Обговорення користувача:Ahonc/Архіви/травень 2006

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Найсвіжіший коментар: Albedo у темі «Надання прав» 17 років тому
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Категоризація

Друже Ahonc, якщо залишити тут питання про АРК vs Крим, то що саме тобі не подобається в моєї категоризації?

1). Чому потрібна категорія Крим? Вона потрібна тому, що статті з історії та географії Криму глупо розміщувати в категорії Автономна Республіка Крим. Яке відношення має Херсонес Таврійський чи князівство Феодоро до АРК? А ніякого.

2). Якщо ти все ж таки наполягаєш на збереженні категорії Автономна республіка Крим (хоч я і не розумію для чого), то давай зробимо її підкатегорією категорії Крим.

3). Навіщо класти до категорії Автономна Республіка Крим всі райони, селища та міста без підкатегорій? Це ж незручно! Навіть якщо ми збережемо цю категорію треба розміщувати райони, міста та селища по відповідних підкатегоріях.

3). Щодо категоризації населених пунктів та районів. Це дуже незручно коли в категоріях Райони України, Міста України, Селища України, Села України лежить така куча всього. Тільки районів декілька сотень — це вже занадто. А сіл в перспективі скільки буде? Тисяча, дві, десять? Розібратися вже зараз дуже важко, а потім буде тільки гірше. Мені здається, що райони, міста та селища, слід розсортирувати по регіонах. А на той випадок, якщо хтось захоче загального списку, то в нас є щось на кшталт цього — Список районів України.

Alessandro 13:12, 1 травня 2006 (UTC)

Щодо п.3. То як на мене, має бути і сортоване, і все гамузом. Іноді це буває зручно і необхідно. Загалом, це обговорення треба десь перенести, в Кнайпу чи ще куди. --Yakudza -พูดคุย 13:48, 1 травня 2006 (UTC)
Пане Горяїнов, по-перше, мова йшла про об'єднання статей Кримський півострів і АРК. Щодо категорій, то я згоден, що «АРК» має бути підкатегорією кат. «Крим».
А от щодо районів і міст, я вважаю, що в категорії «Райони України» і «Міста України» мають бути всі райнои (або міста), а окремо можна створити і Райони АРК чи Райони Криму (в цьому випадку слід включити до неї Балаклавський, Гагарінський, Нахімовський тощо). Так само із нас. пунктами.
Коли додаєш Категорію «Райони Криму» не варто видаляти «Райони України»!

--Ahonc (Обговорення) 13:53, 1 травня 2006 (UTC)

ОК, хай буде і там, і там, нічого проти не маю. :)
Тобто ти не будеш проти, якщо ми все ж таки видалимо з кримських шаблонів автоматичне додавання до категорії Автономна Республіка Крим, щоб відповідні райони/селища/міста залишилися лише в своїх тематичних категоріях?
А про об'єднання дискутуємо тут.
Alessandro 15:12, 1 травня 2006 (UTC)

Привіт з адмінством й тобі

Привіт з адмінством й тобі! Я вже повернувся й маю чимало роботи::). До речі, я Від OCRив низку списків геопунктів, є українською та російською. Десь під кінець наст. тижня викладу. Треба буде їх вікіфікувати. Які запитання лишаються відкриті, пиши — буду відповідати по черзі. Честь!--Albedo @ 18:29, 5 травня 2006 (UTC)

Дякую. До речі, якщо ти помітив, саме я призначив тебе адміном.--Ahonc (Обговорення) 18:41, 5 травня 2006 (UTC)

Може, не треба поспішати видаляти?

Чи не вважаєте Ви, що варто не поспішати з видаленням статей/шаблонів/…, тобто вартує намагатися обговорювати (коллективно, чи, як мінімум, з тим, хто започаткував статтю/шаблон/…) перед тим, як видаляти? Як, на мене, варто дуже обережно користуватися своїми правами адміністратора.
Як прецедент, я маю наувазі Шаблон:coord. Зокрема, після цього Вашого видалення «провис» Шаблон:Coor dms.
--pavlosh 12:40, 3 травня 2006 (UTC)

