Обговорення користувача:AnatolyPm/Архів 4

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Найсвіжіший коментар: Jphwra у темі «драфти» 8 років тому
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Культура Стародавнього Єгипту

Доброго дня, таке питання - до мене звернувся автор статті Культура Стародавнього Єгипту у рос-вікі, бо я її переклав в укр-вікі. Каже, що було б гарненько намінувати цю статтю у нас, на вибрану чи добру. Хотів би в Вас спитати, чи є сенс робити номінацію та чи відповідає вона необхідним критеріям. Дякую.--Manefon (обговорення) 22:57, 20 лютого 2015 (UTC)

Доброго дня!
Особисто я вважаю, що номінувати статтю можна і критеріям вона цілком відповідає. Втім, Вам доведеться зіткнутися із критикою у свій бік, оскільки в українській Вікіпедії чимало користувачів чомусь вважають переклади з російської Вікіпедії (парадоксально, але з франц., англ., нім. — навпаки, нормальне явище; і це, як мінімум, не справедливо) тими статтями, що не заслуговують на статус «добрих». Та і голосують за такі статті неохоче (наприклад, див. Історію Юкону). Будьте готові.
Власне, я голосуваватиму «за».
Цікаво, що той користувач, який запропонував Вам номінувати статтю, переклав з української статтю бюст Нефертіті — з січня 2015 р. там вона зі статусом «добра». --AnatolyPm (обговорення) 11:23, 21 лютого 2015 (UTC)
У мене є книга «Искусство Древнего Египта», Роз-Мари Хаген, Райнер Хаген. 2009 (тобто, переклад «Egypt Art» видавництва Taschen). Можливо, звідти чимось можна доповнити. Якщо хочете, я зможу зробити підбірку деяких тверджень, а Ви вирішите додаватати їх до статті чи ні. Також гортав «Древний Египет. Энциклопедия», однак не купив. --AnatolyPm (обговорення) 11:37, 21 лютого 2015 (UTC)
До статті додав категорію з Вікісховища. Якщо натиснути на кнопку «Good pictures» (праворуч зверху) — будуть відібрані якісні зображення: «вибрані», «якісні» та «значущі». Це я натякаю на те, що до статті додати/замінити на якісніші. --AnatolyPm (обговорення) 11:41, 21 лютого 2015 (UTC)
Дякую за відповідь. Вважаю, що поки що треба почекати. Я вважаю, що потрібно окрім доповнення, ще боротися з червоними посиланнями, а то я дивлюся і якось око чіпають всі ці червоні посилання. От доперекладаю богів, візьмуся за Кухню і т.д., в мене там шаблончик є, чого не вистачає, та нажаль там так багато червоного, що це надовго. Буду вдячний за доповнення у статтю! Думаю, що це у всякому разі, вийде корисно, у Вас багато досвіду у написанні статей про культуру, тому не потрібно меня надсилати на перевірку, вписуйте, як вважаєте за потрібне. Радий чути, що нашими статтями користуються і росіяни, ця стаття, здається, була написана в "тижні обрзотворчого мистецства"? А його організували Ви. Тому Ви мате пишатись собою. Я з того часу пам'ятаю мій переклад про Раджпутський живопис, я його буду все життя пам'ятати). Запишу в нотатки і про світлини. А я купив тільки "История Древнего Египта" Брестеда и Тураева за 2008 рік. Гарна. А зараз вже нічого й не купиш, хоча що у Києві на Петрівці, я там шукав про Єгипет, та ціни там теж високі, хоча книги б.у. А взагалі - організовуйтесь на створення ще одного тижня мистецтва, я переглянув минулий - там прірва роботи! На декілька місяців вистачить!--Manefon (обговорення) 13:21, 21 лютого 2015 (UTC)
І я Вам дякую за такі слова:) Щодо тижня, то його, мабуть, планувати на декілька місяців наперед доволі складно, а краще проводити спонтанно. Тобто зібрати як мінімум 3 учасників, зацікавлених у тій чи іншій тематиці, і розпочинати. Останнім часом працюю над статтями Собор св. Стефана і Тадао Андо. Як закінчу їх, то буду готовий до тематичного тижня. Яка тематика тижня зацікавила б Вас?
Правда. Зараз книги дорожчають, як і все інше, на жаль:( З останнього, що купував — «История мира в 100 предметах» Ніла Мак-Грегора, історика мистецтва і директора Британського музею, що знаснована на циклі передач BBC. Але ще її не починав. Зараз почав «Путеводитель по Средневековью» Франко Кардіні, італійського історика-медієвіста. --AnatolyPm (обговорення) 11:30, 23 лютого 2015 (UTC)

Прохання про сприяння

Шановний користувач AnatolyPm! При можливості, дуже прохаю Вас поставити свій голос проти видалення статті Богоявленський храм (Київ - Корчувате), автором якої я є на сторінці обговорення Вікіпедія:Статті-кандидати на вилучення/27 лютого 2015. Один одіозний патрульний Володимир з Хмельницька, спочатку видалив зображення ікон Богоявлення, шаблони про Християнство, а потім його підтримав інший Друг-антихристиянин. Про храми Києва і релігійні громади МП дуже мало статей. То ще й цю потрібно видаляти?! Маю надію на Ваше сприяння, оскільки Ви є автором статей про храми Києва. З повагою, Влад Користувач:93.72.156.57 , - 13:19, 2 березня 2015 (UTC)

Вітаю! Якщо чесно, то у Вікіпедії статті мають включатися за певними критеріями. Особисто, я не бачу яким критеріям відповідає ця стаття про релігійну громаду. Я б голосував за видалення. Мені шкода. Думаю, що не варто називати користувача Friend антихристиянином — користувачі не повинні обговорювати релігійні переконання інших через ті чи інші редагування/голосування. З повагою --AnatolyPm (обговорення) 11:43, 2 березня 2015 (UTC)

