Обговорення користувача:Ahonc/Архіви/листопад 2012

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Найсвіжіший коментар: Ahonc у темі «Блокування» 11 років тому
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Нагорода

Згущівка
За внесок у Заливці НП Смоленської області . Сподіваюсь що будете допомагати надалі --«Teo» обг 09:59, 2 листопада 2012 (UTC)


Вибори 2012

Пане Ahonc, дайте будь ласка дописати розділ, а потім вже будете редагувати. А так робота ні у вас, ні у мене не йде. Або коли хочете, то ви напишіть, а я вже потім відредагую. З повагою --Вітер (обговорення) 21:05, 4 листопада 2012 (UTC)

Ну так поставте там {{Edited}}.--Анатолій (обг.) 21:09, 4 листопада 2012 (UTC)

Бот

Привіт. Твій бот вкотре неправильно переніс зображення на Сховище. Наприклад, у Файл:Церква святого Георгія у Львові 3.jpg автором був Роман Маленков, а джерелом — Україна Інкогніта. При перенесенні ж на Сховище автором став Johnny, а джерелом — Вікіпедія. У Файл:Mecettohtly.jpg взагалі втрачена вся ліцензійна інформація включно з ліцензією. Будь ласка, виправ усі файли, бо при перенесенні твоїм ботом систематично втрачається інформація про автора та джерело, а подекуди й опис. Оскільки це вже не перший раз, залишаю за собою право відкотити шаблони на швидке вилучення, якщо бот їх почне проставляти — NickK (обг.) 22:54, 5 листопада 2012 (UTC)

я виправляю за ботом… просто я не така швидка. потерпіть, будь ласка --アンタナナ 22:57, 5 листопада 2012 (UTC)
Раз уже виправляєш вручну (цікава ефективність у бота), то на Коммонз є {{ukrainaincognita}}, з ним тобі явно буд простіше — NickK (обг.) 23:07, 5 листопада 2012 (UTC)
дякую. правда, поки я копіювала наше ж таки заповнене {{зображення}}. щодо ефективності: все одно, ніхто не переносить без якихось багів. ті ж категорії й так тра вручну ставить. тому я попросила агонка перенести як буде, а я там виправлю… --アンタナナ 23:14, 5 листопада 2012 (UTC)

Російська вікі

Якщо тобі така огидна українська фонетика, чому не пишеш у російській вікі? Там усе як ти любиш.

Я й там пишу.--Анатолій (обг.) 22:03, 9 листопада 2012 (UTC)

А там ти виправляєш Киев на "Кыйив", Ровно на "Ривнэ"?

Ні, там за таке блокують.--Анатолій (обг.) 22:07, 9 листопада 2012 (UTC)

Тобі дуже пече що поряд буде назва українською фонетикою? Аж так треба витерти? А щодо розташовують чого виправляєш? Розташовуть полк на відпочинок, розташовуються туристи на ночівлю, а місто - стоїть, село - лежить

Так лежить чи стоїть? Ви один раз так пишете, інший раз так? І в самій статті ж написано, що використвоується чинний правопис. Раджу його почитати перед тим як виправляти, коли читатимете, зверніть увагу на сторінку 139. Там в 11 рядку зверху друге слово зліва — Бєлгород. Пишеться через є. Які до мене претензії? Звертайтеся до Інституту мовознавства, хай переписують правопис.--Анатолій (обг.) 22:17, 9 листопада 2012 (UTC)

Можна писати і "стоїть" і "лежить" - жива ж мова, головне не писати "розташовано" бо це зовсім інше значення. Перш ніж говорити про правопис, почитайте в лінгвістиці, що це таке і що він регулює, а що ні.

«Стоїть» і «лежить» більше для людей підходить. Для нас. пунктів та інших географічних об'єктів у Вікіпедії зазвичай пишуть, що він «розташований» або «знаходиться». Тож вам не слід відразу міняти споконвічну традицію Вікіпедії. Якщо переконані, що це неправильно, скажіть, де можна про це почитати. Почніть дискусію у Кнайпі. Якщо виявиться, що праві, то змінимо всюди. А правопис ви все ж таки почитайте.--Анатолій (обг.) 22:34, 9 листопада 2012 (UTC)

"Знаходиться" - це коли щось загубив, "розташоване" - кажуть тільки про людей, коли вони десь перебувають тимчасово. А стоїть чи лежить - класики так і писали про міста й села. Про це є, зокрема в "Як ми говоримо. Коли у вас немає правописних аргументів ви говорите про якість споконвічні традиції вікіпедії. Вікі не існує споконвіку, а укр. мова справді має споконвічні традиції. І чомусь ці елементарні для українського "рідномовця" речі, треба доводити на кнайпах людям, що деларують себе як укр. "рідномовці".

