Обговорення користувача:Ahonc/Архіви/лютий 2020

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Найсвіжіший коментар: Ahonc у темі «Тухуму» 4 роки тому
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Прохання допомогти

Прошу допомогти тут. Дякую. --Renamerr (обговорення) 19:26, 24 лютого 2020 (UTC)

Тухуму

Привіт. От є станція, на яку нема джерел, і, судячи з цієї мапи, її не існує. Можеш подивитися, звідки ти її взяв.--Brunei (обговорення) 20:08, 22 лютого 2020 (UTC)

У мене колись була амбітна мета — створити стаби про станції від Якутська (точніше Нижнього Бестяха) до України і далі, можливо, в Західну Європу. Для станцій на території Росії це було просто, з монгольськими станціями складніше, з китайськими ще складніше. Дійшовши трохи далі Хух-Хото, я забив на цю ідею, бо було складно шукати інформацію про них, створив про вузлові станції, потім пішов у Казахстан, а потім у мене не було часу, і я забив остаточно на цю ідею. Може колись повернусь до цього. Щодо Тухуму: для китайських станцій я користувався переважно китайською Вікіпедією і якимось перекладачем на піньінь, щоб ієрогліфи транслітерувати в піньінь, а з піньіня на китайську я вмію транслітерувати. Так от, у китайській Вікіпедії є статті про багато станцій, але не про всі. Я зараз уже не пам'ятаю (6 років минуло), звідки я точно брав інформацію про Тухуму, але зробивши невеликий аналіз, можна знайти: у статті написано, що сусідні станції Чулуту і Гоербеньаобао. У цих статтях є китайські інтервіки, перейшовши туди, можна внизу в навігаційному шаблоні побачити між 楚鲁图 (Чулуту) і 郭尔奔敖包 (Гоербеньаобао) ще червоне посилання 图呼木 (Тухуму). От звідти певно і взяв. А про сайт cnrail.geogv.org я тоді не знав.--Анатолій (обг.) 21:43, 22 лютого 2020 (UTC)
Так і що з нею тепер робити? Ті інші я потроху дооформлюю, дописую. А ця найменша, без джерел і з сумнівною вірогідністю. --Brunei (обговорення) 22:24, 22 лютого 2020 (UTC)
То я її номіную на вилучення, як сумнівну? --Brunei (обговорення) 22:41, 24 лютого 2020 (UTC)
Я глянув той сайт. Там ще принаймні 4 станцій нема. Думаю, можна поки їх вилучити, як знайдеться інформація, написати знову.--Анатолій (обг.) 22:43, 24 лютого 2020 (UTC)

Кам'янопотоківська сільська громада

Добридень. Буль ласка, поясніть ці ваші дії. Адже оформлення довгих списків через стовпчики виглядає краще. Також "Категорія 2019 у Полтавські області" є більш точною, ніж "2019 в Україні". І нащо ви прибрали кількість населення на цій території на 2001 рік? Нехай будуть два часла за різні роки.--KuRaG (обговорення) 18:41, 15 лютого 2020 (UTC)

Я прихильник того, щоб оформлювати статті про однотипні об'єкти однаково. У жодній з 800+ статей про громади населені пункти не вказються по стовпчиках, населення на 2001 рік не подається, тож не бачу сенсу вказувати і тут, при тому, що є новіші дані. Ще можна було би зрозуміти, якби громада тоді існувала, але для громади, утвореної в 2019 році, вказувати населення 2001 року виглядає дивно. Щодо списку — це тимчасовий варіант, я перероблю на таблицю з населенням, як тут. Ну а щодо категорії взагалі не розумію зауваження. Та категорія не існує, тож я її і прибрав.--Анатолій (обг.) 18:54, 15 лютого 2020 (UTC)
Населення за 2001 рік додавав, бо не було ніякого. Вважаю варто б додавати подібну інформацію, оскільки 2001 - то таки перепис, навідміну від інших оціночних даних. Та і додає динаміки у зміни населення. Щодо існування/не існування, то саме таким чином зроблено у статті Населення України. Про категорію, не помітив, що її не існувало. Зараз не наполягаю на її поверненні, Хоча судячи з динаміки розвитку категорій з роками всеодно буде вона буде там врешті-решт.--KuRaG (обговорення) 19:23, 15 лютого 2020 (UTC)
До речі, можливо варто було б додавати до таблиці з кількістю мешканців позицію "всього"?--KuRaG (обговорення) 19:23, 15 лютого 2020 (UTC)
НУ в мене більше 800 статей так написані, я не бачу сенсу відхилятися в одному випадку. Якби не бло новіших даних, тоді припустимо, але вони є.--Анатолій (обг.) 19:44, 15 лютого 2020 (UTC)
І коли вже зайшло за сільскі громади... Пишу вам як активному редагувальнику подібних шаблонів і статтей. Можливо потім це потрібно буде винести на ширше обговорення. Нині вже деякий час активно йде видалення із шаблонів адміністративного поділу районів самих сільских рад. Тобто статті про сільки ради залишаються без навігаційних шаблонів, у яких про них згадується. Як на мене, це не правильно. Є два варіанти або створювати нові шаблони з сільрадами згідно до адміністративного поділу до реформи 2015 року або повідкочувати всі шаблони, відповідно перейменувавши, а для громад створювати нові навігаційні шаблони. Мені до вподоби другий варіант, хоч він і більш трудоємний. По-перше, так зберігається історії редагувань. По-друге, на мою думку, створювати нові навігаціні шаблони з громадами не за районами, а за округами, хоча то більше на майбутнє, оскільки з округами поки не вирішено остаточно. --KuRaG (обговорення) 19:23, 15 лютого 2020 (UTC)
Не треба спішити, ще ніхто не знає, чи будуть округи, чи райони. Зараз існують і громади, і сільради в межах одного району. Тому так і виглядають шаблони. Як буде повністю новий адмінподіл, тоді можна буде і окремі шаблони створювати. Узагалі я колишні сільради з шаблону прибираю тільки після того як вікіфікую їх у статті про громаду, тож посилання на них лишаються, перейти на них можна.--Анатолій (обг.) 19:44, 15 лютого 2020 (UTC)

Пишемо про пам’ятки культури до Вікіпедії

Вітаю! До кінця лютого триває акція зі створення та поліпшення статей про пам'ятки культури України — тематичний тиждень «Пишемо про пам'ятки культури до Вікіпедії».

Ми проводимо фотоконкурс «Вікі любить пам'ятки» з 2012 року, і за ці роки вдалося зібрати 280 тисяч вільних фотографій пам'яток культури. На жаль, далеко не всі з цих пам'яток належно представлені в українській Вікіпедії, і далеко не всі якісні фотографії використовуються у статтях Вікіпедії. Ми прагнемо покращити це.

Ви брали участь у фотоконкурсі «Вікі любить пам'ятки» в Україні — тож, можливо, вам було б цікаво долучитися і до цієї акції. Як приємний бонус, найактивніші учасники місячника отримають брендовані сувеніри та подарунки від ГО «Вікімедіа Україна» )

Долучайтеся! --Acedtalk (від імені організаційного комітету «Вікі любить пам'ятки») (від імені організаційного комітету «Вікі любить пам'ятки») 19:05, 6 лютого 2020 (UTC)