Обговорення користувача:Augustus-ua/Архів 5

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Галицький Похід Ядвіги

Почитав твою статтю Галицький Похід Ядвіги. Тут Бест уже усе докладно розповів. І чого ти трактуєш цей похід нашою королеви Ядвіги Святої як Окупацію, а не як чергові династичні війни. Спробуй писати статті більш нейтрально, ось у як у цій статті, у тебе це чудово получається.--NOSFERATU (обговорення) 10:19, 31 грудня 2018 (UTC)

Де я там про окупацію написав? Я статтю буквально на основі Грушевського писав.--August (обговорення) 14:54, 31 грудня 2018 (UTC)
Ота його стаття дуже погана, я не знаю чим ти дивишся. Там по перше про саму війну сказано 2 речення, нема конкретики ні про які бойові дії, хоча у польській вікі про це багато є. Також там занадто часто акцентується увага на "королівстві руському" одного раз навіть названо "українським"(!), повний сюрреалізм, я б її переписав майже повністю.--August (обговорення) 15:00, 31 грудня 2018 (UTC)
    • Почнемо з того, що сама назва некоректна. Королівство Русі, яке перейшло по лінії спадкоємництва до Марії та Ядвіги - воно включало у себе не лише Галичину, а й Поділля і частину Волині.

Ось Короліство Русі часів Короля Казимира Великого:

Володіння Короля Казимира Великого. Червоним на карті позначено Королівство Польща, а білим карті позначено Королівство Русь

А ось Королівство Русі часів Людовіка Великого:

Володіння Людовіка напередодні його смерті

.

Як бачимо з карти, не лише Галіція/Галичина, а й Волинь/Володимирія, Поділля і навіть Буковина входили у Королівство Русь.--NOSFERATU (обговорення) 21:20, 1 січня 2019 (UTC)

NOSFERATU, карти то не джерело а ілюстрація, вони ні про що не свідчать, я загрузив сюда з десяток карт. Тим більше польські карти спекулятивні бо поляки намагаються довести одне - що Поділля належало їм одразу. А по факту Поділлям володіли Коріятовичі з 1350-х років, про це джерел і літератури багато. Буковина входила до складу Молдавського князівства, як мінімум з 1359 року. --August (обговорення) 22:31, 1 січня 2019 (UTC)

  • Август, я тут інакше звуся.
  • Ціллю моїх правок і поглядів якраз це і є: вибити з під ніг поляків їхні ж пропагандистські історичні міфи. Те, що поляки кажуть - правда (насправді напівправда), але це ще не значить, що ці землі є їхні. Бо що Казимир, що Людовік, що Марія і Ядвіга - вони правили цими землями як Королі саме Русі, а значить їх імперські претензії автоматично ідуть нафіг. А от ми якраз можемо заявити до них територіальні претензії.--NOSFERATU (обговорення) 18:41, 2 січня 2019 (UTC)
Та ладно з тим що вони були королями Русі ще можна погодитись. Але ти займаєшся такою самою пропагандою, йди книжку краще пиши, я думаю в тебе вийде, дерзай. --August (обговорення) 18:56, 2 січня 2019 (UTC)
  • Я хочу якби ностризації цих правителів. Відповідно усі статті у вікіпедії повинні бути так написані. З такої позиції. Що вони наші правителі, а ніякі не польські чи угорські чи литовські окупанти. На жаль більшість статей у вікіпедії на цю тему не написано достатньо нейтрально, а написано так, наче вони стають на чиюсь сторону конфлікту у тих подіях (на сторону Вітовта проти Ягайла, на сторону Марії проти Ядвіги і так далі). А мають бути написані з позитивом до тих правителів. А то виходить ми власних правителів зневажаємо.--NOSFERATU (обговорення) 20:51, 2 січня 2019 (UTC)

Ісаєвич Я. До історії титулатури володарів у Східній Європі Прошу, читай уважно. --August (обговорення) 07:42, 10 січня 2019 (UTC)

  • Ти писав, що після смерті Юрія ІІ спадкоємцями Романовичів визнали себе одразу 5 правителів (аж до Імператора Священної Римської Імперії). Які були їхні руські титули? Можливо від них ми можемо вивести лінію руського спадкоємства Казимира.--NOSFERATU (обговорення) 09:14, 2 лютого 2019 (UTC)
Я писав що це було б хорошим сюжетом для пригодницької книги. А спадкоємцем ГВК був Любарт. Казимир захопив Галичину. Я це вже неодноразово тобі писав. --August (обговорення) 18:49, 2 лютого 2019 (UTC)
    • Дивися до чого я веду: Казимир можливо справді був Королем Русі. Але лінія спадкоємництва у нього можливо не від Романовичів, а від титулярних Королів Русі: Земовита і Лотекета. Я тебе прошу знайти повні титули стосовно Русі усіх цих титулярних перелічених самопроголошених спадкоємців Русі. Скільки їх було окрім поляків, литовців і угорців? Пять? Назви мені кожного, а я пропоную разом шукати їхні титули.--NOSFERATU (обговорення) 20:30, 2 лютого 2019 (UTC)
Шо ти знову фантазуєш? Які титулярні королі Земовит і Владислав? Де ти це вже викопав? --August (обговорення) 20:49, 2 лютого 2019 (UTC)

NOSFERATU Що за дурацький шаблон? Є вже "правителі України" чим він тобі не вгодив? Що ти вже придумав які ще Рюриковичі Рогнедичі??? Оце ти вже фантазуєш жесть. --August (обговорення) 21:27, 3 лютого 2019 (UTC)

