Обговорення користувача:Рассилон/Архів 2021

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

ВП:ПЗВ145

Вітаю! Може Ви б погодилися на додаткові обов'язки?) --Mykola Обг 10:50, 6 січня 2021 (UTC)

@Mykola7: Добридень! На жаль, у Вікіпедії я не завжди оперативний. Принаймні, кілька годин поспіль спостерігати за новими редагуваннями я точно не зможу. Можу висунути хіба що таку саму «запасну» кандидатуру, як в Aced'а. З повагою, Рассилон 13:24, 6 січня 2021 (UTC)
За редагуваннями стежити не потрібно). Користувачі, які побачать редагування, які передбачені таким приховуванням самі, зазвичай приватно, зв'яжуться з вами щодо цього. --Mykola Обг 13:28, 6 січня 2021 (UTC)
@Mykola7: Гаразд. Якщо низька оперативність не загрожуватиме мені доганою чи позбавленням, то я згоден . --Рассилон 13:59, 6 січня 2021 (UTC)
Дякую. Підтвердьте, будь ласка, згоду тут. --Mykola Обг 14:02, 6 січня 2021 (UTC)

Верни статью

Верни страницу Ходаковського Фенікс Гаргарійський (обговорення) 11:56, 18 січня 2021 (UTC)

Поверни статтю про БХ будь ласка, я ніч не спав, робив її Фенікс Гаргарійський (обговорення) 12:00, 18 січня 2021 (UTC)

@Фенікс Гаргарійський: Цю статтю було вилучено за результатами обговорення спільноти Української Вікіпедії. З обговоренням Ви можете ознайомитися тут, а оскаржити його — тут. --Рассилон 12:02, 18 січня 2021 (UTC)

Повідомлення від Dr.gloom1987

Добрий вечір, допоможіть будь ласка розібратися, як мені поліпшити статтю що б її опублікували. Напевно я щось направільних роблю, тому що це моя перша стаття в вікіпедії — Це написав, але не підписав користувач Dr.gloom1987 (обговореннявнесок) 19:02, 18 січня 2021‎ (UTC).

@Dr.gloom1987: Доброго вечора! Відновив статтю до Вашого особистого простору: Користувач:Dr.gloom1987/Багінський Руслан Володимирович. Насамперед, її слід оформити відповідно до правила ВП:СТИЛЬ, а також категоризувати. За зразок можете взяти статтю про Тараса Шевченка. У перспективі можете орієнтуватися на критерії добрих і вибраних статей. Коли закінчите роботу над своєю статтею, зверніться сюди. Успіхів! --Рассилон 19:19, 18 січня 2021 (UTC)

Вірановський Георгій Миколайович

Здається, це різні люди. Потрібно б роз'єднати на WD. --Mcoffsky (обговорення) 11:56, 20 січня 2021 (UTC)

@Mcoffsky: вже роз'єднали. То я переплутав повних тезок ). --Рассилон 13:43, 20 січня 2021 (UTC)

Летальні гени

Добрий вечір. Ви встановили шаблон у статті Летальні гени. Але ця стаття часом не копіво? Подивіться, будь ласка, оці посилання: https://osvita.ukr-lit.com/letalni-i-subletalni-geni/, https://school.home-task.com/letalni-i-subletalni-geni/, https://subject.com.ua/biology/shpori/20.html. Або скажіть, до кого звернутися. Helghes (обговорення) 18:30, 20 січня 2021 (UTC)

@Helghes: А й справді: копівіо. Дякую Дякую --Рассилон 19:24, 20 січня 2021 (UTC)

Sweet Garlic — стаття про бренд

Доброго дня!

Прочитали Ваш коментар до нашої статті про компанію Sweet Garlic, і вважаємо абсолютно недоцільними деякі Ваші коментарі. Вікіпедію використовували не в якості реклами, а як "картку" про нас, як і роблять безліч брендів на цьому ресурсі. Щодо сторінки "чорний часник" це така сама сторінка як і просто "часник", ми додали щоб було розуміння про продукт. Просимо Вас допомогти і підказати, які саме пункти викликають у Вас відчуття реклами; як додати джерела, коли більшість інформації писали самі.

Будемо дуже вдячні за відповідь. — Це написав, але не підписав користувач Sweet Garlic (обговореннявнесок) 14:49, 22 січня 2021‎ (UTC).

@Sweet Garlic: По-перше, не забувайте підписуватися в обговореннях, докладніше тут і тут. По-друге, чому Ви звертаєтеся до себе у множині, наче Ґолум? По-третє, без незалежних джерел майже неможливо написати дійсно нейтральну статтю, як того вимагає друга основа Вікіпедії; див. також ВП:НТ, п. 7. З повагою, Рассилон 15:32, 22 січня 2021 (UTC)

Добрий день!

Прийняла до уваги всі Ваші коментарі та зробила всі можливі виправлення, дякую за підказки

--Sweet Garlic (обговорення) 13:04, 25 січня 2021 (UTC)

Шаблон Edited у статті Фроґгінг

Вітаю! Будь ласка, зверніть увагу, що у статті Фроґгінг був автоматично вилучений встановлений вами шаблон {{Edited}}, оскільки вона не редагувалася понад 7 днів. — KrBot (обговорення) 03:41, 23 січня 2021 (UTC)

Потребую технічною допомоги у створенні статті Лікійська стежка

Пане Рассилон, добрий день.

Потребую допомоги.

Я тут вчора випадково виявила (хотіла скористатися інфою, а її, як завжди, не було), що в українському сегменті Вікі відсутня, взагалі відсутня сторінка про Лікійську стежку. Почала її писати - я по ній тричі ходила )

Але:

  1. В українському сегменті відсутній шаблон Картка подорожі, такий, як є у російській. Він нам потрібен. А то у нас всі подібні сторінки з відомими маршрутами виглядають трохи обскубаними.
  2. Прошу зв'язати сторінку Лікійська стежка з її аналогами - російською ru:Ликийская тропа та турецькою tr:Likya Yolu. Я намагалась. У мене не вийшло.

З надією, --Viktoriyasechkar (обговорення) 11:45, 25 січня 2021 (UTC)

О! Дякую за зв'язку сторінок. Тепер - шаблон! Нам дуже потрібен шаблон!!! --Viktoriyasechkar (обговорення) 11:55, 25 січня 2021 (UTC)
@Viktoriyasechkar: Це не я зв'язав, це пан YarikUkraine випередив мене: d:Special:Diff/1348073355 ). Картку я незабаром мігрую, якщо Ви не заперечуєте, під назвою {{Стежка}}. --Рассилон 12:17, 25 січня 2021 (UTC)
Все одно дякую )) І робіть швидше картку, будь ласочка, а то там дюжина вже зроблених статей виглядають, як опудало, без картки ((( Стежка так стежка, стадіон так стадіон )))--Viktoriyasechkar (обговорення) 12:28, 25 січня 2021 (UTC)
@Viktoriyasechkar: YesТак Зроблено. Незабаром зроблю документацію до нього з ВП:TemplateData. --Рассилон 14:36, 25 січня 2021 (UTC)
О, Бог! Рівень - Бог. Дякую. Ввечері доведу до путя. Реально - крутяк!!! Дякую!!--Viktoriyasechkar (обговорення) 14:38, 25 січня 2021 (UTC)

Являти собою

ред. № 30646534 Являти собою у значенні бути — питомо українська конструкція. Не треба плутати із являтися, що є калькою з російської. Джерело: https://onlinecorrector.com.ua/uk/бути-являти-собою/ --  Gzhegozh обг. 11:34, 29 січня 2021 (UTC)

@Gzhegozh: А і справді: в СУМ-11 є й «являти собою», й «являти себе» (являтися): [1]. Тепер мені цікаво, чи є різниця між цими словосполученнями та «бути» й «є», чи вони взаємозамінні? --Рассилон 13:03, 29 січня 2021 (UTC)

Запрошую до проєкту із патрулювання статей до Вікімарафону

Вітаю! Зараз в українській Вікіпедії триває традиційний Вікімарафон; цьогоріч він чотириденний і розпочався вчора. У цей період до Вікіпедії приходить багато новачків, які потім можуть залишитися з нами надовго, якщо їм допомогти або принаймні не відлякати їх ) Тому традиційно потрібна допомога патрульних у перевірці статей Вікімарафону і допомозі новачкам.

Ви брали участь у проєкті з патрулювання статей до Вікімарафону минулого року — тож сподіваюся, що вам було б цікаво долучитися і тепер. Сторінка проєкту — Вікіпедія:Вікімарафон 2021/Патрулювання (запишіться там, якщо долучитесь); список статей для патрулювання тут (буде оновлюватися кожного дня; відмічайте там перевірені статті). Традиційно окрім подяки від усіх редакторів і читачів Вікіпедії, учасники й учасниці проєкту отримають набір сувенірів від організаторів ;). Буду радий вашій участі! --Acedtalk 15:19, 29 січня 2021 (UTC)

Підкажіть будь-ласка

Добрий день! Бачив у звістках як Ви налаштовували Вікідані для створених мною статей.Дякую, не знав про цю штуку! Цікаво. Один раз вдалося самостійно прикрутити іншомовні вікірозділи.

Сподіваюся зможете допомогти ще!:-)

Намагався поставити веб-посилання на словникову статтю, але невдало. Я користуюся паперовим виданням "Rx index — Довідник еквівалентності лікарських засобів", на яке посилаюся в статтях про діючі речовини. Гадаю, електронна сторінка буде доречною. Паперовий матеріал з часом застаріє. А електронна версія, логічно, розвиватиметься.

Коли ставив веб-посилання, з'явилося повідомлення: "Сторінка, яку Ви намагаєтесь зберегти, заблокована спам-фільтром. Імовірно, це сталося через те, що вона містить посилання на зовнішній сайт, присутній у чорному списку. Наступне повідомлення отримане від спам-фільтра: rx.ua."

Перепробував кілька варіантів у парі статтях. Працює фільтр. Сторінки "Чорний список" і "Спам-фільтр" не можу знайти. Підкажіть, де знайти інформацію про знаходження сайту rx.ua у чорному списку, причини цього? Дякую:-) --Studme00 (обговорення) 19:17, 31 січня 2021 (UTC)

@Studme00: Доброго вечора! Склалася досить цікава ситуація: на початку 2019 року сайт rx.ua був заблокований глобально для УкрВікі за підозрою у спамі, бо один із користувачів масово додавав до статей посилання на сторінки цього сайту. Відразу (чи майже) після цього було ініційоване обговорення у проекті «Медицина», яке близько року тому пішло в автоматичний архів на стадії запиту підсумку. Зізнаюся, я не знаю, що слід робити в таких випадках. Чи писати у Кнайпу, наприклад, пропозицій або інших питань, чи клопотати до проекту про поновлення того обговорення… З повагою, Рассилон 19:36, 31 січня 2021 (UTC)
@Рассилон: Дякую за пояснення! Знайшов обговорення у медичному проекті, в архіві №3. Буду знайомитися з ситуацією. --Studme00 (обговорення) 21:24, 31 січня 2021 (UTC)

Категорії

Дуже дякую за додавання категорій до списку втрачених природоохоронних територій Хмельниччини. Я щось зовсім про це забула. Сподіваюсь, Ви не образитесь, що я замінила деякі категорії на більш специфічні--Людмилка (обговорення) 19:43, 31 січня 2021 (UTC)

@Luda.slominska: мені зовсім не шкода ). Навпаки, я Вам вдячний за те, що Ви нагадали мені про існування цих конкретних категорій. До речі, дозвольте і Вам нагадати — про те, що заголовна комірка (<th>...</th> або знак оклику у вікірозмітці) завжди, ще задовго до HTML5, містила в собі жирний текст і центрування. Тобто, конструкція вигляду ! '''Текст''' підпадає під ВП:НВ. З повагою, --Рассилон 21:22, 31 січня 2021 (UTC)
Щодо скасованого редагування у кнайпі, я випадково щось не те натиснула, тестуючи новий гаджет з сенсорним екраном, дякую, що помітили, не мала наміру навмисно терти чиїсь дописи. Спочатку навіть подумала, що мене зламали, бо отримую останнім часом вандальні повідомлення--Людмилка (обговорення) 15:33, 5 лютого 2021 (UTC)
@Luda.slominska: Таке вже розташування швидкого відкоту: наприкінці рядка версії. У випадку довгого коментаря він з'їжджає на наступний рядок, і тоді вже не передбачиш, де він опиниться — може навіть «загубитися» у стовпчику дифів ). Та сама «багофіча» з посиланням відповіді на сторінках обговорення. --Рассилон 16:51, 5 лютого 2021 (UTC)

Стаття «Парк Бродовського»

Я знайшов і додав трохи інформації до статті. Чи буде цього вдосталь, щоб прибрати шаблон {{park-stub}}? — Це написав, але не підписав користувач Bogdan8249 (обговореннявнесок) 10:13, 1 лютого 2021‎ (UTC).

@Bogdan8249: Поточний обсяг, на мою думку, на межі стабу. Але я таки прибрав той шаблон з урахуванням обсягу польської інтервікі, яка без стаб-шаблону. --Рассилон 10:31, 1 лютого 2021 (UTC)

Назви серій курсивом і в лапках

Доброго дня, пане @Рассилон:! Побачив Ваше редагування ред. № 29516597 у шаблоні про Майстра. Хотів обговорити це питання з назвами серій. У багатьох статтях бачив такий варіант — класичні епізоди курсивом, а епізоди поновленого серіалу уже в лапках. Також на російській Вікіпедії саме так. Думаю, якщо все в лапках, то потрібно й змінити це у всіх статтях про «Доктора Хто». Що скажете, змінювати все чи розмежувати якось? Не таке значне питання, але для загального оформлення вважаю потрібне. • Григорій Лисиця (обг.) 20:46, 1 лютого 2021 (UTC)

@Григорій Лисиця: Вітаю! Наскільки я зрозумів EN:MOS:TITLE, в лапки беруться назви окремих, неподільних епізодів (на кшталт «Невгамовні мерці»), а курсивом виділяються назви серій, які складаються з епізодів немов молекули з атомів (на кшталт «Походження далеків»). Чому так — не знаю. Тут, мабуть, треба копирсатися мало не в усій АнглоВікі ))). В нас я не зустрічав нічого подібного ні у ВП:СТИЛЬ, ні на його підсторінках. --Рассилон 21:24, 1 лютого 2021 (UTC)

Копіво чи ні? Уточнення

Доброго дня. А розділ порталу Цікавинки та Синопсис або Сюжет статтей про кіно теж повинні відповідати правилам Вікі, чи можно використовувати копіво? Helghes (обговорення) 15:22, 2 лютого 2021 (UTC)

@Helghes: Доброго вечора! Копівіо — з англ. copyright violation — порушення авторських прав на текст. Тобто, якщо якийсь текст написаний не особисто Вами, й опублікований на умовах, несумісних з ліцензіями CC-BY-SA 3.0 або GNU FDL, то в незмінному вигляді його використовувати не можна. Натомість, можна перефразувати запозичений текст, виклавши ті самі тези, але іншими словами (здається, це називають рерайтингом). --Рассилон 16:26, 2 лютого 2021 (UTC)
Цікаво. Купа патрульних це порушує у своїх статтях. Дякую. Або де-що видалю або залишу на їх статтях прохання про виправлення. Helghes (обговорення) 16:44, 2 лютого 2021 (UTC)

Вилучення сторінки Світлана Анатоліївна Рудюк (Коробченко)

Доброго дня! Чому ви вже вкотре видаляєте сторінку? У ній була подана правдива інформація та достатньо перевірених посилань зі ЗМІ та офіційних джерел. — Це написав, але не підписав користувач Богаче (обговореннявнесок) 16:20, 3 лютого 2021 (UTC).

@Богаче: По-перше, не забувайте підписуватися на сторінках обговорення, адже це є ознакою ввічливості. Докладніше тут і тут. По-друге, спільнота УкрВікі 2 роки тому дійшла консенсусу про те, що дана особа не відповідає критеріям енциклопедичної значимості. Ознайомитися з відповідним обговоренням Ви можете тут, а оскаржити його підсумки — тут. Сподіваюся на розуміння, Рассилон 17:30, 3 лютого 2021 (UTC)
Дякую вам за відповідь. Як ви зазначили, такого висновку дійшли, я вважаю абсолютно несправедливо, аж два роки тому. Цього разу ви вилучили сторінку навіть без відкриття обговорення, хоча це не ідентичні сторінки. Нова сторінка доповнена новою інформацією, а також новими посиланнями, які підтверджують значущість особи. Нами було взято до уваги зауваження авторів Вікіпедії, тому ми намагалися доповнити інформацію якнайґрунтовніше. Наприклад, Світлана Рудюк є режисеркою і сценаристкою документального фільму про Василя Стуса, який був у прокаті восени торік. На українській Вікіпедії десятки сторінок про українських режисерів і продюсерів, значущість і наповнення яких навіть менше, ніж даної сторінки. Тому я вважаю, що ваше рішення передчасне. Сподіваюся на ваше розуміння і ви розглянете інформацію та посилання нашої сторінки детальніше. Можливо, також річ у тому, що я новачок, тому насправді зробила якісь помилки при створенні сторінки, і ви не бачите інформації повністю. Богаче (обговорення) 18:31, 3 лютого 2021 (UTC)
@Богаче: Як я й казав, єдиний спосіб законно відновити статтю — за регламентом ВП:ВВС. Крім того, на мою думку, колишня назва статті більше за нову відповідає правилу ВП:ІС-П. --Рассилон 19:23, 3 лютого 2021 (UTC)

Корольов

Вітання, прошу повідомити чому було видалено (навіть без обговорення) стаття Корольов Г.О. Уважаю, що така стаття може і має бути на Вікі. Науковець Інституту історії України НАНУ. Відомий історик, доктор наук, працював у Гарвардському, Хоккайдинському, Варшавському університетах, Австрійській Академії наук. Член редколегій кількох авторитетних журналів в Україні. Заступник головного редактора іншого. Автор має визанані публікації на різних мовах та доведені концепції, чому немає в багатьох інших. За такою логікою можна видалити низку інших статей: Олена Бойко або половину цієї сторінки Науковці Інституту історії України НАНУ Буду вдячний за будь-які пояснення і аргументи! Дякую. — Це написав, але не підписав користувач Henryk77 (обговореннявнесок) 20:32, 3 лютого 2021‎ (UTC).

@Henryk77: По-перше, не забувайте підписуватися на сторінках обговорення, адже це є ознакою ввічливості. Докладніше тут і тут. По-друге, статтю було видалено за консенсусом спільноти УкрВікі. Посилання на відповідне обговорення я зазначив в описі вилучення. Відновити видалену статтю можна винятково за регламентом ВП:ВВС. Сподіваюся на розуміння, Рассилон 22:01, 3 лютого 2021 (UTC)

Прошу відновити сторінку, враховуючи підсумки обговорення за регламентом ВП:ВВС. Більшість визнала значимість статті. Дякую. Henryk77 (обговорення) 14:20, 11 лютого 2021 (UTC)

Чому Ви ігноруєте повідомлення залишені Вам? Більшість визнала значимість статті після обговорення. --Henryk77 19:19, 12 лютого 2021 (UTC)

Вероніка Мосевич

Вітаю! Ви номінували статтю на ШВ. Лауреатка Коронації слова вже має певну значущість. Може, на вилучення через обговорення чи взагалі переглянути ретельно всі джерела та подумати, як краще? --Mcoffsky (обговорення) 08:52, 4 лютого 2021 (UTC)

@Mcoffsky: З усією повагою, єдиним ВП:АД станом на постійна версія № 30690614 я можу назвати лише сайт УГКЦ. Загалом, я не проти перекваліфікувати швидке видалення у звичайне, однак, припускаю, що підсумок врешті-решт може бути подібним до ru:ВП:К удалению/29 марта 2015#Драко Локхард. --Рассилон 10:09, 4 лютого 2021 (UTC)

Журавлинний джем

Журавлинний джем
Дякую вам за вашу роботу! Валентин Кизюн (обговорення) 18:27, 4 лютого 2021 (UTC)

Журавлинний джем

Журавлинний джем
Дякую вам за вашу роботу! Валентин Кизюн (обговорення) 18:27, 4 лютого 2021 (UTC)

Сторінка Журнал «Зерно»

Доброго дня. Підкажіть будь ласка чому ви запропонували створену мною сторінку "до вилучення. Причина: явна реклама чи спам.". Я щось не так вказала? Так це моя перша сторінка. Можливо не знаю якихось нюансів?

