Обговорення користувача:Ahonc/Архіви/січень 2013

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Найсвіжіший коментар: Antanana у темі «дякую!» 11 років тому
Перейти до навігації Перейти до пошуку

global bot

Hello Ahonc, please see meta:Steward requests/Bot status#Removal of global bot status. Thank you! --UV (обговорення) 22:19, 1 січня 2013 (UTC)

Депардьє Жерар Ксавіє

Ahonc перейменував сторінку з Жерар Депардьє на Депардьє Жерар Ксавіє: громадянин Росії, отже іменується як ПІБ (ВП:ІС))

Але у ВП:ІС сказано:

Імена осіб з України, із країн СНД, колишнього СРСР, Угорщини, Східної Азії і В'єтнаму слід записувати в енциклопедичному порядку найменування, напр. Шевченко Тарас Григорович.

Але Жерар Депардьє не з Росії, а з Франції і протягом всього життя відомий як французький актор --Ілля (обговорення) 15:47, 6 січня 2013 (UTC)

Але у нас є Роман Нойштедтер — українець із німецьким паспортом, Настя Люкін — росіянка з американським паспортом, Галовський де Ласерда Едмар — бразилець з українським паспортом (і саме в такому порядку його ім'я написане в указі Президента №255/2011). Можна ще і Міллу Йовович згадати. Тут аналогічна ситуація.--Анатолій (обг.) 15:53, 6 січня 2013 (UTC)
не аналогічна. вони стали відомими на новій батьківщині. і фразу «російський актор французького походження» - теж треба виправити. У скільки російських і французьких фільмах він знявся і здобув визнання? --Ілля (обговорення) 16:00, 6 січня 2013 (UTC)
Коли він був французом, то на Головну ук-вікі не потрапляв, а як став росіянином, то потрапив. Тож на новій батьківщині він теж прославився. А як ти пропонуєш фразу виправити?--Анатолій (обг.) 16:04, 6 січня 2013 (UTC)
він французький актор у всіх авторитетних длжерелах. в англійській, німецькій, іспанській, французькій і російській вікіпедіях він — французький актор --Ілля (обговорення) 16:23, 6 січня 2013 (UTC)
і ти не забув назвати Хемінгуея кубинським письменником? --Ілля (обговорення) 16:03, 6 січня 2013 (UTC)
Ти ще Ейнштейна згадай.--Анатолій (обг.) 16:09, 6 січня 2013 (UTC)

Ось, до речі, фото паспорта знайшов: [1]. Там написано саме в такому порядку.--Анатолій (обг.) 16:33, 6 січня 2013 (UTC)

Бучач

Стаття англійською про Бучач містить неточності, акцент статті - на історії єврейської громади, навіть міський голова з кінця 2010 р. інший. В список уродженців міста внесено прізвища тільки євреїв. Порівняйте український ті англ.варіанти.Пробую редагувати - хтось, перепрошую, тупо вилучає ( може, автоматично ). Якщо зможете, допоможіть.
Розділ без дати --DixonDBot II (обговорення) 13:50, 29 грудня 2012 (UTC) Треба виправити назву!!!Правильно - БОЦЮРКІВ Богдан-Ростислав Іларіонович, а не БОЦЮРІКВ  !!! Будь ласка, допоможіть! Дякую!
Будь ласка, збережіть зміни в статтях: Бучач(укр),(рос), Бучацький монастир, Назарук Осип, Нестайко Денис, Боцюрків Іларіон, Боцюрків Богдан-Ростислав, Сіяк Дарія, Сіяк Остап, Почаїська лавра.ДЯКУЮ!!!

Як завжди, просьба!!! Замінити Яна Готфріда Гофмана на Ян Ґотфрід Гофман. ДЯКУЮ!!!

Нащо?--Анатолій (обг.) 23:20, 10 січня 2013 (UTC)

Вірно - Ян Ґотфрід Гофман. Дякую!

Архівування

Привіт! Яка мета була цього редагування? Якщо переархівувати, то потрібно також вказати параметри minThreadsToArchive = 1, minThreadsLeft = 0. А взагалі краще ретроспективно переархівувати сторінку обговорення, як на мене, і потім трохи підчистити вручну дублікати і вандалізм.--DixonD (обговорення) 16:43, 8 січня 2013 (UTC)

Я думаю, так менше потім підчищати.--Анатолій (обг.) 12:54, 9 січня 2013 (UTC)
Готово. --DixonD (обговорення) 08:03, 11 січня 2013 (UTC)

