Обговорення користувача:Ahonc/Архіви/березень 2013

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

КВН

Прошу не вести війну редагувань. обгрунтування назви на сторінці обговорення статті. --Щиро Ваш, Дивний 12:37, 1 березня 2013 (UTC)

Файл:КВК емблема.jpg

Я начебто додав необхідний опис, я правильно це зробив? Якщо ні, то я зробив це зображення як скріншот з відео передачі - якщо я зміню ліцензію на Шаблон:Кадр все буде нормально з файлом? Alecs (обговорення) 09:48, 3 березня 2013 (UTC)

Неправильно. В описі бути шаблон {{обґрунтування добропорядного використання}}. Почитайте ВП:ОДВ.--Анатолій (обг.) 11:44, 3 березня 2013 (UTC)
привіт. перепрошую, що втручаюся. також інший мовний розділ вікіпедії не може бути джерелом для зображення. в описі треба вказувать першоджерело --アンタナナ 13:25, 3 березня 2013 (UTC)

Прохання

Вітаю. У мене до вас є незначне прохання. Коли виставляєте перенаправлення на швидке вилучення, виправляйте, будь ласка, і посилання на цей редірект. Дякую. --Acedtalk 20:20, 3 березня 2013 (UTC)

Музична культура Республіки Македонії

Толю, із усією повагою, війну розпочинаєш ти, хоча б варто було заглянути в обговорення, де я залишила коментар, до того ж внесла зміни в саму статтю. ІЗ назвою без Республіки розбіжність ще більша, і от тоді статтю вже точно не можна номінувати. --Erud (обг.) 22:41, 4 березня 2013 (UTC)

Пропозиція перейменування

Вітаю! Зайнявся статтею про Кам'янецький Переїзд і помітив, що в окремих джерелах (railwayz.info, Тарифное руководство № 4) «Переїзд» з великої літери, однак в Яндекс.Расписаниях, в усій хмельницькій пресі, а також в офіційному листі мера Хмельницького голові Укрзалізниці - «переїзд» з маленької літери.

Сайт Укрзалізниці в розкладі руху на одній сторінці дає «переїзд» (Південно-Західна залізниця), іншого ж разу дає дивну вербальну конструкцію «Кам'Янец.Переїзд». До «Атласу залізниць», на який Ви посилаєтесь, наразі доступу не маю.

Гадаю, є сенс перейменувати на «переїзд» з маленької літери, як гадаєте? З повагою, Volodymyr D-k (обговорення) 19:30, 7 березня 2013 (UTC)

Оскільки це власні назви, то ми пишемо з великої літери всі слова (крім службових). Так само як платформа Речовий Ринок, Гречанський Переїзд чи Верхня Ділянка. В атласі залізниць вони теж з великої. Хоча основним джерелом тут є Тарифне керівництво.--Анатолій (обг.) 20:31, 7 березня 2013 (UTC)

Статус Файл:Arsenal Kyiv (old).gif

Дякуємо за те, що ви завантажили на сервер Вікіпедії файл Файл:Arsenal Kyiv (old).gif. Однак на сторінці опису файлу немає супровідної інформації щодо джерела, авторства та ліцензії або ця інформація неповна чи недостовірна. Якщо ви не є автором даного файлу, ви повинні якимось чином обґрунтувати свої права завантажувати його у Вікіпедію. Також у цьому випадку необхідно вказати джерело файлу, тобто дати посилання на сайт (або інше джерело), з якого ви взяли цей файл, а також умови використання файлів із вказаного сайту.

На сторінці опису файлу завжди вказуйте шаблон з ліцензією, під якою опубліковано цю роботу. Якщо ви є його автором, ви можете використати шаблон {{GFDL-self}} для того, щоб ліцензувати файл під GFDL або {{PD-self}}. Щоб довідатись про те, які ще існують шаблони з ліцензіями, дивіться статтю Вікіпедія:Шаблони:Авторські права або Короткий довідник.

Якщо ви завантажили й інші файли, будь ласка, перевірте, скориставшись цим сервісом, чи зазначено на їхніх сторінках опису джерело, а також шаблон з ліцензією. Якщо статус завантажених вами файлів не з'ясується протягом 7 днів, адміністратори Вікіпедії будуть змушені вилучити завантажений вами файл із сервера.

Дякуємо за розуміння. アンタナナ 14:17, 8 березня 2013 (UTC)

...