Нове прохання про сприяння

Шановний пане AnatolyPm! Чи не варто розпочати новий музейний тиждень з 7 березня, не чекаючи 11-го ? Нехай ентузіасти працюють, бо спливає час, а у нас будуть корисні додаткові дні для наповнення тижня. Навіщо гаяти час навіть у святково-вихідні дні, коли більшість нудьгуватиме вдома ? Я не лізу зайвий раз, бо на проведеня тижня була Ваша ініціатива (це трохи Ваша авторська власність) . --Lorry (обговорення) 16:40, 6 березня 2015 (UTC)

Вітаю, шановний Lorry! Погоджуюсь із Вами — тиждень почнемо з 7 березня. Однак, особисто у мене до 10 березня не буде доступу до ПК. Долучусь з вівторка. Я зробив невелику підбірку статей до написання, але там список більше орієнтовний. --AnatolyPm (обговорення) 18:39, 6 березня 2015 (UTC)
Тож починаємо з 7-го березня. --Lorry (обговорення) 19:06, 6 березня 2015 (UTC)

Йоахім Аппел

чи треба тут перейменувати статтю? На Аппель? --Jphwra (обговорення) 18:48, 9 березня 2015 (UTC)

Вітаю! Тут треба, бо німецьке l і ll у прізвищах на кінці слова передається як ль і лль, наприклад — JodlЙодль, BöllБелль --AnatolyPm (обговорення) 20:15, 9 березня 2015 (UTC)

Конкурс статей «Вікіпедія любить пам'ятки», 7 березня – 5 квітня 2015

Привіт! До 5 квітня 2015 року триватиме конкурс статей «Вікіпедія любить пам'ятки» в україномовному розділі Вікіпедії. Завжди можна знайти щось гарне, що ще не описане у Вікіпедії. Під час фотоконкурсів «Вікі любить пам'ятки» було завантажено багато-багато світлин пам'яток України. А статей ще не дуже багато створено… Тож є думка спробувати це виправити. Приєднуйтеся. Можна і Вікіпедію збагатити, і про цікаві речі статті написати (можна дізнатися про те, що здавалося таким звичним), і призи виграти… Хоча, звісно, від призів можна відмовитися. Чи на користь наступного за рейтингом. Чи передати комусь, хто цього більше потребує. Якщо ж написання статей не дуже Вам до смаку — списки пам'яток України потребують постійної уваги волонтерів. Вікіфікація, можливо вибір кращого зображення (бот зараз вибирає це випадковим чином), координати, одруки тощо. Ця інформація не тільки для конкурсів знадобиться. Це зараз — найповніша з усіх існуючих баз пам'яток України. Але їй дуже далеко до того, щоб бути дійсно повною…

Більше інформації про конкурс читати тут --アンタナナ через MediaWiki message delivery (обговорення) 16:26, 10 березня 2015 (UTC)

Дякую, конкурс дійсно цікавий. Але я зосереджусь на музейному тижні (7 березня — 24 березня 2015). --AnatolyPm (обговорення) 13:39, 11 березня 2015 (UTC)

Запрошення до участі у місяці українського футболу

--Glorin (обговорення) 17:17, 17 березня 2015 (UTC)

Власні фото

Доброго дня! Ви досить часто заливаєте фото з музеїв. Підкажіть, будь-ласка, як визначити, що зображення вільне?

В мене наприклад є декілька моїх фото з Музею Лондона та ін., але я не знаю чи можу їх закинути у Вікі. --Sthelen.aqua (обговорення) 12:30, 25 березня 2015 (UTC)

Вітаю! Якщо це Ваші власні зображення, то Ви спокійно можете їх завантажувати до Вікісховища, щоб ними могли користуватися в інших розділах Вікіпедії.
Ліворуч натисність на «Upload file» (на Вікісховищі можна обрати мову «українська» — «Завантажити файл»). Потім вилізе іконка програми Upload Wizard: Ви обираєте Ваші файли з ПК. Потім Вас запитує завантажувач чи це Ваша власна робота (підтверджуєте) і на умовах якої ліцензії (подається цілий перелік) Ви хочете поділитися файлами (особисто я обираю CC BY-SA 4.0, на прикладі цього файлу). Ще можете почитати Завантаження зображень і Короткий довідник. Спробуйте завантажити перше зображення на сховище і я гляну. --AnatolyPm (обговорення) 13:49, 25 березня 2015 (UTC)
Дякую за відповідь. Завантажувати я вмію. Я не розумію, чи маю я право (ліцензію) розміщувати фото, напр. бюсту Нефертіті чи картини з музею, адже вони власність музею. От як було напр. з Русалонькою - виявилось, вона ще під захистом авторського права. А так, можете глянути - я на пробу завантажила з Саграда Фамілія підсвічник (правда виявилось, що таке фото у Вікі вже є, тому точно можна, але не ясно як тепер моє видалити) --Sthelen.aqua (обговорення) 16:46, 25 березня 2015 (UTC)
Так Ви маєте право завантажувати такі зображення. Наприклад, у музеї Лувр сфотографовані експонати ледь не кожної зали (див. категорію Грецьких старожитностей). Ви можете і не видаляти те зображення підсвічника, але якщо хочете вилучити якийсь файл, то ставте {{speedydelete}}, і вказуєте причину вилучення.
Щодо «Русалоньки», ймовірно у Данії, як і в Україні, закон про заборону панорами (деякі мої зображення памятників (створених після 1945 р.) на Сховищі вилучили). У більшості країн Європи закону про заборону панорами немає. Спокійно завантажуйте зображення з музею Лондона.
PS: Маю особисте питання. А де Ви вивчали німецьку та англійську мови? Просто цікаво --AnatolyPm (обговорення) 18:50, 25 березня 2015 (UTC)
Перепрошую за втручання: з Великобританії можна завантажувати зображення будь-яких тривимірних об'єктів постійної експозиції (для двовимірних об'єктів і для тимчасових виставок — лише ті, де автор помер не пізніше 1944 року). Тому ви можете завантажувати практично все з музеїв Лондона, крім (переважно) картин сучасних митців, британські закони одні з найліберальніших в Європі — NickK (обг.) 19:01, 25 березня 2015 (UTC)
Дякую всім за відповідь. Буду пробувати заливати.
Про мови - я їх вивчала досить давно і в різних місцях, у т.ч. на коротких курсах у відповідних країнах. Дуже для мови допомагає принцип "пливи або тони" - тобто спілкування або курси, де тебе іншою мовою не зрозуміють, у т.ч. навмисно; без цього довго можна "боятися" розмовляти. Відчула це на собі. Англійську деколи я використовую по роботі, ну і підтримую - дивлюся фільми (на всіх каналах, де є англ. доріжка - українська вимкнена), багато читаю. Німецьку власне так і недовчила, і не використовуючи, "забула" - тобто розумію аудіо і написане, можу перекласти з німецької, але не можу нормально розмовляти і перекладати у зворотньому напрямку. Де вивчати залежить від того, що потрібно. Якщо потрібно письмо і словниковий запас - Гете-інститут і Британська рада. Якщо навчитись розмовляти і швидко втратити острах до мови - курси з носіями (таких по Києву досить багато) і клуби спілкування. Німці, напр., раніше збиралися в "44" на Хрещатику досить регулярно для спілкування. Власне і моя діяльність у вікі однією з причин має підтримку володіння мовами. Упс, щось багато слів вийшло... --Sthelen.aqua (обговорення) 19:21, 25 березня 2015 (UTC)