    • Ти розрізняєш поняття "Правителі" і "Монархи"? Правителі - ті, хто були при владі. Монархи - це князі, Королі і так далі. Нереспубліканська форма правління.--NOSFERATU (обговорення) 21:32, 3 лютого 2019 (UTC)
    • Щодо Рюриковичі-Рогнедичі. Історія Київської Русі - це історія суцільних переворотів і змін династій. Починаючи від приходу до влади бастарда Святослава Володимира. Там постійно було скинення законних правителів на користь незаконних. Коротше, Гра Престолів віддихає. Спочатку були законні Рюриковичі (від Ігоря до Ярополка), потім незаконні Рабиничі (Володимир), потім начебто законні Порфігеронети (Борис і Гліб), потім Рогнідинський переворот (Ярослав чомусь у нашому народі прозваний Мудрий), потім війна законних Ізяславичів проти незаконних Мономаховичів, потім ще херову купу родів і так аж до Романовичів. Я хотів їх усіх вписати у цей шаблон, але ж тих Рюриковичів було херова купа. А ще розібратися хто з них якої династії. Ну його нахер. Може ти за це візьмешся?--NOSFERATU (обговорення) 21:40, 3 лютого 2019 (UTC)
Є правителі України. Твій потенційний шаблон просто дублює його частину. Не бачу сенсу в цьому, це просто захаращення сторінок інформацією яка і так вже є. Якшо що то я вже колись був створив шаблон Шаблон:Рюриковичі --August (обговорення) 22:04, 3 лютого 2019 (UTC)
    • Я все таки не всі правителів вписав, а лише монархів і то відомих. Скіфських паралатів з незрозумілою формою правління (наскільки розумію, паралати - це щось середнє між монархами і теократією) не буде. Лише всіх відомі династії правителів. Мені лише цікаво - Романових слід додавати - чи ні? І якщо додавати, то як рахувати? Від Олексія Михайловича чи від Катерини ІІ?--NOSFERATU (обговорення) 22:16, 3 лютого 2019 (UTC)
Ти так і не пояснив в чому суть дублювання інформації --August (обговорення) 22:45, 3 лютого 2019 (UTC)
Історія Київської Русі - це історія суцільних переворотів і змін династій Ти відкрив для себе шкільну програму 7 класу чи що? --August (обговорення) 22:05, 3 лютого 2019 (UTC)
    • Отже я таке знайшов. Спадкоємцями Романовичів оголосили себе:
  • Владислав Лотекет (Король Польщі). Лінія спадкоємництва - Андрій і Лев ІІ - рідні племінники/небожі Владислава.
  • Бела IV (Король Угорщини). Лінія спадкоємництва - рідний прадід Андрія і Льва ІІ
  • Генріх II (князь глоговський) та Ян (князь глоговський). Лінія спадкоємництва - правнучаті племінники Ярослава Осмомисла. Визнавали себе нащадками Ростиславовичів. Визнавалися Папою. Їх дід Конрад І був одружений з Саломеєю, дочкою Владислава Одоноча, чиєю матір'ю була Вишеслава, дочка Ярослава Осмомисла. Їхня сестра Агнеса була видана за баварського герцога Отто III. Що могло робити його їхнім нащадком і спадкоємцем.
  • Владислав Земовитович - син дочки Короля Русі Лева І Анастасії і рідний небіж Лотекета. Цілком по ньому можна провести лінію спадкоємництва Лотекета і Казимира.

Треба ще усі їхні галицькі чи руські титули пошукати. Можеш цим зайнятися?--NOSFERATU (обговорення) 18:38, 6 лютого 2019 (UTC)

Носферату ти як завжди путаєш тепле з холодним. Ти пишеш "оголосили себе спадкоємцями" - але це цілковита брехня і нісенітниця. Те що якісь правителі були родичами Романовичам не робить їх спадкоємцями Русі. Не було у них галицьких чи руських титулів і не треба шукати бо цього немає. Займись чимось корисним. --August (обговорення) 23:40, 6 лютого 2019 (UTC)

  • Усе ж вважаю, що якщо уважно дослідити цю тему (зокрема їх титули), то у нас нарешті буде повна картина нашої історії, а не теперішня уривчаста.--NOSFERATU (обговорення) 14:05, 7 лютого 2019 (UTC)
Чиї титули?
З якого джерела ти то взяв і чи воно авторитетне? Чому не додав рефлінк?--August (обговорення) 00:15, 9 лютого 2019 (UTC)
@NOSFERATU: Давай домовимся так - ти кидаєш сюди джерело звідки ти взяв назву "Довга війна" я гляну, і якщо дійсно така назва була то в статті залишаємо з рефом на джерело, ок? А поки я відкочую твою правку, і надіюсь ти не збираєшся займатись війнами правок. --August (обговорення) 00:52, 9 лютого 2019 (UTC)

http://litopys.org.ua/dynasty/dyn69.htm

http://likbez.org.ua/ua/shop

Бачу, тоді нехай буде! --August (обговорення) 12:27, 9 лютого 2019 (UTC)

На Захист Казимира Першого. Я у статті Предслав Лянцкоронський таке знайшов:

«Року 1506 гетьманом війська запорізького був Прецслав Лянцкоронський, людина з сенаторського роду. Він багато разів щасливо воював з козаками землю османську. У часи цього гетьмана, за польського короля Сигізмунда І Старого, за вислуги козакам виділено землю коло Дніпра (вона була відбита в 1340 р. польським королем Казимиром Першим у руських землях) і даровано їм всякі вольності.»

Заміть - це не я придумав, а це написано у Літописі.--NOSFERATU (обговорення) 15:58, 17 лютого 2019 (UTC)

Про Гедвігу. Спершу глянь інші вікіпедії.--NOSFERATU (обговорення) 22:19, 18 лютого 2019 (UTC)

Це те саме ім'я просто в кожній мові є свої варіанти вимови.--August (обговорення) 23:28, 18 лютого 2019 (UTC)
Це те саме що писати Петро Порошенко (також Петр, Пйотр, Пітер). На мою думку абсурдно, не знаю чому ти цього не розумієш. --August (обговорення) 23:18, 21 лютого 2019 (UTC)
      • Дивися, на чому базуються мої чи Беста претензії щодо імен наших правителів того періоду. Ви використовуєте їхні польські імена, тобто імена, які їм дали у польській історіографії. Ми ж перекладаємо на українську мову їхні латинські імена, тобто так, як їх офіційно іменували у світі. Саме тому Гедвіґа Анжу чи наприклад Іоанн ІІ Казимир.--NOSFERATU (обговорення) 18:58, 3 березня 2019 (UTC)

