Обговорення користувача:Ahonc/Архіви/жовтень 2015

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Блокування

Блокування
Блокування
Вас тимчасово заблоковано у зв'язку з порушеннями правил Вікіпедії для запобігання подальшим порушенням. Термін блокування — 1 доба.
Коли термін блокування буде вичерпано, ми будемо раді продовженню Вашої конструктивної участі в проєкті.

Після закінчення терміну блокування зніметься автоматично.

Якщо Ви вважаєте, що є вагомі причини для розблокування, створіть нову тему унизу Вашої сторінки обговорення та додайте такий текст: {{Розблокувати|Ваша причина тут ~~~~}}.

. За війни редагувань [1] [2] та ігнорування обговорень. В статті було безліч посилань на джерела, ви просто так відкинули це двічі, ігноруючи звернення до вас користувача. --yakudza 16:34, 1 жовтня 2015 (UTC)

То не відкоти, а відхилення. Якщо до статті додається неправильна інформація, то патрульний може її відкинути. Мало того ця стаття є доброю. А ОД в добрих статтях неприпустиме.--Анатолій (обг.) 16:52, 1 жовтня 2015 (UTC)
По-перше, у Вікіпедіє діє Рівність користувачів, по-друге, ви ніяк не довели, що додана інформація є неправильною чи ОД. --yakudza 12:13, 2 жовтня 2015 (UTC)
Але ж та сторінка не є правилом, а в англійській Вікіпедії воно значиться як есе. Щодо ОД — я не історик, не можу стверджувати абсолютно точно. Проте скільки разів статті Кіровоград і Назви Кіровограда номінувалися на добрі, вибрані, ніхто з користувачів не висловлював зауважень про те, що місто колись називалося Єлисаветом, а в статті це не згадано. А тут раптом перед виборами користувач починає наполегливо просувати точку зору про Єлисавет.--Анатолій (обг.) 12:41, 2 жовтня 2015 (UTC)
Чи не є ця назва вигадкою користувача легко пересвідчитись одним кліком миші [3], якщо це не явний фейк, є джерела, то далі вже варто вести розмову про їх автортитетність тощо. --yakudza 13:39, 2 жовтня 2015 (UTC)
Але в першому ж джерелі написано «Місто Єлисавет під час війни 1877 р.», проте навіть за версією користувача в цей час він Єлисаветградом звався. Тож тут можна говорити про альтернативну назву, але не про офіційну. І навіть в тексті статті у версії користувача написано Перша офіційна назва Кіровограда «Єлисаветград» була затверджена у 1784 році, то про який Єлисавет в 1755 йде мова, якщо перша офіційна назва в 1784?--Анатолій (обг.) 13:43, 2 жовтня 2015 (UTC)

Стосовно змін до статей про села

Давайте так. Я згоден, що треба буде робити зміни до всіх статей про села, але я не зовсім згоден з тим, як це робите Ви. Це ж десятки тисяч статей. Я не згоден, що інформацію про сільські ради треба прибирати зовсім зі статей. Я вважаю, що її треба переносити в історію села зі збереженням внутрішніх посилань на конкретні сільські ради. Виносьте це питання на обговорення спільноти. Якщо вирішать, що треба зовсім вилучати, то я з цим погоджусь.--Oleksandr Tahayev (обговорення) 19:33, 2 жовтня 2015 (UTC)

А чому не в історію громади? Там посилання на ради лишилися.--Анатолій (обг.) 19:34, 2 жовтня 2015 (UTC)
Я ще раз повторюю. Виносьте це спочатку на обговорення і там пояснюйте звідки і куди будуть внутрішні посилання. Це ж треба буде десятки тисяч статей виправляти. Треба домовитися спочатку, щоб не було потім суперечок.--Oleksandr Tahayev (обговорення) 19:41, 2 жовтня 2015 (UTC)
Узагалі-то не влаштовує вас, то чого я маю виносити на обговорення?--Анатолій (обг.) 19:43, 2 жовтня 2015 (UTC)

Кірибаті

Добрий вечір! Можете поставити АД на ції сторінці, щоб інші користувачі не робили моєї помилки?? І якщо УРЕ застаріле можете мені дати лінк схожих джерел що є більш сучасними?? Дякую і вибачте що турбую. Andriy.v (обговорення) 19:30, 8 жовтня 2015 (UTC)

В УРЕ і Сірія, Бразілія писалися з і, а зараз пишуться з и. Сучасна норма правопису (§90, п. 5в)4) каже, що «у географічних назвах із звукосполученням ри перед приголосним (крім j)». У словниках теж Кірибаті (напр. тут).--Анатолій (обг.) 19:35, 8 жовтня 2015 (UTC)