Прапорець відкочувача у вас не для того, щоб ви видаляли чужі репліки. --Acedtalk 12:21, 9 березня 2013 (UTC)

Омг, певно не ту кнопку натиснув, навіть не знаю, як так вийшло…--Анатолій (обг.) 12:23, 9 березня 2013 (UTC)

Структура статті

Доброго дня! На жаль пропозиція, за яку ви голосували, не отримала достатньої підтримки спільноти. Існує думка, що рекомендації слід приймати схвалювальним голосуванням, коли є на вибір кілька варіантів (рекомендація 1, рекомендація 2, залишити все як є). Зараз іде підготовка другої рекомендації, можливо ви захочете взяти в цьому участь.--Kusluj (обговорення) 18:37, 11 березня 2013 (UTC)

А що значить «залишити як є»? Хіба є якесь правило? А щодо прийняття я би запропонував постатейно. Тобто за кожний розділ окремо.--Анатолій (обг.) 20:24, 11 березня 2013 (UTC)
Гірка невдача навчила мене враховувати всі варіанти. Я думаю, що точно є противники надмірного врегулювання.
Запропонований спосіб голосування видається мені досить ефективним і майже точно завершиться прийняттям правила. В оригіналі можна голосувати за кілька пропозицій. Тобто у вашому випадку треба голосувати за один з двох перших і за третій пункт.--Kusluj (обговорення) 20:57, 11 березня 2013 (UTC)
  1. Рекомендація 1.
  2. Рекомендація 2.
  3. Прийняти варіант, що виграє, як правило.
  4. Нове правило чи рекомендація не потрібні.

Пасека Марія Валеріївна

Добридень. Здається, тут правельніше Пасіка чи ні?--KuRaG (обговорення) 12:38, 12 березня 2013 (UTC)

Я би писав Пасєка.--Анатолій (обг.) 12:40, 12 березня 2013 (UTC)

Карабулак (Сайрамський район)

Это села Сайрам, Карабулак, Манкент и Карамурт. Численность каждого из них составляет несколько десятков тысяч человек, а первых двух – свыше 40 тыс. человек. При этом, подавляющая часть населения от 95% в Сайраме и до 99 % в Карабулаке составляют узбеки. uzbekiIlm.uz (обговорення) 18:15, 14 березня 2013 (UTC)

Не были переписей ни в 2010, ни в 2012 годах. Перепись населения в Казахстане проводится раз в 10 лет и последняя была в 2009. Вот здесь результаты переписи. Там в Карабулаке 35301 человек, в Сайраме чуть больше 32 тысяч. А крупнейший СНП в Казахстане — Айтеке Би с 38 тысячами населения.--Анатолій (обг.) 20:53, 14 березня 2013 (UTC)

Перенести зображення

Привіт! Слухай, я забув, як поставити шаблон, щоб зображення перенести на Вікісховище? Перелазив по всій Довідці - НЕМА! ;-( Зображення ось це - http://uk.wikipedia.org/wiki/Файл:09072008834Ryabenkove.jpg

Це моє власне фото з мого села. З повагою, --Nickispeaki (обговорення) 15:26, 15 березня 2013 (UTC)

З приводу першого радянського генесека у статті про СРСР

Вітаю! Ще раз…

На якій підставі яких "новітніх" даних Ви вважаєте, що першим генсеком був саме Володимир Ульянов? Адже загальновідомо, що спершу цю посаду обійняв Йосип Джугашвілі 1922 року, де протримався до своєї смерті. Ленін був першим головою Раднаркому СРСР, але не генсеком --Kirotsi (обговорення) 00:40, 17 березня 2013 (UTC)

У статті в російській Вікіпедії написано, що Ленін — перший керівник. Вони мали би краще знати…--Анатолій (обг.) 00:59, 17 березня 2013 (UTC)
І дійсно, у рувікі зазначено, як і було насправді, що Ленін — перший керівник, але у якості лідера держави та голови уряду СРСР. Першим генсеком (зверніть увагу на те, що я редагував саме цей пункт) був Сталін. Це об'єктивний історичний факт. Тому даний діалог по суті має бути вичерпний. Лишаєься виконати одну із дій стосовно статті:
  1. Позначити першим генеральним секретарем Йосипа Сталіна.
  2. Замінити в картці-шаблоні пункт "Генеральний секретар" на "Керівник держави".
Якщо цього не буде зроблено, то користувачі, які не достатньо орієнтуються в радянській історії зможуть потрапити в інформаціну оману. Це однозачно не сприятиме репутації української Вікіпедії. --Kirotsi (обговорення) 08:56, 17 березня 2013 (UTC)