Я почитав офіційний правопис - а ви його читали?

Читав. Я не скажу, що все знаю напам'ять. Якщо щось забув, можу подивитися. У мене є і друковне видання і електронне.--Анатолій (обг.) 19:25, 10 листопада 2012 (UTC)

Судячи з ваших виправлянь ви його не читали. Тож ваші правки ґрунтувалися тільки на ваших уподобаннях.

І які саме виправлення вам не сподобалися?--Анатолій (обг.) 19:32, 10 листопада 2012 (UTC)

Випадки щодо способів передачі чужомовних назов правопис часто взагалі не регламентує, або наводить приклади, що фактично встановлюють паралельність уживання. В одних виданнях правопису є правила на вашу користь, а в інших, у підпунктах, наведено винятки на мою користь. Про певні речі там просто не сказано. А щодо лексики, або форм слів котрі ви скасовували - там узагалі нічого не написано.

Ви наведіть конкретні приклади. Те що я міняв, переважно за правописом. Хіба що з Ліски/Лиски може бути питання.--Анатолій (обг.) 19:46, 10 листопада 2012 (UTC)

Ліски якраз нема питань, тільки етимологічні (ліс, або лиска). А от щодо Бєлгород і Воронеж. Це регламентовано в § 109. Якщо не читати правила, а читати приклади, то треба писати по-вашому, а якщо навпаки - то по-моєму. Тобто згідно з цим пунктом я маю стільки ж аргументів про білгород як ви про бєлгород. А щодо розташовано та інших ваших скасувань щодо моєї лексики, то про це взагалі в правописі не сказано.

З Воронежем ще може бути питання (хоча там же чітко вказано, що український Вороніж на відміну від російського Воронеж), а під Бєлгород там є правило, що коли російському е відповідає українське і на місці колишнього ѣ (бѣлый белый, білий), то пишемо є. І під нього подано приклад.--Анатолій (обг.) 20:06, 10 листопада 2012 (UTC)

"Але в географічних назвах, що мають у російській мові форму, спільну з відповідною українською, таке е передається через і -Біле, Біловезька Пуща". Тобто згідно з цим пунктом треба писати Білгород бо є ж Білгород-Дністровський

Але в тих прикладах жодної російської назви: Біле, Біловезька Пуща, Негоріле, Сінне — то все в в Білорусі, а Цілиноград в Казахстані. P.S. Про «розташований» написав у Кнайпі відповідь.--Анатолій (обг.) 20:18, 10 листопада 2012 (UTC)

А в правилах не написано, що білоруські так, а російські - інак. Це все про те що ваші посилання на правопис можуть бути тільки особистими вашими тлумаченнями. Ви на них маєте цілковите право, але не можете вимагати ішних тлумачити їх по-вашому. Я їх розтлумачив по-своєму, хтось іще по-своєму. Ніхто не скаже як точно треба. Тому я прошу вас, що якщо правки не є одвертим змістовим вандалізмом, не спішити їх одразу скасовувати.

Щодо Бєлгорода вже було не одне обговорення і вирішили вживати назву Бєлгород. Оскільки у вас нових аргументів нема, то я не бачу підстав далі про це говорити тут з вами. Що ще неправильно, окрім Бєлгорода?--Анатолій (обг.) 20:26, 10 листопада 2012 (UTC)

Мої аргументи достатні. І мої аргументи про "розташовано", як на мене, переважають ваші про СУМ. Ви вважаєте навпаки. Про інші слова буде те саме. Тож я не вважатиму подібні ваші скасування за справедливі. Мої правки не суперечать ні чинному правопису, ні правилам вікі. Все інше ("традиції вікі", "всі так вирішили") - це не аргументи.

O_O. А ви що тут цар і бог? Чому ваші аргументи основні, а «всі так вирішили» — ні? Тут якраз усе вирішує вікіспільнота (тобто «всі»). А якщо вас це не влаштовує, то у вас два варіанти: або змиритися, або не брати участі в цьому проекті.--Анатолій (обг.) 20:47, 10 листопада 2012 (UTC)

Про "царя" - це ви щось вигадали. Бо ті правила та слова вигадав не я особисто, а розробили мовознавці. А якщо у вікі такі правила як ви написали, тоді зазначте на головній сторінці, що це вікіпедія не українською мовою, а вигаданою мовою тієї спільноти людей, що адмініструть цю вікі, і правопис не офіційний, а є спільним локальним витвором її учасників (як "словіо", або "волапюк"). Тоді люди, що заходять до вас, не дивуватимуться, чому тут написано щось типу: "Мурманск нашелся и расположился на побывку в Мурманской области", або "Император Пуи родился сброшенным с престола".

