Обговорення користувача:Ahonc/Архіви/серпень 2017

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Найсвіжіший коментар: Ahonc у темі «Коммонз» 6 років тому
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Коммонз

Прохання пройтися по файлах, які містять назви Дніпропетровськ Dnipropetrovsk, Dnepropetrovsk і похідні від них і перемінити ці назви на Дніпро та Dnipro (і похідні). А то вони там якусь бюрократичну тяганину влаштували--Unikalinho (обговорення) 05:04, 16 серпня 2017 (UTC)

Але нащо? На більшості фото зображене місто, яке мало на час зйомки назву Дніпропетровськ, отже помилки в назві нема. А раз нема помилки, то перейменовувати сенсу нема.--Анатолій (обг.) 19:35, 16 серпня 2017 (UTC)
Але об'єкти, що там зняті, існують і зараз. Тож і назву міста слід подавати сучасну. Крім того: як розуміти оце, з огляду на те що станція називається Дніпро-Головний, а не Дніпропетровськ-Головний?--Unikalinho (обговорення) 05:21, 17 серпня 2017 (UTC)
Перейменовувати треба, якщо назва є неправильною. Назва фото з назвою міста на момент зйомки не є неправильною, отже нема сенсу перейменовувати. А що не так з вокзалом? На фото зображено вокзал станції, яка називалася «Дніпропетровськ», і ця назва є на фасаді будівлі. Так само і тут фото станції, яка носила назву Катеринослав.--Анатолій (обг.) 19:51, 17 серпня 2017 (UTC)
Але коммонзом користуються зараз, і назва міста на даний момент є неправильною. Звісно, коли ми маємо справу з об'єктом, який припинив своє існування до перейменування міста, то зберігаємо ту назву, яка була на момент його існування (так і з катеринославським вокзалом). Але, наприклад, дніпровський метрополітен не може називатись "дніпропетровським" тільки через те, що фото було зняте до 19.05.2016. Це те саме, що називати фото Майдану Незалежності, зняте у 1980-х роках, "Площа Жовтневої революції". І з дніпровським вокзалом так само. Якщо ж уся справа в написі на фасаді, то варто просто сфотографувати заново і замінити файл--Unikalinho (обговорення) 05:36, 21 серпня 2017 (UTC)
Це правило діє для статей, але не для фото. Я ж вам пояснив вище, фото перейменовуються, якщо вони мають неправильну назву, тут назви не є неправильними, тому перейменовувати сенсу нема. А навіщо фото заміняти? Це ж історія. Фото з новим написом завантажити окремо.--Анатолій (обг.) 17:48, 21 серпня 2017 (UTC)