Обговорення користувача:AMY 81-412/Архіви/липень 2017

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Найсвіжіший коментар: Mr.Rosewater у темі «Звертання» 6 років тому
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Брановицький Ігор Євгенович

Вітаю, Ви можете пояснити у чому сенс Вашої правки ред.№ 20678810? Я переглянув зо три десятки сторінок про наших військових і не зустрів жодної з таким стилем оформлення. Наперед дякую. --Ветер (обговорення) 08:19, 7 липня 2017 (UTC)

Вітаю. А що саме, на вашу думку, не так? --AMY (обговорення) 08:20, 7 липня 2017 (UTC)
На мою думку є десятки статей, в яких зазначено "Ім'я, По-батькові, Прізвище". Чому одна, зазначена, має мати інший порядок? --Ветер (обговорення) 08:27, 7 липня 2017 (UTC)
Так AMY поверніть формулювання, що притамане більшості статей. Енциклопедія має бути енциклопедією (хоч і зветься Вікіпедія). --Jphwra (обговорення) 08:29, 7 липня 2017 (UTC)
Є сотні тисяч статей, де означення статті записане так само, як її назва. Чому в деяких біографічних статтях має бути інакше? --AMY (обговорення) 08:30, 7 липня 2017 (UTC)
Треба дотримуватись стилю, а не кількості означення статті. --Jphwra (обговорення) 08:34, 7 липня 2017 (UTC)
@Jphwra:, саме так, стилю і логіки. А за логікою означеня має співпадати з назвою статті, хіба не так? --AMY (обговорення) 08:54, 7 липня 2017 (UTC)
Не знаю яка там логіка, але від самого початку моєї появи тут, оформлення статей такого змісту як у Вас не бачив. тож варто писати як більшість, ні? І на загал Ваша війна з Миколою і «впертість» тут може мати наслідки Ви самі розумієте, тож не треба створювати відповідний імідж про себе як конфліктного користувача. --Jphwra (обговорення) 09:02, 7 липня 2017 (UTC)
За моїми особистими спостереженнями, у більшості/значний частині статей про персоналії означення написане саме в моєму вигляді. Не знаю, чому статті про військовослужбовців мають відрізнятися? А щодо моєї т. з. «конфліктності», ці «конфлікти» в мене за сім із половиною років активного редагування у вікіпедії, траплялися буквально пару разів, причому, чомусь, з «конфліктними» користувачами. Цікаво, чому? --AMY (обговорення) 09:08, 7 липня 2017 (UTC)
Беремо статті про військовослужбовців, наприклад Категорія:Солдати (Україна). Доведіть, що більше саме у Вашому варіанті. --Ветер (обговорення) 09:16, 7 липня 2017 (UTC)
Це ж ви почали про більшість/меншість, так ви і доводьте ;) --AMY (обговорення) 09:28, 7 липня 2017 (UTC)
Вам звіт надіслати, чи Вам самому стане сил переглянути статті в зазначеній категорії? --Ветер (обговорення) 09:45, 7 липня 2017 (UTC)
Це не єдина категорія статей про персоналії. Якщо ви її активно наповнювали, то логічно, що там буде більшість статей за вашим варіантом. --AMY (обговорення) 11:01, 7 липня 2017 (UTC)
Це категорія, статтю з якої Ви активно намагаєтесь привести до стилю, непритаманного іншим статтям категорії. Тому я її і навів як приклад, а не тому, що я її активно наповнюю. Ваші вправи над статтею про загиблого героя не витримують критики. --Ветер (обговорення) 13:58, 7 липня 2017 (UTC)
