Обговорення:Слов'янське царство

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Найсвіжіший коментар: Kasio67 у темі «Пояснення» 6 років тому
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Слов'янське царство

[ред. код]

«Слов'янське Царство, Походження Слов'ян та поширення їх панування» (італ. Origine de gli Slavi & progreflo dell Imperio loro di Mauro Orbini R, [1601], Рос. переклад [2015]) — перша історією всіх Слов'янських народів.

Зображення = Славянское Царство, Рус.png

Пояснення

[ред. код]

Запитує В. Глазунов: Мало хто з істориків визнають, що падіння грізного Риму в 476 році (5984 ін. Рус. Летоісч.) Після Різдва Христового, що ознаменувало початок нової історичної епохи - Середньовіччя, пов'язане з вождем зовсім не німецьких, а Слов'янських дружин Русина Одоакра, який народився на острові Руген , за свідченням італійського вченого 16 століття М. Орбіні ... чи пам'ятаємо ми, що нашими прямими предками-слов'янами були прибалтійський і адріатичні венети (венди, венеди)?

Відповідає А.Фоменко і Г. Носовський:

Зараз, коли за допомогою природничо-наукових, в тому числі математико-статистичних методів, вдається в грубих рисах відновити більш-менш справжню картину історії, ми з подивом виявляємо, що у Орбіні часто "все вже написано"

І пояснюють:

Мавро Орбіні, автор цієї книги, вперше виданої в 1601 р на італійській мові, - настоятель бенедиктинського монастиря, - належав культурі заходу. Але його праця - це гімн величі Слов'янства, урочистий і патетичний, незважаючи на те що автор слід тисячолітньої традиції західної історіографії, свідченнями хроністів, забутих за останні століття жорстоких воєн і політизованою науки. У самому цьому протиріччі таїться загадка невеликий і конспективної, але абсолютно незвичайної книги. Унікальні або забуті нині багато її першоджерела. До того ж автор - далматинський гуманіст, південний Слов'янин - наполегливо відстоює несподівану для нього ідею походження предків «роду Слов'янського» з гіперборейського Півночі, європейського Півночі ... Існує думка, що робота Орбіні була включена Ватиканом в «Індекс» книг, заборонених для читання і видання в католицьких країнах; але деякі дослідники заперечують цей факт, хоча Орбіні майже на кожній сторінці посилається на роботи «заборонених» істориків протестантської орієнтації (в західному християнстві тоді це було головним приводом для заборони книги Римом). Ситуація на ділі ще незвичніше: книга Орбіні дійсно була включена в один з численних «Індексів», але ... під чужим, хоча і схожим за звучанням ім'ям! Чому ?! Воістину людина-загадка ...

@GIMBASS36: Для чого, колего, Ви це в обговоренні статті пишете? Що маєте на увазі? Щось не зовсім зрозумів ... --Kasio67 (обговорення) 14:40, 15 січня 2018 (UTC)Відповісти

Старі Рас - Расії, Расія !