Це суто українське видання з 15-річною історією. І є авторитетним у своїй сфері. У Вікіпедіє є посилання на журнал "Зерно". наприклад тут: BINOC, Триходермін, Ентоцид (Метаризин)

Підкажіть будь ласка куди звернутися, або що потрібно виправити, щоб ця сторінка залишилася?

Дякую --Yotochka (обговорення) 00:46, 10 лютого 2021 (UTC)

@Yotochka: Доброго дня! Зараз Ваша стаття складається лише з тривіальної інформації, а також не має посилань на незалежні, вторинні, авторитетні джерела. Треба знайти якомога більше таких джерел і доповнити статтю інформацією з них. З повагою, Рассилон 06:12, 10 лютого 2021 (UTC)

Дякую!

Котик
Дякую за допомогу в редагуванні статті про блекаут. Це моє університетське завдання, і я дуже вдячна, що Ви виправили мої помилки. Руслана Грига (обговорення) 11:45, 10 лютого 2021 (UTC)
@Руслана Грига: прошу ;). У статті Ви пишете, що «Блекаут — вид поезії…». Може, Ви хотіли сказати «жанр»? Якщо таки «вид», то які ще види (а не жанри) поезії існують? --Рассилон 12:20, 10 лютого 2021 (UTC)

Іриска

Іриска
За оптимізацію вікі коду та вікіфікацію. Наснаги та натхнення! GPV (обговорення) 11:21, 11 лютого 2021 (UTC)
@Galkinletter: Дякую Дякую --Рассилон 13:51, 11 лютого 2021 (UTC)

Портал:Електроніка

Як одного із активних технарів укр.вікі запрошую Вас до порталу Портал:Електроніка. Також запрошую Вас взяти участь у написанні статей про електроніку, звичайно при можливості. Дякую. GPV (обговорення) 18:55, 11 лютого 2021 (UTC)

@Galkinletter: Дякую за запрошення. Як буде час, подивлюся, що там до чого ). --Рассилон 20:52, 11 лютого 2021 (UTC)

Що ще можна зробити?

Як можна залишити статтю про Трістар? Чи може хтось з авторитетів підтвердити чи написати статтю? Цей співак багато зробив в свій час для розвитку музичного направлення як хіп-хоп у Полтавській області. Посилання хоч не й сильно авторитетні, але вони є. Тим паче той же самий Шоубіз чи Спотіфай навіть галочки поставили? А ви як підтримуєте національних авторів? — Це написав, але не підписав користувач Тристар (обговореннявнесок) 12:04, 14 лютого 2021‎ (UTC).

@Тристар: Вашу статтю було видалено за результатами обговорення Вікіпедія:Статті-кандидати на вилучення/9 вересня 2020#Tristar Mc. Все, що Ви можете зробити, ще подати заявку на відновлення статті тут, де обґрунтувати відповідність предмету статті загальним і / або конкретним критеріям енциклопедичної значимості, дуже бажано, з посиланнями на численні, незалежні, вторинні, авторитетні джерела. --Рассилон 13:45, 14 лютого 2021 (UTC)

Стаття Галерея НЮ АРТ

Привіт! Чому вважаєте статтю про галерею НЮ АРТ незначущою? — Це написав, але не підписав користувач 08:23, 15 лютого 2021‎ (UTC) (обговореннявнесок) Пані Людмила.

@Пані Людмила: По-перше, Ви забули підписатися. Докладніше тут і тут. По-друге, зараз у статті не показане істотне висвітлення її предмету в численних незалежних, вторинних ВП:АД, як того вимагають правила ВП:КЗ і ВП:КЗО. --Рассилон 09:27, 15 лютого 2021 (UTC)
Дякую. Я ще тільки починаю писати для Вікіпедії. Буду намагатися виправити зауваження.--Пані Людмила (обговорення) 09:37, 15 лютого 2021 (UTC)

Зміни на сторінці Internet Vikings AB

Добрий день!

Я побачив що ви залишили деякі коментарі з тим що мені потрібно виправити. Не могли б ви більш детально вказати на помилки?

Дякую!

З повагою, Артем — Це написав, але не підписав користувач InternetVikings (обговореннявнесок) 10:16, 18 лютого 2021‎ (UTC).

@InternetVikings: Насамперед, підписуйтеся на сторінках обговорення, адже це є ознакою ввічливості. Докладніше тут і тут. Основна претензія до статті — це непоказана енциклопедична значимість її предмету за критеріями ВП:КЗО. Крім того, в розділі «Історія» Ви вікіфікували навіть «дослідження», але залишили невікіфікованими такі релевантніші поняття, як «iGaming» і «під ключ». До речі, що таке iGaming? Якщо це індустрія відеоігор — то так і пишіть, уникаючи жаргонізмів. неологізмів і всього такого. Також, якщо компанія бажає опублікувати повний список вебінарів, які вона будь-коли проводила, то це бажано зробити на її сайті, а у Вікіпедії лише дати відповідне посилання в однойменному прикінцевому розділі. Хоча… навіть у такому випадку є сумніви в доречності такого посилання на додачу до посилання на головну сторінку офіційного сайту компанії. Докладніше див. ВП:ПОС. --Рассилон 10:40, 18 лютого 2021 (UTC)

Дякую за відповідь, Рассилон.

Я нещодавно тільки почав вивчати можливості Вікіпедії. Ваші зауваження виправлю.

--InternetVikings (обговорення) 10:46, 18 лютого 2021 (UTC)

Добрий день! Хотів у Вас запитати яким чином буде проходити перевірка? Оскільки я бачив що остання версія була первірена 18 лютого. Але після того я прибрав Вебінари та додав Вікі-посилання. --ArtemSheika (обговорення) 12:55, 2 березня 2021 (UTC)

Добрий день, Рассилон. Я зробив правки. Перегляньте їх, будь ласка. --ArtemSheika (обговорення) 07:47, 9 березня 2021 (UTC)

Доброго дня, Рассилон!

Я трішки змінив статю згідно Ваших зауважень. А саме, додав український аналог слову iGaming та додав інтервікі посилання. Також, прибрав недоречні зовнішні посилання на сайт, то ж зараз вважаю що розділ Продукти та Послуги більш не є рекламним. У мене ще питання по розділу Соціальна відповідальність. Я так зрозумів що бракує надійності заяви щодо WeFightCovid. Офіційної заяви я не знайшов, але у них на сайті Інтернет Вікінги числяться як партнери. Чи може це бути доказом? Чи не могли б ви перевірити статтю та вказати на інші недоліки які я мав би виправити? Перепрошую, якщо щось десь не так. Я тільки вивчаю правила Вікі. Дякую! --ArtemSheika (обговорення) 10:36, 11 березня 2021 (UTC)

Добрий день! Чи не могли б Ви перевірити правки на сторінці Internet Vikings? Дякую!--ArtemSheika (обговорення) 08:20, 16 березня 2021 (UTC)

@ArtemSheika: Перевірено. Але з подібними запитами бажаніше звертатися ВП:ЗДП з двох причин: (1) оперативніше за особистий запит, і (2) що більше різних патрульних перевірять ту чи іншу статтю, то більше зауважень висловлять / виправлять. З повагою, Рассилон 09:27, 16 березня 2021 (UTC)

Зрозумів, дякую! --ArtemSheika (обговорення) 09:29, 16 березня 2021 (UTC)

Добрий день Рассилон! Чи не могли б ви перевірити сторінку? Я звертався до патрульних уже 2 рази, але за 10 днів ніхто так і не перевірив сторінку. Чи зазвичай цей процес займає більше часу? Дякую Вам! --ArtemSheika (обговорення) 11:40, 29 березня 2021 (UTC)

@ArtemSheika: Будь-яка вікіпедійна діяльність (і патрулювання не виняток) — волонтерська. Тому можете розраховувати на те, що колись якийсь патрульний (звісно ж, коли у нього з'явиться достатньо вільного часу) закриє кількадесят заявок, у т.ч. й Вашу, за лічені години. --Рассилон 14:16, 29 березня 2021 (UTC)

Добрий день Рассилон! Хотів би Вас попросити, перевірити мою статтю про Інтернет Вікінги коли у вас буде вільна хвилинка. Бо мені здається що я не дочекаюся відповіді від патрульних. Звісно ж, я розумію що вони волонтери і дуже їм вдячний за їхню роботу. --ArtemSheika (обговорення) 12:30, 14 квітня 2021 (UTC)

Стаття Parade-fest

Вітаю. Ви поставили зазначену статю на вилучення, на що у вас, безумовно, є підстави. Однак, її ,серед іншого, необхідно було написати в межах місяця культурної дипломатії. Я готовий спробувати вікіфікувати цю статтю, користуючись вашими порадами щодо її поліпшення. Від себе: я пошукаю більш авторитетні джерела і перепишу розділ "про фестиваль", аби він був більш енциклопедичним. Чи не могли б ви прибрати статтю зі швидкого вилучення? --Anarkk (обговорення) 08:41, 23 лютого 2021 (UTC)

@Anarkk: Гаразд, зі швидкого зняв, одночасно конкретизувавши «претензії» до вмісту статті. --Рассилон 09:19, 23 лютого 2021 (UTC)
@Рассилон: вдячний за поради! обов'язково допрацюю статтю. --Anarkk (обговорення) 09:28, 23 лютого 2021 (UTC)

@Рассилон: я відредагував статтю, наскільки зміг. чи не могли б ви перевірити її та сказати, чи наразі вона опрацьована достатньо для того, аби бути залишеною у Вікіпедії? --Anarkk (обговорення) 11:47, 25 лютого 2021 (UTC)

Подяка за влучні поради

Дякую за поради до статті Денситометрія електронної хмарки

Samsiq (обговорення) 10:33, 23 лютого 2021 (UTC)

Тимошенко Павло Федорович

Вітаю. Та прошу не поспішати, для того встановлений шаблон "пишу". --Качуровська (обговорення) 14:12, 24 лютого 2021 (UTC)

Ну, вибачайте вже: я побачив, що Ви вже кілька годин поспіль (вночі) нічого не дописували в цій статті, то й подумав, що категоризацією та дрібними виправленнями правопису нічого не зламаю ;). --Рассилон 14:29, 24 лютого 2021 (UTC)

За виправленні помилки, дякую. Так, уже пізно невичитувалось. Але от із шаблоном, то зразу дратує. І тут така стаття, що біографія описана в кількох книгах. Діяльність Тимошенка була до "розквіту інтернету". А що тепер за кожним абзацом ставити приміткою книжку одну чи другу, яку ще й не встигла додати? То може і порадите? В інтернеті такі короткі згадки, що і не планувала їх включати. --Качуровська (обговорення) 11:02, 25 лютого 2021 (UTC)

Повідомлення від Користувач:Aoton13

Прошу пояснити - я вже не автор статті "Лавріщева К.М." ? Я б хотіла внести деякі зміни і доповнення в свою статтю. За перейменування - подяка Леоніду Панасюку. Але я вважала, що маю право перейменувати свою статтю самостійно через 4 дні згідно правил Вікі. Дякую за відповідь.

Примітки.

  1. Пояснення. Я створила статтю "Лавріщева К. М. в чернетці і не знайшла пункту меню для її публікації в середовище Вікі. Тому створила додатково статтю вже без використання чернетки, але дала їй назву "Лаврищева", щоб не допустити можливого дублювання назви.
  2. Повідомлення про вилучення сторінки.
    21:06, 24 лютого 2021 Рассилон обговорення внесок вилучив сторінку Лаврищева (зайве перенаправлення: зміст був: «#ПЕРЕНАПРАВЛЕННЯ Лавріщева Катерина Михайлівна», єдиний автор: Леонід Панасюк (обговорення)) (подякувати)
    20:50, 24 лютого 2021 Леонід Панасюк обговорення внесок перейменував сторінку з Лаврищева на Лавріщева Катерина Михайлівна (подякувати)

--Aoton13 (обговорення) 10:19, 25 лютого 2021 (UTC)

@Aoton13: Чому не автор? Звичайно ж, автор, що чудово видно з історії редагувань. Про перейменування див. довідку. --Рассилон 10:28, 25 лютого 2021 (UTC)

Стаття Фахові видання для вчителів української мови і літератури

Рассилоне, вітаю. Я ще не дуже досвідчений користувач, тому дуже вдячна за редагування і коментар. Поясніть, будь ласка, ваш шаблон з приводу статті. У неї на ранок було вже 103 перегляди. З огляду на інтерес у суспільстві до вивчення української мови, вона, на мій погляд, дуже корисна, оскільки створює певне освітне середовище, надає інформацію і полегшує навігацію. --Пані Людмила (обговорення) 14:19, 25 лютого 2021 (UTC)

@Пані Людмила: Вітаю! Якщо бути точним, то цей шаблон не мій, а пана Exroader, бо саме він його встановив на Вашу статтю вперше. Вилучивши цей шаблон, Ви фактично підбили підсумок номінації на користь залишення, чого не мали права робити, оскільки, як авторка статті, Ви є зацікавленою особою. Щонайбільше Ви маєте право перенести статтю на звичайне вилучення, де її долю вирішить спільнота УкрВікі.
P.S. Взагалі, основне питання до статті звучить так: яким(и) ВП:АД визначається, чи включати те чи інше видання до статті-списку, чи ні? З повагою, Рассилон 15:14, 25 лютого 2021 (UTC)

Щановний Рассилоне! Допоможіть, будь ласка. Я вважаю, що ця стаття дуже корисна. Я вже додала посилання на джерела. Вона корисна не тільки для викладачів української мови і літератури, але й для студентів-філологів, і для всіх, кто цікавиться питаннями вивчення української мови. Я не знала (вибачте!!!), що не можу видаляти шаблон. Я просто намагалася захистити сторінку. Не хочу, щоб із за мого невігластва вилучили статтю. Як я можу виправити ситуацію? Допоможіть, будь ласка. З повагою--Пані Людмила (обговорення) 16:11, 25 лютого 2021 (UTC)

Рассилоне! Привіт! Статтю, на жаль, видалили. Я вважаю, що вона потрібна дуже багатьом користувачам Вікіпедії. Підкажіть, будь ласка, чи можу я її якось повернути. На мій погляд, з останніми доданими мною посиланнями на джерела вона відповідала стандартам Вікіпедії. Будь ласка, прошу допомоги.--Пані Людмила (обговорення) 20:46, 25 лютого 2021 (UTC)

@Пані Людмила: Єдиний вихід — подавати заявку на ВП:ВВС, де обґрунтувати… ні, не суб'єктивну важливість статті, а її об'єктивну значимість із посиланнями на незалежні, вторинні джерела. --Рассилон 21:15, 25 лютого 2021 (UTC)
Дякую!--Пані Людмила (обговорення) 21:22, 25 лютого 2021 (UTC)
@Пані Людмила: Не плодіть, будь ласка, зайвих тем. Відповідайте з відступом. --Рассилон 21:27, 25 лютого 2021 (UTC)

Берта Касерес

Рассилон вітаю. Ви робили зауваження до статті. Де саме є випадки не ецеклопедичного викладення інформації? Юрій Пазій (обговорення) 11:11, 27 лютого 2021 (UTC)

@Юрій Пазій: Я уточнив зауваження до Вашої статті замість дещо розмитого «неенциклопедична». Дякую, що звернули увагу. --Рассилон 20:29, 27 лютого 2021 (UTC)

Рассилон вітаю. Додав внутрішні посилання прошу перевірити.Юрій Пазій (обговорення) 08:27, 2 березня 2021 (UTC)

@Юрій Пазій: Ви додали не внутрішні, а посилання на джерела, яких теж бракувало. Внутрішніми називаються посилання на сторінки Вікіпедії, і ставляться вони двома способами: або за допомогою конструкції вигляду [[Назва сторінки|текст посилання]], або за допомогою шаблону {{нп}} — залежно від існування цільової сторінки українською мовою. Майже ніколи не слід посилатися на сторінку в іншій Вікіпедії за наявності сторінки про в точності те саме в УкрВікі. Крім того, у Вашій статті бракує тематичних категорій. Докладніше про категоризацію статей див. правило ВП:КАТ, а про розміщення категорій на сторінках — ВП:ССС. --Рассилон 08:49, 2 березня 2021 (UTC)
Рассилон на жаль я не зовсім розумію, що мені треба робити. З повагою Юрій Пазій (обговорення) 10:01, 2 березня 2021 (UTC)
@Юрій Пазій: Приблизно так це робиться. Якщо досі не зрозуміло, то зверніться, будь ласка, сюди. --Рассилон 10:11, 2 березня 2021 (UTC)

Рассилон прошу перевірити зміни Юрій Пазій (обговорення) 16:17, 8 березня 2021 (UTC)

@Юрій Пазій: перевірив. Надалі, якщо Ви очікуєте оперативнішого реагування, звертайтеся, будь ласка, на ВП:ЗДП. --Рассилон 09:54, 9 березня 2021 (UTC)

Запитання щодо вилучення статті МАВКА-वनपरी

Шановний пане Рассилон Прошу Вас надати відомості щодо потрібних змін, які мають бути внесені у статтю МАВКА-वनपरी , для того, щоб сторінка існувала Всі джерела були зібрані і перевірені і є відкритими джерелами інтернет. Метою написання статті було поширення досвіду культурної дипломатії у Індії. Вперше в історії було створено відеоролик за твором Лесі Українки "Лісова пісня" українцями Індії, про що стало відомо з такого інтернет ресурсу, як УКРІНФОРМ та інші, а також Ютуб. Прошу допомоги оформити сторінку, оскільки це моя перша робота у створенні такого допису. Інформація збиралася, нотувалася, та копіювалася з чернетки на Вікіпедії Щиро дякую наперед.