Я Головну сторінку редагувати не можу. Зверніться до адміністраторів.--Анатолій (обг.) 21:15, 10 листопада 2012 (UTC)

Ну а статті з такою інформацією ви захищаєте від того, щоб надати їм ясного змісту.

Адміністративний устрій України

Доброї ночі! Хотілося б почути аргументацію щодо вилучення рейтингової таблиці.--Kvz65 (обговорення) 20:34, 11 листопада 2012 (UTC)

Там уже є практично така сама таблиця. Якщо вам конче потрібна там густота, то додайте її в уже існуючу таблицю в окрему колонку. Хоча в тій статті йдеться про устрій, тобто про склад областей, а не про їхні параметри. Тож без густоти там можна обійтися.--Анатолій (обг.) 20:41, 11 листопада 2012 (UTC)
Питання не стільки в густоті населення, а в тому, що в новій таблиці можна розміщувати регіони в порядку зростання їх показників. Якщо зможете поєднати це все в одній таблиці, буду вдячний, а якщо ні, то попросив би не видаляти.--Kvz65 (обговорення) 21:09, 11 листопада 2012 (UTC)
Якщо не можете стовпчик з другої таблиці додати до першої, то додайте 3 стовпці з першої до другої, а першу вилучіть. У чому проблема?--Анатолій (обг.) 21:13, 11 листопада 2012 (UTC)

Вікіпроект

Не псуй проект будь ласка, бо всі підсторінки криві виходять. --А1 21:33, 11 листопада 2012 (UTC)

Палій Ігор Орестович

Вдячний за Ваш внесок в укрвікі, але для покращеня саме цієї статті треба додати авторитетні джерела, а не проводити косметичні зміни щодо окремих речень. Більшість посилань йде на загальні поняття, наприклад, перші три - жанровий, портретний живопис в рувікі та олійний живопис (де розказують про цю техніку й іллюстровано картиною Мона Ліза аж ніяк не пензля героя цієї статті). А єдине, що я знайшов про нього в неті - [член Національної спілки архітекторів України], а ось пошук на сайті [спілки художників України] результатів не дав. Стаття ДУЖЕ схожа на самопіар, гляньте на аналогічну на англомовній вікіпедії. То чи варто її зараз покращувати, може, хай прогляне спеціаліст по живопису? Моя думка - піде на видалення... З повагою, (обговорення)--ROMANTYS 10:27, 12 листопада 2012 (UTC)

А це не мені пишіть. Я не автор. Я просто проглядав статті, які редагував Газдюк/Моноліт і вирішив виправити помилки, які він не виправив.--Анатолій (обг.) 10:31, 12 листопада 2012 (UTC)

Нужна помощь

Если не сложно, глянь пожалуйста, откуда лезет ошибка форматирования при добавлении наград в шаблоне {{Скульптор}}. --AMY (обговорення) 21:39, 12 листопада 2012 (UTC)

Причём в шаблоне {{Художник}} тут или {{Картка:Військовик}} тут таких проблем с разрывами нет. А тут есть. Код списка наград вроде абсолютно идентичен. --AMY (обговорення) 21:48, 12 листопада 2012 (UTC)
Перенёс стиль в сам шаблон. Сейчас нормально?--Анатолій (обг.) 21:53, 12 листопада 2012 (UTC)
Нет, не нормально. См. [1]. А если переформатировать, как тут, то лезет какой-то непонятный разрыв, которого не должно быть, после первой ленточки. Но в шаблоне {{Художник}} такой ошибка нет --AMY (обговорення) 22:22, 12 листопада 2012 (UTC)
А зачем там вообще background:transparent?--Анатолій (обг.) 22:39, 12 листопада 2012 (UTC)
А шоб я знал? --AMY (обговорення) 22:57, 12 листопада 2012 (UTC)

