Обговорення:Первомайськ (Миколаївська область)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Найсвіжіший коментар: 93.170.149.199 у темі «Поправки до історії міста» 1 рік тому
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Богопіль[ред. код]

Мені не дуже зрозуміло, як можна збудувати будь-що між гирлами лівої притоки (Синюха) та правої притоки (Кодима) тої ж самої річки (Бугу)? Це як, посеред Бугу?

Справа в тому, що Богопіль розбудовувався вздовж лівого берега Південного Бугу, починаючись в місці злиття Синюхи і Буга й тягнучись аж до місця, де навпроти нього Кодима впадала в Буг. Саме по цим трьом річкам і проходив кордон Польщі. Сергій (обговорення) 18:31, 10 жовтня 2012 (UTC)Відповісти

Історична Родзинка Міста На БОГі Або Нумерологічні Пригоди Цифри 3.[ред. код]

Скільки разів цифра 3 впливала на місто? Далі буде... Boplan (обговорення) 00:05, 20 грудня 2019 (UTC)Відповісти

Релігійні громади[ред. код]

Хочу додати нашу релігійну громаду, для того щоб з неї розпочати сторінку нашого молитовного будинку. Не дуже зрозуміло чому культові споруди обмежені лише православними храмами. Так само як і православні храми протестанські молитовні будинки також є частиною екосистеми Первомайська. Їх досить багато. Але мені потрібно внести нашу громаду і молитвоний будинок.

Тому пропроную така:

Культові споруди[ред. код]

Православні храми[ред. код]

  • Різдвяно-Богородицька церква була збудована 1885 року в Ольвіополі. У 1926 році деякий час до свого арешту настоятелем храму був архімандрит Варсонофій (Юрченко). Зруйнована в 1937 році.
  • Свято-Варваринська церква відбудована в мікрорайоні Фрегат у 2005 році взамін дерев'яної козацької, зруйнованої 1967 року. Діюча.
  • Свято-Миколаївська церква відбудована в мікрорайоні Коротченка замість зруйнованої в 1944 році. Діюча.
  • Свято-Михайлівська церква — діючий храм у мікрорайоні Скала. Першу цеглину в будівництво церкви покладено 1998 року. Завершено будівництво в 2008 році.
  • Свято-Покровська церква — найстаріший з нині діючих храмів міста. Збудована в Богополі 1805 року в стилі класицизму. У 1839 році поруч з церквою побудовано дзвіницю[1].

Молитовні будинки[ред. код]

  • РЕЛІГІЙНА ГРОМАДА ЄВАНГЕЛЬСЬКИХ ХРИСТИЯН БАПТИСТІВ "ЕММАНУЇЛ" - вул. Гетьмана Мазепи, 112а

Релігійні громади[ред. код]

Християнські[ред. код]

Баптисти[ред. код]

  • РЕЛІГІЙНА ОРГАНІЗАЦІЯ "РЕЛІГІЙНА ГРОМАДА ЄВАНГЕЛЬСЬКИХ ХРИСТИЯН БАПТИСТІВ "ЕММАНУЇЛ"

Поправки до історії міста[ред. код]

По-перше. Неправильне ствердження "запеклий ворог хан Герай". Гераї були частіше союзниками, ніж супротивниками. Все залежало від обставин, політики й відносин на той момент. По-друге. Згідно міським архівам, ніякого рішення про об'єднання трьох частин в одне місто не було прийнято 1 травня. Делегати не дійшли згоди й розійшлися. Вже набагато пізніше, Петровський самовладно вирішив таки об'єднати місто й дав йому назву Первомайськ. Усі протоколи зібрань можна переглянути на сайті міста Гард.City. --93.170.149.199 05:12, 25 квітня 2023 (UTC)Відповісти

  1. Покровська церква у Первомайську. Архів оригіналу за 23 червень 2017. Процитовано 18 липень 2019.