Обговорення:Пам'ятник жертвам Голодомору (Канберра)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Найсвіжіший коментар: Боґан у темі «Назва» 8 років тому
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Назва[ред. код]

Вимушений це писати. т.я Користувач:Base змінив назву статті з Меморіал пам'яті жертв Голодомору-Геноциду (Канберра) на Національний меморіал пам'яті жертв Голодомору.

Назва Національний меморіал пам'яті жертв Голодомору не відповідає дійсності, всі джерела цієї назви ведуть до адміністрації президента України — Президент Петро Порошенко разом з дружиною пані Мариною відвідали Національний меморіал пам'яті жертв Голодомору 1932–1933 років.. Звідки його адміністрація взяла цю назву невідомо.
В свою чергу Союз Українських Організацій в Австралії описує цю подію так: Разом з дружиною поклав квіти … до пам'ятника Жертв Голодомору в Канберрі.

Назва національний (national) в Австралії дається лише об'єктам, що знаходяться під безпосереднім управлінням федерального уряду або мають значення «всеавстралійський» (той що діє на території всієї країни), як наприклад National Australia Bank.

Насправді офіційної назви монумента, як такої немає, як сказано у статті цей пам'ятник встановлений на території Українського Православного Центру.
На ньому надпис:

  • українською: ЖЕРТВАМ ГОЛОДОМОРУ-ГЕНОЦИДУ В УКРАЇНІ
  • англійською: DEDICATED TO THE VICTIMS OF THE 1932–1933 ENFORCED FAMINE-GENOCIDE IN UKRAINE

До того ж вона абсолютно неінформативна. Назва вводить в оману читача і дає враження, що цей пам'ятник має знаходитися в Україні т.я. має в своїй назві слово національний, як наприклад Національний музей «Меморіал жертв Голодомору», а не в Австралії.

Боґан (обговорення) 23:42, 25 листопада 2015 (UTC)Відповісти

п.с Чи варто витрачати час на очевидні речі? Чи для когось є секретом, що некомпетентність укро-чиновників немає меж, мало вам Турцій, Словакій і т.п.? Боґан (обговорення) 05:59, 26 листопада 2015 (UTC)Відповісти


@Base: Це схоже на помилку. artem.komisarenko (обговорення) 11:18, 28 листопада 2015 (UTC)Відповісти

@Base: diff 23:06, 25 листопада; зараз 29 листопада, пройшло три доби, де АД, чи інший аргумент? — Юрій Дзядик в) 00:33, 29 листопада 2015 (UTC).Відповісти