Щиро сподіваюся на Вашу допомогу, З повагою, Taura svit (обговорення) 13:02, 1 березня 2021 (UTC)

Шановний, пане Рассилон, стала зрозуміла причина вилучення статті - неправильно введений код ілюстрації. Спроба друга: МАВКА-वनपरी — Це написав, але не підписав користувач Taura svit (обговореннявнесок) 13:45, 1 березня 2021‎ (UTC).
@Taura svit: Тобто стаття про конкретне відео? Тоді вона мусить задовольняти критеріям ВП:КЗФ. Також не забувайте про правило ВП:СТИЛЬ. Даю Вам 3 доби на допрацювання статті. P.S. Відповідайте з відступом. Сподіваюся на розуміння, Рассилон 13:53, 1 березня 2021 (UTC)
Шановний пане Рассилон. Стаття про культурну дипломатію - спільний культурний захід, Посольство України та українська спільнота Індії, на якому був представлений відеопроект. Я дуже прошу допомоги у правильному редагуванні стилю. Ваші зауваження та вказівки виконаю безумовно та в короткий термін. Щиро дякую. --Taura svit (обговорення) 14:00, 1 березня 2021 (UTC)
Безмежно велика подяка пану Рассилон за технічну допомогу у створенні сторінки. Прошу Вас перевірити останні зміни - поповнення вмісту, гіперпосилань на нову інформацію, додання заголовків та галереї. Прошу надати Ваші зауваження. --Taura svit (обговорення) 04:43, 2 березня 2021 (UTC)
@Taura svit: Я оновив зауваження до Вашої статті. Крім того, мене дуже турбує назва фільму: вона й у прокаті двомовна та пишеться через дефіс? І ще питання: за яким правилом українського правопису Ви написали слово «Мавка» великими літерами? Це абревіатура абощо? --Рассилон 08:34, 2 березня 2021 (UTC)
@Рассилон: Щиро дякую. Мавка великими буквами - виправлю. Це не абревіатура. Так у назві. Відеоролик на мові гінді, тому назва включила слово мавка мовою гінді. у статті є фото - з презентації у Посольстві проекту - там видно якраз назву. У таблиці з іменами акторів - вказані деякі слова мовою гінді. Чи можна (потрібно?) надати роз'яснення щодо частини назви мовою гінді - що воно означає на початку статті та в таблиці?
  • У ролику назва двомовна, розміщення одне слово під іншим.
  • Першоджерело: (дослівно) "УКРАЇНЦІ ІНДІЇ ПРЕЗЕНТУЮТЬ відео-проект Мавка - वनपरी за мотивами твору Лесі Українки "Лісова пісня" мовою гінді". Якщо цього потребують правила вікіпедії (або граматики) почищу дефіс та правильно малими буквами назву перепишу.
  • Шановний, пане Рассилон Допоможіть також змінити великі букви у назві сторінки. --Taura svit (обговорення) 13:27, 2 березня 2021 (UTC)
Шановний, Рассилон Прошу пояснити, чи можна неналежні правилам вікіпедії першоджерела, а саме публікація у Facebook замінити на ютуб публікацію. Чи їх взагалі необхідно видалити? Прошу пояснити зауваження про авторитетні джерела. Сайт МЗС опублікував інформацію про цей культурний захід, сайт Посольства України в Республіці Індія не є авторитетним джерелом? --Taura svit (обговорення) 14:20, 2 березня 2021 (UTC)
@Taura svit: В УкрВікі є правило ВП:ЛАТ із вичерпним списком випадків, коли в назві статті дозволяються інші літери, крім української абетки. В усіх інших випадках назви перекладаються, транслітеруються чи транскрибуються.
  • Facebook і YouTube — обидва вважаються соцмережами, а відтак неавторитетними. МЗС України й інші держустанови — це первинні джерела: вони, в принципі, придатні для верифікації окремих тверджень, однак, для доведення енциклопедичної значимості необхідні винятково вторинні джерела.
  • Що ж до мови гінді, то її дуже бажано обгортати в шаблон {{lang-hi|वनपरी}}. Зокрема, назву фільму мовою гінді достатньо зазначити один раз на початку статті за допомогою даного шаблону, взятого в дужки. Імена акторів — аналогічно, але тільки, якщо вони невікіфіковані. Для вікіфікованих ж — написання мовою гінді зазначається у статтях про самих акторів.
Не соромтеся звертатися до Кнайпи: там Вам допоможуть і досвідченіші за мене користувачі ;). --Рассилон 16:38, 2 березня 2021 (UTC)
Перепрошую користувача @Рассилон за те, що дописую у цій гілці. Бо тепер не маю можливості змінювати, доробляти і правити статтю оскільки її теж видалили. Я також не маю можливості тепер відповідати у відповідній гілці обговорення.
Мною готувалося запитання щодо можливості змінення назви статті - з Мавка - वनपरी на == Стаття Мавка (фільм) ==

Вітаю! Дякуємо, що ви зробили свій внесок до Вікіпедії, створивши статтю Мавка (фільм). Проте ця стаття надто мала та/або недооформлена, щоби бути повноцінною енциклопедичною статтею. Якщо протягом трьох днів її не буде суттєво поліпшено (хоча б до рівня статті-заготовки), статтю буде вилучено. Якщо ви доробили статтю, приберіть це повідомлення (щоб статтю не вилучили в процесі вашої роботи, поставте шаблон {{Edited}}). Із запитаннями можете звертатися до мене. — Taura svit (обговорення) 04:47, 4 березня 2021 (UTC)Рассилон, а Ви це вже зробили, щиро дякую 👏💖!

Чи не потрібно заголовок доповнити словами - Культурна дипломатія України у Індії? - бо ж саме цій меті слідувало створення статті про ПЕРШЕ (аналогів у інших джерелах не знайдено, тому має право бути вказаною, як перша) В ІСТОРІЇ української культури та історії як Посольства України, так і Індії просування у гіндомовний сегмент планети творів українських класиків у вигляді відео-постановки та інших, а саме творів Лесі Українки, Шевченка, і так далі. Чи така інформація варта сторінки у Вікіпедії? Стаття могла би постійно поновлюватися та мала на меті надати довідкову інформацію щодо співпраці Посольства з українською громадою та зразками культурної дипломатії у цій країні. Тим самим посилювати інтерес до України та її культури збоку Індії, як мінімум. Чи можна потім перекласти цю статтю іншими мовами як то бенгалі, гінді, англійською?
Прочитані мною згадані Вами сторінки про первинні джерела, верифікації , доведення енциклопедичної значимості , вторинні джерела дозволяє вважати первинне джерело як вторинне і навпаки:
Цитата: "Однак при дослідженні залежно від суб'єкта, той же матеріал може бути або первинним або вторинним джерелом." У випадку цього проекту - Первинне, перевірене, верифіковане - сайт МЗС, ЗМІ виступають незалежним від предмету статті джерелом.
Правильність оформлення та виконання вимог Вікіпедії важко дотримати не маючи такого досвіду (я новачок, але переступаю через сором і запитую, як "чайник". Наприклад обгортання у шаблон, поняття вікіфікації, тощо мені ще не зовсім зрозуміле, але стараюся.
Дуже хочеться додавати і розширювати українську вікіпедію. Особливо внески іншими мовами у українські статті (Мною не знайдено статті про Борщ на гінді, до прикладу)
Українська вікіпедія закликає до написання статей кожного. Але без допомоги - ніхто не зможе написати - занадто багато потрібно знати - коди, шаблони, тощо. Тому щиро дякую за пораду звернутися до КНАЙПИ. Почитаю.
Дякую за Ваш внесок у покращення статті, доведення до правильного вигляду, та обговорення - на сторінках таких просунутих користувачів, модераторів та дописувачів, як Ви, шановний пане @Рассилон. 👏💖 і сподіваюся на подальшу допомогу.
Taura svit (обговорення) 04:47, 4 березня 2021 (UTC)
@Taura svit: Назва Мавка (фільм) цілком відповідає правилу ВП:НАЗВА СТАТТІ й усталеним практикам іменування статей про твори кінематографу, тому не має потреби нічим її доповнювати. --Рассилон 05:52, 4 березня 2021 (UTC)
Пане @Рассилон, дякую! Питання: чи має сенс у майбутньому поновлювати статтю іншими заходами, направленими на культурну дипломатію? --Taura svit (обговорення) 04:32, 5 березня 2021 (UTC)
@Taura svit: Якщо я Вас правильно зрозумів, то тільки тими заходами, які безпосередньо пов'язані з предметом статті — в даному випадку, з фільмом. --Рассилон 05:37, 5 березня 2021 (UTC)

Що потрібно щоб вилучену Вами статтю вернути і відредагувати так як потрібно ?

Доброго дня Хочу повернути свою статтю в вікіпедію як це можливо зробити? — Це написав, але не підписав користувач ТанітаК (обговореннявнесок) 15:01, 1 березня 2021‎ (UTC).

@ТанітаК: Спочатку слід переконатися в тому, що предмет статті (в даному випадку — конкретна каналізаційна система, а не її підприємство-виробник) відповідає критеріям енциклопедичної значимості, а також у наявності незалежних джерел, які істотно висвітлюють предмет статті (в даному випадку — конкретну каналізаційну систему, а не її виробника). Якщо і тільки якщо задоволені обидві вимоги, то пишіть (чи то пак переписуйте) статтю (на своїй чернетці або у власному просторі — Ваші сторінки починаються з Користувач:ТанітаК/), оформлюючи її за вимогами правила ВП:СТИЛЬ і підправил останнього, й обов'язково підтверджуючи будь-яке і кожне нетривіальне твердження принаймні одним посиланням на джерело, незалежне від предмету статті. Після завершення роботи над статтею (орієнтуйтеся на Довідка:Досконала стаття) подавайте заявку на відновлення. З повагою, Рассилон 15:18, 1 березня 2021 (UTC)
Недуже розумію про виробника там написано що їх виробляють у Львові - а все решта про каналізацію sax Забрати що її виробляють у Львові? Я правильно розумію чи ні? Чи як ? Дякую --ТанітаК (обговорення) 15:59, 1 березня 2021 (UTC)
@ТанітаК: Я мав на увазі, щоб джерела висвітлювали радше самі вироби з побіжними згадками їх виробників, а не навпаки. --Рассилон 18:32, 1 березня 2021 (UTC)

Видалення статей

Добрий день! Навіщо номінуєте нові статті на вилучення, якщо є марка, що вони незавершені? Ви ж маєте розуміти, що так "Вікіпедія" не розшириться, якщо кожен крок буде блокуватися через якісь побічні причини. Дякую за увагу, фідбек лишати не обов'язково. — Це написав, але не підписав користувач Тарасенко Владислав (обговореннявнесок) 22:32, 3 березня 2021‎ (UTC).

@Тарасенко Владислав: По-перше, Ви забули підписатися. По-друге, на основі яких джерел Ви написали свою статтю про видавництво? --Рассилон 22:39, 3 березня 2021 (UTC)
Вся інформація взята з офіційного сайту. Не дуже багато інформації вдалося знайти, але це стане приводом, що хтось доповнить статтю у майбутньому. --Тарасенко Владислав (обговорення) 09:15, 4 березня 2021 (UTC)
@Тарасенко Владислав: Для обґрунтування енциклопедичної значимості необхідні незалежні джерела. Детальніше див. ВП:КЗ, ВП:В, ВП:АД. P.S. Відповідайте з відступом. --Рассилон 09:33, 4 березня 2021 (UTC)

Допомога

Доброго дня. Допоможіть, будь ласка. Об'єднайте сторінку Список претендентів на 92-гу премію «Оскар» за найкращий міжнародний художній фільм зі сторінкою en:List of submissions to the 92nd Academy Awards for Best International Feature Film, бо через телефон не можна це зробити. Helghes (обговорення) 10:15, 4 березня 2021 (UTC)

@Helghes: об'єднав. --Рассилон 10:38, 4 березня 2021 (UTC)
Дякую, Рассилон. І ще трохи не в тему. Стаття Самміт-книга та Саміт-книга одне й те саме видавництво https://sbook.com.ua/uk/content/4-about-us. Але перша стаття з помилкою – подвійна м, на копівіо не перевіряв. Інша, Тарасенка Владислава, копівіо. https://sbook.com.ua/uk/content/4-about-us Helghes (обговорення) 10:49, 4 березня 2021 (UTC)
@Helghes: Перейменував раннішу статтю поверх пізнішої. --Рассилон 12:06, 4 березня 2021 (UTC)

Кошеня для вас!

Щиро дякую Вам за допомогу й правки. Вчуся сама, але не дуже получається...

Тетяна Татарчук (обговорення) 14:34, 5 березня 2021 (UTC)

Об'єднання статей і вилучення шаблонів

Привіт, Рассилоне! Звертаюсь до Вас як до досвідченого користувача. Підкажіть, хто може прибрати службовий шаблон (статті Майстер і Маргарита (балет), Україна від Трипілля до сьогодення в образах сучасних художників), об'єднати статті Галерея НЮ АРТ. Буду дуже вдячна за відповідь. --Пані Людмила (обговорення) 06:19, 6 березня 2021 (UTC)

Шукала відповідь у Вікіпедії - не знайшла --Пані Людмила (обговорення) 06:20, 6 березня 2021 (UTC)
@Пані Людмила: Доброго ранку! Щодо більшості шаблонів — звертайтеся до патрульних сюди, і хтось із них рано чи пізно перегляне сторінку. Зі шаблонами про вилучення трохи складніше — підсумки таких номінацій мають право підбивати всі адміністратори, крім номінаторів, а у випадку звичайного вилучення — також крім тих, хто висловився у відповідному обговоренні. Щодо копівіо я не впевнений: можливо, патрульні також мають право об'єднувати сторінки, але після цього їм необхідно номінувати на швидке вилучення тимчасову підсторінку. Сподіваюся, що все роз'яснив. --Рассилон 08:32, 6 березня 2021 (UTC)
@Рассилон: Шановний Рассилоне! Я звернулась до Вас за допомогою, а Ви поставили на статтю "Майстер і Маргарита (балет)" шаблон швидкого вилучення. Стаття не мала, містить необхідний матеріал. Є посилання і на сайт театру, і на публікації в пресі. Серед джерел статті музикознавців (Туркевич) і музичних критиків (Тарасенко). Будь ласка, підкажить, як я ще можу покращити статтю. Зі сподіванням на розуміння і підтримку. --Пані Людмила (обговорення) 12:35, 6 березня 2021 (UTC) Будь ласка, не накидайтеся на новеньких!--Пані Людмила (обговорення) 12:39, 6 березня 2021 (UTC)
@Пані Людмила: Я не поставив, а повернув після цього вилучення. Бачте, у Вас як авторки статті є неявний голос на користь її залишення. Інший неявний голос є в номінатора — на користь вилучення. Прибирання шаблону прирівнюється до підбиття підсумку, а підбивати підсумок, відповідний власному «неявному голосу» чи явному аргументу — суперечить ВП:КОІ.
Як покращити статтю? Та як звичайно: шукати якомога більше джерел про предмет статті (дуже бажано, незалежних і вторинних), і на їх основі доповнювати статтю. В якийсь момент виявиться доцільним перерозбити статтю на інші розділи й підрозділи.
P.S. Відповідайте з відступом. --Рассилон 13:22, 6 березня 2021 (UTC)

Питання

Доброго дня, Рассилон. На моїй СО у темі «Попередження» дії користувача 134.249.179.232 та його текст відповідають дійсно вимогам УкрВікі чи це можна розцінити по іншому? Helghes (обговорення) 09:18, 9 березня 2021 (UTC)

Засімчук Олександр Миколайович

Вітаю. Чому статтю Засімчук Олександр Миколайович вилучено? Я думаю вона не порушує правил. Можливо я щось до кінця не розумію. Поясніть детальніше будь ласка. Дякую. Blackzzzz (обговорення) 07:19, 11 березня 2021 (UTC)

@Blackzzzz: Вітаю. На жаль, Вашу статтю неодноразово вилучали ще під назвою DRIMAbeats (це його творчий псевдонім). У такому випадку краще відновлювати за регламентом ВП:ВВС: подавайте заявку, де обґрунтуйте енциклопедичну значимість предмету статті за критеріями ВП:КЗМ, дуже бажано з посиланнями на незалежні, вторинні ВП:АД. З повагою, Рассилон 07:26, 11 березня 2021 (UTC)

Перепрошую, що випадково було перекручено Ваше ім'я у обговоренні

Шановний, пане @Рассилон перепрошую за механічну помилку і ненавмисне перекручення Вашого імені. Taura svit (обговорення) 13:20, 11 березня 2021 (UTC)Taura svit

Запрошення до участі у марафоні WikiGap 2021 у Вікіцитатах

--Сергій Липко (обговорення) 03:01, 12 березня 2021 (UTC)

Відновлення сторінки PM Gallery

Доброго дня! Шановний адміністраторе, спілкувались з вами щодо відновлення статті про галерею сучасного мистецтва PM Gallery. В обговорені ви просили аргументувати енциклопедичну значимість предмету даної статті за критеріями ВП:КЗО з посиланнями на незалежні, вторинні ВП:АД. Посилання на джерела додали в розділі "перелік видань" нижче під повідомленням в обговоренні. Не впевнені чи вірне розташування обрали для цього. Будемо вдячні якщо переглянете. Очікуємо на відповідь. --Marta Iskiv (обговорення) 14:56, 12 березня 2021 (UTC) Marta Iskiv

@Marta Iskiv: «Сили небесні!» (© Емметт Браун) Ще ніхто настільки неправильно не використовував механізм категорій, як оце Ви! Треба було перелічити звичайним списком у відповідному обговоренні на ВП:ВВС. Якщо Ви, припустімо, відповідаєте на допис з відступом :, то відступ Вашого допису буде ::, а елементи списків у ньому мають позначатися ::*. І все — решту роботи лишіть рушієві MediaWiki ))). --Рассилон 15:27, 12 березня 2021 (UTC)

Справа в тому, що я не до кінця зрозуміла як користуватись даним механізмом і як продовжити надсилати повідомлення в обговорені. Механізм вашого ресурсу, як для мене, пересічного користувача, надзвичайно заплутаний та складний у використанні. Не потрібно іронізувати на дану тему, це виглядає доволі непрофесійно як для адміністратора платформи. Достатньо було б звичайної відповіді без зайвого емоційного забарвлення. Зараз виправлю та перелічу списком в обговоренні. Дякую! --Marta Iskiv (обговорення) 15:51, 12 березня 2021 (UTC) Marta Iskiv

Стаття Сікора Віталій Зіновійович

Доброго дня, дякую за перевірку, будь ласка, чи могли б Ви переглянути ще раз відредаговану статтю? Якщо все правильно, то, будь ласка, зніміть прикріплений шаблон про додавання джерел. Заздалегідь Вам дякую! — Це написав, але не підписав користувач Natasha dudchenko (обговореннявнесок) 12:14, 15 березня 2021‎ (UTC).

@Natasha dudchenko: Насамперед, не забувайте підписуватися на сторінках обговорення, адже це є ознакою ввічливості; докладніше тут і тут. Що ж до статті, то в мене зауважень більше немає. В подальшому допрацюванні орієнтуйтеся на критерії добрих і вибраних статей. Якщо Ви не абсолютно впевнені у відповідності статті вищезазначеним критеріям, то раджу подавати спочатку запит на її рецензію. --Рассилон 12:37, 15 березня 2021 (UTC)

Щодо статті Kawoon

Я вас трішки не зрозумів про сто першу сторінку я можу спокійно вам надіслати джерела з смі — Це написав, але не підписав користувач Farengeit212 (обговореннявнесок) 07:22, 22 березня 2021‎ (UTC).

@Farengeit212: По-перше, підписуйтеся на сторінках обговорення, адже це є ознакою ввічливості. Докладніше тут і тут. По-друге, перелічення джерел тут нічого не змінить — ліпше додайте їх відразу до статті (докладніше див. Довідка:Примітки та ВП:Шаблони посилань на джерела), а також переробіть статтю за вимогами правила ВП:СТИЛЬ. По-третє, правильно не «смі», а «ЗМІ», бо це абревіатура від «засоби масової інформації». --Рассилон 07:28, 22 березня 2021 (UTC)
Вибачте — Це написав, але не підписав користувач Farengeit212 (обговореннявнесок) 07:31, 22 березня 2021‎ (UTC).