Філ Еспозіто

Доброго вечора! Це моя перша сторінка про хокей. Створив там декілька категорій, але не знаю чи вони будуть правильними? Як буде час, перегляньте будь ласка. Roman333 (обговорення) 16 вересня 2012
Розділ без дати --DixonDBot II (обговорення) 05:11, 8 квітня 2015 (UTC)

Запрошення


Розділ без дати --DixonDBot II (обговорення) 05:11, 8 квітня 2015 (UTC)

Здоровенна така подяка!

Шановний пане Анатолію!

Висловлюю щиру вдячність від усього колективу ВікіСтудії з історичних дисциплін міста Чернігова за допомогу новачкам в Українській Вікіпедії! Бережи Вас Господь!^^ Маю надію, що ми також не залишимося у боргу) З повагою --Nocturnus обг 21:33, 7 квітня 2015 (UTC)

Шановний Nocturnus, нема за що. Дякую, нехай і Вас береже Господь. Наснаги у Вашій роботі у ВікіСтудії. Це прекрасно, що студентів залучають до таких корисних проектів. З повагою, --AnatolyPm (обговорення) 06:29, 8 квітня 2015 (UTC)

Друга здоровенна подяка!

Вітаю і дякую за звістку, шанований пане Анатолію! Про повернення картини Пуленбурга «Аркадський пейзаж» дізнався випадково і Ваше повідомлення підтвердило її перебування в Україні (на жаль, він слабенький художник, а його твір - не найкращий в його спадку). Дуже добре і корисно, що Ви відвідали Нац. музей російського мистецтва і додали дві статті про ікони. Культуру треба пропагувати, якій би агресивній країні вона не належала, бо гуманні художники і філософи не вбивають (про виняткові постаті не варто говорити).

Надаю Вам право виправляти мої тексти, бо в запалі написання я роблю помилки і одруки, а вигляд моїх текстів дещо неохайний. Ніяких претензій нема і не було. І НЕ БУДЕ НАДАЛІ, сміливо редагуйте мої тексти. У мене повна довіра до ваших втручань, бо вони скеровані на виправлення недоліків. Категорії передивлюсь і зменшу. З Великоднем, нехай і трошки зарано. Порадійте життю ! --Lorry (обговорення) 09:31, 9 квітня 2015 (UTC)

Планую відвідати історичні місця: Холодний яр і посвятити пасху у Мотронинському монастирі (див. малюнок Шевченка). Можливо ще і Національний історико-культурний заповідник «Чигирин» (там був у 2011 році). --AnatolyPm (обговорення) 10:06, 9 квітня 2015 (UTC)

Росіян — як нації — не було в 13 та в 14 століттях. Дослідники відносять формування росіян як нації до 18-19 ст. Я поставив слово «Давньоруський» як більш відповідний історичній ситуації, бо то була Україна-Русь зі столицею Києвом, а не Москвою. Московія-Росія як державне утворення виникла пізніше.--Lorry (обговорення) 09:53, 9 квітня 2015 (UTC)

Дякую. --AnatolyPm (обговорення) 09:54, 9 квітня 2015 (UTC)

Землетрус у Непалі (2015)

Добрий вечір!

У шаблоні глюк вилазить. Може підскажете? Чи хто в них розбирається? Я вже пробував шукати, поки що нічого.... Ще й 2 подібних шаблона один на одного посилаються, хоча поля різні... --Nickispeaki (обговорення) 16:17, 25 квітня 2015 (UTC)

Добрий вечір! Спробував пошукати помилку у шаблоні «Землетрус», але так і не збагнув, де вона. Мабуть варто звернутися до його автора. --AnatolyPm (обговорення) 16:30, 25 квітня 2015 (UTC)

Сушинський

Вітаю! Чим ви керувалися в цьому дисамбігу, коли не вказали категорію Українські прізвища, вказавши російські? --Бучач-Львів (обговорення) 06:37, 24 травня 2015 (UTC)

Вітаю! Не пам'ятаю. --AnatolyPm (обговорення) 05:59, 25 травня 2015 (UTC)

Янсон Юрій Едуардович = Янсон Юлій Едуардович

Бачу, Ви допомагаєте новачкам оформлювати статті. Це прекрасно, але в даному випадку схоже на дублікат. --Сергій Липко (обговорення) 14:40, 25 травня 2015 (UTC)

Справді дублікат. Тоді об'єднати/вилучити. --AnatolyPm (обговорення) 06:20, 26 травня 2015 (UTC)

Дуже важливо: вибори Ради повірених Фонду Вікімедіа

До 23:59 31 травня 2015 (UTC) відбуваються вибори трьох представників спільноти до Ради повірених Фонду Вікімедіа. Усього є 20 кандидатів. Ці вибори дуже важливі тому, що вони можуть змінити те, як спільноти розглядаються за межами США та Західної Європи, а також в цілому вплинути на стратегію руху Вікімедіа. Зазначу, що до Ради завжди проходили тільки представники країн Західної Європи та США.

