Обговорення:Урочище Калинове

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Найсвіжіший коментар: Matvey у темі «Сумнівна якість статті» 7 років тому
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Статтю «Урочище Калинове» створено або суттєво доповнено в рамках конкурсу «Пам'ятки природи у Вікіпедії».
Від розміру та якості цієї статті станом на 31 травня 2015 року залежатиме остаточний бал конкурсанта, який її створив чи доповнив.
Стаття оцінюватиметься в номінації «Найкращий внесок із написання статей про пам'ятки природи України до Вікіпедії».

Сумнівна якість статті[ред. код]

Якщо обійти все озеро, то ніякого струмку, який впадав би з озера у Сквирку, немає. Озеро не є проточним. Немає також такого яру, яким міг би текти струмок з озера до Сквирки. В озера снігове та дощове живлення зі схилів ярів. Можливо, джерела під водою. Коротенькі струмки на дні прилеглих ярів можуть текти в озеро, коли тане сніг чи пройшов дощ. А постійних струмків нема — текти їм нема звідки, місце невелике, до вододілів з усіх боків дуже недалеко.

Висота озера у 90 метрів над рівнем плесу Канівського водосховища — навряд чи можливо. Треба уточнити, де той рівень плеса названого водосховища, відносно якого це озеро може бути на висоті 90 метрів. Якщо йти вгору від самої води Дніпра в Халеп'ї з альтиметром, пройти повз озера вище, до самого краю кручі, то різниця висоти буде 73-79 метрів, і це вже набагато вище, ніж розташоване озеро.

Також цікаво, наскільки поширені топоніми «Ріца» або «Стрількове» щодо цього озера. --Matvey (обговорення) 09:26, 9 лютого 2017 (UTC)Відповісти