Наголос

Доброго дня! Ви будете сміятись. Згадав, що ви раз (чи може кілька) вимагали забрати наголос при номінації на добру і користувачі сумлінно це робили. Ось знайшов, що в нашому правилі "explicitly" написано, що наголос необхідний. Навіть обгрунтування є. Це я до того, що сам його не дуже люблю. --Kusluj (обговорення) 16:44, 17 березня 2013 (UTC)

У багатьох слів наголос просто важко знайти.--Анатолій (обг.) 18:07, 17 березня 2013 (UTC)

Файл:50-tenge-200letMahambet.jpg

Вітаю. Побачив, що Ви скасували шаблон на ШВ. Можливо, й справді в ньому немає потреби тут, раз його завантажили на Коммонз? --Олег (обговорення) 15:26, 18 березня 2013 (UTC)

Я його поверну трохи пізніше. Там просто бот прибрав іще й ктаегорії в шаблоні.--Анатолій (обг.) 15:28, 18 березня 2013 (UTC)

Н

Вітаю. Якщо хочете обговорити доцільність шаблону {{н}}, зробіть це в належному місці (Кнайпа, ВП:ВИЛ), та не влаштовуйте чергову війну редагувань. --Lexusuns (обговорення) 20:56, 18 березня 2013 (UTC)

Нащо мені його обговорювати, якщо я його не використовую? «нар.» зрозуміліше і нейтральніше.--Анатолій (обг.) 20:58, 18 березня 2013 (UTC)
Якщо ви не використовуєте, це не означає, що цього не можуть робити інші. Принцип «моя стаття, що хочу, те й роблю» в нас не діє. --Lexusuns (обговорення) 21:02, 18 березня 2013 (UTC)
А де написано, що його використовувати обов'язково? Покажете мені правила, тоді будемо говорити далі. Наразі у ВП:СТИЛЬ дати вживаються без зірочок і хрестів. А те що десь щось написано в інструкції шаблону, то це не є правилом. Я можу вам зараз створити такий самий шаблон і написати, що там слід писати трикутник, → і ☆, і буду його всюди використовувати.--Анатолій (обг.) 21:04, 18 березня 2013 (UTC)
Коли писали ВП:СТИЛЬ, шаблону ще не було. До того ж це порада, а не правило, тому таке оформлення теж не є обов'язковим. Створіть, їх вилучать як смислові дублікати, так само як і {{н2}}, наприклад. --Lexusuns (обговорення) 21:10, 18 березня 2013 (UTC)
Чому ж? Он для складів футбольних команд скільки різних шаблонів, і кожен використовує свої, чомусь не вилучають.--Анатолій (обг.) 21:13, 18 березня 2013 (UTC)

Octeville

А з чого ти вирішив, що там має бути Октевіль? Наскільки я знаю, в північних діалектах e у цій позиції практично ніколи не вимовляється, тобто там стоїть /ə/, але воно далеко не е, і його майже не чутно. Це стосується назв усього регіону: Емондвіль, Октвіль-л'Авенель та інші — NickK (обг.) 20:47, 20 березня 2013 (UTC)

Англійська Вікіпедія: Cherbourg-Octeville (French pronunciation: ​[ʃɛʁ.buʁ ɔk.tə.vil]) is a city and commune, situated on the Cotentin peninsula in the Manche department of Lower Normandy in north-western France.
Французька Вікіпедія: Cherbourg-Octeville (prononciation : /ʃεʁbuʁɔktəvil/) est une commune française, du département de la Manche et de la région Basse-Normandie.