Ви можете також прочитати повні програми кандидатів тут: m:Wikimedia Foundation elections/Board elections/2015/Candidates/uk.

Натисніть тут, щоб проголосувати.

Постарайтеся підійти до цього вибору серйозно, адже через Раду спільнота може впливати на прийняття рішень Фондом. У 2013 році у цих виборах узяли участь лише 9 користувачів української Вікіпедії, цього року нам потрібна активніша участь у виборах, які нас теж стосуються.

Коротка таблиця витягів із програм кандидатів, знанням мов, активністю у вікіпроектах та у русі Вікімедіа
Псевдонім Ім'я Країна Рідна мова Вік К-сть редагувань У вікі Поза вікі Програма
Csisc Хусемеддін Туркі (Houcemeddine Turki) Туніс туніський діалект арабської 21 2.407, найактивніша — франц. ВП (1.041) учасник конкурсів статей студент-медик оцінка проектів малими мовами; створення посібників з правил Вікіпедії; вдосконалення найважливіших й найголовніших статей Вікіпедії
Saileshpat Саїлеш Патнаїк (Sailesh Patnaik) Індія орія 18 2.959, найактивніша — ВП орія (1.194) член «Вікімедіа Індія», організатор фотоконкурсу та вишколів для Вікіпедії мовою орія. студент I курсу промоція Вікіпедій індійськими мовами; зменшення розриву між Фондом і спільнотою; переведення неактивних Вікіпедій у активні через очолення їх спільноти та моніторингу волонтерів
Pundit Даріуш Ємельняк (Dariusz Jemielniak) Польща польська 40 13.943, найактивніша — пол. ВП (10.144) стюард; чек'юзер, адміністратор і бюрократ польської Вікіпедії;
Голова Комітету з розподілу коштів (FDC) Фонду Вікімедіа; був членом Комісії Омбудсменів; проводив семінари зі стратегії для регіональних відділень Фонду; автор книги про етнографію Вікіпедії.
професор теорії управління, завідувач кафедри міжнародного менеджменту, член експертних комісій наукового центру та грантових програм, засновник найбільного польського онлайн-словника Сприяння зміні стратегії руху Вікімедіа та підходів до управління; пошук ролей для Фонду Вікімедіа і регіональних відділень Фонду; налагодження контактів з науковою спільнотою; усунення бюрократії в русі Вікімедіа
Mohamed Ouda Мухамед Уда (Mohamed Ouda) Єгипет арабська 29 20.114, найактивніша — араб. ВП (18.508) адміністратор і бюрократ арабської Вікіпедії;
член-засновник групи «Вікімедіа Єгипет»
не зазначив Підтримка спільноти Вікімедіа, особливо на Близькому Сході та в Африці; співпраця з освітніми і культурними групами; експерименти з програмним забезпеченням, правами користувачів і процедурами спільноти
Sky Harbor Джош Лім (Josh Lim) Філіппіни / Сінгапур / США англійська, тагальська 24 27.052, найактивніші — англ. ВП (13.311), тагал. ВП (6.671) адміністратор англ. ВП і тагальського словника, бюрократ тагальської Вікіпедії;
член правління «Вікімедіа Філіппіни» з 2010, член Комітету приєднання з 2013
був менеджером зі зв'язків з громадськістю сингапурського стартапу Viddsee підтримка спільнот у країнах, що розвиваються; посилення ролі відділень Фонду Вікімедіа; конструктивний діалог між Фондом Вікімедіа і спільнотою
Smerus Девід Конвей (David Conway) Велика Британія / Словаччина / Україна англійська 65 30.063, найактивніша — англ. вп (29.359) патрульний англ. Вікіпедії працював експертом або керівником проектів розвитку в колишньому СРСР, був незалежним директором у радах системи охорони здоров'я Великобританії та британських коледжів, організатор музичного фестивалю в Словаччині співпраця із якнайширшим колом людей, з усіма, хто може бодай якось долучитися до нас
Francis Kaswahili Френсіс Касвахілі Кагуна (Francis Kaswahili Kaguna) Танзанія суахілі, сукума 54 4.882, найактивніші — Мета (3.939), англ. ВП (255) Автор невдалої заявки на проведення Вікіманії в м. Аруша Танзанійська асоціація власників авторських прав інтеграція африканської спільноти зі світовою; проведення концертів
CristianCantoro Крістіан Консонні (Cristian Consonni) Італія італійська 28 7.268, найактивніша — італ. ВП (5.636) автопатрульний в італ. ВП
член правління «Вікімедіа Італія» з 2010 (скарбник з 2014), член Комітету з розподілу коштів (FDC) з 2013, член міжнародної команди «Вікі любить пам'ятки-2013»
аспірант з комп'ютерних наук в Університеті Тренто (Італія), активіст руху вільного програмного забезпечення побудова довіри між учасниками руху; позбутися менталітету «наші проти ненаших», який мав місце у багатьох випадках
Pgallert Петер Галлерт (Peter Gallert) Намібія німецька 44 14.570, найактивніша — англ. ВП (13.659) відкочувач, патрульний в англ. ВП
досліджує феномен Вікіпедії, автор презентацій та публікацій про Вікіпедію і Вікімедіа.
викладач комп'ютерних наук у Політехніці Намібії, розробник і керівник програми бакалавра комп'ютерних наук, головний розробник намібійської програми ІКТ подолання розриву між Фондом Вікімедіа та спільнотою та редакторів; повернення Фонду від роботи над питаннями медіаграмотності, управління Інтернетом чи освіти до його головної задачі
Raystorm Марія Сефідарі (María Sefidari) Іспанія іспанська 32 22.976, найактивніша — іспан. ВП (18.423) бюрократ і адмін іспан. ВП;
засновник вікіпроекту ЛГБТ (про рух лесбійок, геїв, бісексуалів і транссексуалів); член-засновник «Вікімедіа Іспанія» та міжнародної ради Iberocoop; колишній член Комітету приєднання та Комітету індивідуальних грантів;
поточний член Ради повірених Фонду Вікімедіа (з 2013).
магістр психології забезпечення того, щоб різноманітність була у центрі стратегічних зусиль Фонду зі збільшення кількості дописувачів; збільшення способів участі спільноти у керівництві і розробці правил Фонду Вікімедіа
Phoebe Фібі Аєрс (Phoebe Ayers) США англійська 34 27.072, найактивніші — англ. ВП (15.247), Вікідані (5.436) патрульна в англ. ВП