Але ж цей шаблон в інших статтях не ивкористовується (точніше обидва ці шаблони), Верді повидаляв їх зі статей (принаймні так він написав на власній сторінці обговорення).--Ahonc (Обговорення) 14:34, 3 травня 2006 (UTC)
От я і кажу, що не треба поспішати видаляти :) — Ви, зокрема, не звернули увагу, що два шаблони були мої (Шаблон:Coor dms, Шаблон:coord), а два — Верді (точніше, у Верді був один плюс «редирект», що утворився з тієї причини, що Верді вирішив перейменувати той шаблон).
Щодо того, що «
цей шаблон в інших статтях не ивкористовується», то це — нормальний робочий («початковий») момент — напочатку новісінький шаблон використано (було) в єдиній статті (щоб зробити його тестування, та й почути відгуки інших). Хіба краще, якщо зразу «набаламбасити» багато використань, які можуть бути помилковими?
Так чи інакше я (зокрема) тому почав це обговорення з Вами, щоб наступного разу не мучитися сумнівами, що моя робота (можливо й не позбавлена недоліків, тобто така, що потребує удосконалення) просто зникне, не дочекавшись мого наступного підходу до компа. Оскільки я не почув від Вас обгрунтування, в чому саме була така нагальність робити видалення, то сподіваюся на більш виважені «рухи» в майбутньому. Якщо комусь (адміністратору) більше дано (прав тощо), то від нього ж більше і очікується! ;)
--pavlosh 16:26, 3 травня 2006 (UTC)
Я вилучив їх ще й тому, що є аналоги цих шаблонів: Шаблон:Координати ГМ, Шаблон:Координати ГМС тощо. Якщо наполягаєш, я можу їх повідновлювати.
До речі я з Вами цілком згоден що не слід перекладати назви на українську, але є користувачі, які з цим не згодні. --Ahonc (Обговорення) 11:45, 4 травня 2006 (UTC)
Щодо назв шаблонів також вважаю, що українською мовою мають бути тільки унікальні для укрвікі шаблони, напр. {{Село}}, а шаблони які є універсальними для всіх вікі мають бути англійською і бажано, щоб назва і функції співпадали з англійськими, щоб не було плутанини. Щоб коли приходить нова людина з вікі-досвідом (а в нас останніми тижнями це одні з найпродуктивніших користувачів), їй буде набагато простіше орієнтуватись. І ще було б добре на всі популярні шаблони поробити інтервікі та якось катигоризувати їх. Можли зробити якусь співпрацю тижня чи дня щодо цього. А то в нас великий бардак з ними. Щодо останнього {{Qif}}, якщо він ідентичний {{Якщо}}, то може просто зробити редірект --Yakudza -พูดคุย 17:49, 9 травня 2006 (UTC)
Так я точно не знаю, як він працює. Потірбно написати для нього застосування.--Ahonc (Обговорення) 13:13, 10 травня 2006 (UTC)
Мені більше йшлося про небажаність подібного «поспішання» в майбутньому. Адже наявність (майже) дублювання (див. нижче) функцій не конче обумовлює нагальність видалення.
Щодо відновлення, то теж поспішати не варто :) адже буде значне дублювання функцій.
Мабуть, вартує обговорити певну функціональну відмінність, що була в «моїх» (ніякі вони не мої, бо я мавпував російськомовну Википедию) варіантах, і що «зацінив» (дав позитивну оцінку :) Verdi (мова про «ідею реалізації в координатних шаблонах прямого посилання до Гугла») і чого Ви (будучи аж так зосередженим на поспішному видаленні) не помітили (це я просто іллюструю шкоду від поспішанн :-).
А щодо того «користувачі» ;-), то він багато з чим незгодний (і надзвичайно гаряче проявляє незгоду), але повинен не забувати, що він у Вікіпедії «не один тут такий» :-))) — от нас тут «на рівному місці» знайшлося аж трое таких, що незгодні з його незгодою :-), і, що важливо, наша позиція ще й має певні підстави.
--pavlosh 19:57, 11 травня 2006 (UTC)
Посилання до Ґуґла я помітив. Його можна додати і в українських шаблонах ({{Координати ГМ}}, {{Координати ГМС}}).--Ahonc (Обговорення) 09:14, 12 травня 2006 (UTC)

щодо тоталітаризму

ЗАпрощую до дискусії по питанню чи варто поміщати знімки злочинців (див новини спільноти на порталі)--Albedo @ 10:25, 13 травня 2006 (UTC)

Для початку треба з'ясувати, чи є Ленін злочинцем. --Ahonc (Обговорення) 10:27, 13 травня 2006 (UTC)
У даному випадку злочинність Леніна не має значення. Стаття не про Леніна, а про селище. Давати снимок пам'ятника Леніну як єдину ілюстрацію до статті про селище — це як в старому анекдоті: «Пам'ятник Пушкину: Сталін читає книгу Сталіна». Verdi 10:44, 13 травня 2006 (UTC)

Жорстке адмінство

  1. 10:35, 20 травня 2006 Ahonc blocked «194.44.127.50 (внесок)» with an expiry time of 1 тиждень

