Обговорення:Толочко Петро Петрович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Найсвіжіший коментар: Geohem у темі «Оригінальне дослідження» 11 років тому
Перейти до навігації Перейти до пошуку

де народився?

Гуглиш Толочко Петро Петрович і через секунду отримуєш відповідь. --Amatorov 22:33, 16 жовтня 2007 (UTC)Відповісти

Українофобія?[ред. код]

Наведіть АД для цього шаблону будь-ласка. Ім'ярек 13:48, 4 лютого 2012 (UTC)Відповісти

Оригінальне дослідження[ред. код]

Розділ погляди, написаний без використання вторинних джерел. Там використані безпосередньо праці Толочко, а не їх критичний огляд. Те, що в рувікі ОД, це не приклад переносити його сюди. --Geohem 20:21, 16 лютого 2013 (UTC) ...член якої партії...?--Любчик Михаил (обговорення) 16:42, 21 листопада 2015 (UTC)Відповісти

Певні розділи статті містять ідеологічні звинувачення, а не фактичні данні.[ред. код]

Наприклад, Петро Толочко не «відомий своєю українофобією». Він відомий багатьма іншими речима, і «українофобія» — це не фактичний, об'єктивний опис його позиції. Це інтерпретація людини яка додала цю замітку. Так, Петро Толочко не згоден з тим, що Голодомор — це геноцид українського народу. Але як це інтерпретувати читачу — чи «українофобія», чи ні — справа читача, а не редактора Вікіпедії. Термін "українофобія" можна об'єктивно прикріпити тільки в тому випадку, якщо хтось висловив свою ненависть Україні, чи українському народу. Жодної цитати, де Петро Толочко висловлював би таку думку не було наведено.

Далі, останній параграф в розділі "Погляди" – це взагалі щось, що не має знаходитись на сторінках енциклопедії. Не наведено жодного джерела, що Петро Толочко співзасновник «Партії політики Путіна». Не наведено жодних джерел (окрім незрозумілих "Агенство Кримські Новини"), що Петро Толочко був звільнений, а не пішов у відставку. До того ж, чому "Агенство Кримські Новини" – є авторитетним джерелом того, що відбувається в Українській Академії Наук?


Нарешті, речення "[...] що було сприйнято громадськістю як перемогу та свято для всіх українських істориків, яким набрид «хрещений батько» української «історичної мафії», який досі топче рідкісні паростки всього прогресивного, що є в нашій історіографії.", є виразлово ідеологічним і інтерпретативним. Не наведено жодних доказів та джерел стосовно того, як ця подія стала перемогою та святом для усіх українських істориків, яким щось там набридло.

Якщо Ви бажаєте щоб україномовна Вікіпедія користувалась статусом об'єктивного джерела, наведені вище приклади не мають фігурувати. Будь ласка, прийміть ці зауваження до уваги. — Це написав, але не підписав користувач 2a02:8388:6901:db80:39f4:67cb:83b7:f085 (обговореннявнесок) 13:04, 3 лютого 2019.