Обговорення:Ясновидіння

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Найсвіжіший коментар: ВоєводаЯ у темі «Доцільність статті» 4 роки тому
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Відтворення в мобільній версії[ред. код]

Скрин екрану смарта

Чому в мобільній версії Гугл при пошуку «Вікіпедія-Ясновидіння» під поняттям з'явився, на відміну від «стаціонарної» (тобто для ПК) версіі Гугл, якийсь НЕЗРОЗУМІЛИЙ, некоректний підпис сірим кольором літери. Цитую: «Здібність сприйняття інформації через свинцеві екрани ,на яких завгодно великих відстанях ,від мікроскопічних об_єктів ..» Що це??!! Далі - шукаємо текст в Гугл - більш дослівно (я би сказала - символ-в-символ) знаходимо цей текст на сайті: https://uk.glosbe.com/ru/uk/ясновидение Що це за сайт Глосбі і чому дані з нього автоматично (?) підв'язуються до даних Вікіпедії? Це автоматичний переклад з російської? Англійської? Якої мови? Враження складається, що в процесі "цього перекладу" втратилася частина тексту, а в наслідок - спотворилася суть поняття. Якщо вже приймати цей «сірий» підпис - то, як доповнення до основного визначення: «Здібність сприйняття інформації навіть через свинцеві екрани, на яких завгодно великих відстанях, в тому числі і від мікроскопічних об'єктів ..» І все одно якось «сиро», не досконало..

Як це (глобально) можна виправити і хто цим займається, має право займатися ітд? ВоєводаЯ (обговорення) 09:15, 17 січня 2020 (UTC)Відповісти

Підтягувалось визначення з Вікіданих. Було додано анонімом ще в 2013. Я виправив.--Віщун (обговорення) 15:44, 22 січня 2020 (UTC)Відповісти

Вдячна Вам і за ці "оперативні" зміни, і за деяке розкриття суті статті. Наче і життя налагоджується)))ВоєводаЯ (обговорення) 07:36, 28 січня 2020 (UTC) П.С.: Чому мій підпис датувався "лондонським" часом?..ВоєводаЯ (обговорення) 07:38, 28 січня 2020 (UTC)Відповісти

А це вже залежить від Ваших налаштувань. Погляньте Налаштування → Зовнішній вигляд.--Віщун (обговорення) 08:52, 28 січня 2020 (UTC)Відповісти

Доцільність статті[ред. код]

Чи є в такому разі доцільність висвітлення, розкриття суті поняття «ясновидіння», як суті «ніхто» і не знає?

Крім того, підсвідомі процеси можуть давати певні доволі точні знання, що проявляється зокрема у виявленні хворобливих станів «цілителями-ясновидцями»"
Уявним застосуванням незвичайних, невидимих засобів для отримання інформації компенсується потреба у спілкуванні при обмеженості в ньому...
Жесть.. Передусім Цілитель, — апріорі і аксіома, — від Бога. Сила та енергія Божа виключно має позитивний вплив, технічною мовою: має високі частоти (вібрації)[Коментар 1] від 45 Гц і вище (але це не єдина умова чи фактори). Не плутати із частотою акустичних сигналів, де при частоті звуку ≈500Гц можливе «підвищення випромінюваної енергії»[1], але не факт, що це позитивно вплине на біоодиницю.

Наприклад:

  • творчість, натхнення - 35 Гц[2]
  • вдячність (дякую, спасибі) — 45 Гц
  • великодушність (щедрість) — 95 Гц
  • сердечна подяка (тобто внутрішня, не на показ) — від 140 Гц та вище
  • любов (коли людина усвідомлює, що любов — це добре, хороше, світле відчуття і велика сила, але серцем любити ще не навчилася) — 50 Гц
  • любов, що людина генерує своїм серцем до всіх без виключення людям та всьому живому - від 150 Гц та вище
  • любов безумовна, Вселенська - від 205 Гц та вище.