організатор «Вікіманії-2006» та WikiSym 2010, активна в співпраці з бібліотеками, галереями, музеями та архівами (БоГеМА), організатор віківишколів, співавтор книги про Вікіпедію;
поточний член Ради повірених Фонду Вікімедіа (з 2013, попередній термін у 2010—12).
бібліотекар науково-технічної бібліотеки вирішення проблем падіння кількості редакторів і читачів; робота з виконавчим директором Фонду Вікімедіа над розробкою і втіленням стратегічних планів Фонду Вікімедіа, зокрема, щодо поліпшення розробки програмного забезпечення, співпраці з партнерами та реагування на поточні потреби редакторів
Denny Денні Врандечич (Denny Vrandečić) США німецька, хорватська 37 24.235, найактивніші — Вікідані (10.742), хорв. ВП (9.377) Перший адмін і бюрократ хорв. ВП
Засновник Вікіданих (розробив пропозицію, зібрав 2 млн. $ пожертв, набрав команду), співавтор першого європейського гранту «Вікімедіа Німеччина» (4 млн. €), співзасновник Семантичного МедіаВікі
працює в Google, де допомагає публікувати контент Freebase у Вікіданих, автор понад 100 наукових статей, керівник комітету Асоціації вільних семантичних даних. зміни проектів Вікімедіа для успішної їх роботи; підвищення ефективності кожного дописувача; правильне впровадження змін (так, як це було з Вікіданими)
Ali Haidar Khan Алі Гайдар Хан (Ali Haidar Khan) Бангладеш бенгальська 29 4.145, найактивніша — бенгал. ВП (2.395) патрульний у бенгальській Вікіпедії
член-засновник і скарбник «Вікімедіа Бангладеш», колишній член Комітету з розподілу коштів (FDC) організатор вікіконференцій
7 років досвіду у фінансовому секторі (начальник відділу кредитів на нерухомість банку), автор публікацій з фінансів принести до Ради повірених інший погляд і більше різноманітності
అహ్మద్ నిసార్ Нісар Ахмед С'єд (Nisar Ahmed Syed) Індія урду, телугу 50 21.549, найактивніша — ВП мовою телугу (17.648) адмін у Вікіпедіях мовами телугу й урду
організатор групи вікіпедистів мовою урду
пенсіонер, колишній викладач англійської літератури та літератури урду протягом 23 років, колишній директор школи. допомога спільнотам індійських мов у створенні контенту та програмах промоції проектів; реклама Вікіпедії через медіа; співпраця між групами користувачів і Фондом Вікімедіа
Doc James Джеймс Гейлман (James Heilman) Канада англійська 35 137.713, найактивніша — англ. ВП (130.046) адмін в англійських Вікіпедії і Вікімандрах
активний дописувач вікіпроекту Медицина та керівник WikiProject Med Foundation, колишній голова правління «Вікімедіа Канада», працює над медичними перекладами
лікар швидкої допомоги, викладач факультету медицини пріоритет — поліпшення відносин між спільнотами редакторів та Фондом Вікімедіа; співпраця між Фондом Вікімедіа і спільнотою у вирішенні проблем скорочення кількості редакторів, непідтримки спільнотою змін до програмного забезпечення, поганого охоплення тем тощо
Carrite Тім Девенпорт (Tim Davenport) США англійська 53 57.985, найактивніша — англ. ВП (57.704) патрульний, відкочувач в англ. ВП
активний учасник обговорень на сторінках Арбітражного комітету та Запитів до адміністраторів, а також на форумі Wikipediocracy
власник і директор взуттєвого магазину спільноті неодмінно потрібен уважний, критичний, допитливий голос на її місця серед 10 членів Ради повірених
Sj Семюел Кляйн (Samuel Klein) США англійська 37 43.165, найактивніші — англ. ВП (19.346), Мета-вікі (14.873) Адміністратор англ. ВП, ВП мовою суахілі та Мета-вікі, колишній стюард;
організатор «Вікіманії-2006»;
поточний член Ради повірених Фонд. Вікімедіа (з 2009).
науковий співробітник у Гарвардському Центрі Беркмана, керівник технічного комітету Державної цифрової публічної біблотеки Америки скорочення розриву між Фондом Вікімедіа та спільнотою; заміна централізованих програм розподіленими; розробка потрібного користувачам програмного забезпечення замість експериментів з ПЗ; залучення дописувачів, а не лише донорів
Hindustanilanguage С'єд Музамілуддін (Syed Muzammiluddin) Індія гінді, урду 41 47.754, найактивніші — Вікісховище (27.498), ВП мовою гінді (10.657) Адміністратор ВП мовою урду;
брав активну участь у запуску Вікіпедії мовою майтхалі, автор блогів про Вікіпедію, організатор віківишколів для студентів
викладач протягом понад 10 років розробка більш сфокусованого підходу, особливо для індійських та південноазійських спільнот
EdSaperia Едвард Саперія (Edward Saperia) Велика Британія англійська 30 1.836, найактивніші — вікіманія2014 (962), Мета-вікі (561), англ. ВП (149) неактивний як дописувач, але слідкує за обговореннями;
координатор «Вікіманії-2014», автор гранту на Open Access Reader
працює над стратегіями зв'язків з громадськістю у третій за розміром політичній партії Великобританії, власник креативного агентства. переробка вікі-платформи (MediaWiki) до сучасних норм досвіду користувача; співпраця з науковою, освітньою, політичною, урядовою, журналістстькою спільнотами
Taketa Майк Ніколає (Mike Nicolaije) Нідерланди нідерландська 28 98.355, найактивніші — нідерл. ВП (38.917), Вікідані (20.586) стюард, адміністратор Вікіданих, бюрократ і колишній член Арбкому нідерландської Вікіпедії
член «Вікімедіа Нідерланди» та «Вікімедіа Бельгія», організатор віквишколів, співпраці з бібліотеками, галереями, музеями і архівами (БоГеМА) та інших заходів
медик-інтерн, працює в департаменті пластичної хірургії та інструктором з надання першої допомоги підтримка дописувачів понад усе; прямі обговорення спільноти з членами Ради повірених; зменшення бюрократії; залучення розробників для виконання запитів спільноти


