Обговорення:Переговори

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Найсвіжіший коментар: Kozubenko у темі «Не повні синоніми» 4 роки тому
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Ця стаття є частиною Проєкту:Соціологія (рівень: невідомий)
Вікіпедія:Проєкт:Соціологія Мета проєкту — створення якісних та інформативних статей на теми, пов'язані соціологією. Ви можете покращити цю статтю, відредагувавши її, а на сторінці проєкту вказано, чим ще можна допомогти. Учасники проєкту будуть вам вдячні.
??? Цю статтю ще ніхто не оцінив за шкалою оцінок статей Проєкту:Соціологія.
Чим допомогти:
Додайте, будь ласка, шаблон {{Стаття проєкту Соціологія}} до всіх обговорень нових і старих статей, а також категорій з цієї тематики.
Статистика відвідуваності статті «Переговори»

сумісного рішення???[ред. код]

Сумісний має значення compatible (англ.) або совместимый (рос.), а тут за сенсом має бути "спільного", тобто joint (англ.) або "совместного" (рос.)

Не повні синоніми[ред. код]

Перемовини — не синонім переговорів. Переговори, дійсно, — «дискусія, взаємне спілкування з метою досягнення сумісного рішення». А перемовини — це коли «бабка Гапка потринділа з бабкою Приською про нову касирку в сільпо». Наприклад, із СУМ-11: «ПЕРЕМО́ВИНИ, вин, мн., рідко. Те саме, що розмови. І пан Тибурцій, заздрощами повен, Німує серед людських перемовин І галасу гостей не поміча (Максим Рильський, Вибр.. 1937, 40).» Kozubenko (обговорення) 07:45, 5 червня 2019 (UTC)Відповісти