Архібот

Я пробував запускати так:

bunyk@xubuntyk:~/pywikipedia$ python archivebot.py -l uk_UA.utf-8 -L uk Archivation
Fetching template transclusions...
NOTE: You have new messages on wikipedia:uk
WARNING: Your account on wikipedia:uk does not have a bot flag. Its edits will be visible in the recent changes and it may get blocked.
Getting references to [[Шаблон:Archivation]] via API...
Processing [[uk:Обговорення користувача:Ahonc]]
63 Threads found on [[uk:Обговорення користувача:Ahonc]]
Looking for: {{Archivation}} in [[uk:Обговорення користувача:Ahonc]]
Processing 63 threads
There are only 0 Threads. Skipping

Може я якийсь не той шаблон передав? --Буник (обговорення) 21:33, 13 листопада 2012 (UTC)

У мене так само виходило. There are only 0 Threads. Skipping. А мало заархівувати 56 розмов.--Анатолій (обг.) 21:38, 13 листопада 2012 (UTC)
А спробуй зараз запустити, коли я додав дату англійською.--Анатолій (обг.) 21:45, 13 листопада 2012 (UTC)
Не питайте мене, бо все просто жахливо. А як раніше це робилось? --Буник (обговорення) 23:23, 13 листопада 2012 (UTC)
Раніше я вручну архівував. У тебе принаймні щось вийшло. Але де жовтень? Воно жовтневі розмови додало до вересня.--Анатолій (обг.) 23:26, 13 листопада 2012 (UTC)

ВМІ

Цікавить таке мовне питання: чи правильно я змінив "в" на "до"?--KuRaG (обговорення) 14:36, 14 листопада 2012 (UTC)

Я думаю, так.--Анатолій (обг.) 15:05, 14 листопада 2012 (UTC)
На жаль не погоджусь із Вами. "Матка" - це орган, відповідно "введення" - це медичне втручання всередину органу, яке описується з прийменником "в" або "у". Зонд вводять У шлунок, катетер вводять У сечовий канал і т.д., так само і тут, має бути У матку. Прийменник "до" тут не буде означати медичне втручання всередину органу.--Користувач:Andriy Burdyk

Дякую за допомогу з музикою Лисенка

Дякую вам за допомогу в справі опрацювання дозволів на завантаження виконань Лисенкової музики. Дуже тішусь, що все вдалось. Ще дехто з моїх друзі погодився підготувати кілька номерів, дасть Бог, запишемо й завантажимо. Тому ще звертатимусь. Хай щастить. --Юрій Булка (обговорення) 15:28, 14 листопада 2012 (UTC)

Pizda (ліганд)

Доброго дня! Скажіть будь-ласка, чому тоді в нас це - речовина, а російською це - ліганд? То як правильно написати "здатна", чи "здатен"???? З повагою --ВікіPEDист (обговорення) 15:09, 16 листопада 2012 (UTC)

А ліганд — це не речовина? Я взагалі не хімік. Питайте Yakudza чи Base--Анатолій (обг.) 15:12, 16 листопада 2012 (UTC)
Тут різниця між тим що це сполука і щось некультурне тому росіяни називали Pizda (ліганд), але оскільки ми культурні люди то хай буде просто Pizda. --«Teo» обг 15:16, 16 листопада 2012 (UTC)
Вибачте що втрутився просто не втримався Усмішка --«Teo» обг 15:17, 16 листопада 2012 (UTC)
Ні, справа не в тому, чи це "матюк" чи "орган", (як я трохи жорстоко виразився при редагуванні статті), просто мені цікаво, що постійно хтось туди влазить і змінює дієслово "здатен" на "здатна", а потім адміни скасовують це редагування:)) Хотілось-би визначити, якого ж "воно" роду. Якщо речовина, тоді зрозуміло, що жіночого:))) --ВікіPEDист (обговорення) 15:44, 16 листопада 2012 (UTC)

cite web

Я смотрю, бот в укрвики не заглядывыает для архивирования ссылок, в отличие от рувики? Или как? --AMY (обговорення) 06:36, 14 листопада 2012 (UTC)

А должен был? У него вроде и там большая очередь заданий.--Анатолій (обг.) 10:30, 14 листопада 2012 (UTC)
Да я насчёт "соломки подстелить". Знали бы, шо эти уроды убьют все ссылки на старые распоряжения при ребрендинге kmv.gov.ua → kievcity.gov.ua, то можно было бы подстраховаться архиватором. --AMY (обговорення) 19:39, 16 листопада 2012 (UTC)