Поправка

Я усе доповнив. Правда не до кінця. Тільки трохи. Так що, будь ласка, не варто видаляти статтю Валентин Про (обговорення) 12:13, 24 березня 2021 (UTC)

Ultimate Custom Night

Добрий день, Я трохи дописав статтю, але вона не до кінця добудована. Так що, будь ласка, не варто її видаляти. Я скоро допишу. --Валентин Про (обговорення) 07:50, 26 березня 2021 (UTC)

Стаття «ПЕТ Технолоджиз»

Доброго дня. Стосовно редагування матеріалу - ПЕТ Технолоджиз

  1. Галузь — машинобудування? Ви нічого не плутаєте? Як може компанія-виробник пляшок відноситися до однієї галузі з «ЗАЗ», Opel та ін.? - компанія не є виробником пляшок, компанія виробляє верстати для видуву пляшок.
  2. У статті зазначено, що компанію було засновано (тобто створено) 2009 року, а за 10 років перейменовано на саму себе. Який сенс перейменовувати на саму себе, і чи реєструються взагалі такі дії в ЄДРПОУ? - мені надали саме таку інформацію, спробую уточнити дані.

Стосовно решти коментарів, намагатимусь виправити якомога швидше. — Це написав, але не підписав користувач Bohdan Nikolaev (обговореннявнесок) 09:18, 26 березня 2021‎ (UTC).

@Bohdan Nikolaev: Дуже прошу Вас підписуватися на сторінках обговорення, адже це є ознакою ввічливості. Докладніше тут і тут. --Рассилон 10:17, 26 березня 2021 (UTC)

Добрий день

ВСЕ!!!! ДОСИТЬ!!!!!! Будь ласка, не видаляйте! Я закінчив свою роботу! Дякую! --Валентин Про (обговорення) 20:56, 26 березня 2021 (UTC)

@Валентин Про: На основі яких джерел Ви писали статтю? Наведіть їх, будь ласка, наприкінці статті, а ще краще — використовуючи механізм виносок. --Рассилон 21:15, 26 березня 2021 (UTC)

Ви помітили мою сторінку, як не значущу

Доброго дня, Сергію. Прошу вас не дивитись предвзято на сторінки українських музикантів, бо інакше треба видалити більшу половину існуючих сторінок. Якщо проаналізувати, то для України набагато більше значення мають її артисти, аніж комп'ютерні ігри. Дуже ображає недооцінка АйТі сектором нашої країни культурної індустрії, або ж навіть корумпованість навіть у Вікіпедії. Якщо ж ви не захочете змінити свою думку, після моїх аргументів, я підготую список з мінімум 10 незначущих статей і ще 10 меньш значущих музикантів, сторінки яких присутні в вікіпедії p.s.Йдеться про сторінку НІжНА — Ця репліка додана з IP 93.175.228.177 (обг.) 07:00, 28 березня 2021‎ (UTC)

@93.175.228.177: Доброго дня, пане аноніме! Яким критеріям з ВП:КЗМ відповідає предмет Вашої статті та якими незалежними, вторинними, авторитетними джерелами це підтверджується? Відразу додам, що блоги й соцмережі не вважаються авторитетними. P.S. Прошу дотримуватися настанови ВП:ДІАЛОГ на сторінках обговорення, адже це є ознакою ввічливості. Сподіваюся на розуміння, Рассилон 09:01, 28 березня 2021 (UTC)

Сергію, ще раз доброго дня! Одразу перепрошую, якщо в неправильній формі надаю відповідь (кнопки відповісти немає). Були здійснені зміни в статті згідно з крітеріями ВП:КЗМ, а також вказано додаткові незалежні джерела, що підтверджують інформацію. Відповідно до критеріїв ВП:КЗМ особа підпадає під значущу, як Лауреат відомих міжнародних і українських конкурсів (з основних критеріїв); Дипломанти та призери відомих міжнародних і українських конкурсів; Артисти й колективи, що неодноразово брали участь у відомих мистецьких фестивалях, престижних концертах, виставках, інших заходах; Митці, чия творчість (концерти, виставки, публікації тощо) була висвітлена у ЗМІ, інтернет-виданнях; В ВП:КЗМ вказано наступне: Наявність 2-3 підтверджених нижчеперелічених додаткових критеріїв може вважатися достатньою для визнання діяча мистецтва (або мистецького колективу) значущим. Я ж надаю більше пунктів ніж потрібно з підтвердженням в самій статті, навіть з посиланням на джерела офіційних державних установ. Ще раз прошу вас не відноситись упереджено, а переглянути інформацію. МиколаDiginix83 (обговорення) 15:41, 28 березня 2021 (UTC)

@Diginix83: боюся Вас засмутити, але ні Ви як автор статті, ні я як номінатор на вилучення не маємо права підбивати підсумок номінації через конфлікт інтересів. --Рассилон 16:52, 28 березня 2021 (UTC)
@Рассилон: Я бачу ви внесли певні зміни, дякую. Але запит про видалення йде від Вашої сторінки. Чому ви його не забираєте, якщо я доповнив статтю усією необхідною інформацією згідно критеріїв ВП:КЗМ з вказанням вагомих джерел. Ви жодним чином не відреагували на моє останнє повідомлення, а вказали на якийсь Конфлікт Інтересів. Зроблено ж тепер усе згідно правил. Вірно? Diginix83 (обговорення) 17:17, 28 березня 2021 (UTC)
@Рассилон: Досі очікую на Вашу відповідь. Також цікавить питання, чи правильно я пишу відповідь на питання та "пінгую" Вас? Дякую Diginix83 (обговорення) 10:13, 1 квітня 2021 (UTC)
@Diginix83: Бажано, щоб той шаблон забрав інший користувач, який ще не «торкався» Вашої статті. Так би мовити, зі «свіжим поглядом». --Рассилон 11:06, 1 квітня 2021 (UTC)

Інтерактивний голосовий робот виправлення

Вітаю Вас! Щиро дякую за поради і за ваш час. Замінила слово інтент на інтенція, повністю згодна з вами. Бачу, що в українській мові це слово є присутнім, перекладається як намір або задум. Не зовсім зрозуміла вашу фразу «не варто підставляти шаблони цитування», поясніть будь ласка, я б хотіла якісно відредагувати свою статтю. Ще раз вам дуже дякую. З повагою, --Еля Абдулла (обговорення) 19:29, 29 березня 2021 (UTC)

@Еля Абдулла: У Вашій версії статті виноски відповідали результату використання шаблону {{Cite web}}, однак, ні він сам, ні його аналоги не використовувалися. От у мене і склалося враження, ніби Ви їх підставили. Докладніше про підстановку шаблонів див. тут. --Рассилон 20:34, 29 березня 2021 (UTC)

Перейменування статті Місце для роздумів

Доброго дня, дуже дякую за контрібюшен! Хотіла спитати, чи ок також було б назвати статтю «Символічна синагога Місце для роздумів». Мені здається,що така назва більш доцільна, адже це не просто місто для роздумів, а саме символічна синагога, яку так назвали. Відкрита до дискусії, адже це лише мій початок в вікі і я хочу вчитися.

Дякую!--Kikochka1202 (обговорення) 15:34, 30 березня 2021 (UTC)

@Kikochka1202: Доброго вечора! Бачте, у Вікіпедії є правило ВП:НАЗВА СТАТТІ, відповідно до якого назви статей не повинні містити зайвих уточнень. Якщо ж Ви напишете енциклопедичну, нейтральну статтю на основі вторинних джерел загалом про місця для роздумів світу будь-яких форм, видів, типів, розмірів і т.д., то тоді (і тільки тоді) буде доцільно перейменувати Вашу статтю на, скажімо, Місця для роздумів (синагога). Але без основної статті таке уточнення вважається зайвим. P.S. До речі, запропонована Вами назва «Символічна синагога „Місце для роздумів“» є типовою помилкою новачків, які тулять форми власності й родові назви перед власною назвою предмету статті, а не після та в дужках. Див. також ВП:ІС. З повагою, Рассилон 17:50, 30 березня 2021 (UTC)

Добрый день! Подскажите что может поправить что бы статья осталась? — Це написав, але не підписав користувач Musonix (обговореннявнесок) 12:12, 31 березня 2021‎ (UTC).

@Musonix: Насамперед, треба підписуватися на сторінках обговорення, адже це є ознакою ввічливості. Докладніше тут і тут. Що ж до статті, то ніхто її не збирається вилучати (принаймні, поки що) — обговорювалася тільки її назва. --Рассилон 04:59, 1 квітня 2021 (UTC)

Проєкт із моніторингу вандалізму

Привіт! Ви є активним патрульним, тому, можливо, вам було б цікаво долучитися до проєкту із моніторингу вандалізму?

Ідея в тому, щоб завжди був хтось, хто перевірить усі невідпатрульовані редагування анонімів за конкретний день на предмет очевидного вандалізму. Бо маємо осяжну проблему із тим, що часто вандалізм довго залишається непоміченим, що шкодить чистоті Вікіпедії і її репутації.

Щоб долучитися, достатньо приділяти півгодини-годину часу раз на тиждень-два. Для активних учасників передбачені сувеніри; деталі на сторінці проєкту. Дякую! --Acedtalk 21:17, 5 квітня 2021 (UTC)

Problem with your custom signature

19:37, 6 квітня 2021 (UTC)

Містер Перфект

Вітаю! Дякую вам за ваш відгук! Скажіть, будь ласка, який мінімальний об'єм статті повинен бути? — Це написав, але не підписав користувач SolomiaPiliak (обговореннявнесок) 11:35, 7 квітня 2021‎ (UTC).

@SolomiaPiliak: По-перше, Ви забули підписатися. По-друге, розмір статті залежить від глибини висвітлення її предмету у вторинних, надійних джерелах. --Рассилон 16:05, 7 квітня 2021 (UTC)

Доброго дня! Скажіть, будь ласка, коли можна очікувати перевірку статті? --SolomiaPiliak (обговорення) 12:02, 9 квітня 2021 (UTC)

@SolomiaPiliak: Перевірено. --Рассилон 12:49, 9 квітня 2021 (UTC)

Заявка на права патрульного

Добрий день! Перевірте, будь ласка, мою заявку на права патрульного. — Це написав, але не підписав користувач Артём плейбек (обговореннявнесок) 12:01, 15 квітня 2021‎ (UTC).

@Артём плейбек: що ж… Перевірено. Не забувайте підписуватися на сторінках обговорення, адже це є ознакою ввічливості. Докладніше тут і тут. --Рассилон 12:17, 15 квітня 2021 (UTC)

Онлайн-форум адміністраторів вікіпроєктів: обговорення

Привіт! У квітні-травні за підтримки ГО «Вікімедіа Україна» плануємо провести онлайн-форум адміністраторів українських вікіпроєктів. Попередній формат (який можна обговорювати) — дводенна онлайн-подія, яка приблизно наполовину складатиметься із практичних тренінгів і наполовину із обговорень/дискусій; відкрита для всіх активних користувачів, але спрямована на адміністраторів української Вікіпедії та сестринських проєктів.

Запрошую вас обговорювати формат, пропонувати теми сесій і зголошуватися до участі на цій сторінці — Вікіпедія:Форум адміністраторів вікіпроєктів 2021.

Ви отримали це повідомлення, бо є адміністратором/адміністраторкою чи адміністратором інтерфейсу української Вікіпедії чи іншого вікіпроєкту українською мовою. --Acedtalk 16:02, 15 квітня 2021 (UTC)

Кімната-музей Марійки Підгірянки

Вітаю! Ця стаття не є дублікатом статті Музей-кімната Марійки Підгірянки (Львів). Наскільки розумію, авторка переписала її, прибравши копівіо. Наразі питання в тому, що я не можу швидко перевірити нову статтю на порушення авторських прав. Подивіться будь ласка, якщо нова стаття відповідає правилам, то її варто було б лишити. Принаймні точно не вилучати як дублікат. --Mcoffsky (обговорення) 06:40, 16 квітня 2021 (UTC)

@Mcoffsky: вітаю! Попри те, що ці статті не є дублікатами в сенсі копіпасту, все ж, їхні предмети однакові, про що свідчать ті самі слова в назвах статей, а також однакові адреси розташування. Поки що я змінив критерій вилучення на «значимість не підтверджена незалежними ВП:АД». З усією повагою до авторки, залишення статті в поточному вигляді (без джерел), я не можу підтримувати. --Рассилон 07:16, 16 квітня 2021 (UTC)

Додано фото і коротку інформацію в табличній формі

Доброго дня. Уточніть будь ласка що ще потрібно доопрацювати — Це написав, але не підписав користувач Lyana Ch (обговореннявнесок) 11:10, 18 квітня 2021‎ (UTC).

@Lyana Ch: По-перше, підписуйтеся на сторінках обговорення, адже це є ознакою ввічливості. Докладніше тут і тут. По-друге, загальні вимоги до оформлення статей подані у правилі ВП:СТИЛЬ і його підправилах. Не лінуйтеся уважно ознайомитися з ними. --Рассилон 11:22, 18 квітня 2021 (UTC)
@Рассилон: Добрий вечір. Перепрошую ще раз якщо щось не так. Внесено певні виправлення та в тексті додано посилання на статті з дотичної тематики. Чи є ще зауваження? ----Lyana Ch (обговорення) 21:28, 18 квітня 2021 (UTC)
@Lyana Ch: Доброго ранку. Згадуючи вчора «правило ВП:СТИЛЬ і його підправила», я мав на увазі виправлення приблизно такого кшталту. Крім того, скорочення слова «рік» до «р.» порушує правило ВП:НЕПАПІР. Треба або писати це слово повністю, якщо воно в основному тексті статті, або ж опускати його зокрема в таблицях і картках. Вам залишається підтвердити будь-яке і кожне нетривіальне твердження у статті якомога більшою кількістю посилань на незалежні, вторинні, авторитетні джерела. Див. також ВП:Шаблони цитувань і Довідка:Примітки. P.S. Відповідайте з відступом. З повагою, Рассилон 04:58, 19 квітня 2021 (UTC)
@Рассилон: Додано мітки посилань, уточнено формат років--Lyana Ch (обговорення) 11:13, 19 квітня 2021 (UTC)
@Рассилон: Добрий вечір. Додано примітки. Скажіть буль ласка чи цього достатньо?--Lyana Ch (обговорення) 17:27, 20 квітня 2021 (UTC)

Значущість статей з української літератури

Рассилон, аргументуйте, будь ласка, свою думку щодо недостатньої значущості "Блакитного роману" Гната Михайличенка? Це класика української літератури. Цей твір вивчають усі українські філологи в університетах. Подивіться на кількість джерел і посилань на сторінці про автора https://uk.wikipedia.org/w/index.php?curid=10446. Ви за освітою український філолог, що визначаєте значущість творів літератури? Вибачте, накипіло.

--IZhod (обговорення) 19:52, 19 квітня 2021 (UTC)

Заявка на права патрульного

Доброго дня, чи не могли б Ви перевірити мою заявку на права патрульного?--IndesseerUA (обговорення) 12:05, 21 квітня 2021 (UTC)

@IndesseerUA: Доброго дня. Власне, заявка як заявка, нічого особливого, подана правильно. Якщо ж Ви маєте на увазі підсумок, то без підтримки іншими користувачами я не можу надати ні права патрульного, ні відкочувача. За самою лише відсутністю заперечень у нас, на жаль (а, може, й на щастя )), надаються тільки права автопатрульного. P.S. Вибірково переглянувши Ваші переклади, я Вам хочу порадити щільніше розставляти примітки — принаймні в цьому краще брати приклад з англійців, ніж із росіян. З повагою, Рассилон 12:31, 21 квітня 2021 (UTC)

Прохання допомогти з перейменуванням

Вітаю Рассилон. Я неправильно обрав простір при перейменуванні й тепер не можу взагалі нікуди перейменувати (видає помилку "Фільтру редагувань").

Можете будь ласка перейменувати Користувач:Вікіпедія:Що таке українська культура назад на Користувач:Piznajko/Вікіпедія:Що таке українська культура? Дякую. --piznajko 18:15, 24 квітня 2021 (UTC)

@Piznajko: Доброго вечора. Судячи з опису ред. № 31408187, Ви вже хотіли публікувати? Тому я перейменував на ВП:Що таке українська культура. --Рассилон 20:14, 24 квітня 2021 (UTC)
@Рассилон: так хотів опублікувати, але напартачив з "просторами" Вікіпедії, і мене кудись занесло, звідки без прав адміна мені взагалі "Фільтр редагувань" не давав нікуди перенести це. Дякую за допомогу, так ВП:Що таке українська культура те що я намагався зробити і ваше перейменування це те що я просив.--piznajko 20:16, 24 квітня 2021 (UTC)

Масая Оя

Тисячу раз перевірив, 13 неперевірених змін, я виправив по всім пунктам які ви мені назвали, це був для мене кладязь досвіду за який я дуже вдячний. Хочу попросити щоб ви перевірили статтю ще раз. Antipixelz (обговорення) 22:37, 29 квітня 2021 (UTC)

Шаблон про ШВ

Вітаю!

Коли номінуєте статті до швидкого вилучення, не забувайте, будь ласка, ставити відповідні шаблони на СО автора. --Mykola Обг 00:00, 7 травня 2021 (UTC)

@Mykola7: Дякую за нагадування ). В мене з цим поганенько, особливо, коли основний автор — анонім. --Рассилон 04:57, 7 травня 2021 (UTC)

Онлайн-форум адміністраторів вікіпроєктів 29—30 травня: запрошуємо до участі

Привіт! 29—30 травня 2021 року пройде перший форум адміністраторів українських вікіпроєктів. Запрошуємо вас долучатися.

Захід складатиметься із практичних тренінгів та обговорень, корисних для адміністраторів Вікіпедії та інших вікіпроєктів. Хоча цільовою аудиторією події є адміністратори, вона відкрита для участі усім охочим активним користувач(к)ам вікіпроєктів за попередньою реєстрацією.

Захід пройде онлайн у формі дводенної події, по кілька годин на день. Час — попередньо із 11:00 до 16:00 кожного дня (точний час може незначно змінитися залежно від програми).

Для участі запрошуємо зареєструватися за цим посиланням. Також будемо раді вашим пропозиціям власних виступів або ідеям тем, які варто підняти на форумі. Навіть якщо ви не зможете долучитися до події вживу, можете усе одно зареєструватися; після події організатори надішлють вам записи сесій, які будуть записуватися. Деталі — на сторінці події.

Ви отримали це повідомлення, бо є адміністратором/адміністраторкою чи адміністратором інтерфейсу української Вікіпедії чи іншого вікіпроєкту українською мовою. --AntonProtsiuk (WMUA) (обговорення) 07:58, 14 травня 2021 (UTC)

Запитання користувача 93.126.86.242 від 17 травня 2021

Я додав джерела. У мене лише одне питання: як дізнатися, хто тобі ще допомагає писати статтю? — Ця репліка додана з IP 93.126.86.242 (обг.) 15:44, 17 травня 2021‎ (UTC)

Див. посилання «переглянути історію» вгорі відповідної сторінки. --Рассилон 17:14, 17 травня 2021 (UTC)

Прохання

Вітаю. Не могли б ви у Шаблон:Welcome замінити проект на проєкт. Шаблон під захистом. Дякую. --Salween (обговорення) 05:13, 26 травня 2021 (UTC)

ЗАВ прохання

Добрий день, я створив сторінку ЗАВ Вороніжсільмаш, оскільки працюю в зерновій сфері, і бачу що багато хто не знає, що це зак акронім.