Натомість негативним, тобто низьковібраційним емоціям, які не притаманні Божим цілителям, або Цілителям від Бога, з огляду на те що це, в тому числі, технічно неможливо, тобто здійснювати зцілення людини, тварини, рослини (даа! і не інакше) продукуючи низькі частоти:

а надто - брати оплату за свої послуги[Коментар 3]. Та це таке, - відступ від теми. Ясновидіння - це не

Уявна

здатність людини чи тварини, а реальна і, нажаль, наукою мало досліджено та підручників про це не написано (а, може й, написано, то я не знаю). Слони відчувають вібрації негоди, що наближається[3][4] Так, - агонь!, - бо такі великі вуха?.. Хм. Домашні тварини можуть передбачати якісь події в сім'ї та запобігати їх наслідкам[5], і люди також здатні до реального не уявного ясновидіння. Чому тоді в англ. Вікіпедії сказано про здатність, поняття «уявна, уявне, вдаване ітд» не застосовуються:

Ясновидство (klɛərˈvɔɪəns; з фр. clair, що означає «ясно», а voyance, що означає «зір») - це здатність отримувати інформацію про об’єкт, людину, місцеположення чи фізичну подію шляхом надчутливого сприйняття. Будь-яка особа, яка стверджує, що має таку здатність, вважається відповідно ясновидицею (klɛərˈvɔɪənt)[6] (той, хто чітко бачить).

Претензії на наявність паранормальних та психічних здібностей, таких як ясновидіння, не підтверджуються науковими доказами, опублікованими у журналах рецензованих факторів впливу. Парапсихологія досліджує таку можливість, але існування паранормального науковою спільнотою не приймається. Парапсихологія, включаючи вивчення ясновидіння, є прикладом псевдонауки.

Clairvoyance (klɛərˈvɔɪəns; from French clair meaning "clear" and voyance meaning "vision") is the ability to gain information about an object, person, location, or physical event through extrasensory perception. Any person who is claimed to have such ability is said accordingly to be a clairvoyant (/klɛərˈvɔɪənt/) ("one who sees clearly").

Claims for the existence of paranormal and psychic abilities such as clairvoyance have not been supported by scientific evidence published in high-impact-factor peer-reviewed journals. Parapsychology explores this possibility, but the existence of the paranormal is not accepted by the scientific community. Parapsychology, including the study of clairvoyance, is an example of pseudoscience.

Правильно, а що їй (цій особі) залишається робити? Наука - «ні бельмеса», бо наука - це худенька виснажена низькими вібраціями сутність людства, дослідів немає, бо не фінансуються, бо не цікавляться, бо вважають недоцільним розвивати медицину (людина-рентген читайте в статті), криміналістику (читайте в статті)[Коментар 4] ітд.

У суперечці народжується істина[ред. код]

В усій статті слово "уявна" використовується тільки 1 раз щодо шарлатанів. "Цілителі-ясновидці" тому і написано в лапках, бо там мова про людей, які приписують собі сили, котрими не володіють. Заперечення існування ясновидіння в статті немає. А чому воно не розглядається академічною наукою пояснено.
Стаття, УВАГА, про ясновидіння, а не цілительство. А ви написали тут ціле есе про вібрації та учених. --Віщун (обговорення) 14:56, 25 березня 2020 (UTC)Відповісти
Щодо «уявним застосуванням» погляньте самі — чітко не сказано, що мова про шарлатанів. Адже розділ називається «Раціональні пояснення», тобто раціональні пояснення ясновидіння, а не шарлатанства. Треба відкорегувати цей розділ, на мою думку, щоби читач не заплутався.
Щодо «цілителями-ясновидцями» — аналогічно. Розділ має назву «Раціональні пояснення» ясновидіння, значить і тут треба дати чітке формулювання: «ті, хто видають себе за цілителів-ясновидців, на відміну від», «ті, хто має сумнівні здібності, на відміну від», «ті, хто вдає здібності ясновидіння, обманює». Паралельно раціонально пояснити процес ясновидіння, технічно обґрунтувати можливості та наслідки, описати побут та життя ясновидця, на відміну від шарлатанів, як вже на то пішло...
У підрозділі «Обговорення/Ясновидіння/Висновки» сказано: «чи можна відділяти одне від одного «ясновидіння», «телепатія», «цілитель»», крім того «есе» було створено задля пояснення явища ясновидіння, але, видно, спроба аматорська, невдала. Тому закликаю справжніх спеціалістів в цій області відобразити суть явища академічною мовою, без недомовок та перекручування істини. Дякую. ВоєводаЯ (обговорення) 07:06, 26 березня 2020 (UTC)Відповісти

