Обговорення:Паралельний алгоритм

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Найсвіжіший коментар: Olvin у темі «Приклади балансування» 13 років тому
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Це сторінка обговорень та пропозицій для статті Паралельний алгоритм


  1. поперечини звідси - "Designs of parallel processors use special buses like crossbar", можливо це якісь особливий різновид шин для зв'язку напряму між процесорами.
  2. навіщо замінювати виробність на продуктивність, це ж одне й те саме? Хоча ні тут подається видатність. Вважаю за краще використовувати питомі українські слова. Завтра заміню продуктивність на видатність, звісно, якщо не буде обгрунтування чому ні.

--Igor Yalovecky 17:22, 22 вересня 2010 (UTC)Відповісти

Що використовувати залежить від того чого ми хочемо досягти:

  • використовувати питомі українські слова, яких не знає майже жоден носій мови (а відповідно й ніхто) і зробити так що ніхто не зможе читати українську вікіпедію (вже мовчу про те щоб її редагувати). Та й навіть знайти в інтернеті її мало хто зможе, бо ж шукають зазвичай якось так.
  • використовувати слова які знають усі (і навіть не українці), таким чином полегшити іншим використання вікіпедії і вивчення мови. Бо українську вікіпедію використовують навіть київські студенти з Севастополя.

З іншого боку я розумію, що хочеться зробити так щоб не було жодних підстав говорити про "диалект русского", але таки не хочеться аби її всі перестали розуміти через якусь там "питомість". З найкращими намірами, Bunyk 18:09, 22 вересня 2010 (UTC)Відповісти

Приклади балансування

[ред. код]

Як на мене, наведений приклад («пошук простих чисел в диапазоні від одного до мільйона легко розподілити між наявними процесорами, однак деякі з них можуть отримати менший обсяг роботи і будуть простоювати») є трохи невдалим:

  1. задача знаходження простих чисел у наведеному діапазоні (1..1 000 000) навіть за найпростішими алгоритмами на кшалт решета Ератосфена виконується частки секунди навіть на персональному комп'ютері, тобто, вона взагалі не потребує розпаралелювання.
  2. алгоритми решета добре балансуються за допомогою сегментації[OV 1]. Відповідний метод можна застосувати не лише до решета Ератосфена.

Чи не має якогось іншого прикладу для ілюстрації проблем балансування? --Olvin 20:31, 25 вересня 2010 (UTC)Відповісти


<references group=OV>
Помилка цитування: Теги <ref> існують для групи під назвою «OV», але не знайдено відповідного тегу <references group="OV"/>