Обговорення:Роготченко Олексій Олексійович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Найсвіжіший коментар: Kharkivian у темі «Вилучення частини інформації» 3 роки тому
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Kharkivian накидав питань "джерело" там, де навіть таке питання не може мати конкретної відповіді, як от тематика праць мистецтвознавця стоїть нижче по статті, перелік праць. Для вточнення дат біографії подане посилання на Інститут сучасного мистецтва,це і є джерело, там у відділі кадрів все є. То навіщо про це запитувати? Панове адміністратори, не можна залишати таку агресію на сторінках Української Вікіпедії! Де ваша добропорядність і доброзичливість? --paintgol 17:16, 8 січня 2021 (UTC)

Перенесено з Вікіпедія:Захист сторінок

[ред. код]

Роготченко Олексій Олексійович - стаття містить 15 питань «джерело», які накидав користувач Kharkivian, і всі неправомірні. Відповідь на 7 запитань з життєпису - одна на всі: посилання на Інститут сучасного мистецтва, де працює науковець, там у відділі кадрів все є. То навіщо про це запитувати? Не можна ставити таке питання, на яке відповідь неконкретна й розлога, наприклад, про тематику науковця, яка випливає з переліку назв його наукових праць : «Досліджував біографії майстрів українського декоративно-ужиткового мистецтва (художнього скла, кераміки, ковальської справи).[джерело не вказане 73 дні] . Назви джерел, про які питає Kharkivian, розкриваються у посиланнях на осіб, про які вони написані : «… серед яких Петро Печорний, Людмила Жоголь, Володимир Борозенець, Іван Аполлонов та інші.[джерело не вказане 73 дні] Відповідь на запитання Kharkivian «З 2001 року[джерело не вказане 73 дні] очолює секцію критики та мистецтвознавства КОНСХУ.» знаходиться на згаданій сторінці у примітці №1і: [1] Не всі нагороди й відзнаки мають статті у Вікіпедії, тому про питання на них теж не існує відповіді.

Навіщо такі питання адміністрація так довго тримає? Приберіть їх, будь ласка і зверніть увагу на агресивну поведінку користувача Kharkivian, по всьому видно, що він не є фахівцем у тематиці, яку береться редагувати. Вважаю, що такі випадки неприпустимі, адже на сторінках Української Вікіпедії мають панувати лише добропорядність і доброзичливість.--paintgol 17:19, 12 березня 2021 (UTC)

@Paintgol: Вікіпедія базується на авторитетних джерелах, відповідно, очікується, що всі нетривіальні твердження будуть такими джерелами підкріплені. Розгляну два приклади:
  • Якщо частина інформації з життєпису ніде не публікувалася, а є лише у відділі кадрів, сумнівно, що її можна розміщувати у Вікіпедії. З одного боку через те, що її неможливо перевірити: це навіть не архів, куди можна приїхати і запитати конкретний номер справи, це місце, де отримати інформацію можна лише по знайомству. З іншого боку через те, що це взагалі може бути розголошенням персональних даних, особливо якщо інформація раніше не публікувалася (наприклад, ПІБ і рік народження дружини — це персональні дані, які захищаються законом). Якщо діяч або керівництво інституту згодні з оприлюдненням, мабуть, було б найкраще, якби вони опублікували таку біографічну довідку на сайті інституту — в такому разі її можна буде використати у Вікіпедії.
  • А от на те, що він писав про Печорного, Жоголь, Борозенця й Аполлонова справді інформація підтверджується джерелами, відповідно, шаблон зайвий. Для надійності додав відповідні посилання до цієї статті.
Я розумію, що неприємно, коли стільки шаблонів проставлено в одній статті, але й зрозуміло, чому інформація, не оприлюднена публічно, викликає сумніви. Схоже, ви знайомі чи то з науковцем, чи то з керівництвом інституту: можливо, вони зможуть опублікувати біографічну довідку про нього, якою можна буде скористатися для Вікіпедії? Інакше буде замкнуте коло: ви знаєте, що це правда, бо ви добули інформацію з непублічних джерел, а Kharkivian не може це перевірити, бо в нього знайомих у тому відділі кадрів немає — NickK (обг.) 23:03, 14 березня 2021 (UTC)Відповісти

Вилучення частини інформації

[ред. код]

Оскільки Ви @Paintgol: не додали джерел щодо деяких біографічних фактів, на які я ставив запити на джерела, а просто вилучили ці шаблони без обговорення, то, зважаючи, що це були шаблони з часовою міткою і минуло більше 14 днів від часу їх встановлення (саме протягом такого часу Шаблон:Немає АД вимагає надати джерела), я вилучив не підтверджену джерелами інформацію на підставі ВП:АД, ВП:В, ВП:ОД та Шаблон:Немає АД. Повернення цієї інформації можливе лише за умови надання джерел на кожен факт біографії. Нема джерел - нема інформації у статті. --Kharkivian (обг.) 23:21, 1 травня 2021 (UTC)Відповісти

  1. КОНСХУ, секція критики і мистецтвознавства