Я використовую імена які є в авторитетних джерелах - енциклопедія історії України, монографії, статті. А ти фантазуєш --August (обговорення) 19:53, 3 березня 2019 (UTC)

Щодо Православна церква в чеських землях і в Словаччині

До вашого відома в Чехії офіційно зареєстровано мінімально дві православні Церкви. І я користувач під прізвиськом --Pavlo4 (обговорення) 03:45, 21 січня 2019 (UTC)вважаю цю інформацію доцільну на сторінках: 1/ Станом на 1 січня 2019 року в Чехії крім "Православної церкви в чеських землях" (чеськ. Pravoslavná církev v českých zemích), зареєстровані Міністерством Культури Чеської Республіки та фінансуються з державного бюджету ще дві окремі православні Церкви з офіційними назвами "Російська православна церква, подвір'я патріарха московського та всієї Русі в Чеській Республіці" (чеськ. Ruská pravoslavná církev, podvorje patriarchy moskevského a celé Rusi v České republice), Стара православна церква "Церква Святого Григорія Просвітителя" (чеськ. Církev Svatého Řehoře Osvětitele). Також в Чехії, зокрема в Празі та Карлових Варах, діють парафії РПЦ зі статусом ставропігії.

2/ Якщо на офіційних сторінках "Празької православної єпархії", вказано, що це сторінки "Празької православної єпархії", вважаю безпідставним дії користувача Ahonc.

3/ Якщо на офіційних сторінках "Православної церкви в Словаччині" написано "Вітаємо на Офіційних сторінках Православної церкви в Словаччині", не розумію чому користувач Ahonc вписує іншу інформацію та спотворює властні назви сторінок.

4/ Якщо на офіційних сторінках "Оломоуцько-Брнєнської єпархії Православної церкви в чеських землях і в Словаччині" написано, що це офіційні сторінки Оломоуцько-Брнєнської єпархії Православної церкви в чеських землях і в Словаччині, то згідно яких правил та яких інструкцій Ahonc все безкарно виправляє та спотворює на свій смак?

5/ Якщо літера Ґ на письмі латинськими літерами записується українською як "G", то згідно яких правил потрібно властні іноземні імена спотворювати російською транслітерацією, так як це любить робити "Ahonc" на сторінках української вікіпедії?--Pavlo4 (обговорення) 03:45, 21 січня 2019 (UTC)

Подяка за участь у Місяці Польщі

Подяка за участь у Місяці Польщі
Вітаю, Augustus-ua/Архів 5!
Хочу подякувати Вам за участь у Місяці Польщі. Тоді спільними зусиллями було створено 387 нових статей, поліпшено 5 наявних статей, а також зроблено безліч шаблонів та категорій. Дуже дякую за допомогу! Наснаги Вам, пишіть ще!--DiMon2711 19:23, 17 січня 2019 (UTC)

прошу відредагувати репліку

Пане August-е!

Переконливо прошу замінити у вашій репліці тут (08:38, 6 лютого) кілька слів. А саме, "вже з початку смішно", "не аргумент" (ВП:Е), "маячня" (ВП:НО).

Сподіваюся, це було ненавмисно, і більше образ від Вас не буде.

Юрій Дзядик в) 10:32, 6 лютого 2019 (UTC).

Ок, маючню поміняв, але от фраза "вважаю назву ПЦУ ганбною" мене справді розсмішила, нікуди правди діти, не вважайте це образою. --August (обговорення) 11:33, 6 лютого 2019 (UTC)

Шаблон Edited у статті Смоленське князівство

Вітаю! Будь ласка, зверніть увагу, що у статті Смоленське князівство був автоматично вилучений встановлений вами шаблон {{Edited}}, оскільки вона не редагувалася понад 7 днів. — KrBot (обговорення) 10:51, 24 лютого 2019 (UTC)

Україна (назва)

Вітаю! Щодо статті Україна (назва), пане Augustus-ua, Ви додали шаблон ВП:ОД але я прибрав лише для того, щоб прояснити - що саме, конкретно, на Вашу думку в цій статті є "орігінальним дослідженням" - можливо Вам краще проставити позначки "джерело?" щоб було зрозуміло де саме потрібно додати джерела на ВП:АД? --Rutheni (обговорення) 10:37, 2 березня 2019 (UTC)

Головні претензії я написав на ЗДА. Крім того мене дивує те що більшість статті написана по блогу байцара а не по науковим статтям. А їх щодо цієї теми дуже багато. --August (обговорення) 14:02, 2 березня 2019 (UTC)
Rutheni Я глянув статтю про Україну в ЕІУ, і по моєму вона в рази краща, і можна багато тексту взяти прямо звідти без заморочок, якщо ви маєте намір допрацювати дану статтю. --August (обговорення) 14:20, 2 березня 2019 (UTC)
Цитата: "більшість статті написана по блогу байцара". Мабуть Ви мали на увазі призвіще Андрія Байцара (не зрозуміло але ж призвіща прийнято писати з великої літери)? Щодо "більшості статті", то Ваша оцінка не зрозуміла, тому що за матеріалами А. Л. Байцара написано лише один розділ з п'яти тестових розділів статті, а саме - Україна» на географічних картах. Мені, особисто, Ваша думка зрозуміла але інформація з ЕІУ вже є застаріла, тому що в останні роки на цю тему були написані нові праці українських істориків, етнографів тощо. Також зверніть будь ласка увагу, що Вам було запропановано адміністрацією Вікіпедії викласти детальніше свої аргументи на СО статті. Тож до Вас прохання - обговорювати це питання на СО статті. --Rutheni (обговорення) 15:28, 2 березня 2019 (UTC)