Детальніше у Вікіпедія:Кнайпа (різне)#Дуже важливо: вибори Ради повірених Фонду Вікімедіа. Якщо ви вже проголосували, дякуємо за вашу активність та перепрошуємо за зайве нагадування)NickK (обг.) 22:38, 27 травня 2015 (UTC)

Чистка Канади

Бачу, ви проводите чистку Канади, і це дуже корисна робота, але деякі правки викликають запитання. Не зовсім зрозуміло, чим Летбридж (Альберта) було погано, адже є ще Летбриджі в Австралії і в Ньюфаундленд/Лабрадорі... Покищо укр. статей нема, але потім можуть з`явитися. Також чому категорія "Персоналії за містами Канади" вилучена, (ймовірно, щоб не дублювати категорію "Персоналії за провінціями"), але в англійській є і так і так, то чому в нас не може бути? Дякую. Mykola Swarnyk (обговорення) 03:32, 4 червня 2015 (UTC)

Я помітив, що багато персоналій не мають відповідної категоризації або категоризовані не правильно. Стососно Летбриджа: це місто, вірогідно, є найвідомішим серед інших з такою назвою. Наприклад, існує Категорія:Уродженці Лондона (найвідоміше місто серед усіх), а також Уродженці Лондона (Онтаріо).
Стосовно Персоналії за містами Канади. Уродженці (міста)→Уродженці (провінції)+Персоналії:(Місто). Персоналії:(Місто)→ Персоналії за містом (провінції) і тоді лище Персоналії за містом (країни). --AnatolyPm (обговорення) 06:13, 4 червня 2015 (UTC)

Повні статті

Вітаю. Фінську статтю ще можна вважати повною. З наших — якоюсь мірою про Житника. Туомо Руутустаб за всіма ознаками. --Олег (обговорення) 19:12, 3 червня 2015 (UTC)

  • І ще, Анатолію, відкидання моїх змін без обговорення — деструктивна поведінка і шлях до конфронтації. Ви вважаєте мене вандалом, що дозволяєте собі так вчиняти? Якщо Ви б мене переконали — я б сам відкотив свої редагування. --Олег (обговорення) 19:16, 3 червня 2015 (UTC)
Вітаю. Розмір не головне. Стаття може мати великий розмір (але містити занадто багато тривіальної і енциклопедично незначимої інформації, як-от Террі Савчук). Якщо Ви подивитесь статтю в енциклопедії «Хоккей. Большая энциклопедия. — В 2 т.. — М.: Терра-Спорт, Олимпия Пресс, 2006.» про Теему Селянне, вона за розміром буде не більша і матиме таку ж саму структуру і манеру викладення інформації: коротко і лаконічно.
Тут сказано таке: Слід зазначити, що заклик {{Доробити}} часто не досягає своєї мети.. І це правда. Не спонукають вони до поліпшення. Я свого часу створив чимало шаблонів-доробити. По суті, вони не виконують свою функцію і просто напросто псують зовнішній вигляд статей. Сардинія (10 років).
Наприклад, ця версія статті (переклад статті з Російського розділу) про собор не містила ніяких шаблонів-доробити (власне вона була ніби повною), але її неповнота викликала в мене бажання написати повнішу статтю на основі власних друкованих джерел (декілька розділів правда ще чекають доповнення). Тобто мені нічого не завадило переписати 24 186 б і створити нових 125 717 б. --AnatolyPm (обговорення) 06:55, 4 червня 2015 (UTC)
Ви досі маєте ілюзію щодо функціональності шаблонів-доробити? Я — ні. І взагалі, є набагато важливіші справи: створення статей, категоризація (яка традиційно неологічна та крива), вікіфікація/надання енциклопедичного стилю. --AnatolyPm (обговорення) 06:55, 4 червня 2015 (UTC)
Я досі маю ілюзію щодо цих шаблонів, бо сам час від час ними користуюсь. Переважно, коли беру участь в тематичних тижнях. Теему Селянне — хороший приклад, сам хотів його навести. Років 15-20 тому був період, коли я майже регулярно дивився матчі НХЛ, тому знаю, що це великий хокеїст. І був упевнений, що про нього є що написати, окрім того, що міститься в нашій статті. І почитати є що, але, на жаль, не у нас. В інших розділах є набагато повніші статті, і що прикріше за все — і в росіян теж, наших основних конкурентів за читача. Стосовно розміру — згоден, але є й інші критерії. «Стаб повинен містити основну, хоча й не вичерпну, інформацію про предмет статті.» Саме це можна сказати майже про всі Ваші статті про хокеїстів. Тому я й ставив ті шаблони. Ще є Вікіпедія:Шкала якості статей. Ваші статті я б назвав довідниковими. Вони дуже лаконічно і сухо дають інформацію про основні спортивні здобутки хокеїста, і то головним чином на міжнародній арені. Це, звичайно, набагато краще ніж нічого. Погоджуюсь також, що ці шаблони просто напросто псують зовнішній вигляд статей. Це саме можна сказати про всі шаблони про недоліки. Майже всі мої статті про борців такі самі. Стосовно того, що є набагато важливіші справи — погджуюсь на всі 100 %. Але Вікілінивець така тварюка, що редагує статті під впливом настрою. Немає настрою робити важливіші справи — він на них забиває. За Собор святого Стефана Вам подвійна подяка. За те, що статтю значно покращили, а, головне, переписали переклад з російського розділу і зробили статтю набагато кращою за їхню. У мене, знаєте, пунктик щодо перекладів з росвікі. Сам їх принципово не роблю і створюючи статтю, стараюсь зробити її повнішою ніж в росіян. --Олег (обговорення) 16:27, 4 червня 2015 (UTC)