Висновки[ред. код]

Вважаю недоцільним висвітлювати тему "Ясновидіння", так як на цю мить інформація, що вказана в статті, уявна і висвітлює лише уявлення про суть явища. А так як енциклопедичної, авторитетної, підтвердженої чи науково обґрунтованої інформації у вільному доступу немає, крім того офіційна наука - це формули, доведення та досліди фізичних явищ[Коментар 5], то лишається сподіватися, що цю статтю напишуть реальні ясновидці. Крім того: чи можна відділяти одне від одного «ясновидіння», «телепатія», «цілитель», і не тільки?[7]

Коментарі[ред. код]

  1. Чи є це проявом альфа-хвиль чи бета мозку, чи якої природи походження ці хвилі - треба знайти літературу в інеті, щось є точно. В будь якому випадку сигнали, які транслюються людським фізичним, енергетичним, емоційних і ментальним тілами, утворюють єдиний сигнал — вібраційний підпис.
  2. а б в г Мається на увазі, те що притаманно, як сказано в статті "Ясновидіння" - "Уявним" властивостям шарлатанів або ж, але ніяк не Цілителям від Бога чи, нажаль, відьмам та чаклунам. Тобто людина уявила собі, вдала, що вона може передбачити майбутнє, тощо.
  3. Ясновидцями можуть бути живі істоти (у даному випадку мова про людей) з будь якою частотою коливань (вібрацій), а результат від сукупності цих факторів - позитивний для живої клітини в складі суцільної одухотвореної біоодиниці або негативний, як результат кондиційного спілкування.
  4. А нашо?! - Коли є нагальніші потреби: кризиснути, побитись, подивитись, обдурити, обдуритись!..
  5. Бо помацати руками, побачити очима, спробувати ротом - це офіційна наука може, а ясновидіння, екстрасенсорика - "що це? це лженаука - на кіл їх всіх і титулувати все це у псевдонауку!"

ВоєводаЯ (обговорення) 09:41, 25 березня 2020 (UTC)Відповісти

Посилання[ред. код]

  1. «Метод та алгоритми оцінювання емоційного стану людини на основі аналізу голосових сигналів» (PDF) (укр) . Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» Факультет прикладної математики Кафедра системного програмування і спеціалізованих комп’ютерних систем. с. 19.
  2. а б Частоты вибраций психо-эмоциональных состояний. Университет вселенной. Творцы (ru-RU) . 26 листопада 2017. Процитовано 25 березня 2020.
  3. Kelley, Michael C.; Garstang, Michael (18 квітня 2013). On the Possible Detection of Lightning Storms by Elephants. Animals : an Open Access Journal from MDPI. Т. 3, № 2. с. 349—355. doi:10.3390/ani3020349. ISSN 2076-2615. PMC 4494393. PMID 26487406. Процитовано 25 березня 2020.{{cite news}}: Обслуговування CS1: Сторінки із непозначеним DOI з безкоштовним доступом (посилання)
  4. Elephants Able To Detect Rainstorms 150 Miles Away. Popular Science (англ.). Процитовано 25 березня 2020.
  5. Williams, Marta (4 жовтня 2010). Learning Their Language: Intuitive Communication with Animals and Nature (англ.). New World Library. ISBN 978-1-57731-351-9.
  6. clairvoyant_1 adjective - Definition, pictures, pronunciation and usage notes | Oxford Advanced Learner's Dictionary at OxfordLearnersDictionaries.com. www.oxfordlearnersdictionaries.com. Процитовано 25 березня 2020.
  7. clairvoyance or second sight - The Skeptic's Dictionary - Skepdic.com. www.skepdic.com. Процитовано 25 березня 2020.