Мальованна Лариса Іванівна

Добрий день. Ви перейменували статтю. Хочу звернути Вашу увагу, що російською прізвище актриси — Малева́нная (не Малёванная). ezhinka (обговорення) 10:28, 5 жовтня 2015 (UTC)

А є якесь АД? Вони часто ё упускають.--Анатолій (обг.) 19:35, 8 жовтня 2015 (UTC)

Шаблон:Сільрада України

'''Увійшла до [[Територіальна громада|громади]]'''. Пагане рішення. Як Ви вважаєте, як буде називатися рада на основі Лісовогринівецької сільської громади? Правильно. Лісовогринівецька сільська рада. А рада як ОМС нікуди не входила. Перечитайте, будь-ласка Пропозицію № 1, де я наводив аргументацію, що буде вказуватись для рад (як АТО), що увійшли до складу громад, а що буде вказуватись для рад (як ОМС), що залишаються ОМС новостворених АТО. X3mEn (обговорення) 20:14, 9 жовтня 2015 (UTC)

Просто так складається оманливе враження, ніби вона є частиною (чи одиницею адмінподілу) цієї громади. Якщо вже обирати такий підхід, то створити шаблони Колишня сільрада і просто Сільрада. При цьому виникає питання: чи потрібні ті всі дані для колишніх сільрад.--Анатолій (обг.) 20:19, 9 жовтня 2015 (UTC)
Теж не дуже гарне рішення. Я пропоную повернути назад «Громада» і розрулювати це питання за допомогою визначення на початку статті: «— колишня адміністративно-територіальна одиниця та орган місцевого самоврядування … 2015 року увійшла до … сільської громади» або «— орган місцевого самоврядування … сільської громади, а також колишня адміністративно-територіальна одиниця …». Можу ще запропонувати поряд з «Утворена» додати «Ліквідована». Цього буде достатньо, щоб не створювати окремий шаблон, який би відрізнявся від діючого шаблону змістом аж одного поля — Громада. X3mEn (обговорення) 20:33, 9 жовтня 2015 (UTC)
Ну ви вже показали шо не одного, а як мінімум двох (бо Ліквідована буде). Окрім того, деякі параметри в колишній сільради будуть не потрібними (наприклад, телефонний код чи поштовий індекс). Знову ж таки, це ми з вами знаємо, що були ради, стали громадами, а пересічний читач може цього не знати. Він зайде в статтю про сільраду, побачить там громаду, і буде думати, що ця рада входить до тієї громади чи може підпорядкована їй. У моєму ж варіанті чітко зрозуміло. P.S. А щодо пропозицій, то там лише ми двоє висловилися, не можна вважати їх прийнятими остаточно. Хай ще люди висловляться.--Анатолій (обг.) 21:16, 9 жовтня 2015 (UTC)
Часу минуло достатньо. Щось я не бачу, щоб когось ще, окрім мене, Вас і трохи Nickk це питання бентежило. X3mEn (обговорення) 21:31, 9 жовтня 2015 (UTC)
>>побачить там громаду, і буде думати, що ця рада входить до тієї громади<< На підставі чого? Що побачить в щаблоні? А прочитати хоча б 3 рядки із початку статті "колишня адміністративно-територіальна одиниця..." ? X3mEn (обговорення) 21:31, 9 жовтня 2015 (UTC)
Щодо оманливого враження, якщо залишити "область" чи "район", складатиметься оманливе враження що ліквідована сільська рада досі входить до складу області та району. То що, витерти і цю інформацію, щоб не дай Боже у когось не склалось оманливе враження? X3mEn (обговорення) 20:41, 9 жовтня 2015 (UTC)
Ну я би взагалі картку там прибрав.--Анатолій (обг.) 20:49, 9 жовтня 2015 (UTC)
А для чого? Щоб загубити всю інформацію? X3mEn (обговорення) 20:51, 9 жовтня 2015 (UTC)
Отже за Вашою логікою шаблон залишиться тільки у тих статей про ради, що є діючими ОМС новостворених АТО. То для чого їм ця фраза "Увійшла до громади". Якщо вони є діючими ОМС створених громад, то десь це ж треба показати? Ось я і додав Громада. X3mEn (обговорення) 20:56, 9 жовтня 2015 (UTC)
А яка там корисна інформація, яку не можна написати в тексті статті?--Анатолій (обг.) 20:54, 9 жовтня 2015 (UTC)
Так все, що є в шаблоні, можна написати в статті і про діючу сільраду. Це не аргумент. X3mEn (обговорення) 20:56, 9 жовтня 2015 (UTC)
Так якраз у цьому і буде суттєва різниця: у старих сільрад карток не буде, в нових буде. У колишніх районів, колишніх НП ми ж карток не ставимо. То нащо вони для колишніх сільрад?--Анатолій (обг.) 21:15, 9 жовтня 2015 (UTC)
Не знаю, хто і коли прийняв таке рішення. Я особисто його не підтримую. А от у повітів шаблони є — Ковельський повіт (Російська імперія). І чому до давньої історії більш дбайливе ставлення, аніж до сучасної? X3mEn (обговорення) 21:31, 9 жовтня 2015 (UTC)
Мабуть тому, що сучасних повітів нема. І додавання шаблону-картки не додає автоматично статтю в категорію Повіти України (як це стається з колишніми населеними пунктами і районами, якщо туди додати картку).--Анатолій (обг.) 21:35, 9 жовтня 2015 (UTC)

