарного порталу, в період боїв за Донецький аеропорт взимку 2014-2015 років, полковник Олексій Ноздрачов перебував на окупованій території як офіцер української сторони Спільного центру контролю та координації.[2]"

2) Створення Ноздрачовим місії Евакуація 200 теж ні у кого не викликає сумнівів, що підтверджує велика кількість посилань і свідчень людей. Прошу не видаляти цю інформацію, бо вона відповідає дійсності. Якщо є якісь питання - проведіть додаткове розслідування. Я особисто, як волонтер, працювала з Ноздрачовим з 2014 року і на свої очі бачила ту страшну і складну роботу, які він і його команда разом з волонтерами робили, і мені дуже болісно, що треба це якось додатково доводити.

— Це написав, але не підписав користувач Hanna sandalova (обговореннявнесок).

Hanna sandalova, дивіться яка справа. Вікіпедія не спирається на «офіційні джерела». Вона спирається на незалежні, вторинні джерела, які вважаються фаховими. Я прошу вас ознайомитися із офіційним правилом, яке регламентує це питання: Вікіпедія:Авторитетні джерела. Український мілітарний портал вважається доволі надійним у питаннях війни і Збройних сил. Тому просте вилучення того блоку тут точно не варіант — повинна бути дуже вагома підстава для цього.
Якщо створення Ноздрачовим місії Евакуація 200, підтверджується великою кількістю посилань, наведіть хоча б одне — це буде вже добрим початком розмови. Також, я не зобов'язаний проводити додаткових розслідувань, оскільки обов'язок підтвердити додані до Вікі-статті факти лежать на тому, хто ці факти додав. Правило про це ВП:Перевірність — також рекомендую його цілком перечитати, але ось звідти виписка:

Пошук доказів (джерел на підтвердження доданої інформації) є обов'язком саме того, хто додає у статтю цю інформацію.

Наостанок, я маю до вас прохання ознайомитися із третім правилом: ВП:Оформлення обговорень. Там ви дізнаєтеся як встановлювати автоматичний підпис на таких сторінках, і як оформляти текст.
--VoidWanderer (обговорення) 16:26, 17 грудня 2019 (UTC)Відповісти
Стосовно першого пункту, на сайті mil.in.ua присутня наступна інформація: "Як стало відомо редакції “Мілітарного порталу” з власних джерел, у період другої половини 2014-го початку 2015-го року, полковник Ноздрачов перебував на тимчасово окупованій території з метою виконання спеціальних завдань пов’язаних з поверненням тіл загиблих військовослужбовців Збройних сил. Документальних підтверджень чи спростувань цього факту у редакції немає.
Втім, сам полковник Ноздрачов спростовує інформацію про будь-яке перебування на окупованих територіях з 2014-го року.
Зараз вже можна недостовірну інформацію прибрати зі сторінки?
— Це написав, але не підписав користувач Hanna sandalova (обговореннявнесок).
Hanna sandalova, наскільки я зрозумів, ви змогли вийти на контакт з mil.in.ua, після чого ті відредагували свою статтю. Бо гугл-кеш http://archive.is/YrXRb ще пам'ятає таку версію:

Полковник Олексій Ноздрачов в період боїв за Донецький аеропорт, взимку 2014-2015 років, перебував на окупованій території в якості офіцера української сторони Спільного центру контролю та координації.

Втім, за нових обставин, я не буду наполягати на поверненні того блоку до статті — надто непевне та розмите формулювання тепер використане у незалежному джерелі.
Однак, маю зауважити таке — ви вже зробили зміни до статті, не дочекавшись завершення обговорення щодо цієї ситуації. Подібний стиль вирішення непорозумінь вважається деструктивним, і при регулярному повторенні може завершитись вашим блокуванням.
ПС. Все ж наполегливо рекомендую перечитати ВП:Оформлення обговорень — ви не оформляєте свої дописи належно.
--VoidWanderer (обговорення) 21:50, 17 грудня 2019 (UTC)Відповісти
Дякую за уточнення і рекомендації. Все уважно перечитаю. — Це написав, але не підписав користувач Hanna sandalova (обговореннявнесок).
VoidWanderer, добре, тоді варто знайти консенсус. --Goo3 (обговорення) 22:11, 17 грудня 2019 (UTC)Відповісти
Goo3, здається, консенсус полягає у тому, щоб вилучити той блок. Втім, якщо ви маєте інші ідеї — поділіться. --VoidWanderer (обговорення) 22:17, 17 грудня 2019 (UTC)Відповісти

Пропоную вилучити той блок, про який йдеться в останньому обговоренні. --Hanna sandalova (обговорення) 13:58, 18 грудня 2019 (UTC)Відповісти