Депутатство міністрів та інших

Привіт. Звертаю увагу на те, що згідно з рішенням ЦВК міністри та інші особи, які працюють на посадах, несумісних з депутатством, не будуть обрані, поки не подадуть заяв про звільнення (для міністрів це указ Президента). У зв'язку з цим вони, хоч і офіційно обрані, можуть так і не стати народними депутатами, якщо залишаться працювати на своїй посаді. Таким чином, наприклад, Азаров-старший може так ніколи й не стати депутатом, якщо залишиться прем'єром, а його місце займе наступний за списком. Тому проставляти відповідні категорії їм передчасно. Гарантовано обрані депутатами наразі лише депутати попереднього скликання, безробітні та пенсіонери — NickK (обг.) 22:24, 17 листопада 2012 (UTC)

Автошлях E373

На протязі вересня-жовтня «варшавку» на ділянці Буча-Бородянка розширили. Не можу знайти АД. Не бачив ніде?--Kamelot (обговорення) 02:18, 17 листопада 2012 (UTC)

О перекрытиях и ограничениях, ещё --AMY (обговорення) 22:45, 17 листопада 2012 (UTC)

...

дякую
що Ти є, щоб Тобі ставити запитання. чи ділитися якоюсь вільноліцензійною фоторадістю ;) дуже сподіваюся, що Ти не очікуватимеш, що кількість запитань буде меншати. чи що вони ставатимуть простішими. і будеш готовий відповідать не тільки багатоплановим «хз». дякую. я дуже рада, що Ти є --アンタナナ 00:49, 18 листопада 2012 (UTC+2)

Мемодоски

Привет, если не сложно, попробуй исправить в этой статье включения Й. Л. Шмульсон на [[Шмульсон Ісроель Лейзерович|І. Л. Шмульсон]]. У меня почему-то не получается сохранить изменения, ни целиком страницу, ни разделами, выбрасывает на Our servers are currently experiencing a technical problem. This is probably temporary and should be fixed soon. Заранее благодарен. --AMY (обговорення) 21:07, 19 листопада 2012 (UTC)

У меня даже страница не открывается. Уж слишком она большая…--Анатолій (обг.) 21:14, 19 листопада 2012 (UTC)

сайт ВМ УА

Вітаю! Заглянь, будь ласка, на свою СО на сайті ВМУА (wmua:user_talk:Ahonc#ШВ) --Baseобговореннявнесок 19:26, 23 листопада 2012 (UTC)

Фулгем (футбольний клуб)

привіт! будь ласка, спробуй утриматися від війн редагувань. краще пиши статті. більше буде користі для проекту Усмішка --アンタナナ 23:12, 19 листопада 2012 (UTC)

будь ласка. ред. № 10980608 --アンタナナ 10:43, 21 листопада 2012 (UTC)

і знову я. ще раз прошу Вас двох перестати воювати:

19:17, 21 листопада 2012 Antanana (обговорення • внесок • заблокувати) захист на Гаммерсміт і Фулхем встановлено‎ ‎[move=sysop]
(закінчується 17:17, 28 листопада 2012 (UTC)) (для запобігання війнам редагувань (і заохочення до діалогу)) (історія • зміна захисту)
19:02, 21 листопада 2012 Antanana (обговорення • внесок • заблокувати) захист на Фулгем (футбольний клуб) встановлено‎ ‎[edit=sysop]
(закінчується 17:02, 28 листопада 2012 (UTC)) ‎[move=sysop] (закінчується 17:02, 28 листопада 2012 (UTC))
(для запобігання війнам редагувань (і заохочення до діалогу)) (історія • зміна захисту)
18:49, 21 листопада 2012 Antanana (обговорення • внесок • заблокувати) захист на Фулем встановлено‎ ‎[move=sysop]
(закінчується 16:49, 28 листопада 2012 (UTC)) (для запобігання війнам редагувань (і заохочення до діалогу)) (історія • зміна захисту) 

і спробувати «прийти до спільного знаменника» (q) --アンタナナ 17:30, 21 листопада 2012 (UTC)

Блокування

Вас заблоковано на 7 днів за регулярну участь у війнах редагувань. --yakudza 23:31, 29 листопада 2012 (UTC)

А навіщо застосовувати два заходи одночасно? Якщо блокуєте користувача, то не треба захищати статтю. І навпаки: якщо захищаєте статтю, то не треба блокувати користувача. Адже заблокований користувач воювати не зможе, аналогічно в захищеній статті воювати не можна. Тож якщо вже мене заблокували, зі статті захист зніміть.--Анатолій (обг.) 23:37, 29 листопада 2012 (UTC)