Ви помиляєтесь. В назвах часто застосовують дужки для уточнення, але у преамбулі їх не ставлять; у преамбулі часто застосовують також синоніми, які виділяють нарівні з основним поняттям; у преамбулі застосовують розширені імена людей (часто разом з відомими прізвиськами); у преамбулі застосовують титули тощо. У всіх цих випадках назва статті відрізняється від назви у преамбулі. --Ветер (обговорення) 09:14, 7 липня 2017 (UTC)
Угу, писати означення у деяких статтіх про персоналії у вигляді ІБП, а не ПІБ, на мою думку, прийшло з рувікі. Але в них це оформлено правилом, крім того, назви статей про персоналії містять кому (Ф,ИО), саме для того, щоб можна було обґрунтувати «перевернутий» порядок слів. В укрвікі цієї коми в назвах немає, тому міняти слова місцями — не дуже логічно. --AMY (обговорення) 09:28, 7 липня 2017 (UTC)
То виносьте на обговорення і приймемо якийсь один стиль. --Ветер (обговорення) 09:45, 7 липня 2017 (UTC)
Уже виносили [щось подібне], не один раз. Забовтали. --AMY (обговорення) 11:01, 7 липня 2017 (UTC)
Мабуть тому, що переглянувши вже з пів сотні статей про наших воїнів, я не знайшов хоча б одної, окрім виправленої Вами, з порядком, як у Вас. Тобто, є прецедент. Можливо є якесь правило, яке вимагає саме такий стиль, як пропонуєте Ви - підкажіть яке саме. Дякую. --Ветер (обговорення) 08:37, 7 липня 2017 (UTC)
Правило є, але воно не стосується порядку слів у означенні статті, тому що унормує запис років життя. Крім того, сформульоване воно таким чином, що у частині запису ПІБ/ІБП його можна трактувати по різному: приклад Іван Петренко, який наведено в правилі, не зовсім коректний. У нас біографічні статті, наприклад, про українців зазвичай мають назви типу «ПІБ», а тут в означенні по-батькові чомусь відсутнє. Тобто що, пропонуєте прибирати це з усіх статей у відповідності з затвердженого правила? Водночас, трохи вище, у прикладах як оформлювати означення статей, є приклад про оформлення статті про персоналії — Джорджа Вашингтона, де означення записане так само, як і назва статті. Хоча, угорі статті є примітка «не є чинним правилом або настановою Вікіпедії». Ось такі пироги… --AMY (обговорення) 08:54, 7 липня 2017 (UTC)
Тобто, правило, хоча б і частково, суперечить Вашому стилю. Оскільки це не нормовано, я бачу за доцільне лишити так, як загальноприйняте. І прошу Вас поважати моє право так само, як я поважаю Ваше і не правлю Ваші статті всупереч Вам і всупереч правилам. Наперед дякую. --Ветер (обговорення) 09:00, 7 липня 2017 (UTC)
Угу, так само, як воно суперечить і вашому стилю. Щодо загальноприйнятності, є різні думки. ЗІ: а можна докладніше про «мої/твої» статті? Може я щось пропустив, і правило про п’ять основ скасували? --AMY (обговорення) 09:08, 7 липня 2017 (UTC)
Так, схоже Ви щось пропустили, оскільки не зважаєте на необхідність консенсусу. --Ветер (обговорення) 09:18, 7 липня 2017 (UTC)
Ага, саме так. Консенсусу немає. То чому ж ви робите неконсенсусну правку ред.№ 20679251? --AMY (обговорення) 09:28, 7 липня 2017 (UTC)
Помиляєтесь. Я не роблю правку - я статтю такою створив. --Ветер (обговорення) 09:40, 7 липня 2017 (UTC)