Обидві подають ɔktəvil. P.S. Там би про об'єднання дописати. А то в таблиці населення виходить, що воно падало, падало, а потім різко зросло в 2009. Німці в таблицю включають сумарне населення Шербура і Октевіля.--Анатолій (обг.) 20:53, 20 березня 2013 (UTC)

Просто /ə/ в тій позиції ну зовсім не наше е, а в північних діалектах узагалі фактично й не вимовляється. В цьому й різниця — NickK (обг.) 21:25, 20 березня 2013 (UTC)
IPA — вона і в Африці IPA. То букви можуть по-різному читатися, а звуки читаються однаково.--Анатолій (обг.) 21:27, 20 березня 2013 (UTC)

Перенесення файлів до сховища

Добрий день, а Ви б не могли перенести ці зображення до сховища? Вони були завантажені в укрвікі, а лише потім стало зрозуміло, що треба було їх напряму до сховища вантажити. Дякуємо. --Crispy duck (обговорення) 13:14, 19 березня 2013 (UTC)

Переніс.--Анатолій (обг.) 15:46, 19 березня 2013 (UTC)
Дякуємо, надалі будемо вантажити напряму у сховище. --Crispy duck (обговорення) 15:54, 19 березня 2013 (UTC)

Може його теж відвантажити до сховища? Бо та йолка на зображенні то зелена, то блакитна, а має бути зеленою, що природньо. Не розумію, чому вона вийо*ується... Дякуємо, --Crispy duck (обговорення) 00:40, 20 березня 2013 (UTC)

Потрібно спочатку з'ясувати, чи це зображення є вільним. Відповідно до закону про авторські права символіка територіальних громад не захищається авторським правом, але проекти цих символів до їх затвердження захищаються. Тож потрібно з'ясувати, чи затверджений цей герб сільською радою офіційно, якщо так, тоді він є вільним і його можна переносити, якщо ж ні, тоді він невільний, і може бути вилучений навіть як похідна робота.--Анатолій (обг.) 00:48, 20 березня 2013 (UTC)
А те, що відображається стара версія, пов'язано з кешуванням (на сервері і у браузері). Спробуйте почистити кеш браузера, можливо допоможе. Якщо ні, слід трохи почекати, поки оновиться кеш сервера.--Анатолій (обг.) 00:51, 20 березня 2013 (UTC)
Ясно, спробуємо вирішити з сільським головою щодо офіційності герба, але то троха напряжно, бо скотина часто з запою не виходить. А ще хотів у Вас запитати як можна таблицю змусити розгортатись-приховуватись, щоб по дефолту в статті показувався лише її заголовок (перший рядок). Мова йде про таблицю Розклад руху маршруток, розділ Транспорт, стаття про село Малинськ. --Crispy duck (обговорення) 00:57, 20 березня 2013 (UTC)
Давайте питання таблиці завтра вирішимо (ну тобто вже сьогодні вдень), а щодо сільради, то можна подати запит на інформацію. Відповідно до закону «Про доступ до публічної інформації» вам повинні відповісти протягом 5 робочих днів (на практиці може бути до місяця).--Анатолій (обг.) 01:04, 20 березня 2013 (UTC)
Доброго дня, пане! То Ви глянете на ту табличку, чи може це питання винести в кнайпу, якщо у Вас обмаль часу? Я прекрасно розумію, це нормально. А на рахунок герба-прапора Малинська, можливо краще щоб хтось офіційно від проекту Вікімедія Україна запит зробив, на нашу думку так буде солідніше і ефективніше. Дякуємо Вам! --Crispy duck (обговорення) 10:45, 21 березня 2013 (UTC)
Щодо таблички: гляньте як у статті Шевченкове (Кілійський район). Ви так маєте на увазі?--Анатолій (обг.) 11:38, 21 березня 2013 (UTC)
Так, саме так як у тій статті. У розділі Населення. Табличка розгортається при натисканні на "показати". Все тепер працює. Дякуємо --Crispy duck (обговорення) 11:47, 21 березня 2013 (UTC)

Міста Казахстану

Вітаю. Можливо ви посните свої перейменування кількох міст Казахстану?--Leonst (обговорення) 13:13, 21 березня 2013 (UTC)

Пояснив на вашій СО.--Анатолій (обг.) 13:15, 21 березня 2013 (UTC)
У вікіпедії відповідають на тій сторінці де було задане питання. Будь ласка, надалі дотримуйтесь цієї традиції, дякую.--Leonst (обговорення) 13:22, 21 березня 2013 (UTC)
Необов'язково. Це вже кому як подобається. Хоча в нашому випадку ми питання одночасно поставили.--Анатолій (обг.) 13:23, 21 березня 2013 (UTC)

Казахські міста

Чому б вам обом не зупинитися з перейменуваннями і не обговорити тему назв казахських міст комплексно у Кнайпі? Питання стоїть власне, назву якої з мов - казахської чи російською - брати за основну. --DixonD (обговорення) 14:38, 21 березня 2013 (UTC)