Конкурс WikiGap Challenge

Вітаю! Запрошую взяти учать у міжнародному конкурсі WikiGap-виклик, метою якого є покращення висвітлення жінок у Вікіпедії. Конкурс триває з 8 березня по 8 квітня 2019, щоб взяти участь, вам потрібно зареєструватись у розділі Учасники. Пропоновані до створення статті можна переглянути тут. Переможці марафону отримають призи від Вікімедіа Швеція. --Tespaer (обговорення) 23:33, 15 березня 2019 (UTC)

Правителі України

Нащо скасовуєш? Анна Ягеллонка справді була нашою правителькою, це все сказано у цій статті (факт коронації був). І вона була більш законніша (так як рідна сестра свого брата) королева, ніж ті ж Баторій і Валуа. Стефан Баторій походу був лише консорт. Щодо Габсбургів, то вони нам ціле Королівство подарували, а відповідно до правил монархії Королівство - це цілком незалежна держава.--NOSFERATU (обговорення) 12:41, 23 березня 2019 (UTC)

NOSFERATU Я зараз ще твої родоводи в статтях про анжу поскасовую. А в шаблоні як бач не я один то скасовую. Тому виставляй претензії до KHMELNYTSKYIA
    • Ну тоді вибачай за наїзд, я не спеціально, не зі зла. А щодо монархів, то я справді розібрався. Стефан Баторій ніколи не правив нашим народом, він лише був консорт. Після Сігізмунда ІІ Августа нашою законною правителькою була Анна Ягеллонка. Сестра успадковує трон, а не зять.--NOSFERATU (обговорення) 22:14, 23 березня 2019 (UTC)
Думаю ти помиляєшся. Правителі РП були не спадковими а виборними, їх обирав і затверджував сейм, тому говорити про законність і легітимність тут не варто. --August (обговорення) 00:39, 24 березня 2019 (UTC)
    • Власне вона і вибраною була. Там у її статті про це написано. Спершу елекційний сейм обрав Максиміліана Габсбурга Королем, бо він по матері Ягеллон. Через два дні той же Елекційний Сейм обрав Анну Ягеллонку, тому що вона сестра Ягеллона. В ході перемовин їх хотіли одружити, що зєднати дві гілки роду Ягеллонів (він їй походу кузеном приходився). Але потім вона була проти (вона тоді мала реальну владу в державі), то елекційний сейм обрав по черзі двох королів, спершу Генріха Валуа (нащадка Анни Ярославни), а потім і Стефана Баторія, за умови, що він одружиться з Анною. Таким чином виходить в один прекрасний момент у нас було аж чотири законні королі. Це все у статті Анна Ягеллонка написано.--NOSFERATU (обговорення) 09:13, 24 березня 2019 (UTC)
      • Щодо не спадковості, а виборності, то ти правий лише на половину. Вони справді були виборними, але їх не могли обрати на королівське правління без власне королівської крові в жилах. Усі правителі РП були королівської крові.--NOSFERATU (обговорення) 09:13, 24 березня 2019 (UTC)
      • Навіщо ти прибрав родовід Анжу? Там же пряме обгрунтування законного правління на наших землях і ліквідація міфу про окупантів. Заходять так люди у вікіпедію, дивляться і розуміють «ага, ніякий не окупант, а прямий нащадок нашої Анни Ярославни».--NOSFERATU (обговорення) 09:08, 24 березня 2019 (UTC)
      • А ні, вибач, ти не прибирав. Я не побачив спершу. Може краще варто родовід на початок статті, щоб люди зразу бачили обгрунтування претензій на наш трон?--NOSFERATU (обговорення) 11:35, 24 березня 2019 (UTC)
Навіть твій ідеологічний друг бест родоводи розміщує в кінці статтей. Та й в багатьох інших статтях різних вікі вони розміщуються вкінці. А взагалі ти міг б і нормальну табличку намалювати. --August (обговорення) 13:28, 24 березня 2019 (UTC)
Якби ж я вмів би малювати ті родоводи, то я б намалював би. До того ж у мене і є зараз така нова ідея: виводити у таблиці родоводи їхні руські корені. Бо якщо пошукати, то вони усі дійсно мають законні підстави на правління нами. Наприклад ті ж Анжу по мамці є Пястами-Рюриковичами.--NOSFERATU (обговорення) 16:41, 24 березня 2019 (UTC)
Вікіпедія не є джерелом сама для себе коли ти це зрозумієш --August (обговорення) 14:02, 30 березня 2019 (UTC)

Запрошення до участі в конкурсі статей Жінки у STEM

Доброго дня! Півтора роки тому ви брали участь у місячнику «Пані в червоному». Можливо, вам було б цікаво взяти участь у схожому проекті — конкурсі статей Жінки у STEM, який триває протягом червня.

Фокусом конкурсу є висвітлення досягнень жінок у STEM-галузях — точних і природничих науках. Для всіх активних учасників передбачені сувеніри від організаторів, а для переможців — цінні призи. Окремий приз можна отримати у спецномінації про українок у STEM.

Будемо раді, якщо долучитеся до конкурсу. --Aced (від імені оргкомітету конкурсу) 10:51, 5 червня 2019 (UTC)

Підтримайте Європейську весну, будь ласка

Привіт! Ви надзвичайно допомогли конкурсу CEE Spring 2018, долучившись до перевірки й оцінювання статей. Нам так само бракує рук для перевірки результатів цьогорічного конкурсу, тож я хочу поцікавитися, чи маєте бажання допомагати знову? Якщо так, дайте мені знати — будемо дуже вдячні! -- З пов., ViraMotorko (WMUA) (обг.) 19:44, 22 червня 2019 (UTC)

Карта Слобожанщины (Подонья)

Здравствуйте! Заранее прошу прощения за то, что я пишу вам на русском языке, - я не знаю украинского языка настолько хорошо, чтобы писать на нем. Я занимаюсь долгое время статьей, посвященной истории города Валуйки Белгородской области (https://ru.wikipedia.org/wiki/История_Валуек). Мне очень понравилась ваша удивительная карта Слобожанщины (Подонья): https://uk.wikipedia.org/wiki/Файл:Межі_Слобожанщини.png Но нельзя ли ее залить в формате SVG? В формате SVG она не будет терять в качестве. Я очень хотел бы ее использовать, и я был бы вам очень благодарен, если бы у вас было время и желание залить карту в формате SVG. Еще раз извините за то, что пишу по-русски. С уважением к вам, --Samokhotkin (обговорення) 08:38, 23 червня 2019 (UTC)

