Обговорення користувача:AMY 81-412/Архіви/жовтень 2016

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Війна правок

Прошу перед внесенням правок пильніше вивчити правила Вікіпедії. У разі їх ігнорування та завдання деструктивних дій вам може бути обмежена можливість редагувати даний ресурс. --ДмитрОст 19:46, 9 жовтня 2016 (UTC)

Ви спочатку вивчіть різницю між премією та орденом — тоді й поговоримо про правила. --AMY (обговорення) 19:50, 9 жовтня 2016 (UTC)
Ви мені зуби преміями та орденами не заговорюйте, а ліпше подбайте про дотримання правил і норм Вікіпедії, щоб не бути заблокованим за той вандалізм, який насаджуєте. --ДмитрОст 20:23, 9 жовтня 2016 (UTC)
Угу, аякже, особливо на тлі ВП:НО. Те, що заставив вас виправити вашу дезу — вандалізм? Ну-ну… --AMY (обговорення) 20:33, 9 жовтня 2016 (UTC)
Точно, у нас є тут деякі індивідууми, які попередження сприймають за образу, а потім бігають ледь не за кожним і клянчать: «Вибачайся, вибачайся...». Вважав вас не з таких, проте... А з приводу дези, якби у вас було б бажання, то ви б побачили, що дані про «Витязя...», 1939 р. та Сталіна із орденом Леніна вже згадувались вище у статті. Але для чого перевіряти??? Ми ж Те-Піто-те-хенуа, відкинули і поготів. --ДмитрОст 21:00, 9 жовтня 2016 (UTC)
Тада. Але в мене інший принцип. «На ображених воду возять». І насамкінець про бажання. Наче ж досвідчений дописувач, майже 10 років у вікі. Невже такому потрібно розтлумачувати різницю між буквами о-р-д-е-н і п-р-е-м-і-я правило ВП:АД. Де там в статті хоч одне посилання на джерело тієї ОБС? Хто оприлюднив спогади: Хрущов, Бажан чи може хто там ще підслуховував? Швидким пошуком знайшлася газетна стаття одного київського письменник, якого особисто я вже помічав у невеликих перебільшеннях. Ось вчора спитав у нього, звідки він взяв цю фразу. Почекаємо… --AMY (обговорення) 05:38, 10 жовтня 2016 (UTC)

давайте робити вигляд, що СРСР зовсім не було

Вітаю. Коли ми зазначаємо країну, наприклад, Німеччину, ми не пишемо Європейський союз. При цьому в статті Рильський Максим Тадейович Ви відкотили мої правки з зазначеним в темі коментарем і повернули СРСР, тобто союз. Якими принципами Ви при цьому керуєтесь? --Ветер (обговорення) 13:31, 6 жовтня 2016 (UTC)

