Обговорення:Gaia

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Найсвіжіший коментар: AstroWiki1 у темі «Вилучення інформації про публікації» 1 день тому
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Проблеми та обмеження[ред. код]

@Monseratti Ви додали до статті великі розділи про обмеження та проблеми. Наскільки енциклопедичною (зваженою) є така докладна інформація — створення окремих розділів і підрозділів — про незначні несправності та обмеження, які є звичайними для таких складних космічних місій?

Або дефект форсунки, яку перемкнули на резервний клапан, чи перемикання між зоряними датчиками, які не вплинули на перебіг місії. Чи варто взагалі про них писати в енциклопедичній статті?

--Olvin (обговорення) 10:14, 15 травня 2024 (UTC)Відповісти

Вітаю! Дякую за виявлену цікавість до моєї роботи. Праця над статтею ще не завершена, вона буде поліпшуватися в співпраці з командою NUAAR. Ми врахуємо ваші зауваження та поліпшимо енциклопедичність статті --Monseratti (обговорення) 18:33, 15 травня 2024 (UTC)Відповісти
Ви дуже ввічливо послали мене якнайдалі. Однак, я все ж висловлю одну пораду (вважаймо, що для команди NUAAR).
Перш ніж писати про якісь проблеми конструкції, слід описати власне конструкцію (щонайменше, із тим же рівнем детальності, як в описі проблем):
  • Якщо Ви описуєте проблеми з клапаном сопла хімічного двигуна, то має бути опис хімічного двигуна, сопел і клапанів (а вже потім - проблеми з ними).
  • Якщо мова про проблему з перемиканням між зоряними датчиками, то в конструкції має бути описано зоряні датчики: що вони є, навіщо вони, скільки їх.
  • Якщо проблема з кутом нахилу в інтерферометрі, то в описі конструкції має бути слово "інтерферометр" і словосполучення "кут нахилу".
Без того опис проблем виглядає неінформативним і дріб'язковим.
--Olvin (обговорення) 05:01, 16 травня 2024 (UTC)Відповісти

Вилучення інформації про публікації[ред. код]

@AstroWiki1 Прошу пояснити, чому з розділу результатів вилучено інформацію про публікацію другого та третього релізів даних (Gaia DR2, DR3). --Olvin (обговорення) 07:52, 29 травня 2024 (UTC)Відповісти

Доброго дня. Розділ "Результати" був не дороблений до кінця, але зараз цей розділ, включно з інформацією про публікацію другого та третього релізів данних, повністю написаний. --AstroWiki1 (обговорення) 13:09, 3 червня 2024 (UTC)Відповісти