Добре попробую --August (обговорення) 16:58, 23 червня 2019 (UTC)

File:Lugansk province location map.svg

Доброго дня! Ви останній редагували цей векторний файл. Чи могли б Ви його відкоригувати його ще раз? За основу можете узяти File:Troitskyi-Lug-Raion.png. Додано території населених пунктів міських рад, виправлено Ровеньківську та деякі інші значні помилки. Файли районів не так часто використовуються, тож самостійно залив у форматі .png, але цей досить популярний. Дякую!--Dim Grits 14:34, 17 серпня 2019 (UTC)

Новий спосіб допомагати новачкам

Вигляд увімкненої домашньої сторінки новачка

Привіт! Ви належите до найактивніших патрульних останнього часу; оскільки ви проводите чимало часу у Вікіпедії, то я подумала, що вам може бути цікаво.
Планується (я писала про це у Кнайпі (пропозиції)) увімкнути в уквікі нову функцію під назвою «Домашня сторінка новачка»: свіжозареєстрований користувач матиме власну «домашню», де будуть підказки про те, що можна зробити, і, що головне — згадуватиметься персональний наставник. Таким чином, новачок могтиме звернутися із запитанням не в знеособлену кнайпу (про яку ще якось треба дізнатися), а до конкретної людини, яка зголосилася допомагати.
Система випадково присвоюватиме новачкам когось зі списку тих, хто додав своє ім'я на цій сторінці: Вікіпедія:Кнайпа (допомога)/Наставники.
Якщо вам цікаво допомагати новачкам, будь ласка, додайте своє ім'я користувача на цій сторінці.
Дякую! -- Ата (обг.) 18:46, 11 жовтня 2019 (UTC)

Місячник пам'яті користувача Qweasdqwe

Вітаю! Запрошую долучитись до учасників місячника пам'яті користувача Qweasdqwe, який проходитиме від 4 листопада до 4 грудня 2019 року.--Oleksandr Tahayev (обговорення) 20:04, 2 листопада 2019 (UTC)

Шаблон Edited у статті Павло Олександрович Гольшанський

Вітаю! Будь ласка, зверніть увагу, що у статті Павло Олександрович Гольшанський був автоматично вилучений встановлений вами шаблон {{Edited}}, оскільки вона не редагувалася понад 7 днів. — KrBot (обговорення) 04:38, 19 листопада 2019 (UTC)

Про Казимира

Дивися, Королівство Русі було скасовано у 1434 році. На його базі постали Руське, Бельзське і Подільське воєводство. Проте вони постали не зразу. Остаточно ми знаємо, що Казимир завершив процес творіння воєводств у 1470 році. Якось ми маємо назвати цей перехідний період від 1434 року по 1470 роки. Руське королівство було ліквідовано, у 1434 році, але Бельське воєводство постало на його основі аж у 1462 році. А що було на цих землях у цей період між 1434 роком та 1462 роком? Відповідь: Terre Russie, Руська Земля, адже Казимир тепер іменував себе як "Володар і Спадкоємець Руської Землі".--NOSFERATU (обговорення) 15:17, 19 грудня 2019 (UTC)

Це все твоє оригінальне дослідження, такого не було, не фантазуй собі. --August (обговорення) 18:26, 19 грудня 2019 (UTC)

Вікімарафон-2020: напишіть статтю до 16-річчя Вікіпедії й отримайте пам'ятний сувенір!

Святковий логотип Вікіпедії
Святковий логотип Вікіпедії
Афіша Вікімарафону
Афіша Вікімарафону

Шановний(а) дописувачу(ко) української Вікіпедії Augustus-ua/Архів 5!

Запрошуємо долучитися вас до Вікімарафону-2020, присвяченого 16-річчю української Вікіпедії!

Протягом тижня (26 січня—2 лютого 2020) сотні дописувачів створюють нові статті у Вікіпедії, адже саме поповнення Вікіпедії новими статтями — найкращий спосіб привітати Вікіпедію з днем народження! Усі охочі учасники Вікімарафону, які напишуть у ці дні хоча б одну статтю, отримають пам'ятні сувеніри.

Ви зробили значний і дуже цінний внесок до Вікіпедії, уже написавши до Вікіпедії десятки або навіть сотні нових статей, однак протягом останнього місяця, на жаль, ви майже зовсім не редагували Вікіпедію. Можливо, ви напишете свою наступну статтю саме до дня народження Вікіпедії, долучившись до Вікімарафону? Тоді і ви привітаєте Вікіпедію новою статтею чи новими статтями, і Вікіпедія віддячить вам пам'ятним сувеніром )

Ви можете також долучитися до однієї з вікізустрічей. Вони проводяться по всій Україні від Володимира-Волинського до Сєвєродонецька, тож, можливо, якась із цих зустрічей саме у вашому місті чи селищі? У гарній компанії приємніше писати статті, тож будемо раді бачити вас на зустрічі! Немає вікізустрічі у вашому місті? Ще маєте час встигнути й запропонувати організувати!

Сподіваємося на вашу участь у Вікімарафоні! — NickK (обг.) 10:03, 27 січня 2020 (UTC)

Щодо московських царів

А точніше - до "псевдоісторичних відомостей" та "дещо я вже виправив". Зрозуміло, я чекав на те, що рано чи пізно, виникне дискусія щодо відомостей, які є "історичними", а які "псевдоісторичними".

@Augustus-ua:, але ж ми з Вами вже проходили, що історія, яку нам роззповідали у школі дещо відрізняється навіть від того, що розповідають у школі зараз. Проте я зараз не про ідеологічні скрепи та не про шкільні підручники. Як Ви розумієте, я трохи "в темі" та готовий до дискусії.

