Обговорення:Рідкокристалічний дисплей

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Найсвіжіший коментар: Сергій Шелестюк 17 років тому
Перейти до навігації Перейти до пошуку

ґрунтується на явищі електричного переходу Фредерікса

Перехід, мабуть електронний. Від нього суть, єство пристрою — електронний. А що в розетку вмикається, то теж і електричний. Але основна суть — електронна, змінювати полярність кристалів під дією поля. Електричного (електронного поля, зрозуміло, не існує, принаймі, в моїх уявленнях)--A l b e d o ® 17:13, 17 грудня 2006 (UTC)Відповісти


Рідкокристалічні дисплеї споживають невелику кількість енергії, тому вони знайшли широке застосування в кишенькових пристроях:

А в системах промислової автоматики поширення (п. широкого) не набули? А в інформаційних системах залізничних двірців? Аеропортів? А в макдональдсах? --A l b e d o ® 17:19, 17 грудня 2006 (UTC)Відповісти


Що стосується першого зауваження, то перехід все ж електричний, так як відбувається внаслідок наявності електричного поля, і ніякі електрони тут ні до чого. До речі, полярність кристалів теж не змінюється. Взагалі, рідкі кристали в більшості випадків є неполярними.

А про застосування РК-дисплеїв, то я назвав найпопулярніші кишенькові пристрої, де найбільш суттєві енергозберігаючі технології. Взагалі-то, цю частину можна трохи переписати.

Сергій Шелестюк 22:47, 17 грудня 2006 (UTC)Відповісти