Обговорення:Хресне знамення

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Найсвіжіший коментар: Dƶoxar у темі «Оформлення» 4 роки тому
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Зі статті було видалене твердження Р. С. Фурдуя та Ю. М. Швайдака. Ці так звані вчені є фріками. Їхні книжки Прелесть тайны – 2 та Прелесть тайны — це, фактично, фантастика, оскільки автори всерйоз розповідають, що деякі давні земні споруди збудовані інопланетянами, а єгипетські піраміди — торсійні (це явно не наука) передавачі.

Також вилучено матеріал, взятий із сайту http://www.aratta-ukraine.com. Ця інтернет-сторінка ну аж ніяк не є авторитетним джерелом. Ну і магічні форуми теж — не джерело («Як повідомляє один з магічних форумів, хресне знамення вважається християнським і мало хто знає, що подібний ритуал був у слов’ян ще задовго до хрещення Київської Русі і називався він Перуниця.») — صلاح الأوكراني (обговорення) 01:53, 12 січня 2017 (UTC)Відповісти

Оформлення[ред. код]

  1. Шапка статті повинна пояснити загальну інформацію про жест. Можливо, для активних християн цей текст виглядатиме дивно, але стаття повинна пояснити, що таке "хресне знамення" навіть людині, яка його ніколи не бачила.
  2. Джерела інформації про відмінності надам трохи згодом (зараз немає можливості), наразі ставлю шаблон {{fact}}. Схоже, пошук затягнеться, а версій справді багато, тому поки що приберу.
  3. Розділ "Історія" стосується загальної історії жесту, а не лише у православ'ї, тому повинен належати до першої категорії розділів (==). В основному жест сформувався до розколу в Церкві, тому історичні відмінності про формування варто додати в загальний розділ "Історія", а відмнності у використанні та значенні - у підрозділи відповідних конфесій. --Dƶoxar (обговорення) 21:01, 19 грудня 2019 (UTC)Відповісти