Обговорення:Робітник і колгоспниця

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Найсвіжіший коментар: Dzyadyk у темі «яскравий радянський символ» 5 років тому
Перейти до навігації Перейти до пошуку

яскравий радянський символ[ред. код]

Перенесено з ВП:ЗП#Робітник і колгоспниця

Обговорення осіб лише для ВП:ЗП, тут заборонено. Вилучено, замінено на [Обговорення осіб, лише для ЗП].

Галушко редагує і патрулює Робітник і колгоспниця. Зникає рядок: "Був одним із символів радянської тоталітарної системи (Мосфільм тощо)." [Обговорення осіб, лише для ЗП] --Alfashturm (обговорення) 08:58, 18 вересня 2018 (UTC) .--Alfashturm (обговорення) 09:06, 18 вересня 2018 (UTC)

  • Подивився. Що ж побачив? Твердження Alfashturm

    Зникає рядок: "Був одним із символів радянської тоталітарної системи (Мосфільм тощо)."

    не відповідає дійсності. Насправді замість цього одного рядка В.Галушко написав два невеликих розділи "Історія" та "Символіка", у другому з яких, зокрема, є фраза

    Скульптурна група стала одним із символів радянської Москви, у 1960-х її зображення стало заставкою кіностудії «Мосфільм».

    Юрій Дзядик в) 13:55, 18 вересня 2018 (UTC).
оу, отже коли було "Був одним із символів радянської тоталітарної системи", а стало:"Скульптурна група стала одним із символів радянської Москви" - це тотожне? --Alfashturm (обговорення) 15:25, 18 вересня 2018 (UTC)
В якому з джерел у статті про це було написано?--Brunei (обговорення) 16:10, 18 вересня 2018 (UTC)
якщо не відомо, треба ставити шаблон з запитом на джерело (правила не грають ролі?).--Alfashturm (обговорення) 02:13, 19 вересня 2018 (UTC)
[Обговорення осіб, лише для ЗП] --Alfashturm (обговорення) 02:07, 19 вересня 2018 (UTC)
  • Звісно, погане не тотожне хорошому. Не знайдені НД, що цей монумент "був одним із символів радянської тоталітарної системи (Мосфільм тощо)". Якщо провести глибокий семантичний аналіз, то ця фраза неякісна, майже беззмістовна, схожа на ОД. Як на мене, заміна незрозумілого "(Мосфільм тощо)" на цілком зрозумілий текст "у 1960-х її зображення стало заставкою кіностудії «Мосфільм»" — це добре. IMHO, лише після правки В.Галушка фраза стає енциклопедичною. — Юрій Дзядик в) 16:37, 18 вересня 2018 (UTC).
якже вона беззмістовна, коли скульптура відповідає ідеологічним настановам в тоталітарній системі мистецтв і є яскравим радянським символом? А у дужках ще було згадано перенаправленням - символом чого ще воно було. Було написано: "Був одним із символів радянської тоталітарної системи (Мосфільм тощо)." А стало - "символом рад.Москви + Мосфільму".--Alfashturm (обговорення) 02:27, 19 вересня 2018 (UTC)

Згоден, "є яскравим радянським символом" краще і точніше, ніж "стала одним із символів радянської Москви". Вношу у статтю.
А, вже внесено. Тоді невеликі технічні правки.

Юрій Дзядик в) 08:10, 08:16, 19 вересня 2018 (UTC).Відповісти