Обговорення:Список астрономів

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Найсвіжіший коментар: Deineka 13 років тому
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Вирішили імпортувати сюди рейтинг Астронета? Він достатньо значим для цього? --А1 21:25, 25 червня 2010 (UTC)Відповісти

В кінці списку наведено джерело (зверніть увагу на місце видання). Звісно, його можна вважати не досить авторитетним, але росіяни ним не погребували - у них на сайті це зазначено. Можна шукати щось краще. Скажімо, Астрономічний енциклопедичний словник. Ті ж самі автори (Корсунь та Родрігес) є авторами словника в частині персоналій. Тільки у словнику відповідні статті скорочені (приблизно втричі). Якщо так муляє Астронет у джерелах, то давайте ботом замінимо посилання, як це вже зроблено, наприклад, у статті Вальтер Бааде.
Можна спробувати встановити окремі критерії значимості для астрономів (вважаймо, астрономічний портал до цього вже доріс). Наприклад так:
  • члени національних академій наук (включно із Лондонським королівським товариством)
  • лауреати медалей Коплі та Кетрін Брюс (Нобелівські премії астрономам не дають), мабуть варто додати ще радянську премію ім.Ломоносова, та медаль Лаланда Французької академії.
  • давні астрономи (до запровадження академій та зазначених нагород) - всі, про яких є згадки у друкованих джерелах, оскільки пройшли «столітній тест».
Майже всі особи зі списку підійдуть, але якщо раптом знайдете щось зайве - виставите на видалення. --Olvin 00:17, 26 червня 2010 (UTC)Відповісти
цілком поважний список. Він буде основою, і його слід доповнити особами, які вже є у вікі та інших джерел, передусім пройтися по науковим нагородам--Deineka 11:02, 26 червня 2010 (UTC)Відповісти