Ви зміниили назву статті на ВОРОНІЖСІЛЬМАШ, і це є невірно. Це не реклама заводу Воронежсельмаш. Змініть, будь ласка, назад.

Дякую. — Це написав, але не підписав користувач Rmdemchuk (обговореннявнесок) 18:50, 31 травня 2021‎ (UTC).

@Rmdemchuk: По-перше, підписуйтеся на сторінках обговорення, адже це є ознакою ввічливості. Детальніше тут і тут. По-друге, що саме є предметом Вашої статті? Конкретна модель зерноочисних агрегатів під назвою «Вороніж»? Якщо так, то чим підтверджується самостійна значимість саме цієї моделі окремо від решти зерноочисних агрегатів світу? --Рассилон 19:37, 31 травня 2021 (UTC)

Об'єднання історій

Вітаю! Хотіла б уточнити про некоректну спробу ручного перенесення: потрібно було переносити навпаки, з Білуха Наталія до Білуха Наталія Валентинівна чи не потрібно було робити цього взагалі?--Kyslinka27 (обговорення) 11:11, 1 червня 2021 (UTC)

Аналогічно до цього, мабуть я також напартачила і з статями Туризм у Боснії і Герцеговині та Туризм у Боснії та Герцеговині... Зможете глянути і виправити? Буду вельми вдячна)) --Kyslinka27 (обговорення) 11:15, 1 червня 2021 (UTC)
Будь-які подальші дії з перенесення (чи то пак перейменування) з / до цих статей повинні відповідати підсумку обговорення Вікіпедія:Перейменування статей/Туризм у Боснії та Герцеговині → Туризм у Боснії і Герцеговині. А я не настільки кваліфікований мовознавець (порівняно з хоча б Деніелом Джексоном )), аби підбивати такі підсумки на основі всього лише двох аргументів. --Рассилон 11:53, 1 червня 2021 (UTC)
@Kyslinka27: Ручне перенесення тексту сторінки неправильне з двох причин:
  1. З юридичного боку, переносник привласнює собі текст, чим порушує правило ВП:АП та, можливо, Закон України «Про авторське право і суміжні права».
  2. З технічного боку, кожне редагування (особливо на сторінці, яку планується приєднувати), ускладнює, аж до неможливості, користування засобом Спеціальна:Об'єднання історії, внаслідок чого доводиться об'єднувати історії версії шляхом декількох послідовних дій вилучення та відновлення, для чого необхідні й технічні навички користування Вікіпедією.
Сподіваюся, я досить чітко пояснив. --Рассилон 11:53, 1 червня 2021 (UTC)
Пояснили чітко, дякую) Але... У нас є Вікіпедія:Об'єднання статей, де написано Як об'єднувати. Я просто вже об'єднала не одну статтю і виходить я робила це не правильно? Оскільки я не адмін, то не знаю як технічно реалізується об'єднання історії. Щоб у подальшому не виникало ускладнень, я так розумію, можна просто подати запит на об'єднання історій, при цьому не робити ручного перенесення (адмін сам все зробить?) чи як? (Вибачаюся, що прошу мені все "розжовувати") --Kyslinka27 (обговорення) 12:47, 1 червня 2021 (UTC)

Не Паскаль

А Ви жартівник! ;) А то й не директива, а радше маркування. Найголовнішим там є коментар, що натякає на сутність маркування.185.169.198.98 14:06, 1 червня 2021 (UTC)

ЗАВ

Дякую, за відповідь. Я новичок, тому, можливо не одразу розібрався, що робити і як. Також, вибачаюсь, за можливу нахабність мого запиту.

Я створював статтю ЗАВ - оскільки, досить багато людей, шукають, що визначає цей акронім. Наприклад, якщо загуглити (https://www.google.com/search?q=зав), то Ви побачете, що гугл внизу сторінки видає Пов'язані пошукові запити - ЗАВ расшифровка.

Людям було б досить цікаво все таки, дізрнатись, що означає ЗАВ, і Вікіпедія, як раз змогла б цим допомогти.

Унікальність цього акроніму, можливо підвердити наприклад загугливши наступне https://www.google.com/search?q=ЗАВ+расшифровка.

Підкажіть, будь ласка, як створити статтю саме про ЗАВ? Оскільки якщо порівняти наповнення моєї статті - Вороніжсільмаш та російської аналогічної статті - ru:Воронежсельмаш, то одразу видно, що я намагався описати що означає акронім ЗАВ, а російська стаття описує історію заводу Вороніжсільмаш.

Ще раз прошу підказати, як змінити, або як створити нову статтю, щоб вона називался ЗАВ а не Вороніжсільмаш.

Дуже дякую! --Rmdemchuk (обговорення) 14:34, 1 червня 2021 (UTC)

@Rmdemchuk: Я розумію Ваші добрі наміри, проте, Вікіпедія — не словник: не її завданням є тлумачення слів, абревіатур, неологізмів, жаргонізмів тощо, а Вікісловника. Натомість, саме у Вікіпедії Ви можете писати перевірні статті про конкретні моделі зерноочисних машин (агрегатів тощо). Сподіваюся на розуміння, Рассилон 15:53, 1 червня 2021 (UTC)
Дякую. Тепре все зрозуміло! Гарного вечора! --Rmdemchuk (обговорення) 17:03, 1 червня 2021 (UTC)
Навзаєм. --Рассилон 18:49, 1 червня 2021 (UTC)

Виправлення імені в обговореннях до зміни імені користувача

Вітаю. Я розумію, що користувач змінив ім'я користувача, але чи є прийнятним таке редагування ред. № 32490880? — Це написав, але не підписав користувач Кучер Олексій (обговореннявнесок) 20:24, 3 червня 2021‎ (UTC).

@Кучер Олексій: Вітаю! Здоровий глузд підказує, що такі дії близькі до підробки підпису та ін. з ВП:БЛОК, п. 2.5.1, й мають швидко відкочуватися. Однак, з іншого боку, я ніде не зустрічав прямої заборони оновлень власних нікнеймів у старих підписах. Тому, згідно з ВП:БЮРО, відповідальності за такі дії не може бути. P.S. Ви забули підписатися ). --Рассилон 21:25, 3 червня 2021 (UTC)
Дякую за відповідь. Насправді за користувачем чимало дуже дивних дій. І я вже втомився йому пояснювати як робиться, а як ні. Перепрошую за підпис. Поспішав.--Кучер Олексій (обговорення) 10:41, 4 червня 2021 (UTC)

Исправил замечания

не нашел как удалить сообщение о доработке статьи ;-( — Це написав, але не підписав користувач Dialexpert (обговореннявнесок) 11:32, 5 червня 2021‎ (UTC).

@Dialexpert: Якої статті? (будь ласка, використовуйте за можливості вікіпосилання замість звичайних URL) --Рассилон 11:44, 5 червня 2021 (UTC)
@Рассилон: вот этой NATEC R&D — Це написав, але не підписав користувач Dialexpert (обговореннявнесок) 04:39, 7 червня 2021‎ (UTC).
@Dialexpert: По-перше, не забувайте підписуватися на сторінках обговорення, адже це є ознакою ввічливості. Детальніше тут і тут. По-друге, аргументуйте, будь ласка, енциклопедичну значимість предмету даної статті за критеріями ВП:КЗО з посиланнями на незалежні, вторинні, авторитетні джерела. --Рассилон 09:13, 7 червня 2021 (UTC)
@Рассилон: добавил критерии значимости в статью NATEC R&D --Dialexpert 18:23, 9 червня 2021 (UTC)

South Park: The Stick of Truth

перепрошую, але я використовував "Саут-Парк" тому, що це власна назва, South Park, коли казав про гру та Південний Парк, коли мова йшла про серіал чи обов'язково виправляти? — Це написав, але не підписав користувач Єгор Міков (обговореннявнесок) 22:37, 11 червня 2021‎ (UTC).

Вибачте, що двічі пишу, не досі ще навчився нормально користуватися інтерфейсом Вікі. Я використовував Саут-Парк як власну назву міста, хоч і вигадану (наприклад, Солт-Лейк-Сіті ж ми не називаємо Місто Солоного Озера). Південний Парк я використовував, коли мова йшла про сам серіал, бо в Україні він відомий та ліцензований саме під такою назвою. South Park використовувалося, коли мова йшла про назву самої гри. Єгор Міков (обговорення) 22:46, 11 червня 2021 (UTC)

@Єгор Міков: бачте, в УкрВікі вже усталилося наступне розмежування: назви творів кінематографу — завжди перекладаються, тоді як назви відеоігор — перекладаються винятково за наявності та згідно з офіційною локалізацією цієї гри українською мовою, бо інакше матиме місце ВП:ОД. Хоча можливе т.зв. «каскадування» перекладу однієї з ігор серії на інші ігри тієї самої серії, але це радше виняток, який підтверджує правило. --Рассилон 07:43, 12 червня 2021 (UTC)


хм, а що тоді робити, якщо у гри немає офіційної локалізації українською.. Виходить, назва серіалу - Південний Парк, назва гри - South Park: The Stick of Truth, а що робити з внутрішньоігровими назвами, локалізації-то немає, чи можна тоді перекладати вільно? Чи перекладати за аналогією з уже ліцензованим серіалом, де місто називається саме Південний Парк? Єгор Міков (обговорення) 16:22, 12 червня 2021 (UTC)

@Єгор Міков: залишати назву мовою оригіналу, як-от «Mad Max». Що ж до внутрішньоігрових назв (тобто назв елементів сетингу — спільного всесвіту серіалів та ігор), то вони перекладаються. --Рассилон 20:07, 12 червня 2021 (UTC)

Дякую! Переклав внутрішні назви. Наче тепер із статтею все добре, всі посилання є, текст читабельний, як на мене. Якщо будуть якісь зауваження, прошу повідомити. Коли у Вас з'явиться вільний час, прошу прочитати статтю та схвалити її, бо вже аж бісить, що гугл видає англійську й російську версії)) Ще раз дякую за консультації Єгор Міков (обговорення) 22:20, 12 червня 2021 (UTC)

Відновлення статті

Доброго дня, Ви не могли б дати підсумок по моєму запиту на відновлення статті, котра була Вами вилучена раніше - Вікіпедія:Відновлення вилучених сторінок § Arys. Мною були надані нові джерела. Вже майже 3 тижні немає коментарів від жодного з адміністраторів. Prohistorian 88 (обговорення) 14:44, 16 червня 2021 (UTC)

Шаблони про ШВ 2

Вітаю!

Не забувайте, будь ласка, таки про ці шаблони, бо користувачі бігають по всій Вікі з питаннями, чому їхня стаття підлягає вилученню). --Mykola обг 09:37, 17 червня 2021 (UTC)

Обговорення статті Stemline Therapeutics, Inc.

Рассилоне, добрий день! Пишу з приводу статті про компанію Stemline Therapeutics, Inc. Вона вимагає допрацювання. Дедлайн здачі - 22.06.21. До цього часу необхідно доробити її. Будь ласка, не вилучайте її поки. Дякую — Це написав, але не підписав користувач Анна Кисленко (обговореннявнесок) 07:50, 18 червня 2021‎ (UTC).

@Анна Кисленко: По-перше, підписуйтеся на сторінках обговорення, адже це є ознакою ввічливості. Детальніше тут і тут. По-друге, підсумок номінації на вилучення безпосередньо залежатиме від обґрунтування відповідності предмету статті критеріям ВП:КЗО незалежними, надійними джерелами. --Рассилон 08:16, 18 червня 2021 (UTC)

Щодо біса

Вітаю. Це намагання привести до ладу одну зі сторінок неоднозначностей, про що я писав у кнайпі.--Юрко (обговорення) 04:53, 22 червня 2021 (UTC)

Вбивства в Ісла-Вісті у 2014

Перепрошую, маленьке прохання. Можете змінити назву статті на "Убивства в Ісла-Вісті у 2014"? Так більш правильно з точки зору правопису. І, будь ласка, підтвердіть одну зміну - помітив зайві лапки. Єгор Міков (обговорення) 16:43, 22 червня 2021 (UTC)

Господи, вибачте, будь-ласка, там ще одна зміна неперевірена залишилася. Але питання. Ви можете змінити назву? Це у вашій компетенції, чи? — Це написав, але не підписав користувач Єгор Міков (обговореннявнесок) 17:02, 22 червня 2021‎ (UTC).

Прошу відпатрулювати, якщо є час, дякую. Єгор Міков (обговорення)

Атентат (альбом)

Я, звісно, перепрошую, але де в цій статті не вистачає джерел? Там джерела буквально після кожного абзацу. Що не так із статтею? Тим паче, як ця копія може бути ідентичною копією попередньої статті, якщо я попередню навіть не бачив, вона ж вилучена! Єгор Міков (обговорення) 07:58, 26 червня 2021 (UTC)

@Єгор Міков: наявні джерела — інтерв'ю та прес-релізи, які, згідно з ВП:КЗ, не можуть свідчити на користь енциклопедичної значимості. Але, що важливіше, статтю було вилучено за результатами обговорення Вікіпедія:Статті-кандидати на вилучення/9 вересня 2020#Атентат (альбом). Відповідно, й відновити її можна винятково за регламентом ВП:ВВС. --Рассилон 09:06, 26 червня 2021 (UTC)

а на що тоді посилатися, як не на інтерв'ю? я буквально посилаюся на слова творців альбому, ще й зазначаю, що це слова творців альбому, я цитую думку творців у розділі про думку творців, що значить, "не енциклопедічно"? А статті про альбом це енциклопедічно? Так там вони теж є, це не прес-релізи, це огляди на альбом. На що посилатися тоді?Що мені потрібно зробити для поставлення на порядок денний питання щодо поновлення статті за регламентом ВП:ВВС?Єгор Міков (обговорення) 09:14, 26 червня 2021 (UTC)

@Єгор Міков: Насамперед, подавайте заявку на сторінці ВП:ВВС. Основною темою заявки, в даному випадку, має бути оскарження підсумку обговорення щодо вилучення, посилання на яке я навів трохи вище. Зокрема, шукайте різноманітні «закиди» до статті в обговоренні вилучення та спростовуйте їх у заявці на відновлення. Наступні етапи — обговорення заявки на відновлення та підбиття її підсумку — до деякої міри аналогічні відповідним етапам на ВП:ВИЛ і ВП:ПС. --Рассилон 12:03, 26 червня 2021 (UTC)

Чек'юзер

Вітаю. Маю намір висунути Вас на отримання прав чек'юзера. Погодитесь?--Andriy.v (обговорення) 08:53, 27 червня 2021 (UTC)

@Andriy.v: вітаю! На жаль, я не дуже тямлю у практичному застосуванні User Agent. Саме через це, найімовірніше, мою кандидатуру відхили на попередніх виборах чек'юзерів і, найімовірніше, відхилять на цих. Тому, щоб не гаяти нічий час, краще взагалі не подаватися ). --Рассилон 13:25, 27 червня 2021 (UTC)
Не все так страшно). Ви наразі одни з найкомпетентніших адмінів у цьому питанні, тому я вважаю, що Ви принесете багато користі як ЧЮ. Наразі висуваю Вашу кандидатуру — за Вами вибір. А те що Вашу кандидатуру не схвалили минулого разу — далеко не означає, що Ви будете поганим ЧЮ.--Andriy.v (обговорення) 20:10, 30 червня 2021 (UTC)

Артеменко Ніна Костянтинівна

Добрий день, пишу вам з проханням відновлення статті - Артеменко Ніна Костянтинівна Джерела якими я користувався при створенні статті:

  • Харківське міське товариство греків "Геліос" - 15 років.
  • Харківське міське товариство греків "Геліос" - 25 років
  • И.А. Папуш. Історія й творчість греків приазов'я.
  • Єлліни України. 2(52) лютий 2001 року. Десять років в главі товариства. Ніна й "Геліос".
  • Україна на межі тисячоліть. 500 Видатних особистостей. Національна іміджева программа Лідери ХХІ століття. 2001 рік. Харків.
  • Харківське міське товариство греків "Геліос". Греки Харківщини. Харків. Майдан 2003.
  • Іван Джуха.Грецька операція. Історія репресій проти греків в СССР - Санкт-Петербург: Алетея. 2006 рік - 416 с.
  • Лебедева В.П., Узбек Е.А., Дзюбенко И.А. Операція НКВД в Харкові. - Харків: Тимченко А.Н., 2009 рік.

Також зібрані мною усні коментарі Ніни Костянтинівни Артеменко — Це написав, але не підписав користувач Mironat (обговореннявнесок) 14:54, 4 липня 2021‎ (UTC).

@Mironat: По-перше, підписуйтеся на сторінках обговорення, адже це є ознакою ввічливості. Детальніше тут і тут. По-друге, для відновлення даної статті необхідно обґрунтувати її відповідність критеріям ВП:БІО, а також іншим правилам УкрВікі, як-от ВП:В, ВП:НТЗ, ВП:ОД тощо, на сторінці ВП:ВВС § Артеменко Ніна Костянтинівна. Іншого законного способу відновлення не існує. --Рассилон 04:34, 5 липня 2021 (UTC)

Відновлення вилучених сторінок

Вітаю! Вибачте, що з бухти-барахти, але я помітив, що Ви досить активні на Вікіпедія:Відновлення вилучених сторінок. Можна попросити Вас звернути увагу на PlayUA? В чорнетці адекватний варіант з посиланнями був зроблений вже майже місяць назад, а процес відновлення завис. --Mykola Yeromin (обговорення) 07:55, 8 липня 2021 (UTC)

@Mykola Yeromin: відновив статтю, дякую. --Рассилон 10:52, 8 липня 2021 (UTC)
Дуже дякую за допомогу! --Mykola Yeromin (обговорення) 11:01, 8 липня 2021 (UTC)

Ярмолюк Наталя Миколаївна, персоналії

Добрий день. Прошу вас не видадяти дану людину з категорії «Персоналії:Радомишль», адже з 1975 (з 16 років) живе і працює в Радомишлі. Перед тим як видалити, потрібно будо глянути уважніше біографію (цей факт є, інші пишуться) та посилання, в яких відмічено сайт радомишльської громади і не тільки. Дякую за розуміння. Гарного дня) Koliay77 (обговорення) 14:24, 8 липня 2021 (UTC)

@Koliay77: Даруйте, запізно зауважив, що замінюю категорію замість додавання. Такий він — HotCat ). --Рассилон 14:28, 8 липня 2021 (UTC)

Нічого страшного, головне, що ми один одного зрозуміли) дякую Koliay77 (обговорення) 14:36, 8 липня 2021 (UTC)

Питання, щодо статті

Доброго дня шановний Рассилон

Я доопрацював статтю "Розведення рук з гантелями", стосовно Ваших зауважень. Скажіть будь ласка, є ще якісь недоліки, що меня потрібно виправити?

З повагою, — Це написав, але не підписав користувач Bazuka75 (обговореннявнесок) 14:42, 8 липня 2021 (UTC).

@Bazuka75: Доброго дня. Основна претензія до даної статті — її написано у стилі керівництва (див. ВП:НЕПУТІВНИК). Перепишіть її, будь ласка, у стилі енциклопедії, додаючи під час цього якомога більше посилань на якомога більше вторинних джерел (блоги, соцмережі, форуми тощо не рахуються). --Рассилон 11:22, 9 липня 2021 (UTC)

Вилучення статті.

Доброго дня. Ви можете детально обгрунтувати причину вилучення статті?