н/с шаблони

Вітаю! Я щодо цієї правки. Можливо, я щось пропустив і є якийсь консенсус щодо непотрібності цих шаблонів ({{н}} і {{с}}) в статтях про персон? Dimma837 (обговорення) 06:07, 15 жовтня 2015 (UTC)

Так, було обговорення. Спитайте в @Antanana:. Вона має знати, де воно.--Анатолій (обг.) 07:05, 15 жовтня 2015 (UTC)
привіт. Вікіпедія:Стиль#Оформлення років життя осіб --アンタナナ 07:43, 15 жовтня 2015 (UTC)

Вікіпедія:Розвиток спроможностей спільноти

привіт за результатами обговорення вирішили зосередитися на розв'язанні конфліктів і залученні та підтримці нових редакторів. долучитися до робочої групи можна тут. там же і треба написати те, з чим Ти міг б допомагати (програмувати, наприклад). дякую! --アンタナナ 13:50, 20 жовтня 2015 (UTC)

Дозвіл на використання світлин

Вітання! Я надіслав на permissions-uk (равлик) wikimedia.org дозволи на використання світлин від Віри Перун (на цю — File:Mykola-Vasylechko-15030309-Photographs-by-Vira-Perun.jpg та Івана Пшоняка на всі світлини, де є Микола Василечко, зокрема поки на цю — File:Mykola-Vasylechko-15069825-Photographs-by-Ivan-Pshoniak.jpg. Прошу перевірити і затвердити. --Микола Василечко (talk) 15:26, 20 October 2015 (UTC)

Шаблон:Громада України

Вітання! В чому проблема, що не на всіх сторінках громад відображає адмінцентр у картці (є, скажімо, в Білобожницька сільська громада, Васильковецька сільська громада, Великогаївська сільська громада та інших, а в Байковецька сільська громада та інших — нема? Де ці дані внесено на Вікіданих, з яких підключаються назви адмінцентрів, може, там не всі громади і центри є записано? --Микола Василечко (обговорення) 18:06, 30 жовтня 2015 (UTC)

Так, воно на Вікіданих (поле «столиця»). Для тих громад, які я створював, я і на Вікіданих створив елементи. Для Білобожницької, Васильковецької і Великогаївської теж створив.--Анатолій (обг.) 18:12, 30 жовтня 2015 (UTC)
Ага, тепер зрозумів. Вікідані підключаються не з якогось загального списку (як я собі подумав), а з конкретних вікіданих сторінки. Докінчу вже завтра (сподіваюся) дооформлювати наявні громади, тоді візьмуся за вікідані. --Микола Василечко (обговорення) 18:34, 30 жовтня 2015 (UTC)

Ще прохання

Я там скинув ще один дозвіл на скульптуру, Максим Підліснюк щось не може наразі переглянути і затвердити, гляньте на електронку для затвердження дозволу на це зображення: File:Pam-doshka-Kovalchuk-Leonid-TDMU-15108770.jpg. Поки нема свободи панорами, то таким способом працюю.--Микола Василечко (обговорення) 18:49, 30 жовтня 2015 (UTC)

Щодо Білокуракиного

Як редактор зазвичай ставлюсь обережно до текстів, тому шкодую за прикрим недоглядом (про смт згоден - є ДСТУ 3582-97) і за відкинутою Вами частиною того редагування, в якому розставив наголоси й приєднувальні пробіли та, головне, оформив бібліографію відповідно до нормативних вимог (ось підручник pidruchniki.com і з нього приклад: // Відомості Верховної Ради України. – 1999. – № 45. – Ст. 397 (зауважу окремо, що скорочення Ст. у ВВР означає не сторінка, а стаття, тому відповідне виправлення – цілком коректне). Будь ласка, візьміть його до уваги. І прийміть мої щирі запевнення в цілковитій повазі до автора. Mediafond (обговорення) 04:59, 31 жовтня 2015 (UTC)

Так, у ВВР закони і постанови номеруються як статті. Але повідомлення про зміни адмінустрою не нумеруються, тому для них вказуються сторінки. У номері 43 ВВР нема статті 2201, але є така сторінка, саме на неї я і посилався. Див. напр. тут: там ст. — стаття, с. — сторінка.--Анатолій (обг.) 09:16, 31 жовтня 2015 (UTC)