Національний Цифровий Архів

Вітаю зі святами, які вже майже минули! Поляки мають Національний Архів Цифровий. Там є 180 тисяч фотографій [2] агенції видавництва «Ilustrowany Kurier Codzienny», що існувало в 1910 – 1939 роках. Відповідно, такий і вік фотографій. Чи їх можна завантажувати на Вікісховище? Автори більшості світлин невідомі, а агенція-правовласник не існує з 1939-го. Ці фото підпадають під commons:Template:Anonymous-EU? Хотів би почути думку людини, яка знається на цьому. --Friend 21:42, 10 січня 2013 (UTC)

Якщо автор невідомий, то воно вільне. Див. commons:Commons:Deletion requests/File:Jacek Malczewski.PNG.--Анатолій (обг.) 23:19, 10 січня 2013 (UTC)
Так, власне про цю агенцію і йде мова. «Світовид» мав багато кореспондентів (там є фоторепортажі з різних країн світу) і більшість залишились невідомі. Важко зрозуміти, що не так конкретно в цій фотографії, якщо вона має >80 років, фізична особа-автор невідомий, а юридично агенції-правовласника нема вже >70 років. --Friend 09:49, 11 січня 2013 (UTC)

Шаблон:Вулиця

Привет, ты сможешь подправить шаблон, чтобы не выводились незадействованные лишние строчки заголовков? Как тут: Історична інформація и Транспорт. Заранее благодарен. --AMY (обговорення) 10:23, 15 січня 2013 (UTC)

Сделал. Хотя там можно и в статье эти разделы дополнять. Историческую ифнормацию добавил. Из транспорта можно ближайшую ж-д станцию добавить практически всегда.--Анатолій (обг.) 10:54, 15 січня 2013 (UTC)

Кіровоградська область

Ahonc як мені правильно створити сторінку міста районного зачення Кіровоградщини,ти видалив мою таблицю,як мені зробити її правильно? підскажи?Я хочу редагувати і доповнювати сторінку Кіровоградської області.

Так міста уже є вище в розділі Найбільші міста. І там вказано їхнє населення. Нащо дублювати інформацію? Міста обласного значення ми виділяємо окремо, бо це фактично окремі адміністративні одиниці другого порядку, вони містять в собі також інші населені пункти. Для міст районного значення такого нема, вони підпорядковані своїм районам.--Анатолій (обг.) 14:13, 15 січня 2013 (UTC)

Конрад Шуллер

Будь ласка, на сторінці обговорення статті поясніть, на підставі якого правила була вилучена оцінка журналістської діяльності німецького журналіста. Дякую--vityok (обговорення) 20:31, 16 січня 2013 (UTC)

Я в коментарі до реагування пояснив. Згідно з ВП:БЖЛ ми маємо додавати дані тільки з АД. А блоги не є Ад.--Анатолій (обг.) 21:31, 16 січня 2013 (UTC)

Правки в шаблон:Столиці державних утворень на території сучасної України

Шановний Ahonc, чи не буде Вам важко порадити... Випадково зіткнувся з цим шаблоном, на мій погляд він вимагає ґрунтовної переробки, але оскільки правлю досить небагато (та й відверто кажучи маю на це обмаль часу) зробив кілька редагувань, поставив його у декількох статтях, та мабуть і забув би про нього, аж ось уперше стикнувся з неаргументованим відкатом, з боку автора шаблону... спробував обговорити це з ним на його сторінці, але не дивлячись на те що відкат до зроблених Вами правок було проведено майже блискавично, відповіді на мою пропозицію пояснити, чи провести ці правки особисто так від нього і не отримав... і зважаючи на те що бачу з півдюжини не енциклопедичних ляпів в цьому шаблоні так і тягне його виправити, але що робити якщо знову стикнуся з відкатами та патрулюваннями з його боку... я людина яка вважає за потрібне, оминати та запобігати конфліктам... може порадите когось хто зможе сам прийняти рішення по цьому шаблону, принаймні маючи ті ж права відкату та патрулювання як і в автора. Бо після таких "патрулювань" щось зовсім відпадає настрій правити вікі. З повагою Btxo (обговорення) 22:57, 16 січня 2013 (UTC)

Зверніться до Kharkivian'а. Він історик, у цьому має тямити.--Анатолій (обг.) 23:02, 16 січня 2013 (UTC)
Дякую! Btxo (обговорення) 23:07, 16 січня 2013 (UTC)

Військово-Морські Сили України vs Військово-морські сили України

І чим ви керувалися при цьому перейменуванні ред.№ 11449677? Ось офіційний сайт МО: Склад ЗС України. Можу ще грамоту від командувача відсканувати. --Pavlo1 (обговорення) 11:54, 19 січня 2013 (UTC)