 Коментар AMY давайте так. Ви припиняєте переоформлювати на власний смак преамбули біографічних статей. І як зазначив Ветер це питання треба винести на загал аби уникнути подальшого загострення, конфліктності та іншого негативу. --Jphwra (обговорення) 10:13, 7 липня 2017 (UTC)

Jphwra, таке оформлення — не моя забаганка, а рекомендація ВП:Стиль#Означення. Щодо обговорення, то я тільки за, виносьте. --AMY (обговорення) 11:01, 7 липня 2017 (UTC)
Усе багаторазово обговорено — і на вашій СО, і на загальному форумі. Годі клеїти дурника. — ɪ 12:30, 7 липня 2017 (UTC)
Угу, саме те, про що я й написав. Обговорили, нічого не вирішили. Забовтали. --AMY (обговорення) 12:39, 7 липня 2017 (UTC)
AMY я не адміністратор аде мабуть буду звертатись на ЗА, бо Ваші дії суперечать здоровому глузду і більше того своїми діями Ви створюєте конфліктну ситуацію. І звичайно Ваші дії йдуть всупереч чинним правилам. Занадто, як для одного користувача. --Jphwra (обговорення) 12:56, 7 липня 2017 (UTC)
Це ваше право. Олднак хочу зазначити, що мої редагування відбуваються у межах діючих правил. --AMY (обговорення) 12:59, 7 липня 2017 (UTC)
  • AMY 81-412, в українській Вікіпедії існує консенсус щодо цього питання, якщо будуть ще якісь скарги від користувачів, що ви змінюєте подібним чином стиль оформлення, адміністратори будуть змушені вас блокувати. --yakudza 15:36, 7 липня 2017 (UTC)

перепрошую

але Ви погано розумієте українську мову чи Ваша власна позиція вище за позицію спільноти? Для чого ви продовжуєте фактично вандалити біографічні статті? Замість того щоб повернути все назад, Ви ще більше переробили статей. Я поставив питання про Ваше блокування за підрив нормального функціонування Вікіпедії. --Jphwra (обговорення) 08:54, 8 липня 2017 (UTC)

Це ваше бачення і ваше право. Але чомусь крім вас особисто мої правки не заважають? Може справа не в мені? --AMY (обговорення) 08:56, 8 липня 2017 (UTC)
Вам вчора зробили зауваження три користувачі (серед них і я) і як на додачу адміністратор. До того ж це питання піднімали і воно не знайшло підтримки в спільноти. В зв'язку з цим постає питання для чого Ви це робите всупереч спільноти? І я Вас попереджав, Ви вже після конфлікту з Миколою і тепер створили собі імідж редактора якому начхати фактично на спільноту, а між тим і правила, які вона (спільнота) встановила. --Jphwra (обговорення) 09:01, 8 липня 2017 (UTC)
Зараз немає часу дискутувати з цього питання, на вихідних усе одно без інтернета. Відписався в ЗА. Подивіться уважніше, перш, ніж висувати претензії. --AMY (обговорення) 09:03, 8 липня 2017 (UTC)
Вже перепросив, просто не подивився редагування, а глянув на оформлення. Щоб не було таких непорозумінь, то краще переоформлювати на консесуальне оформлення. Ще раз перепрошую. --Jphwra (обговорення) 09:09, 8 липня 2017 (UTC)
А я зобов’язаний [враховуючи, що любого роду редагування, як і колгосп — справа добровільна]? Тим більше, що щодо справді наявності т. з. «консенсусу» і його значимості є дуууже багато питань [але про це вже не сьогодні]. --AMY (обговорення) 09:24, 8 липня 2017 (UTC)
Це я так на всяк випадок, щоб не було отаких непорозумінь, як сьогодні. Але це Ваше право, а консенсусу треба дотримуватись. Навіть якщо він Вам не подобається. --Jphwra (обговорення) 09:28, 8 липня 2017 (UTC)

Сторінку Городня (станція метро) номіновано на вилучення

Стаття Городня (станція метро), значний внесок до написання якої зробили Ви, була номінована на вилучення. Якщо Ви зацікавлені у обговоренні з цього приводу, будь ласка, залиште свій коментар на сторінці обговорення номінацій за 30 липня 2017. Що ще можна зробити? --Анатолій (обг.) 13:41, 30 липня 2017 (UTC)

Сторінку Дніпровська (станція метро) номіновано на вилучення

Стаття Дніпровська (станція метро), значний внесок до написання якої зробили Ви, була номінована на вилучення. Якщо Ви зацікавлені у обговоренні з цього приводу, будь ласка, залиште свій коментар на сторінці обговорення номінацій за 30 липня 2017. Що ще можна зробити? --Анатолій (обг.) 13:43, 30 липня 2017 (UTC)

