Обговорення користувача:Alex K/Голосування (19.06.2009—19.06.2009)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Найсвіжіший коментар: Alex K у темі «Голосування» 14 років тому
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Повний архів: Обговорення_користувача:Alex_K/АвтоАрхів
Обговорення: Обговорення_користувача:Alex_K

Голосування

[ред. код]

Ви проголосували проти за мою статтю про подорож Дарвіна. Чи не зміниться ваша думку після ретельного редагування. Жирні виділення прибрав, додав оригінал щоденника в літературу, трохи попідправляли наслідки. --Вальдимар 13:35, 19 червня 2009 (UTC)Відповісти

  • Дякую за повідомлення і урахування моїх побажань (літератури правда не вистачає; англійські книжки слід подавати англійською…). Я переношу свій голос в «утримався». Проголосувати «за» не можу через мову і стиль. Нариклад:
  • Навколосві́тня по́дорож Ча́рлза Да́рвіна — подорож Чарлза Роберта Дарвіна на кораблі «Бігль» в 1831—1836 роках, завдяки якій вчений створив еволюційне вчення, поставивши біологію на досить наукову основу. → 1) «створити вчення» — невдалий вираз; «вчення» започатковують, а не творять. 2) «поставивши біологію на досить наукову основу» — невдалий вираз. Хіба біологія до цього часу не була наукою? Що осзначає «досить наукова основа»? Буває «не досить наукова основа»?
  • Поряд з найбільш славетними науковими експедиціями XIX століття ця мандрівка під командуванням капітана Роберта Фіцроя займає одне з видних місць — «найбільш славетними» — зайвий публіцистичний пафос, якого намагаються уникати в академічних виданнях, особливо у лаконічних енциклопедіях.
  • Задачі, поставлені британським Адміралтейством в офіційних документах, дуже точно сформульовані Дарвіном в «Щоденнику досліджень». — не будьте таким категоричним. А якщо хочете, бути слід доводити це «дуже»…
  • Чарлзу Дарвіну було тоді 23 роки, він був досить підготовленим, допитливим та енергійним натуралістом, а після подорожі повернувся вже вченим, який стояв на порозі відкриття головних закономірностей розвитку життя на Землі. — знову «досить». Ви не впевнені у своїх твердженнях? Може Дарвін не був «підготовленим, допитливим та енергійним»?
  • Деякий час капітан не давав йому відповіді відносно своєї згоди на його кандидатуру. → щодо.
  • Однак Чарлзу прийшлось самому придбати собі все екіпірування, до того ж він не отримував заробітної платні. → обладнання?

і так далі… — Alex K 15:14, 19 червня 2009 (UTC)Відповісти