У такому разі варто повернути назви статей до доконфліктних версій.--Анатолій (обг.) 14:41, 21 березня 2013 (UTC)

Арал і супутні статті

Вітаю. Звертаю вашу увагу на те, що Ваші перейменування статті про місто Арал і відповідні правки у супутніх статтях суперечать авторитетним джерелам. Крім того, в коментарі до цього редагування ви написали, цитую "вам же пояснили: Арал — це назва озера, а класифікатор виданий д...". Насправді ж, не вдалося знайти ніде жодних від вас таких пояснень стосовно цього, відповідно, тут видається очевидною спроба введення в оману, з вашого боку. Через це вбачати добрі наміри з вашого боку тут, на жаль, не можливо. Тому, в разі ваших подальших вандальних дій в статтях про Арал, вас може бути заблоковано.--Leonst (обговорення) 16:38, 21 березня 2013 (UTC)

Погляньте сюди: [1]. Там послання аж ніяк не на місто, а на озеро. А пояснював вам нікк, коли робив редирект у статті Арал на Аральське море, але ви цей редирект вилучили. А блокувати мене ви не маєте права. Бо, по-перше, мої дії ніяк не є вандальними, по-друге, ви перебуваєте у конфлікті зі мною, мало того ви усвідомлюєте, що ці дії є порушенням (писали на ВП:ЗА про це), тож якщо ви далі будете зловживати повноваженнями (за правилами ви маєте попросити іншого адміна вирішити конфлікт), то я буду змушений підняти питання про позбавлення вас прав адміністратора.--Анатолій (обг.) 16:43, 21 березня 2013 (UTC)
Оскільки я перший помітив ваші протиправні дії, то мав на них реагувати. Я ж не міг склавши руки дивитися, як ви робите редагування, що суперечать наявним джерелам. Стосовно посилання на [2] то ви кажете не правду, оскільки більшість статей звідти посилаються саме на місто, а не на море, а є й просто помилкові, на приклад, мало бути "Ареал", а написали "Арал")--Leonst (обговорення) 17:23, 21 березня 2013 (UTC)
Ви мали спитати мене на сторінці обговорення, чому я так роблю. А ви зразу пішли відкочувати. Статті про населені пункти там посилаються на місто, бо ви виправили навігаційний шаблон, який в них усіх стоїть. Але інші статті (про пустелю, про вусача) — якраз на озеро. Вам тут навести куски речень, чи самі знайдете?--Анатолій (обг.) 17:24, 21 березня 2013 (UTC)

OBJ (мова програмування)

Доброго вечора, пане! А Ви не знаєте, як сюди інтервікі додати? Ми додали в англійську, але чомусь і за декілька годин в укрвікі не показує лінк на англійську і грецьку (лише на цих двох мовах була стаття до того). І може в курсі, хто в укрвікі знається на цьому предметі? Дякуємо. --Crispy duck (обговорення) 23:08, 21 березня 2013 (UTC)

Статус файлу Файл:Arsenal Kyiv (old).gif

Шановний користувачу Вікіпедії! Дякуємо за завантаження файлу Файл:Arsenal Kyiv (old).gif. Однак при перевірці його опису виявилися деякі проблеми. Будь ласка, зверніть увагу, що кожен невільний файл повинен відповідати критеріям сумлінного використання, у тому числі обов'язково містити обґрунтування сумлінного використання. Якщо статус зазначеного файлу не проясниться протягом 7 днів, адміністратори Вікіпедії будуть змушені його вилучити. --Ваѕеобг.вн. 22:05, 23 березня 2013 (UTC)

Переименование

Добрый день! Не мог бы ты помочь мне с решением одной проблемы, поскольку я не владею украинским и не знаю здешних правил. Обнаружил две бото-статьи с неверными названиями, нужно выставить их к переименованию. Это статьи 21840 Ґрейссюй и 21856 Гетроудс, они имеют правильное название, но неправильный номер. Эти статьи должны называться соответственно 19428 Ґрейссюй (согласно [3]) и 198110 Гетроудс (согласно [4]), об этом же говорят и все их интервики. Если есть желание и возможность помочь, был бы очень благодарен. --Art-top (обговорення) 15:11, 10 березня 2013 (UTC)

Переименовал, немного изменив название: 19428 Грейссюй.--Анатолій (обг.) 16:28, 10 березня 2013 (UTC)
Спасибо! --Art-top (обговорення) 16:30, 10 березня 2013 (UTC)