Втім, не маючи на руках щодо моментів, які Ви видалили, достовірних першоджерел, може б, Ви хоч винесли спочатку це на обговорення? Давайте, принаймні, з'ясуємо, чиї аргументи будуть більш вагомими. І якщо Ви, дійсно, "не так добре розбираєтесь в темі щоб відрізняти правду від вигадок", може краще, в результаті дискусії дійти зі спільнотою разом до згоди щодо тих сучасних альтернативних версій історичного минулого Московського царства. Це - як раз той формат, в якому варто з'ясувати, чи принаймні наблизитися до того, як воно було насправді.
P.S. Ви ж бачили, певні речі я давав дуже обережно, вказуючи на те, що це - думка конкретних дослідників, проте аргументовано і завжди з посиланнями на першоджерела. Так, я розумію, наприклад, що теза про те, що Романови, насправді, прийшли на 100 років пізніше, ніж вважається, звучить зараз трохи незвично. Як і що "Повстання Разіна" не булою аж ніякою селянською війною та відбувалося на 10 років пізніше, ніж прийнято вважати. Як і багато чого ще. Проте ще 10 років тому багато з того, що зараз для нас абсолютно природньо, звучало трохи дивно. — З пов., Realdozor (обговорення) 00:20, 12 травня 2020 (UTC)

Шаблон {{Стиль}} у статті Луганщина

Вітаю. Ви поставили шаблон {{Стиль}} на сторінку Луганщина 11.04.2020 о 06:59. Опис до редагування ви залишили порожнім

Будь ласка, напишіть причини виставлення шаблону на сторінці обговорення статті.

Повідомлення було автоматично згенероване ботом DimonBot. Із запитаннями звертайтеся на цю сторінку.--DimonBot (обговорення) 11:14, 17 травня 2020 (UTC)

Королі

Ти знов за старе?--NOSFERATU (обговорення) 20:36, 13 червня 2020 (UTC)

Тиждень Австралії та Нової Зеландії

--Sakateka (обговорення) 11:07, 21 червня 2020 (UTC)

Шаблон Edited у статті Мстислав Ростиславич Безокий

Вітаю! Будь ласка, зверніть увагу, що у статті Мстислав Ростиславич Безокий був автоматично вилучений встановлений вами шаблон {{Edited}}, оскільки вона не редагувалася понад 8 днів. — KrBot (обговорення) 10:31, 14 липня 2020 (UTC)

що до Літопису

Але підтвердидити аутентичність текстів в Litopys не можна без прямого порівняння з оригінальним текстом? Мене бентежіть трохи, що бібліотека анонімна. --Retro917 (обговорення) 11:29, 17 липня 2020 (UTC)

Retro917 Ні це не анонімна бібліотека. Текст Іпатіївського літопису там це переклад Л. Махновця - Літопис руський / Пер. з давньорус. Л. Є. Махновця; Відп. ред. О. В. Мишанич. —— К.: Дніпро, 1989. — 591 с. — ISBN 5-308-00052-2.--August (обговорення) 16:56, 17 липня 2020 (UTC)

дякую за роз'янення. Якби ще б була б можливість орігінальні тексти у вікі-біблотеку ще завантажити, але це мабудь занадто складна задача. --Retro917 (обговорення) 21:16, 17 липня 2020 (UTC)

Відскановані оригінали багатьох літописів можна знайти в інтернеті. Я точно не памятаю де, тому якщо вас цікавить то шукайте, але навряд чи ви зможете читати церковнословянською мовою. --August (обговорення) 21:54, 17 липня 2020 (UTC)

Ви зруйнували половину статті «Тризуб» без будь-якого обговорення та пояснень

Вітаю, ви зруйнували половину статті «Тризуб» без будь-якого обговорення та пояснень. Ви ж розумієте, що треба пояснювати ваші дії. Перейдіть на сторінку обговорення в статті «Тризуб» та поясніть знищення кожного розділу статті. --Vles1 (обговорення) 20:04, 20 серпня 2020 (UTC)

Питання від Байда Юлія (15:38, 12 вересня 2020)

Добрий день. Як створити сторінку в вікіпедії --Байда Юлія (обговорення) 15:38, 12 вересня 2020 (UTC)

Яворницький

Доброго дня! З огляду на Ваше зацікавлення історією, запрошую покращити статтю Яворницький Дмитро Іванович або написати зауваження на СО. Планується номінація на добру. Дякую! --Anntinomyобг 20:29, 28 жовтня 2020 (UTC)

Anntinomy Переглянув статтю по діагоналі і якихось суттєвих проблем не знайшов. Єдині зауваження - 1) біографію варто зробити розділом, а етапи життя підрозділами 2) в деяких місцях стиль статті виглядає публіцистичним а не науковим 3) є твердження на які добре було б проставити посилання на джерела звідки вони взяті 4) замінити "мінуси" (-) на "тире" (—). Якихось фаткологічних чи орфографічних помилок не знайшов, але можливо як матиму час то вичитаю повністю. --August (обговорення) 22:34, 28 жовтня 2020 (UTC)
Дякую --Anntinomyобг 07:38, 29 жовтня 2020 (UTC)

Щодо Файл:Володіння князів на Україні.png

Дякуємо за те, що ви завантажили на сервер Вікіпедії файл Файл:Володіння князів на Україні.png. Однак, схоже, що цей файл завантажено Вами без дозволу правовласника, тобто з порушенням правил Вікіпедії. Якщо файл було звантажено із сайту, а Ви є власником сайту чи маєте доступ до сторінки на сайті, де розміщене це фото, то змініть умови розповсюдження зображень, розмістивши на сайті формулювання, що дозволить використовувати їх у Вікіпедії. Приклади формулювань можна подивитися тут.