З повагою, — Це написав, але не підписав користувач Чикаловець Катерина (обговореннявнесок) 09:54, 9 липня 2021 (UTC).

@Чикаловець Катерина: Доброго дня! Вашу статтю було вилучено через порушення правила ВП:РЕКЛАМА та відсутність нетривіальних тверджень на користь відповідності предмету статті критеріям ВП:КЗС. Як зразок структури та перевірності статей про веб-сайти див., наприклад, YouTube. --Рассилон 11:14, 9 липня 2021 (UTC)

Сторінка «Бюро маркетингових технологій»

Підкажіть, будь ласка, що прибрати/додати, аби сторінка не мала ознаки рекламної? Наразі, на мою думку, вона є виключно інформаційною. Маю безліч прикладів подібних сторінок у Вікіпедії:

тощо…

Буду рада отримати рекомендації та внести їх на сторінці! — Це написав, але не підписав користувач Olena Tereshchenko (обговореннявнесок) 15:28, 14 липня 2021‎ (UTC).

@Olena Tereshchenko: По-перше, підписуйтеся на сторінках обговорення, адже це є ознакою ввічливості. Детальніше тут і тут. По-друге, подивіться на статті, які Ви ж самі й навели як приклади: в них, на відміну від Вашої, є незалежні, вторинні джерела. Про відсутність таких джерел я й писав тут. --Рассилон 17:08, 14 липня 2021 (UTC)

Доброго дня! Створену мною сторінку знову (вже втретє) було видалено. Я внесла корективи, на яких ви наголошували минулого разу - додала посилання на альтернативні джерела. З огляду на те, що це сторінка з інформацією про компанію, посилань на енциклопедії або інші наукові видання бути не може. Тому я додала згадування останніх років у ЗМІ.

А також, минулого разу ви відіслали мене на сторінку з правилами створення статті та правилами її перевірки. Там чітко вказано, що стаття може бути видалена тільки у випадку, якщо перевіряюча особа впевнена в тому, що вказана інформація - неправдива або якщо на доданий шаблон { {fact} } не було реакції протягом як мінімум двох тижнів.

Моя ж стаття кожного разу видаляється в той самий день без можливості її відредагувати.

Тому маю 2 запитання: 1. Що ще потрібно було виправити у створеній статті? 2. Чому ви, замість того, щоб додати коментар для виправлення, повністю видаляєте сторінку?

З повагою --Olena Tereshchenko (обговорення) 14:24, 15 липня 2021 (UTC)

@Olena Tereshchenko: я все розумію, але для відновлення існує регламент:
  1. Пишіть статтю у власній чернетці відповідно до правил і настанов ВП:В, ВП:КЗ, ВП:СТИЛЬ та ін., де Вам ніхто не заважатиме. Для визначення певної завершеності чернетки орієнтуйтеся на критерії добрих, вибраних статей, а також на цю довідку.
  2. Подавайте заявку на відновлення статті тут, у тексті якої, серед іншого, навівши внутрішнє посилання на чернетку відновлюваної статті (бажано завершену).
Поки що я відновив усі версії даної статті до Вашої особистої чернетки: Користувачка:Olena Tereshchenko/Бюро маркетингових технологій. --Рассилон 15:49, 15 липня 2021 (UTC)

Доброго вечору! Допоможіть будь-ласка в оформленні статті. Мені не зрозуміло, чому вона не завершена? — Це написав, але не підписав користувач Irena BieleWitch (обговореннявнесок) 21:39, 16 липня 2021‎ (UTC).

@Irena BieleWitch: По-перше, підписуйтеся на сторінках обговорення, адже це є ознакою ввічливості. Детальніше тут і тут. По-друге, я ж наче вище в цій темі докладно розписав регламент, хіба ні? --Рассилон 21:42, 16 липня 2021 (UTC)

По статті опублікованій

Доброго вечору! Я не розумію, чому стаття недооформлена? Поясніть, будь ласка! Irena BieleWitch (обговорення) 21:47, 16 липня 2021 (UTC)

@Irena BieleWitch: Про яку статтю мова? Нагорі недооформлених статей я завжди ставлю конкретні шаблони зауважень. По ним і допрацьовуйте статтю. І будь ласка, підписуйтеся 4 (не 3 і не 5) тильдами наприкінці (а не на початку) кожного свого повідомлення на СО, бо інакше Вам не можна відповісти AJAX'ом. --Рассилон 22:01, 16 липня 2021 (UTC)

Доброго дня, Рассилон! Мені, насправді дуже важко розібратися з правилами та редагуванням статті. Я зробила ось цю сторінку: Дідковський Ігор Миколайович Дякую Вам за зауваження, та очевидно, редагування! Але повідомлення про те, що потрібно внести зміни не зникає. І я не розумію, що мені зробити. Підкажіть, будь ласка! — Це написав, але не підписав користувач Irena BieleWitch (обговореннявнесок) 13:38, 17 липня 2021‎ (UTC).

Потрібна допомога!

Доброго дня!
Дякую Вам за увагу до опублікованої мною вчора статті Дідковський Ігор Миколайович. Здається, Ви її ще й редагували?! Дякую Вам! Але там досі показує повідомлення, що стаття не відповідає вимогам. Що я можу ще зробити? Дуже хочу розібратися З повагою, --Irena BieleWitch (обговорення) 13:41, 17 липня 2021 (UTC)

@Irena BieleWitch: Добридень. По-перше, прямі зовнішні посилання зі власне тексту статті заборонені. Їх усі треба або обгорнути в один із шаблонів цитування, або (якщо Ви вважаєте його доречним для статті за правилом ВП:ПОС) винести у прикінцевий розділ «Посилання». По-друге, блоги, соцмережі, форуми тощо не вважаються достатньо авторитетними для верифікації ними тверджень у статті. По-третє, у статтях, на мою думку, слід уникати куцих абзаців з 1—2 речень. Щодо цього (та й верифікації, до речі) можете взяти за зразок статтю про Тараса Шевченка. По-четверте, добірки цитат, на мою думку, більше личать Вікіцитатам, а не Вікіпедії. --Рассилон 15:03, 17 липня 2021 (UTC)
Доброго вечору! Зовнішні посилання внесла у прикінцевий розділ, або обернула в шаблони цитування. Дякую Вам!
Якими авторитетними джерелами, на Вашу думку, я можу скористуватися у даному випадку для верифікації?
Щодо "куцих абзаців", то вони стали такими в біографії, що фактично, думаю, допустимо, аби не обтяжувати інформаційно. Дещо доопрацювала, що видавалося можливим.
Цитати прибрала, залишивши розділ "Творчість", в котрому вказала на поетичну творчість Ігора Дідковського і те, що видається він під псевдонімом. Процитувала лише один вірш.
Якщо Ваша ласка, перегляньте статтю ще раз. --BieleWitch (обговорення) 21:36, 17 липня 2021 (UTC)
@BieleWitch: І знов-таки, сказати, що з джерелами поганенько — нічого не сказати. Деякі з них я позначив до заміни. Крім того, переважна більшість елементів розділу «Посилання» не є доречними для даної статті за правилом ВП:ПОС. Їх необхідно вбудувати в текст статті (якщо незалежне і вторинне) за допомогою тегу <ref>...</ref> — детальніше див. Довідка:Примітки. --Рассилон 07:25, 18 липня 2021 (UTC)

Чи можете Ви внести відповідні правки, будь ласка! Я направду, не знаю, що зробити, аби це було вірно. Можливо, варто залишити лише частину матеріалу, аби не було так багато тексту та потреби його підтверджувати посиланнями? Можна так? --BieleWitch (обговорення) 14:04, 20 липня 2021 (UTC)

Алан Ґріффітс

Шановний Рассилоне! Я не дуже вправний у спілкуванні у Вікіпедії, то може зроблю щось не так. Прошу поправити. Щодо відтворення прізвища Griffith українськими літерами. Частково погоджуюся з Вами щодо зауваження про назву статті Алан Ґріффітс. Чому я вибрав такий варіант написання цього прізвища, бо він дотепер загальновживаний у науковій літературі, в тому і в україномовній. Але Ви маєте рацію, що треба підпорядковуватися українському правопису і нормам Вікіпедії. Тому пропоную: використати літеру Ґ, яка краще відтворює англійську вимову, ніж Г; звук th відтворити через т. А ще краще використати ці дві форми з перенаправленням на основну Алан Ґріффіт. Спробую так зробити, якщо погодитеся з таким варіантом. А може запропонуєте інший. З повагою --Едуард Плешаков (обговорення) 14:58, 17 липня 2021 (UTC)

Доброго дня, пане Едуарде! Власне, я вже започаткував обговорення у Кнайпі: ВП:МК § Griffith щодо основної транслітерації цього прізвища на всіх без винятку сторінках УкрВікі. Воно стосується й усього, що названо на честь усіх носіїв цього прізвища, включно з обсерваторією. Пропоную перенести наше обговорення туди. З повагою, Рассилон 15:11, 17 липня 2021 (UTC)

Вікіпедія: Не прискіпуйтесь до новачків

Мені дуже жаль, що ви не розумієте, що вам пишуть. — Це написав, але не підписав користувач Artx.ua (обговореннявнесок) 16:05, 24 липня 2021‎ (UTC).

@Artx.ua: А мені дуже шкода, що Ви досі не навчилися підписуватися в листуваннях. Це ж елементарна ввічливість! --Рассилон 16:40, 24 липня 2021 (UTC)

--Artx.ua (обговорення) 05:11, 25 липня 2021 (UTC) Я вже навчився ставити підпис:) Тепер, шановний Рассилон, Вам треба навчитись розуміти, що Вам пишуть. --Artx.ua (обговорення) 05:16, 25 липня 2021 (UTC)

Ковчег Україна

Доброго часу! Я створив статтю на тему, на яку цього тижня Ви видалили рекламний текст. Моя стаття з новою назвою, але я розумію двозначність ситуації, тому відмінив її статус автоматично відпатрульованої та інформую Вас: якщо є зацікавлення у темі, можете пересвідчитись у якості нового тексту, ініціювати якісь обговорення чи надати зауваження. З повагою, fed4ev (обговорення) 12:11, 1 серпня 2021 (UTC)

Затвердження сторінки «ІСАР Єднання»

Добрий день, Рассилон! Я редагую статтю з назвою «ІСАР Єднання», і хочу з'ясувати питання щодо ряду зауваг до неї.

  1. «Ця стаття використовує голі URL-посилання[en] для посилань на джерела, що може призвести до загниття посилань[en]» — всі посилання перевірили та оформили відповідно до вимог в методичках.
  2. «Ця стаття недостатньо чи зовсім не категоризована, або категорії, до яких вона належить, не існують» — категорії для статті додали.
  3. «Ця стаття містить текст, що не відповідає енциклопедичному стилю», «Цю статтю потрібно повністю переписати відповідно до стандартів якості Вікіпедії» — текст виправили, та писали максимально об'єктивно. Чи можна конкретизувати, до яких частин тексту є зауваги? Не хотілоь би втрачати статтю.
  4. «Ця стаття містить інформацію, яку треба перевірити на наявність недостовірних фактів і хибних даних» — на старті припустилися помилки щодо правильності посилання на джерела, але вже виправили це та додали всі необхідні джерела.

Також маю питання щодо пропозиції з вашого боку швидкого вилучення сторінки та ремарки, що вона є спамом. Дана стаття розповідає про українську громадську організацію, яка функціонує в Україні понад 20 років та сприяє розвитку громадянського суспільства. Вона не є рекламною чи не значущою, адже в ній йдеться про ГО, яка сприяє реалізації сотень ініціатив та проектів, які реалізовуються громадськістю.

Маю до вас прохання не вилучати сторінки, а дати можливість її покращити та пояснити помилки. Дякую! --Olha Kotseruba (обговорення) 14:37, 6 серпня 2021 (UTC)

@Olha Kotseruba: Доброго вечора! Про т.зв. «голі посилання» я вже писав Вашій колежанці. Резюмуючи, URL-посилання мало обгорнути тегом <ref>...</ref> — їх ще треба вбудувати в один із шаблонів цитування. Альтернативою тегу <ref>...</ref> є переміщення URL у прикінцевий розділ «Посилання» (за умови відповідності, звичайно ж, правилу ВП:ПОС). Але навіть це не робить використання шаблонів цитування менш бажаним. Що ж до решти Ваших запитань, можете взяти за зразок статтю про іншу ГО «Традиція і порядок» та переписати свою статтю на основі ВП:АД, незалежних від її предмету. Наостанок застерігаю Вас: не підбивайте підсумки номінацій на швидке вилучення без технічної можливості вилучати, бо це розцінюється як конфлікт інтересів. Це ще не кажучи про те, що Ви є фактичною авторкою статті. З повагою, Рассилон 18:40, 6 серпня 2021 (UTC)

Прошу хоч трохи уваги та поваги

Я прошу хоч трохи уваги та поваги. Чому тут таке ненависне ставлення? --Unoklop (обговорення) 21:35, 9 серпня 2021 (UTC)

@Unoklop: Даруйте, Ви про що? --Рассилон 05:02, 10 серпня 2021 (UTC)

Шаблон In use у статті Join (SQL)

Вітаю! Будь ласка, зверніть увагу, що у статті Join (SQL) був автоматично вилучений встановлений вами шаблон {{In use}}, оскільки вона не редагувалася понад 7 днів. — KrBot (обговорення) 14:45, 12 серпня 2021 (UTC)

Згущівка

Згущівка
дякую ghotihlek (обговорення) 10:32, 17 серпня 2021 (UTC)
@Ghotihlek: Прошу ))). --Рассилон 10:44, 17 серпня 2021 (UTC)

OBYAVA.ua

Добрый день. Пишу вам по странице OBYAVA.ua. Это моя первая публикация, по-этому, возможно, что-то написал не так… Подскажите, пожалуйста, что конкретно нужно исправить, чтобы страница соответствовала всем критериям? — Це написав, але не підписав користувач Barik91 (обговореннявнесок) 12:39, 18 серпня 2021‎ (UTC).

@Barik91: По-перше, підписуйте в обговореннях, адже це є ознакою ввічливості. Детальніше тут і тут. По-друге, сказати, що у статті «поганенько» з джерелами — нічого не сказати: майже всі з наведених зараз джерел — або первинне, або приватний блог, або прес-реліз, або без зазначення автора (-ів), через що вони не можуть вважатися достатньо надійними для підтвердження відповідності предмету статті критеріям ВП:КЗС. --Рассилон 12:59, 18 серпня 2021 (UTC)
@Рассилон: Дякую за пояснення. Якщо справа тільки в джерелах, то зараз отредагую. --Barik91 13:18, 18 серпня 2021 (UTC)

Допомогти зробити статтю

Привіт, дорогий адмін, я бачив на кшталт, що ви додавали катеогрію в моїй статті і т.д, але її знову видалили, хоча я залишив всюди посилання і примітка, допоможете захистити статтю і доробити її? — Sad Person — Ця репліка додана з IP 80.72.119.252 (обг.) 11:23, 20 серпня 2021‎ (UTC)

@80.72.119.252: Подавайте запит на ВП:ВВС, обґрунтувавши відповідність предмету статті критеріям енциклопедичної значущості. --Рассилон 12:40, 20 серпня 2021 (UTC)

Дуже важливо: проголосуйте на виборах Ради повірених Фонду Вікімедіа (якщо ще не встигли)!

До 23:59 31 серпня 2021 (UTC) відбуваються вибори чотирьох представників спільноти Вікімедіа до Ради повірених Фонду Вікімедіа. Усього є 19 кандидатів.

Саме через ці вибори спільнота Вікімедіа може впливати на якість прийняття рішень Фондом Вікімедіа. Таким чином члени спільноти можуть вплинути на те, в якому керунку розвиватиметься сама спільнота й Фонд, якою буде стратегія всього руху Вікімедіа і як вона буде втілюватися. Можна ознайомитися із блогпостом, де про це все (і трохи більше) написано простою мовою: «Світова вікімедійна спільнота йде на вибори Фонду Вікімедіа».

Нижче — коротка таблиця витягів із програм кандидатів, знанням мов, активністю у вікіпроєктах та у русі Вікімедіа. Також можна прочитати повні біографії та програми кандидатів (українською!) тут.

Зверніть увагу, що змінилися правила голосування, тепер потрібно «ранжувати» кандидатів, розміщуючи їх за пріоритетом від 1 (найвищий, найбільше хотілося б бачити у Раді) до 19 (найнижчий, найменше хотілося б бачити у Раді).

Натисніть тут, щоб проголосувати.