Звертання

Перенесено з [[Вікіпедія:Запити до адміністраторів#Документація до шаблонів {{МУ-92}} і {{МУ-97}}]]
<offtopic> Угу, так мене виховували. До малознайомих людей звертаюся з пошаною та на Ви. Утім, бачу, що д. Василечку більш до вподоби тикання, бо це, мабуть, такий його стиль спілкування, і все, що цим вимогам хоч трохи не відповідає, monsieur Василечка ображає. </offtopic> --AMY (обговорення) 11:05, 31 липня 2017 (UTC)
<Ну і офтопік:-) > Перепрошую шановне панство – не міг стриматися. Пане з логіном Користувач:AMY 81-412 (просто не знаю, як вас звати), ви написали, що так вас виховували: «До малознайомих людей звертаюся з пошаною та на Ви». То чого ж це ви так не звертаєтеся? Що вам заважає? Замість звернутися до нього на «ви», ви обзиваєте його то «мсьє», то «монсеньйором», то «сеньйором», то «д.» Тут що хочеш можна подумати!? А де ж ваша пошана? Це тут?: «Втім, бачу, що д. Василечку більш до вподоби тикання, бо це, мабуть, такий його стиль спілкування, і все, що цим вимогам хоч трохи не відповідає, monsieur Василечка ображає.» Така «пошана», вибачаюсь, «ядом просякнута», або по простоті через перевихованість звертаєтеся до малознайомих людей невластивими для українця зверненнями. А може ви, вибачаюсь, самі «monsieur»? Мало того, свої припущення виставляєте за істину? Це ж банальне ваше «ОД». Виховували вас, виховували, виховували, виховували, та й … А ви ще й цим хвалитесь на загал? <Та ще й який це, офтопік!> --Biletsky Volodymyr (обговорення) 19:07, 31 липня 2017 (UTC)
@Biletsky Volodymyr: Яке припущення ви маєте на увазі? Оце (ред.№ 20740965)? Чи оце? --AMY (обговорення) 20:00, 31 липня 2017 (UTC)
Як це яке??? Однак, люблю «настоящих автомобілістів», а тому повторю ваше припущення ще раз: «… це, мабуть, такий його стиль спілкування, і все, що цим вимогам хоч трохи не відповідає, monsieur Василечка ображає.» А ті посилання, що ви навели, мабуть обґрунтування вашого припущення. Перше обґрунтування я оцінюю так: «рос. как аукнется…», тобто, ви йому «Monsieur», а він вам – «ти». А друге обґрунтування – липа. По-моєму, то не пан Василечко? Однак, воно зроблено зі смаком, за що щиро дякую! От би такий талант – та й на якусь статтю! --Biletsky Volodymyr (обговорення) 21:15, 31 липня 2017 (UTC)
Перепрошую, що втрутився у Вашу дискусію, але прошу звернути увагу, що сторінка Запитів до адміністраторів не призначена для «Дискусій та флуду.» (там зверху написано) --Олег (обговорення) 22:15, 31 липня 2017 (UTC)
Тепер по суті другої частини запиту Миколи Василечка, бо вона найпростіша. AMY 81-412, чому б Вам і справді не виключити з Вашого звертання до Миколи Василечка те, що він просить. Це ж не складно і не принципово, якщо Ви не взяли за мету спеціально йому дошкулити. Ну не подобається людині це звертання, яка різниця чому і навіщо все ускладнювати? Звертайтесь, будь ласка, загальноприйнятним «Ви» або за його нікнеймом тут. Якщо він Вам «тикає» і Вам це не подобається, просто попросіть його звертатися до Вас на «Ви». Можна ще розмістити на своїй СО шаблон:Звернення на Ви. Я не думаю, що двом дорослим чоловікам варто робити з цього проблему. --Олег (обговорення) 22:50, 31 липня 2017 (UTC)