склади команд

Анатолію привіт! Як там зі складами команд? Ще купа збірних. просування буде чи ні?? --Jphwra (обговорення) 18:56, 27 травня 2015 (UTC)

Привіт! Буде — завтра доповню. --AnatolyPm (обговорення) 20:39, 27 травня 2015 (UTC)
Ще Швейцарію забув. --Jphwra (обговорення) 09:27, 7 червня 2015 (UTC)

Запрошення до участі у тижні Вікіцитат

--Сергій Липко (обговорення) 01:21, 9 червня 2015 (UTC)

Повідь у Тбілісі (2015)

Шановний AnatolyPm, Ви перейменували статтю на Повінь у Тбілісі, що не відповідає значенню терміна. Див. сторінку обговорення статті. Прошу повернути як було. Дякую. --Ветер (обговорення) 14:46, 14 червня 2015 (UTC)

Ок. --AnatolyPm (обговорення) 09:24, 15 червня 2015 (UTC)

Є пропозиція.

Бачу Анатолію ти зробив новий шаблон під молодіжні збірні, пропоную зробити аналогічні під юнацькі (бо я чесно не знаю як) і можливо (прохання) під національні збірні та жіночі збірні з бенді. Чекаю відповіді. --Jphwra (обговорення) 08:59, 16 червня 2015 (UTC)

ТакТак Зроблено --AnatolyPm (обговорення) 14:16, 16 червня 2015 (UTC)

Юніорські збірні (U18)
Хокей з м'ячем
Хокей з м'ячем (жінки)
Дякую! Ще Анатолію жіночу юніорську забув. --Jphwra (обговорення) 15:43, 16 червня 2015 (UTC)
Юніорські жіночі збірні (U18)

Вже є. --AnatolyPm (обговорення) 06:06, 17 червня 2015 (UTC)

Пропозиція і прохання поради.

Мої вітання. Пане Анатолію, я дозрів до бажання започаткувати новий Портрал:Бароко. Маю низку запитань до Вас, бо Ви колись започаткували і працювали над Порталом:Архітектура.

  • Чи потрібен дозвіл на започаткування нового порталу (у кого цей дозвіл, якщо він потрібен ?)
  • Хто може допомогти ? (бо я працював лише на етапах наповнення порталів)
  • Сам я готовий допомагати у створенні і наповненні нового Порталу:Бароко
  • Готовий бути наглядачем надалі за Порталом:Бароко, якщо певний портал вдасться започаткувати. В УАвікі вже накопичена певна кількість статей про бароко від національних до європейських, відтепер є і французький аналог.
  • Саме Бароко, бо це період у 250 років бурхливого розвитку, а не тільки 17 століття. Там і наука, і мистецтво, і війни, і біографії, і авантюристи, і експансія з Європи на інші контитенти. Там праці на ближчі три-п'ять років.

Мене просто приголомшила наявність портала:Бароко у французькій Вікі, добре опрацьованого і заповненого, у французів, що досить прагматично і зверхньо ставляться до бароко. Чекаю на відповідь. --Lorry (обговорення) 18:37, 18 червня 2015 (UTC)

Вітаю! Гарна ідея.

Дякую за пораду.--Lorry (обговорення) 10:47, 19 червня 2015 (UTC)

Відносно ЧС серед молоді, юніорів та жіночих

Я про оформлення статей, які я запропонував ще під час редагувань ЧС серед молоді 2015. Моя пропозиція наступна: фактично я один витяг усі ЧС (зараз кліпаю молодіжні першості, а далі ЧЕ серед юніорів) тобто до чого веду. Ми в укрвікі не маємо таких людських ресурсів як англійці, тому розпорошувати матеріал в цих чемпіонатах по дивізіонах (як у дорослому) не варто, а оформлювати як я почав у юніорів, це для прикладу. Саме так роблю зараз з молодіжними. То як? --Jphwra (обговорення) 05:31, 27 червня 2015 (UTC)

Все правильно. --AnatolyPm (обговорення) 06:04, 30 червня 2015 (UTC)

Ейвісса

Підскажіть будь-ласка, як правильно: Ейвісса чи Ібіца? Ви мені допомогли зі статтею Ектор Барбера, тому звертаюсь до Вас за порадою--Sachkot (обговорення) 07:39, 26 червня 2015 (UTC)

Наскільки я розумію, фонетично правильно саме Ейвісса. Ібіца (Ібіса/Івіса у словнику Брокгауза і Єфрона наприклад) старий варіант написання міста. --AnatolyPm (обговорення) 06:27, 30 червня 2015 (UTC)

Πеревіркa

Шановний Колега,

Я прошу вас, щоб перевірити зміни, внесені мною в українській Вікіпедії, які oчiкyють на перевіркy.