Коротка таблиця витягів із програм кандидатів, знанням мов, активністю у вікіпроектах та у русі Вікімедіа
Фото Псевдонім Ім'я Країна Рідна мова У вікі з К-сть редагувань У вікі Поза вікі Програма
Ravidreams Равішанкар Айякканну (Ravishankar Ayyakkannu) Індія / Катар тамільська 2005 35.667, найактивніша — таміл. ВП (26.987) адміністратор проєктів тамільською; програмний директор «Вікімедіа Індія» (2014—16), де допоміг вивести тамільські Вікіджерела до топ-10; Керівник стратегічних партнерств Азії та Східної Європи у Фонді Вікімедіа (2016—18), там розробив «Проєкт Тигр» з розвитку контенту мовами Індії з нижчої індійської касти; засновник фонду, що створює інструменти та репозиторії для розвитку вільних знань тамільською; був членом генеральної ради з розвитку тамільських IT-стандартів; активіст опозиції до індійського уряду переконатися, що Рада відображає дух спільноти та руху в усій її діяльності; наглядати за успішним впровадженням стратегії руху; забезпечити, що Рада знає про прагнення та потреби Глобального Півдня
AshLin полковник у відставці Ашвін Байндур (Ashwin Baindur) Індія конкані 2006 33.842, найактивніша — англ. ВП (30.492) автор 655 нових статей в англ. ВП, засновник там вікіпроєкту Лускокрилі; організатор першої індійської Вікіконференції в 2011; був радником «Вікімедіа Індія» та Освітньої програми в Індії 32 роки цивільного та військового виконавчого досвіду у сфері оборони як офіцер-інженер; керував бібліотекою військового коледжу; член правління Армійського філателістичного товариства Індії дати голос спільнотам Глобального Півдня, що підіймаються; розвиток спроможностей у всьому русі; підтримка успішного втілення стратегії; за рівні права для всіх та лідерство маргіналізованих спільнот вести і будувати рух
Adamw Адам Вайт (Adam Wight) Німеччина англійська 2012 3.298, найактивніша — MediaWiki (1.378) 7 років працював розробником програмного забезпечення у Фонді Вікімедіа, нині 2 роки як працює на такій самій посаді у «Вікімедіа Німеччина», поважає спільноту працював розробником ПЗ та різноробочим, заснував продовольчий колектив та безкоштовну школу, намагався створити профспілку Фонду Вікімедіа пряма демократія (повністю виборна Рада, дописувачі — юридичний власник Фонду); різноманіття (зняти деякі ролі з Фонду, віддавати більшість коштів місцевим відділенням); діаспора (підтримка неприбуткової вікіферми без реклами)
Victoria Вікторія Дороніна (Victoria Doronina) Велика Британія російська 2007 80.218, найактивніша — рос. ВП (79.452) адміністраторка російської Вікіпедії, була арбітром, одна з ініціаторів системи посередництва; допомагала заснувати «Вікімедіа РУ» (Росія); авторка історії руВікі; була в Комітеті грантів Фонду родом з Білорусі, захистила дисертацію з біології у Великій Британії, нині працює технічним фахівцем на педагогічному факультеті університету; активістка білоруської опозиції в діаспорі забезпечити незалежний нагляд за діяльністю Фонду; розробити довгострокову стратегію еволюції та відтворення руху; просувати рух Вікімедіа на Глобальному Півдні і серед меншин
Pundit Даріуш Ємельняк (Dariusz Jemielniak) Польща / США польська 2007 15.998, найактивніша — пол. ВП (10.516) чинний член Ради; адміністратор пол. ВП, колишній стюард, бюрократ, чек'юзер та омбудсмен, був головою Комітету з розподілу коштів (FDC); автор книги про етнографію Вікіпедії професор теорії управління; викладач Центру інтернету й суспільства Гарварду; засновник найбільшого онлайн-словника Польщі; член правління в розробнику мобільних додатків та в науковому центрі завершення реформи урядування та влиття нових повірених та нового/у CEO (директора) Фонду в команду; відповідь на переслідування, дезінформацію та нові технічні виклики; усталення урядування й фінансування руху
Waltercolor Паскаль Камю-Вальтер [вона] (Pascale Camus-Walter) Франція французька 2011 1.247, найактивніша — фр. ВП (891) членкиня правління «Вікімедіа Франція»; входить до комітету складання Універсального кодексу поведінки асистент сектору соціальних мереж у Відділі цифрової публікації Європейського телебачення ARTE; митець (фотографія, живопис); волонтерила на організації ООН, такі як ВООЗ та ЮНІСЕФ; феміністка зі стажем новий/а CEO (директор) Фонду; слідкувати, щоб інтереси Фонду продовжували співпадати з філософією руху; успішно впроваджувати стратегії (чіткіші методології та правила); якщо нема потрібних інструментів, то маємо створити їх
Reda Kerbouche Реда Кербуш (Reda Kerbouche) Алжир / Росія арабська та шавія 2010 45.349, найактивніша — Вікісховище (19.688) співзасновник і менеджер «Берберських вікімедійців»; відповідальний за комунікації «Вікімедіа Алжир»; співавтор підручника з редагування російської Вікіпедії; колишній член Комітету приєднання; організатор конференцій і конкурсів родом з Казахстану, ріс в Алжирі, захистив дисертацію з менеджменту та живе в Росії; співзасновник та фінансовий директор алжирської культурної організації; був керівником департаменту шведської компанії в Росії гарантія рівного ставлення до усіх в русі Вікімедіа без винятку; знайти рішення проблеми, що деякі афілійовані організації не можуть отримати фінансування Фонду; створити нові партнерства, де їх ще немає
Laurentius Лоренцо Лоса (Lorenzo Losa) Італія італійська 2004 268.449, найактивніша — Вікідані (246.108) адміністратор італійської Вікіпедії, волонтер OTRS, ботовласник; колишній голова правління «Вікімедіа Італія»; був членом Комітету з розподілу коштів (FDC); організатор Конференції Вікімедіа 2013, БоГеМА та «Вікі любить пам'ятки» магістр з математики, писав дисертацію; заснував власну компанію з використанням бібліографічних даних; нині керує розробкою електронної брокерської платформи; у правлінні кількох італійських організацій прозорість у процесах Ради (зокрема враховувати зауваження спільноти), перехід до менш центральної ролі (передати права новій Глобальній раді, яка представлятиме рух); найм і введення нового/ї CEO (директора) Фонду
ProtoplasmaKid Іван Мартінес (Iván Martínez) Мексика іспанська 2006 67.696, найактивніша — ісп. ВП (22.728) адміністратор і автор понад 1000 статей іспанської Вікіпедії; засновник і колишній голова «Вікімедіа Мексика»; координатор «Вікіманії-2015»; омбудсмен; волонтер регіональної вікіспівпраці Iberocoop; член Комітету грантів Фонду 3 роки в галузі маркетингу та організації великих заходів; нині працює над захистом прав людини (і зокрема над адвокацією цифрової безпеки) в одній з найбільших організацій Латинської Америки; засновник і менеджер Creative Commons Мексика введення нового/ї CEO (директора) Фонду; підтримка впровадження стратегії руху (зокрема, децентралізація); різноманітність у русі та розвиток лідерства у спільноті, особливо на Глобальному Півдні; покращення безпеки та інклюзії
GerardM Герард Мейссен (Gerard Meijssen) Нідерланди нідерландська 2003 2.882.980, найактивніша — Вікідані (2.731.183) активний у Вікісловнику, Вікіданих, Вікіпедії та Вікісховищі; засновник Мовного комітету Фонду Вікімедіа; автор першого проєкту GLAM (БоГеМА) з Тропічним музеєм засновник Omegawiki звертати більше уваги на громадськість, яка використовує наші проєкти (наприклад, пошук зображень з Вікісховища, книг з Вікіданих)
Raavimohantydelhi Рааві Моханті (Raavi Mohanty) Індія гінді 2016 1.140, найактивніша — англ. ВП (550) зробив більше тисячі редагувань у 13 різних проєктах, брав участь в організації індійської Вікіконференції, тренував новачків у рамках «Проєкту Тигр», розвивав нові партнерства 25 років золотого досвіду керівником та членом правління малого підприємства в галузі IT в Індії; був волонтером в проєкті уряду Індії з Intel; розвивав проєкти машинного навчання та штучного інтелекту по всьому світу більше фокусу на розвитку навичок; зважати на відео й ілюстрації, щоб люди зі слабшою освітою краще розуміли; зосереджуватися на темах, пов'язаних з локальними потребами (наприклад, в статті Кокос подати харчову цінність)
Fjmustak Фарах Джек Мустаклем (Farah Jack Mustaklem) Палестина арабська й англійська 2005 10.537, найактивніша — араб. ВП (3.595) член-засновник і колишній «Вікімедійців Леванту»; член групи «Арабських вікімедійців»; був членом Комітету приєднання; започаткував Освітню програму в Палестинів; провів віківишкіл для сирійських біженців у Нідерландах родом з США, жив і в США, і в Палестині; програміст за фахом; борець за права людини та цифрові права в арабському світі та за його межами збільшити різноманіття в Раді і представляти маргіналізовані спільноти; більша прозорість урядування і прийняття рішень Фондом; співставити Фонд з рухами за права людини та цифрові права, бо вільне знання є правом для всіх
Mike Peel Майк Піл (Mike Peel) Іспанія англійська 2005 370.305, найактивніша — Вікідані (176.041) адміністратор, автор статей, шаблонів, ботовласник; співзасновник та член першого правління «Вікімедіа Велика Британія»; член «Групи Руху Вікімедіа у Бразилії»; колишній член Комітету з розподілу коштів (FDC) радіоастроном, працював у Сполученому Королівстві й Бразилії, а нині в Іспанії, працює в міжнародних проєктах співпраці над телескопами та керує багатомільйонними проєктами; багато програмує найняти нового/у CEO (директора) Фонду та забезпечити перехідний процес; збільшення прозорості і залучення Ради ФВМ до справ спільноти; децентралізація (перерозподіл завдань між Фондом, афілійованими організаціями й спільнотою)
Vini 175 Вінісіус Сікейра (Vinicius Siqueira) Бразилія португальська 2007 39.752, найактивніша — порт. ВП (35.890) заступник голови «Групи Руху Вікімедіа у Бразилії»; колишній член правління «Вікімедіа Медицина»; активний у напрямках комунікацій, різноманітності та деколонізації лікар у бідних районах Ріо-де-Жанейро, викладає медицину в університеті; гей, активіст за соціальну справедливість, зокрема за доступ до базової медицини та права ЛГБТ+ забезпечити справедливість у прийнятті рішень; інвестувати у навички та розвиток лідерства; підвищити сталість нашого руху; надання сили голосам із Глобального Півдня і маргіналізованих спільнот Глобальної Півночі
Discott Даглас Іан Скотт (Douglas Ian Scott) Південна Африка англійська 2006 15.553, найактивніша — англ. ВП (9.917) активний в англ. ВП та Вікісховищі; колишній голова «Вікімедіа Південна Африка»; голова оргкомітету «Вікіманії-2018»; співорганізатор першої африканської конференції ВікіІндаба; працює над реформою авторського права в ПАР кримінолог за фахом, працював над вирішенням конфліктів; кар'єра дослідника і технолога більше залучення Фонду та Ради зі спільнотою зі збереженням прозорості; найняти та ввести нового/у CEO (директора) Фонду; відновлення балансу між Фондом і спільнотою через розширення ролі спільноти; децентралізація ресурсів
Rosiestep Розі Стівенсон-Ґуднайт (Rosie Stephenson-Goodknight) США сербська (підзабула), англійська 2007 319.723, найактивніша — англ. ВП (223.214) адміністраторка англійської Вікіпедії, співзасновниця груп «Пані в червоному», «ВікіЖінки», «Вікіконференція Пн. Америки»; член правління «Вікімедіа DC» (Вашингтон); голова Комітету приєднання; Вікіпедист року-2016 магістр бізнес-управління; працювала ад'юнкт-професором управління організаціями й викладала залучення талантів; нині на пенсії та є неоплачуваним вікімедійцем-дослідником в університеті найняти й підготувати нового/у CEO (директора) Фонду; покращити урядування Ради і відносини зі спільнотою; продовжувати підтримувати Стратегію руху; надалі розвивати різноманіття спільноти, партнерів тощо
Pavan santhosh.s Паван Сантош Сурампуді (Pavan Santhosh Surampudi) Індія телугу 2013 49.249, найактивніша — телугу ВП (39.056) адміністратор Вікіпедії телугу, автор там 750+ статей; працював в індійській організації CIS-A2K над розвитком проєктів Вікімедіа мовою телугу; організував проєкт з поліпшення 25 тисяч стабів; співорганізатор конференцій виріс у сільській і приміській Індії, перший у родині подорожував літаком; нині менеджер телугу-мовної спільноти у Quora, де працює над партнерствами й маркетингом найм і введення нового/ї CEO (директора) Фонду; уповноваження організацій та спільнот руху через зменшення надмірної централізації; покращення відносин Ради зі спільнотою (розбудова довіри і приналежності)
Lionel Scheepmans Ліонель Шепманс (Lionel Scheepmans) Бельгія французька 2011 29.158, найактивніша — фр. Віківерситет (18.811) 10 років працює над дисертацією з етнографічного дослідження Вікіпедії; співзасновник та колишній член правління «Вікімедіа Бельгія»; адміністратор французького Віківерситету досвід у галузі соціальних та політичних справ (кандидат від Партії піратів на місцевих виборах), антропології, картографії, волонтерських молодіжних рухів, у спільноті неповносправних (дислексія) забезпечити вільне поширення знань та боротися з комерціалізацією; поліпшити співпрацю з волонтерами; слідкувати за дотриманням місії; дотримуватися прозорості; забезпечити гарне управління рухом і Фондом
Yasield Еліана Домініка Яо (Éliane Dominique Yao) Кот-д'Івуар французька 2013 1.960, найактивніша — фр. ВП (877) віцепрезидентка групи «Вікімедійці Кот-д'Івуару»; організаторка проєктів боротьби з гендерною прогалиною контенту; регіональна амбасадорка руху «Мистецтво+Фемінізм» у франкомовній Африці 8 років досвіду в галузі комунікацій, спочатку в уряді (заступниця директора зі зв'язків з громадськістю Міністерства комунікацій Кот-д'Івуару), нині в американській ГО поновлення керівних органів; покращити комунікацію Фонду для децентралізації інформації; підсилити систему гарного врядування руху через диверсифікацію; враховувати думки всіх спільнот при прийнятті рішень


Спільнота української Вікіпедії мала високу явку у попередні роки — найвищу серед великих вікі у 2015 році (25%), а у 2017 році стала другою найактивнішою (27%).

Якщо ж уже проголосували, то перепрошую за зайве нагадування і дякую за активність. Зауважу, що голоси можна змінювати й переголосовувати (враховується останній голос) до завершення виборів, тобто до 23:59 31 серпня 2021 (UTC) --アンタナナ 07:13, 26 серпня 2021 (UTC)

Відзнаки за участь у «Фантастичній осені 2018» у Вікіпедії

Вітаю! Дякую за вашу активну участь у тематичній акції «Фантастична осінь 2018».

Хоч і з затримкою, але ГО «Вікімедіа Україна» буде рада надіслати вам відзнаки та сувеніри за ваш внесок у цій кампанії. Ми відправили вам посилання на анкету для збору адрес та інші деталі вікіпоштою. Будь ласка, перевірте пошту і заповніть анкету.

Ще раз дякую за ваш внесок до розвитку вільних знань українською мовою! --AntonProtsiuk (WMUA) (обговорення) 20:39, 1 вересня 2021 (UTC)

Каллас

Вітаю! Наскільки я зрозуміла, Ви приєднали до іншого елемента Вікіданих сторінку Каллас (прізвище). В інших вікі воно без уточнення в дужках (за винятком естонської), себто просто en:Kallas, а тут я так зробити не могла, позаяк є перенаправлення, яке за запитом Каллас перенаправляє на сторінку Марія Каллас. Словом, поясніть, будь ласка, навіщо лишати сторінку без інтервікі? --Досвітній морок (обговорення) 18:33, 2 вересня 2021 (UTC)

@Досвітній морок: доброго вечора! Бачте, на Вікіданих є однойменні елементи: прізвище Q21452163: Каллас та дизамбіг Q1722439: Kallas. Поясніть мені, будь ласка, навіщо прив'язувати до дизамбігу сторінку з уточненням «прізвище»: d:Special:Diff/1446107662/1491395206.
P.S. Щойно я переклав те естонське уточнення — виявляється, це також «прізвище» ). З повагою, Рассилон 18:59, 2 вересня 2021 (UTC)
На мою думку, естонська сторінка той самий дизамбіг, але з уточненням, бо там є сторінка Kallas. В укрвікі уточнення через плутанину з перенаправленнями. Фактично за змістом вони майже ідентичні з іншими без уточнень, там лише в деяких вікіпедіях ще топоніми додають. Вдячна за пояснення. --Досвітній морок (обговорення) 19:35, 2 вересня 2021 (UTC)
@Досвітній морок: Все ж, у вступі на естонській сторінці є трохи про поширеність прізвища з посиланням на джерело, чого апріорі не могло би бути в дизамбігу. --Рассилон 20:30, 2 вересня 2021 (UTC)
Бачу, з естонськими прізвищами там так і є — інформація і список носіїв. Неестонських прізвищ не бачила, не знаю, чи є там вони взагалі, але шукати зараз не хочу. Дякую і пробачте за клопіт. --Досвітній морок (обговорення) 20:53, 2 вересня 2021 (UTC)
Та пусте ;). --Рассилон 20:57, 2 вересня 2021 (UTC)

Кандидатура в арбітри

Вітаю. Висунув Вашу кандидатуру на вибори в АК, чекаю на Ваше рішення.--Andriy.v (обговорення) 18:54, 6 вересня 2021 (UTC)

Блокування ПОРОХОБОТ

Вітаю. Вчора Ви здійснили блокування користувача ПОРОХОБОТ, пославшись на п.6.2.4.7.2. ВП:БЛОК. Однак, цей пункт вказує на блокування із зазначенням посилання на попередження користувача, чого зроблено не було. Безперечно, це ІК порушує вимоги, але треба припустити ПДН, бо користувач міг не знати, і дати йому шанс на виправлення ситуації, адже ми декларуємо привітне ставлення до новачків та рівні умови для користувачів. Тим паче, вироблено такий підхід до всих користувачів, що порушують вимоги ІК - попередження - 7 днів - блокування. Прошу Вас розблокувати користувача та накласти на нього попередження про необхідність зміни ІК.--Юрко (обговорення) 07:49, 12 вересня 2021 (UTC)

Питання користувача OlesyaHutovska від 15 вересня 2021

Доборого дня. Ви вилучили створену мною сторінку Богдан Драп'ятий. Можете аргументувати будь ласка що в ній не так? — Це написав, але не підписав користувач OlesyaHutovska (обговореннявнесок) 11:39, 15 вересня 2021‎ (UTC).

@OlesyaHutovska: По-перше, підписуйтеся на сторінках обговорення, адже це є ознакою ввічливості. Детальніше тут і тут. По-друге, яким критеріям енциклопедичної значущості відповідає дана особа? P.S. До речі, за правилом ВП:ІС-П, статтю слід називати Драп'ятий Богдан Євгенович. --Рассилон 11:56, 15 вересня 2021 (UTC)

Питання

Стосовно статті Оксана Скляренко Я не зрозуміла вашого питання :навіщо Ви засмічуєте коди? Це моя другав стаття для Вікі, я не дуже просунутий користувач,поясніть будь-ласка,конкретно,джерело чи посилання не підходить,чи як.Сподіваюсь статтю не вилучать. — Це написав, але не підписав користувач OlenaMedynska (обговореннявнесок) 10:07, 16 вересня 2021‎ (UTC).

@OlenaMedynska: Ви додали до статті зовнішні посилання з параметром fbclid. Як саме цей параметр безпосередньо впливає на відображення тексту на сторінці за посиланням? Якщо ніяк, то навіщо він взагалі потрібен з Вікіпедії? --Рассилон 10:57, 16 вересня 2021 (UTC)

Моя улюблена страшко‎

Вітаю. Ви залишили перенаправлення (при вже існуючому перенаправленні Моя існуююча Страшко, саме з великої літери), аргументувавши тим, що не бачите в ньому нічого страшного. Цікаво, чому тоді Mcoffsky вилучив це перенаправлення 27 серпня? Чи є якийсь конкретний механізм або критерій вилучення таких перенаправлень і як бути, коли один адмін вилучає, а інший потім не вилучає? Дякую. --ZERTINHO (обговорення) 10:17, 16 вересня 2021 (UTC)

@ZERTINHO: Вітаю. Цитую ВП:П § Потрібність перенаправлень, п. 5: «якщо хтось каже про перенаправлення як про корисне, певно, воно так і є». Слово «страшко» є в СУМ-11, як загальна назва, (тобто саме́ слово не є вигадкою знімальної групи, як, наприклад, «Ґоа'улди») а тому відсутність перенаправлення з помилкового варіанту написання назви серіалу на правильний потенційно може спричинити створення статті-дублікату. --Рассилон 12:47, 16 вересня 2021 (UTC)
@Рассилон: Зрозуміло. Тоді питання про попереднє вилучення іншим адміном залишається відкритим) --ZERTINHO (обговорення) 14:42, 16 вересня 2021 (UTC)

Якими правилами Ви особисто керуєтесь як адміністратор?