Чинним правописом, в якому сказано (§38, п.13):
13. У словосполученнях — назвах державних, партійних, громадських, профспілкових та інших установ і організацій як України, так і інших держав з великої літери пишеться тільки перше слово, що входить до складу назви: Верховний суд США, Генеральні штати Королівства Нідерландів, Збройні сили України, Народна палата Республіки Індії, Національна рада Демократичної партії України, Національна гвардія України, Центральна управа Всеукраїнського товариства «Просвіта» ім. Тараса Шевченка.
У вашому ж посилання у Збройні Сили України написано всі слова з великої літери, з чого робимо висновок, що вони не дотримуються правопису.--Анатолій (обг.) 12:01, 19 січня 2013 (UTC)
Добавте ще Верховна Рада України, Кабінет Міністрів України. Сьогодні це офіційні назви. Будемо перейменовувати? --Pavlo1 (обговорення) 12:08, 19 січня 2013 (UTC)
А це найвищі державні установи України, тому там усе в порядку:
Але в назвах таких найвищих державних установ України, як Верховна Рада України, Конституційний Суд України, Кабінет Міністрів України, з великої літери пишуться всі слова.--Анатолій (обг.) 12:12, 19 січня 2013 (UTC)
В документах найвищих державних установ фігурують Військово-Морські Сили України і Військово-Морські Сили Збройних Сил України (така їх офіційна назва з 2002 року). То що будемо робити? --Pavlo1 (обговорення) 12:22, 19 січня 2013 (UTC)
У їхніх документах можна і Германію з Турцією знайти. То що будемо перейменовувати? Там же не йдеться про документи найвищих органів. А лише про їхні назви.--Анатолій (обг.) 12:30, 19 січня 2013 (UTC)
Давайте так. Я відкидаю ваше перейменування як неконсенсусне і повертаю у відповідність до Закону України «Про Збройні Сили України». А Ви ставите (якщо, звісно, бажаєте) на перейменування. Як спільнота вирішить — так і буде. З повагою, --Pavlo1 (обговорення) 12:37, 19 січня 2013 (UTC) P.S. Це стосується і статті Військово-Морські Сили Збройних Сил України. Сподіваюсь, Ви не будете її перейменовувати без досягнення консенсусу.
Проблема в тому, що на ВП:ПС за правилами перейменування згідно з правописом не виносяться. Там більш складні випадки розглядаються.--Анатолій (обг.) 12:46, 19 січня 2013 (UTC)
Це не проблема. В правилах такого не зазначено. Звичайне неконсенсусне перейменування. --Pavlo1 (обговорення) 12:52, 19 січня 2013 (UTC)

Стаб и навигационный шаблон

Привет. Есть ли в укрвики рекомендации/правила по взаимному размещению оных? Например в англвики табличка шаблона {{rq}} расположена в начале статьи. А в рувики прямо рекомендуется:

« Ставьте шаблон {{rq}} в самый конец статьи, прямо перед категориями и ссылками на другие языковые разделы. Если в статье есть {{stub}} или подобный шаблон, {{rq}} следует ставить сразу после него. Если в статье есть нижние навигационные шаблоны, {{rq}} следует ставить непосредственно перед ними. Другими словами:

{{stub}}; {{rq}}; возможные навигационные шаблоны; категории и интервики

»

И оно вроде как логично, поскольку навигационные шаблоны обычно имеют тот же размер, что и таблица/строка категорий, и несут примерно одинаковую смысловую нагрузку. Поэтому разрывать их стабом как бы не смотрится, зрительно получается эдакий «коленвал»: широкий нав. шаблон — узкий отцентрованный стаб — широкая строка категорий ред.№ 11466790. --AMY (обговорення) 21:37, 20 січня 2013 (UTC)

Но в той же англовики stub-шаблон рекомендуется в самом конце ставить (могу найти точную формулировку, если нужно), кроме того его туда могут переместить многие боты. У нас, насколько я понимаю, это только предлагается сделать правилом: Вікіпедія:Оформлення/Структура статті:там сначала «Навігаційні шаблони», потом «Шаблони заготовок».--Анатолій (обг.) 21:59, 20 січня 2013 (UTC)
Дык в том то и дело, бритам фактически вообще пофиг куда его размещать, всё равно у них стаб выводится в начало статьи. --AMY (обговорення) 11:58, 21 січня 2013 (UTC)
Как это вначале? Они в конце. ВОт посмотри, например, здесь: после навшаблонов идёт текст This biographical article relating to sports in Ukraine is a stub. You can help Wikipedia by expanding it.--Анатолій (обг.) 12:08, 21 січня 2013 (UTC)

дякую!

за перевірку перенесених файлів на коммонз. файли з 1 та 3 вилучила. будеш перевірять ще - давай знать ;)) --アンタナナ 07:28, 30 січня 2013 (UTC)