за таке ставлять шаблон {{test}}, а не блокують

Вітаємо!
Дякуємо вам за інтерес до Вікіпедії, перевірка можливостей редагування пройшла вдало, все відмінно працює! Однак внесені Вами зміни доведеться видалити, тому що вони не містять корисної інформації. Будь ласка, наступного разу для експериментів використовуйте «майданчик», там ви нікому не зашкодите.
Якщо бажаєте докладніше ознайомитися з проектом, зверніть увагу на сторінку вітання, і сміливо приєднуйтеся до роботи над поліпшенням Вікіпедії. Тут завжди раді новим учасникам! — Ілля 10:53, 20 травня 2006 (UTC)

Просто він кілька разів створював одну й ту саму сторінку із неенциклопедичним вмістом (Бурштин, Бурштин (місто)).--Ahonc (Обговорення) 10:29, 21 травня 2006 (UTC)

можливо, тебе зацікавить

Я написав статтю Карші з цього джерела, посилаю його тобі.--Albedo @ 19:12, 23 травня 2006 (UTC)

Шаблон VS Список

В статтях про райони ти повидаляв мої навігаційні шаблони населених пунктів залишаючи списки. В деяких районах понад ста населених пунктів, і такі одоробла списків я не бачив в жодній вікіпедії. Можливо прибереш списки та поставиш компактні шаблони, чи заведем суперечку. Заміть, я не сперечаюсь там, де не впевнений на сто відсотків.Kamelot 14:20, 22 травня 2006 (UTC)

1)Чому це питання ставиться в особисте обговорення???

2) Kamelot, покажи свої списочні шаблони, які б працювали.
Адміністративний устрій АР Крим,Адміністративно-територіальний устрій Черкащини,Адміністративний устрій Чернігівської області Kamelot 21:18, 22 травня 2006 (UTC)

Дивився. З них -один -працює, решта?--Albedo @ 21:35, 22 травня 2006 (UTC)

Решта Ahonc поприбирав :(Kamelot 03:57, 23 травня 2006 (UTC) Я не проти, прибери списки, де вважаєш за потрібне. Узагалі, списки здається створював Гуцул і я їх не перевіряв. Може варто створити списки по сільрадах (як наприклад у статті Шепетівський район).--Ahonc (Обговорення) 13:12, 23 травня 2006 (UTC)

Спобую списки по сільрадам помістити в таблицю. Компактніше буде і читабильніше Kamelot 14:01, 23 травня 2006 (UTC)
Взагалі-то чи шалон, чи список, без різниці, аби було й працювало. Хоча краще схиляюсь до шаблонів. Проводьте вікіфікацію та відстежуйте посилання на статті, щоб розмежовувати багатозначності.--Albedo @ 17:54, 25 травня 2006 (UTC)

Іронія Albedo?:) Kamelot 18:16, 25 травня 2006 (UTC)

Надання прав

ПРивіт! ПІдкажи, будь-ласка, як надаються права.--Albedo @ 20:51, 22 травня 2006 (UTC)

Права можуть надавати лише бюрократи (а також стюарди, але в нас їх нема). А кому ти хочеш їх надати?--Ahonc (Обговорення) 13:14, 23 травня 2006 (UTC)
Поки нікому, та щось на панелях не бачив команди. Ожнак, допоки не відмовив Verdi, хотів йому. А як дістати бюрократа/стюарда? У нас це реально? Хто тобі надав?--Albedo @ 17:49, 23 травня 2006 (UTC)
По-перше, щодо Верді: голосування мало тривати тиждень, тому якби він не відмовився, то став би адміном лише післязавтра. По-друге, щоб побачити, хто з адмінів є бюрократом, відкрий Special:Listadmins. Щодо стюардів, то вони, здається, є лише на metawiki.
Я так зрозумів, що ти хочеш отримати адмінство на uk.wikibooks. Слід подати запит на m:Requests for permissions, або зв'язатись зі стюардом.--Ahonc (Обговорення) 13:17, 24 травня 2006 (UTC)
Про наших бюрократів знаю. Хто може надати мені статус (подати на нього)? Запити на МетА, здається, подав. Прагну адмінства (бодай мінімального) на Цитатах, Словнику, Книгах (для початку::). Щодо Verdi, це була спроба «запалити вогонь» (як пращури)--Albedo @ 17:49, 25 травня 2006 (UTC)
Спочатку за тебе мають проголосувати (хоча б 70 % за)--Ahonc (Обговорення) 09:24, 27 травня 2006 (UTC)
ДЕ взяти? --Albedo @ 17:12, 27 травня 2006 (UTC)