Фактами. На час смерті Рильський був громадянином СРСР. ЄС і СРСР — трохи різні союзи, якщо ви не пам’ятаєте. --AMY (обговорення) 14:13, 6 жовтня 2016 (UTC)
Я пам'ятаю. Але не розумію, до чого тут громадянство? Хіба якби він помер у Лондоні Ви б написали СРСР - за громадянством? Тому ще раз питаю, чому Європейський союз ми не пишемо, а на написанні СРСР Ви наголошуєте? В чому принципова різниця? Будь ласка - дайте формальну і чітку відповідь. З повагою. --Ветер (обговорення) 14:55, 6 жовтня 2016 (UTC)
Тому що принципи організації ЄС (СНГ) і СРСР — різні. Вчить матчастину. --AMY (обговорення) 14:58, 6 жовтня 2016 (UTC)
Якщо різні, то, можливо треба зазначати саме ЄС, а не СРСР - бо різні. До чого тут матчастина - не розумію, так само як і про громадянство. Тому ще раз прошу пояснити, чому в одному випадку треба писати (на Вашу думку) союз, а в іншому - ні. --Ветер (обговорення) 15:10, 6 жовтня 2016 (UTC)
СРСР — зазначати, СНГ та ЄС — ні. СРСР — фактично держава, СНГ та ЄС — союзи держав. --AMY (обговорення) 15:57, 6 жовтня 2016 (UTC)
За конституцією СРСР - СРСР є союзом. Так само, як і ЄС є союзом. Тому не розумію, чому один союз слід зазначати, а інший ні. Отже, прошу вибачити мою наполегливість, але або мають бути принципові та чіткі формальні відмінності, або слід застосовувати однаковий підхід. Тому прошу зазначити ці відмінності між СРСР та ЄС, що вимагають зазначати один союз, а інший - ні. Наперед дякую. --Ветер (обговорення) 16:25, 6 жовтня 2016 (UTC)
Те, що звучить однаково — не значить, що є однаковим за суттю. Читайте відповідні статті --AMY (обговорення) 16:53, 6 жовтня 2016 (UTC)
тобто, "я не знаю, розбирайтесь самі". Дякую за "переконливу" аргументацію Вашої позиції. --Ветер (обговорення) 19:28, 6 жовтня 2016 (UTC)
Вам хочеться зазначати ЄС (що не є державою) — я не можу вам це заборонити. Але якщо вам справді хочеться зрозуміти, у чому між ними різниця, можу порекомендувати почитати «Основи загальної теорії права та держави», розділ «Форми державного устрою», там це докладно розписано --AMY (обговорення) 20:00, 6 жовтня 2016 (UTC)
А якщо мені не хочеться вказувати СРСР так само, як не вказують ЄС - можете заборонити? --Ветер (обговорення) 21:32, 7 жовтня 2016 (UTC)
Переглянув ряд ваших правок до статті про Максима Рильського і жодну з них не можу визнати обґрунтованою. В місті Києві - в місті Київ??? Вулиця, де жив і працював —> вулиця, на якій жив і працював??? Та що це за дивовижа, - виходить Максим Рильський жив і працював не вдома, а на вулиці? А з додаванням Союзу - це взагалі якийсь анекдот! Невже мало статей, які справді необхідно суттєво правити? Прошу вас, стримайтесь від чикриження тексту, та ще й з додаванням неконсенсусних доповнень! Займіться, будь ласка, чимось корисним. Mykola Swarnyk (обговорення) 04:35, 7 жовтня 2016 (UTC)
Шкода, що ви забули деякі правила правопису. Див. правила чергування, про прикладку. Ваше «працювати на вулиці»  — оце і є справжній анекдот. Повернув виправлений текст. Щиро ваш. --AMY (обговорення) 06:57, 7 жовтня 2016 (UTC)
Стримайтеся з тим союзом, не треба перегинати палицю. І менше безсенсовних перефразовувань, щирий ви наш союзолюб. Mykola Swarnyk (обговорення) 16:45, 7 жовтня 2016 (UTC)
Д. Mykola Swarnyk, повірте, ви будете останнім в черзі, до порад кого б я дослухався. --AMY (обговорення) 17:20, 7 жовтня 2016 (UTC)
Знаю, знаю що для вас більший авторитет завгари та трамвайщики. Але глорифікацією союзу тут ви собі балів не наберете. Можете не дослухатись, просто тримайте руки при собі. Mykola Swarnyk (обговорення) 03:04, 8 жовтня 2016 (UTC)
Припиніть відкочувати, союз скінчився. Mykola Swarnyk (обговорення) 19:11, 8 жовтня 2016 (UTC)
Скінчився ≠ не було --AMY (обговорення) 20:49, 8 жовтня 2016 (UTC)
Було та загуло. Герой радянського союзу=герой фашистської імперії. Для України таке саме лайно, може навіть гірше, бо не всіма усвідомлене. Інформація про особу може бути, а от титулування у невідповідних місцях суперечить НТЗ. Mykola Swarnyk (обговорення) 21:27, 8 жовтня 2016 (UTC)
== Герой радянського союзу=герой фашистської імперії == Надайте АД. До того моменту — це ваші особисті фантазії. --AMY (обговорення) 21:45, 8 жовтня 2016 (UTC)
Перегляньте законодавство. Закон про декомунізацію фактично ставить знак рівності між комуністичним і нацистським режимами, забороняє пропаганду їх символів. Почитайте хоча б тут. Фактично, НКВД - нічим не краще від Гестапо, є безліч літератури. З серйозної можу порадити Снайдера Перетворення націй..., 2014. З простішого є короткий фільм "Між Гітлером і Сталіном" - він є в Ютюбі. З вашого боку таке нав'язливе витикання, що хтось - якась особа - є ось таким героєм, а якась комісія її несправедливо внесла в якісь незрозумілі списки - це все одно що навмисно вдавати, ніби союз був і лишається якимось ідеалом. А насправді так не є. Час це зрозуміти і змиритися. Це факт історії, нікуди не дінешся. Це не фантазії. Ніякої реставрації сталінізму, як у Росії - тут не буде і не треба це проштовхувати. Всі ці "ордена леніна, ордена червоного прапора місто-герой Одеса" - це просто смердить уже, а не пахне. Раскова - енкаведистка, те саме що гестапівка. Те що там її нагородили якимось орденом - так Берію ще більше нагороджували. Московський район=Кагановичський район. Ну було таке, хто ж це заперечить. Ви може ще й Берію з Кагановичем будете славити? Не розумію вашої впертості і не бачу жодних раціональних причин. Хіба що ви перебуваєте у якійсь внутрішній еміграції? Але вам же ніхто не заважає документувати артефакти радянських часів - будь ласка. Тільки без перебільшень. Мене, наприклад, коробить дублювання по два-три рази в кожній статті про особу, що це ж у Російській Імперії, це ж у Союзі Радянських Соціалістичних Республік діялось - і це не мене одного, повірте на слово. Вас заблокують, і вікіпедія втратить хорошого дописувача. Mykola Swarnyk (обговорення) 05:17, 10 жовтня 2016 (UTC)
Дякую, переглянув задовго до вашої поради. В законодавстві про денацифікацію нічого немає про ваші особисті вподобання. Географічні назви і нагороди — це лише сухі конкретні факти, і, як вам не хочеться, їх ніяк не можна «натягнути» під пропаганду чи уславлення. --AMY (обговорення) 05:43, 10 жовтня 2016 (UTC)
Вам хочеться так, мені інакше, що будемо робити? Битися? Ви зробіть півкроку і я зроблю. На цьому розійдемось. Mykola Swarnyk (обговорення) 08:19, 10 жовтня 2016 (UTC)