Доброго дня! Особисто мене цікавить вилучення цих двох статей: Веселинівське лісове господарство і Вознесенське лісове господарство. Принцип номінатора не з'їм дев'ять, понадкушую хоч два та «високий професіоналізм» і обізнаність з усіх на світі питань, який яскраво проявляється повсюдно та повсякчас (аргументувати незначимістю лісництв в номінаціях про лісгоспи), відомий. Чим Ви керуєтесь, коли аргументація в обговоренні ділиться порівну між «сумнівна значимість» предмета статі та «значущість є». Тобто, чому у Вас виходить нуль, а не 1,5, чи 0,5, наприклад?--Dim Grits 11:34, 16 вересня 2021 (UTC)

@Dim Grits: Доброго дня! Ви, мабуть, не дочитали до кінця аргумент щодо «значущість є». В обох аргументах йдеться про значущість підприємств за (англ. underlying) лісгоспами, але не самостійну значущість лісгоспів для окремих статей; а наприкінці припускається доцільність перелічення лісгоспів у єдиній статті-списку. --Рассилон 12:32, 16 вересня 2021 (UTC)
Я можу помилятись, тому ще раз перечитав аргументацію і... повторюсь. Якщо посилання на Веселинівське лісове господарство червоне, то це нуль інформації. Якщо в аргументації було зазначено про значимість, то це вже більше нуля. Той останній, повторений вами аргумент з обговорення, мені теж відомий. Отже, щоб і ваша відповідь не виглядала, скажімо як, «нуль нової інформації для мене», просто вкажіть де зараз перебуває така інформація зі статті і як на неї можна вийти: «До складу входять лісництва: Веселинівське, Мостівське, Доманівське, Варюшинське.» Дякую!--Dim Grits 12:45, 16 вересня 2021 (UTC)

Рейфи

Вітаю! Уточнення в назві статті "Рейфи (Зоряна брама)" зайве тільки тому, що зараз немає статті "Рейфи" про фольклорних рейфів. Як собі бажаєте, та щоб потім заново перейменовувати не довелося. --Віщун (обговорення) 11:17, 17 вересня 2021 (UTC)

@Віщун: Вітаю! Основна назва тієї статті, про фольклорних «рейфів», ще під питанням: чи знайдеться переклад англ. wraith в ВП:АД, чи все ж, буде транслітерація. Крім того, каталонці, словаки та фіни якось обійшлися без уточнення. --Рассилон 17:57, 17 вересня 2021 (UTC)

Стаття про мінісеріал Буйна

Вітаю Рассилон, бачу ви редагували нещодавно створену статтю Буйна ред. № 33449141 й додали там повідомлення щоб редактори розширили розділ Синопсис. Там я оце щойно помітив що є ще вилучена стаття Буйна (фільм) - можете відновити текст тої вилученої статті на СО нової статті Обговорення:Буйна, бо можливо у тій вилучені статті був більш детальний опис сюжету/синопсису (з того що я бачу там текст «Літню Катерину Білокур привозять в невелику лікарню. Її стан залишає бажати кращого, проте вона сподівається на швидке одужання. Проходячи лікування, Катерина починає згадувати своє життя. Вона народилася в селі Богданівка. З самого...». Дякую.--73.8.106.93 07:15, 18 вересня 2021 (UTC)

@73.8.106.93: Вітаю! На жаль, вилучена стаття не підлягає відновленню, бо вона вся є дослівним перекладом звідси, що є порушенням авторських прав на текст. Натомість, Ви можете переказати сюжет своїми словами, взявши за основу наведене посилання. В такому випадку відповідної примітки має бути достатньо. --Рассилон 07:32, 18 вересня 2021 (UTC)
Тю вже краще своїми словами переказати зміст сюжету, ніж користуватися російськомовним джерелом. Там того сюжету як кіт наплакав й так (можете до речі долучитися до підсумування сюжету в статті цього мінісеріалу - він є на у вільному доступі на офіційній сторінці Укртелефільму (1 серія - https://www.facebook.com/watch/?v=798826566964196 ; 2 серія - https://www.facebook.com/watch/?v=804109449769241 ) тож якщо у вас є бажання можете переглянути ті ~130 хв. та допомогти з переказом сюжету. --73.8.106.93 07:50, 18 вересня 2021 (UTC)
добрий день! для сюжетів не є обов'язково необхідні примітки, бо сам твір вже є джерелом. --Gouseru Обг. 08:08, 18 вересня 2021 (UTC)
@AlexKozur: Добридень! Це я мав на увазі випадок, якби стислий виклад сюжету ґрунтувався на згаданому мною вище посиланні. --Рассилон 10:27, 18 вересня 2021 (UTC)

Прохання відреагувати на порушення ВП:НО по відношенню до мене та розв'язання ВП:ВР редактором Флівіусом

Прохання відреагувати на порушення ВП:НО по відношенню до мене та розв'язання ВП:ВР редактором Флівіусом [2].--piznajko 19:17, 19 вересня 2021 (UTC)

Курильські острови

Доброго вечора. Є кілька питань: 1) Чи доречно створювати статтю про Південні Курильські острови? Я думаю ні. Тому в статті "Камінь-Лев" не варто писати таку інформацію в основному шаблоні.

2) В Місцерозташуванні одна назва двічі.

Ви так багато написали про себе. Відкрита людина. Не хвилюєтеся, що цю інформацію може бачити весь світ? Я останнім часом зацікавився Японією, зокрема темою японсько-російських відносин, південними Курильськими островами. І багато їх та суміжних статей привів до ладу та вдосконалив. Із наголошенням про це як спірної території. Створив та доробив шаблони, завантажив та зробив декілька зображень. Chuuuvak (обговорення) 19:54, 20 вересня 2021 (UTC)

Weekend Offender

--Ruslan Mural (обговорення) 14:33, 28 вересня 2021 (UTC) Добрий день! Хочу запитатись, що ще на вашу думку мені потібно покращити у моїй статті. Мною написана стаття відповідає усім критеріям і написана по шаблону подібних статей, які в 3 рази менші, але ті статті спокійно існують. Я навів достатньо джерел і написав максимально багато інформації, також це все проілюстрував, в чому проблема?

Дивна реакція адміністратора

Вітаю! З перших слів хочу сказати, що я Вас дуже шаную як користувача і адміністратора, але Ваше ставлення до користувача NS Svit викликає подив. Мало того, що цей користувач ігнорує всі правила ВП: Мова (оригінальні дослідження і новотвори), він ще і створює статті невичитаним машинним перекладом. Замість того, щоб перейменувати Безконтактний давач на Безконтактний датчик, Ви піддалися дивним поясненням користувача і не вилучили перенаправлення. Прохання уважніше поставитися до внеску цього користувача. З повагою --В.Галушко (обговорення) 19:39, 30 вересня 2021 (UTC)

@В.Галушко: Вітаю! Слово «давач» подається у СУМ-20 як синонім слова «датчик», без жодних приміток на кшталт «рідковживане» чи «жаргонізм». Тому, на мою думку, воно не є ВП:ОД, а відтак, відповідне перенаправлення має повне право на існування — див. також ВП:П. З повагою, Рассилон 10:57, 1 жовтня 2021 (UTC)
Доброго дня! Щодо машинного перекладу, у мене були з цим проблеми досить давно, і я їх усі виправив. Прошу не вдаватися до таких категоричних звинувачень у мою сторону. Щодо "давача", то як примітив пан @Рассилон, слово міститься в словниках. Хоча я розумію вашу позицію і наразі вважаю, що ліпше вживати слово "датник" (яке теж є в словниках), яке буде і зрозумілим, і не запозиченням з російської мови (хоча можливо калькою, але це все ж ліпше на мою особисту думку). --NS Svit (обговорення) 08:29, 5 жовтня 2021 (UTC)

З приводу видаленої Вами сторінки

Добрий вечір!

я створив сторінку, цього разу дав більше посилань і деталізованіше описав, але її всеодно видалили.

Прошу скажіть, чи є спосіб, щоб ця сторінка існувала?

Згоден, що я не народний артист, але, холєра, навіть мою біографію хтось хоче дізнатись.

Вчора журналіст з радіо сказав, що мало інформації про мене.

Що треба зробити, щоб Ви цю сторінку відновили? (

Прошу підкажіть, бе це дуже засмучує..

Дякую! --Josyfovych (обговорення) 20:23, 7 жовтня 2021 (UTC)

@Josyfovych: Добрий вечір! Єдиний можливий спосіб відновлення Вашої статті — це подати заявку на ВП:ВВС із обґрунтуванням енциклопедичної значущості предмету статті за критеріями ВП:КЗМ. Такі правила… Сподіваюся на розуміння, Рассилон 20:28, 7 жовтня 2021 (UTC)
@Рассилон, дякую! --Josyfovych (обговорення) 12:46, 8 жовтня 2021 (UTC)

Вітаю! Як Ви казали, я подав заявку на ВП:ВВС із обґрунтуванням значущості предмету статті "Юрій Йосифович". Вона вже три тижні без реакції. Скажіть, це треба просто чекати, поки хтось з адміністраторів розгляне? Дякую! Josyfovych (обговорення) 23:27, 8 листопада 2021 (UTC)

@Рассилон, вітаю! Як Ви казали, я подав заявку на ВП:ВВС із обґрунтуванням значущості предмету статті "Юрій Йосифович". Вона вже три тижні без реакції. Скажіть, це треба просто чекати, поки хтось з адміністраторів розгляне? Дякую! Josyfovych (обговорення) 23:28, 8 листопада 2021 (UTC)

Шаблон перекладаю у статті Горець (телесеріал)

Вітаю! Будь ласка, зверніть увагу, що у статті Горець (телесеріал) був автоматично вилучений встановлений вами шаблон {{перекладаю}}, оскільки вона не редагувалася понад 8 днів. — KrBot (обговорення) 22:24, 30 жовтня 2021 (UTC)

Я не проти

Я не проти, тому що погано ще орієнтуюся в редагуванні — Це написав, але не підписав користувач Нестор Воля (обговореннявнесок) 23:29, 31 жовтня 2021‎ (UTC).

Нестор Воля --Нестор Воля (обговорення) 10:24, 1 листопада 2021 (UTC)

Алюшина Наталія Олександрівна

Добрий день. Прошу віднестись з розумінням. Я вже 3 місяці намагаюсь створити сторінку Наталії Алюшиної і кожен раз у різних користувачів різні зауваження. На мою думку, я витримала всі правила і з посиланнями і з критеріями. Що ще необхідно зробити щоб нарешті статтю опублікували? — Ця репліка додана з IP 37.53.101.5 (обг.) 06:29, 2 листопада 2021‎ (UTC)

Скасування правки

Доброго вечору! Ви скасували мою правку на сторінці перейменування користувачів. Я написав туди після звернення до адміністраторів за їх порадою. Півроку звернення не розглядалося і тепер ви скасовуєте редагування через нецільове використання сторінки. А чому воно є нецільовим, якщо сторінки власне і створена для подібних запитів?--Гетман (обговорення) 17:49, 11 листопада 2021 (UTC)

@Гетман: Доброго вечора! На тій сторінці є (і завжди було) посилання «Додати новий запит». Саме за ним (і тільки за ним) і слід подавати запити на перейменування облікових записів. --Рассилон 18:55, 11 листопада 2021 (UTC)
Я бачив цю кнопку, але проблема в тому, що запит за нею формується на перейменування поточного акаунта. А мені треба перейменувати старий акаунт, з назви якого я хочу прибрати реальне ім'я, і до нього в мене немає доступу, оскільки старі електронні пошти вже давно видалені.--Гетман (обговорення) 20:12, 11 листопада 2021 (UTC)
@Гетман: Як альтернатива, можете подати запит сюди. --Рассилон 20:16, 11 листопада 2021 (UTC)

Міжнародний день кузовщика

Доброго вечора. Мене звати Роман. Можна дізнатись чому не пройшла модерацію дана стаття? — Це написав, але не підписав користувач Pomah24865 (обговореннявнесок) 20:26, 11 листопада 2021‎ (UTC).

@Pomah24865: Написане у статті не підтверджене вторинними, надійними джерелами. Див. правила ВП:АД, ВП:В, ВП:КЗ, ВП:ПД. --Рассилон 20:54, 11 листопада 2021 (UTC)

Перейменування судна

У переліку запропонованих до написання статей містяться 2 судна з однаковою назвою. Джозеф Конрад (судно, 1882) Джозеф Конрад (судно, 1961) Мабуть, тому уточняються роки.--Оlga Loboda 21:46, 23 листопада 2021 (UTC)

@Olga Loboda 0806: Те, що 1961 року — Q9332435: Joseph Conrad? Чи не уточнювати його за типом (кеч), як у французів? --Рассилон 22:35, 23 листопада 2021 (UTC)

Джейсон Джей Смарт

Привіт, ви можете перевірити мою сторінку ще раз? Я значно покращив це з тих пір, як раніше. Plutonous (обговорення) 17:38, 28 листопада 2021 (UTC)

Демченков Ярослав Сергійович

Вітаю,

Надайте будь ласка обгрунтування щодо видалення статті — Це написав, але не підписав користувач EmikUAIF (обговореннявнесок) 11:38, 7 грудня 2021‎ (UTC).

@EmikUAIF: По-перше, підписуйтеся на сторінках обговорення, адже це є ознакою ввічливості. Детальніше тут і тут. По-друге, статтю було вилучено за результатами обговорення, в якому могли взяти участь усі охочі. Ознайомитися з обговоренням Ви можете тут — Вікіпедія:Статті-кандидати на вилучення/4 січня 2012 § Демченков Ярослав Сергійович, а оскаржити його підсумок — тут. В оскарженні бажано аргументувати відповідність предмету статті критеріям енциклопедичної значущості. --Рассилон 11:46, 7 грудня 2021 (UTC)
@Рассилон:

Спасибі за пораду, щодо підписання.

Щодо обговорення. На скільки я можу зрозуміти обговорення датувалося станом на 2012 рік, до якої я не мав жодного відношення. Ознайомившися із текстом обговорення, помітив всі попередні зауваження, однак сьогодні 2021 рік. Особа не є депутатом, та не є дрібним держслужбовцем, а заступник Міністра.

На скільки доцільно видаляти статтю посилаючись на обговорення, якому уже 9 років ?

З повагою, --EmikUAIF (обговорення) 12:04, 7 грудня 2021 (UTC)

Хакатон для вікіспільноти: Попередня реєстрація

Вітаю!

ГО «Вікімедіа Україна» розглядає можливість провести вікіхакатон для української спільноти у грудні 2021 року або у січні 2022 року.

У заходу буде дві цілі: 1) підвищити технічні навички редакторів та редакторок вікіпроєктів, навчитися новому; 2) спільно попрацювати над розробкою технічних інструментів.

Якщо вам було б цікаво долучитися до такої події — дізнатися щось нове, навчити чомусь інших людей, або ж просто попрацювати над технічними питаннями разом з іншими вікімедійцями — запрошуємо заповнити анкету попередньої реєстрації. Для участі не обов'язково мати технічні навички, у вас також буде можливість набути їх під час хакатону

Планований формат заходу — онлайн; але можливий також офлайн-компонент, якщо дозволять карантинні обмеження. Деталі визначимо за результатами попередньої реєстрації.

Ви отримали це повідомлення, бо цікавитеся програмуванням і/або зробили чимало редагувань у традиційно «технічних» просторах назв. Якщо ви не хотіли б отримувати запрошення на хакатон чи інші технічні події, напишіть мені або ж вручну вилучіть свій нікнейм із цієї сторінки. --Антон Процюк [ВМУА] (обговорення) 18:30, 13 грудня 2021 (UTC)

Прохання

Вітаю. Будь ласка не робіть такого --Submajstro (обговорення) 17:55, 21 грудня 2021 (UTC)

@Submajstro: Тобто, Ви хочете сказати, що ртутний термометр не є термометром? Чи як я маю розуміти Ваше прохання? --Рассилон 17:58, 21 грудня 2021 (UTC)
Тут інше. Не втручайтесь у стаття, яка щойно редагується, навіть, якщо відсутній шаблон про редагування.--Submajstro (обговорення) 18:04, 21 грудня 2021 (UTC)

Питання щодо Біосугестивної терапії

Доброго дня!

У чому, на Вашу думку, проблема у статті про біосугестивну терапію? Буду вдячна за відповідь.

З повагою! — Це написав, але не підписав користувач Тетяна Іваніцька (обговореннявнесок) 10:16, 22 грудня 2021‎ (UTC).

@Тетяна Іваніцька: Основна проблема — вміст статті непідтверджений незалежними, вторинними, авторитетними (надійними, англ. reliable) джерелами. Через це, до того ж, і енциклопедичну значущість предмету статті не можна вважати доведеною. --Рассилон 10:07, 26 грудня 2021 (UTC)

Фантастична осінь у Вікіпедії: Ваші призи

Доброго дня! Дякую за вашу активну участь у тематичній кампанії «Фантастична осінь». Зараз ми у ГО «Вікімедіа Україна» фіналізовуємо підсумки цього проєкту за 2021 рік та попередні роки — і хотіли б надіслати вам поштою призи та сувеніри за ваш внесок.

Якщо ви хочете отримати їх, прохання надати нам вашу адресу. Я надіслав вам вікіпоштою посилання на анкету, яку потрібно заповнити. Якщо ви не отримали листа, перевірте спам та/або напишіть мені за адресою anton.protsiukwikimedia.org.ua або ж вікіпоштою за посиланням Спеціальна:Лист користувачеві/AntonProtsiuk (WMUA). --Антон Процюк [ВМУА] (обговорення) 11:40, 23 грудня 2021 (UTC)

Український правопис 1990 року

Вітаю.

Можливо варто почекати, бо стаття, яку вона типу дублює, вся в шаблонах про порушення АП. Та і ця, що створена сьогодні наче краща. --Mykola обг 22:14, 25 грудня 2021 (UTC)

@Mykola7: Та Ви ж самі спочатку вилучили її як дублікат! --Рассилон 22:44, 25 грудня 2021 (UTC)
Так, не заперечую, моя вина). Тепер потрібно розібратися. --Mykola обг 00:21, 26 грудня 2021 (UTC)
Наче розібрався. Перепрошую, якщо вийшло непорозуміння. Я побачив, що з першою статтею не все гаразд вже після вилучення другої, і в момент, коли перевіряв ви вилучили її вдруге, тому і написав. --Mykola обг 01:00, 26 грудня 2021 (UTC)
@Mykola7: Гаразд, хай поки так і буде… хоч і без виносок… --Рассилон 10:02, 26 грудня 2021 (UTC)

Збільшення ширини картки (шаблону)

Я роблю лише перші кроки в якості дописувача Вікіпедії. Підкажіть, будь ласка, як можна збільшити розміри картки (шаблону), а саме його ширину, наприклад у шаблоні "Збройний конфлікт"? — Це написав, але не підписав користувач Dimitrie2019 (обговореннявнесок) 12:22, 29 грудня 2021‎ (UTC).

@Dimitrie2019: По-перше, підписуйтеся на сторінках обговорення, адже це є ознакою ввічливості. Детальніше тут і тут. По-друге, дайте, будь ласка, посилання (дуже бажано за допомогою шаблону {{oldid}}), де збільшення ширини картки [видається за] необхідне. --Рассилон 12:27, 29 грудня 2021 (UTC)
@Рассилон: Дякую за відповідь. Мене цікавить, чи критично, коли відбувається перенос в інший рядок частини імені персони чи іншої власної назви в межах картки і чи доцільно збільшувати ширину картки для того, щоб уникнути подібних речей. Мова йде про статтю Облога Бельгарда (1793) Дякую. --Dimitrie2019 (обговорення) 13:14, 29 грудня 2021 (UTC)
@Dimitrie2019: На мою думку, не критично. Якщо ж Вам неприйнятне перенесення тексту в тому чи іншому місці статті, можете обгорнути такі ділянки шаблоном {{nobr}}. Та не зловживайте ним ))).
P.S. Я згадав шаблон {{oldid}}, оскільки в таких питаннях, як у Вас, як правило, зручно посилатися саме на конкретні версії сторінок, звідки досвідчені користувачі в один клік можуть подивитися вікі-код цієї версії. Для звичайних посилань на сторінки Вікіпедії (чи інших проєктів ФВМ) завжди використовуйте подвійні квадратні дужки. --Рассилон 16:45, 29 грудня 2021 (UTC)
@Рассилон: Дякую за допомогу і роз’яснення. --Dimitrie2019 (обговорення) 08:13, 30 грудня 2021 (UTC)