--Szczebrzeszynski (обговорення) 04:59, 27 червня 2015 (UTC)

ТакТак Зроблено --AnatolyPm (обговорення) 06:36, 30 червня 2015 (UTC)

Вікіфікатор

Вітаю! Щось мені в статті про Васиньчука вікіфікатор розставлені Вами тире на дефіси позмінював. Поняття не маю, як правильно і чому він налаштований так робити. Якщо це є помилкою, можливо, варто подати запит на його сторінці обговорення? --Volodymyr D-k (обговорення) 15:02, 9 липня 2015 (UTC).

Вітаю! Наскільки я розумію:

  • тире (звичайне) відображається так: —, 1720—1721)
  • тире (коротке, ставиться між роками) відображається так: –, 1720–1721
  • дефіс відображається так: -, 1720-1721

Я поставив другий варіант. Здається так правильно. --AnatolyPm (обговорення) 15:07, 9 липня 2015 (UTC)

Kerr

Доброго дня! Не будете Ви проти, якщо перейменуємо статтю Kerr , наприклад, на Kerr (корпорація)? Kerr – це також прізвище Роберта Керра у таксономічних назвах видів тварин, і на нього є декілька посилань у зоологічних статтях. Стаття про Роберта Керра вже існує, потрібно тепер створити ще перенаправлення на неї з Kerr. --Leh Palych (обговорення) 22:06, 9 липня 2015 (UTC)

Доброго дня! Не заперечую. Найкращий варіант мабуть — Kerr Corporation. --AnatolyPm (обговорення) 20:37, 10 липня 2015 (UTC)

Чемпіони НБА

Вітаю! Подивився цей список (здається його написали Ви) і вважаю, що він не зовсім відповідає назві. В даному вигляді він радше є списком фіналів НБА. Було б добре, якби були подані дані про склад команди (в НБА, на відміну від футбольних чемпіонатів, чітко прописано склад на фінал, а отже й всіх чемпіонів). Подумайте--TnoXX parle! 19:58, 10 липня 2015 (UTC)

Вітаю! Чесно кажучи, забув взагалі про той список. Він був створений на основі англійської версії («еталонної»). Моя думка така: мабуть не зовсім доречно описувати детально кожен фінал — має (і колись це станеться) існувати кожна окрема стаття (наприклад, Фінал НБА 2015 — склади, статистика тощо) і там будуть усі подробиці. Можливо варто його трохи доповнити статистикою. Ви цікавитесь НБА?--AnatolyPm (обговорення) 20:43, 10 липня 2015 (UTC)
Так, я цікавлюся НБА, правда пишу зазвичай з нейроанатомії. Я не пропонував писати про статистику фіналу як такого, а про склад, бо чемпіонами НБА окрім команд стають і гравці. Я свого часу написав список чемпіонів України з футболу. Там була проблема з гравцями, адже нема жодного джерела, де були б вказані ті, хто отримав медаль. А з НБА все просто – гравці залучені до фіналу і є чемпіонами--TnoXX parle! 07:47, 11 липня 2015 (UTC)

Маю питання.

Привіт! Знайшов тут отаку річ червону і недороблену, може час дробити? --Jphwra (обговорення) 06:37, 12 липня 2015 (UTC)

Привіт! Давно це було (2009 р.). Я відійшов від цієї тематики в УкрВікі (хоча саме з неї починав — тому у мене багато пробних статей початківця, вже і не пам'ятаю з якої причини незавершених). Не проти, якщо їх перепишуть наново. Мені не подобались шаблони у ції тематиці (здебільшого виглядають неестетично, розтягнуті, перенасичені тощо) і взагалі підхід до оформлення статей/таблиць. Я це діло полишив. Футбол є і так кому дописувати. --AnatolyPm (обговорення) 17:12, 12 липня 2015 (UTC)
Добре, буде в мене час дороблю. --Jphwra (обговорення) 17:21, 12 липня 2015 (UTC)
Я тут подумав, може я внесу зміни і поставлю ті статті на вилучення?? Занадто багато там роботи, а її навряд хто-небудь доведе до логічного завершення. --Jphwra (обговорення) 18:06, 12 липня 2015 (UTC)
Робіть як вважаєте за потрібне. Трохи не зрозумів, що саме збираєтесь вилучати: наскільки «нова» стаття суттєво відрізнятиметься від англійської версії. Для того аби детально розписати U-18 2015 (як U-20 2015) достатньо просто додати шаблони «Хокейний матч» (з голами і асистентами) тощо. Наприклад, тут не дописані 6 і 7 раунди (ну поки що), але для того, щоб їх додати не обов'язково вилучати статтю. Логіка? Якщо Ви перепишете — звісно це буде чудово. --AnatolyPm (обговорення) 19:14, 12 липня 2015 (UTC)
Я вже подумав, дороблю, залучу ще когось. Там є склади і це вже добре, не так важко доробляти. Просто вже доробляв оце, трохи було складно але і допомога була, так що дороблю. --Jphwra (обговорення) 19:26, 12 липня 2015 (UTC)
Тоді гаразд. --AnatolyPm (обговорення) 19:28, 12 липня 2015 (UTC)

драфти

А нових гравців до драфтів чому не додаєш? Хай би були. --Jphwra (обговорення) 15:02, 13 липня 2015 (UTC)

Про який драфт мова? --AnatolyPm (обговорення) 15:03, 13 липня 2015 (UTC)
Та до всіх (існуючих). --Jphwra (обговорення) 15:06, 13 липня 2015 (UTC)
от наприклад Род Ленгвей до 1977 та інших до інших. --Jphwra (обговорення) 15:07, 13 липня 2015 (UTC)
Додаю у міру створення статей про гравців. [1], [2], [3]. --AnatolyPm (обговорення) 15:09, 13 липня 2015 (UTC)
Значить Ленгвея не встиг ще. --AnatolyPm (обговорення) 15:09, 13 липня 2015 (UTC)
О, дякую! --Jphwra (обговорення) 15:10, 13 липня 2015 (UTC)