Якщо ж Ви не є власником сайту і не маєте доступу до сторінки де розміщене це фото, то треба діяти відповідно до інструкції отут: Вікіпедія:Дозволи. Відповідно до цього алгоритму треба діяти і якщо зображення було взято із книги, а Ви є автором чи правовласником. Якщо статус завантажених Вами файлів не з'ясується протягом 7 днів, адміністратори Вікіпедії, на жаль, будуть змушені вилучити завантажений Вами файл із сервера. Дякуємо за розуміння. Andriy.v (обговорення) 07:26, 29 жовтня 2020 (UTC)

Andriy.v Автор карти в приватній переписці дозволив її використовувати, але зрештою можете видаляти. --August (обговорення) 12:50, 29 жовтня 2020 (UTC)

Приватні домовленності не можуть бути прийняті для пітвердження дозволу автора зображення, навіть якщо Ви є найнадійнішою особою проєкту. Якщо Ви розмовляли з автором зображення, тоді Вам потрібно ще раз з ним сконтактувати і попросити відіслати шаблонний дозвіл (див. ВП:Дозволи) на адресу permissions-uk@wikimedia.org.--Andriy.v (обговорення) 13:43, 29 жовтня 2020 (UTC)

Питання від Анна Каминіна (17:23, 30 жовтня 2020)

Доброго дня. поясніть, будь ласка, чому була видалена стаття "Списки у текстовому документі" та "Форматування та редагування тексту" ?

поясніть будь ласка суть авторських прав? тобто я маю перевіряти свою статтю на унікальність, щоб не потрапити під вилучення? --Анна Каминіна (обговорення) 17:23, 30 жовтня 2020 (UTC)

Дякую. Виходить, шо я не зрозуміла умов конкурсу. Анна Каминіна (обговорення) 11:41, 31 жовтня 2020 (UTC)

Питання від Nazar Kurotchyn (00:37, 5 грудня 2020)

Добрий день Питання якщо я вже є в вікіпедії чи я можу забрати права на ту сторінку? Якщо так то шо на то треба? --Nazar Kurotchyn (обговорення) 00:37, 5 грудня 2020 (UTC)

Запрошення до участі у марафоні Це сказала вона у Вікіцитатах

--Сергій Липко (обговорення) 21:43, 19 грудня 2020 (UTC)

Питання від OrysjaR (10:27, 2 січня 2021)

Привіт, дякую. --OrysjaR (обговорення) 10:27, 2 січня 2021 (UTC)

Питання від Івалон (03:56, 28 січня 2021)

Доброго часу, Augustus-ua. я сприводу сторінки Костецький Олександр Володимирович Насправді я не є новим користувачем, я є користувачем принаймі з 2010 р, здається раніше, спочатку російськомовної частини Вікіпедії. Спочатку моїм ніком був нік Ивалон російською мовою. Я приймала участь у створенні, доповненні і у редагуванні багатьох сторінок з культури і історії, та інших тем. Мною було створено більш як 20 сторінок українських діячів культури. Проте їх усіх повидаляв учень 11 класу школи у Севастополі, під вигаданим привідом. Я відстояла тількі сторінку Олександра Костецького і його батька Володимира Миколайовича Костецького, бо багато читачів Вікіпедії прийняли участь у обговоренні і допомогли відстояти.

Пізніше зробила українську версію Костецьких. Деякий час у підтриманні сторінок допомагали відомі мистецтвознавці. Тепер вилучено посилання а головне - фото Олександра з Фуксом і фото робіт Костецького. Ці фото я робили власноруч ще за його життя, я є законним правонаступником Олександра. Про це вказано у формах розміщення фото. За цей час в мене пару разів змінився меіл, тому мабуть і рестрація. Будь ласка, допоможіть повернути фото і посилання на сторінку. З повагою, Івалон --Івалон (обговорення) 03:56, 28 січня 2021 (UTC)

Не знаю чим я вас можу допомогти, спробуйте завантажити ці фото знову. --August (обговорення) 06:21, 28 січня 2021 (UTC)

Питання від Galyskij Danilo (16:49, 18 березня 2021)

Як ти мене знайшов?) --Galyskij Danilo (обговорення) 16:49, 18 березня 2021 (UTC)

Питання від Yyankovski58 (22:44, 30 березня 2021)

Добрий день. У публікацію про с Глинськ хочу додати фото 8 сторінок сповідальної книги 1802-го року. Це добра ідея? --Yyankovski58 (обговорення) 22:44, 30 березня 2021 (UTC)

Державні Утворення Українців

Дивися. У період з 1697 по 1815 роки Саксонія перебувала в Династичній Унії з Річчю Посполитою. Саме це дозволило Саксонії за Наполеона відродити Герцогство Варшавське. Існування Герцогства Варшавського у 1830 та 1863 роках дозволило відродити Річ Посполиту. А значить Герцогство Варшавське, як Саксонія - це Наші Держави. Саксонія була нашою у період 1697-1827 років. --NOSFERATU (обговорення) 10:45, 31 березня 2021 (UTC)

Тут нема що обговорювати те що ти написав це повний брєд. (може це і порушення ВП:Е але інших слів не можу знайти) --August (обговорення) 10:57, 31 березня 2021 (UTC)
І що? Я взагалі не можу зрозуміти логіки твого мислення.--August (обговорення) 11:56, 31 березня 2021 (UTC)
  • Логіка така, що у період з 1697-1827 Саксонію можна вважати нашою державою. А якщо копнути глибше, то кров Рориковічів-Ягеллонів текла у жилах Саксонських Королів до самого 1918 року. А якщо навіть і не наша, то варто акцентувати, що Герцогство Варшавське розглядалося Наполеоном-Визволителем всього лише як проміжна ланка до Відродження Речі Посполитої на чолі з українською династією Рюриковичів-Ягеллонів-Веттенів - нащадків Барбари Ягеллонки.--NOSFERATU (обговорення) 08:37, 27 квітня 2021 (UTC)

Запитання від Xxxxxkrhx на сторінці Користувач:Xxxxxkrhx (12:00, 31 березня 2021)

? --Xxxxxkrhx (обговорення) 12:00, 31 березня 2021 (UTC)

Стосовно Даниїлів

Два роки тому мене не за Даниїла критикували, а за те, що назвав наших українських королів латинськими Даніель і Леон. Так їх справді звали, якшо по латині. А українською їх звали Даниїл, Лев, Георгій/Юрій. Даниїл - українська форма імені. Данило - всього лише всього скорочення цього імені. Подібні Аналогії: Повна форма імені Михаїл. Скорочення - Михайло і Міша. Повна форма імені Василій. Скорочення - Василь і Вася. І ти скасував потрібне редагування, так як там було посилання на Соломію Галицьку. --NOSFERATU (обговорення) 08:30, 27 квітня 2021 (UTC)

Подивися як в паспортах в твоїх знайомих даніелів і міхаелів пише, альо --August (обговорення) 08:53, 27 квітня 2021 (UTC)

Родовід Королів Русі

--NOSFERATU (обговорення) 15:55, 13 травня 2021 (UTC)

Дякую, королівські титули не успадковуються по жіночій лінії в разі живих нащадків чоловіків --August (обговорення) 16:47, 13 травня 2021 (UTC)

Якщо тобі так хочеться спробуй намалювати родовід і звязки між ними такого типу en:Family tree of British monarchs--August (обговорення) 20:54, 13 травня 2021 (UTC)
Або ще краще можеш взяти за основу угорське en:Family tree of Hungarian monarchs, там вже половина згаданих тобою діячів внесені. --August (обговорення) 20:57, 13 травня 2021 (UTC)
  • Я би з великою радістю, але на жаль я ще поки не володію даною технологією. Такі шаблони Я ще творити не вмію у вікіпедії. Хоча б якби хтось мене навчив, я б обовязково створив би.--NOSFERATU (обговорення) 21:04, 13 травня 2021 (UTC)
  • А тут інша половина. До речі тут Романовичі теж згадуються. Можна просто змішати до купи інформацію, наявну з двох родоводів.--NOSFERATU (обговорення) 21:18, 13 травня 2021 (UTC)

Родовід Королів Русі - нащадків Ізяслава

Борець проти українських слів

Добрий день. Можна запитати, яким чином ви обираєте енциклопедичні слова і неенциклопедичні? Просто ви замінили на статті ‪Вацлав Северин Жевуський‬ "подорожанин" (що є чисто українським словом) на "мандрівник" (від німецького вандер). Чи енциклопедичні слова це ті, які ви звикли вживати або які мають іноземне походження? Просто Вікіпедія — це насамперед енциклопедія, яка дає не тільки знання з історії, георгафії, політики чи ще чогось, а всього загалом, в тому числі і мови. Заміна іноземних слів на українські має відбуватися там, де вже є використовувані українські слова (я не чіпаю новотвори, які вам лінь вивчити). Тому, будь ласка, вчіть українську і не боріться проти неї. З повагою — Ягайло Хмельницький (обговорення) 12:41, 17 травня 2021 (UTC)

Вікіпедія:Стиль --August (обговорення) 18:28, 18 травня 2021 (UTC)

Долучайтеся до Місяця історії української незалежності

Вітаю! Цього літа ми святкуємо 30-річчя проголошення незалежності України. З цієї нагоди «Вікімедіа Україна» та Український інститут національної пам'яті проводять Місяць історії української незалежності у Вікіпедії. Він почався сьогодні і триватиме до 24 липня.

Ви вказали на своїй сторінці користувача, що є істориком — тож, можливо, вас зацікавить цей проєкт. Запрошуємо вас долучатися і створювати та поліпшувати статті про історію України впродовж останніх 30 років. Усі активні учасники й учасниці отримають подарунки від організаторів, а найактивніші — особливі призи. Усі деталі — на сторінці проєкту.

Сподіваємося на вашу участь! --AntonProtsiuk (WMUA) (обговорення) 15:38, 24 червня 2021 (UTC)

Я намагався створити Шаблон. Удоскональ його будь ласка. Кидаю тобі чернетку.

Монархи України

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Рюрик
 
 
 
Єфанда
 
Олег
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Такшонь
 
Ігор
912-945
 
 
 
Ольга
945-964
 
 
 
 
 
Мал
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Предслава
 
 
 
 
 
Святослав
964-972
 
 
 
 
Малуша
 
 
 
 
 
 
Добриня
 
 
 
 
 
Роман II Молодший
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Рогволод
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ярополк
972-980
 
 
Олег
 
 
інші дружини
 
Володимир
960-1015
 
 
 
 
 
 
Рогніда
 
 
 
 
 
 
{{{DB}}}
 
 
 
 
 
{{{RM }}}
 
 
 
 
 
 
 
 
 
{{{RG}}}
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Святополк
1015-1019
 
 
Вишеслав
 
 
Святослав
 
 
Мстислав
 
 
Ярослав
1019-1054
 
Ізяслав
 
Предслава
 
Всесолод
 
Прямислава
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Станіслав
 
Борис
 
Гліб
 
Судислав
 
 
 
 
Ізяславичі Полоцькі
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Володимир
 
Святослав
1073-1076
 
Ігор
 
Анна
 
Всевлод
1078-1093
 
Єлизавета
 
Вячслав
 
Ізяслав
1054-1073
 
Анастасія
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ростислав
 
Олег
 
Давид
 
Ярослав
 
Володимир
1113-1125
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Святополк
1093—1113
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ростиславичі Галицькі
 
Ольговичі
 
Давидовичі
 
Ярославичі Рязанські
 
Мстислав Великий
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Предслава Київська
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ізяслав Мстиславич
 
 
 
 
 
 
 
 
Бела II
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Мстислав Ізяславич
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Геза II
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Роман Мстиславич
 
 
 
 
 
 
 
 
Бела III
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Данило Галицький
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Андрій II
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Бела IV
 
 
 
Іоланда Угорська
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Лев Данилович
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Констанція Угорська
 
 
 
 
Йолента Польська
 
 
Стефан V Арпад
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Юрій Львович
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Андрій Юрійович
 
Лев Юрійович
 
Марія Юріївна
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Юрій ІІ Болеслав
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

--NOSFERATU (обговорення) 05:58, 22 травня 2021 (UTC) --NOSFERATU (обговорення) 11:56, 11 липня 2021 (UTC)

Питання від Luke Seren (18:05, 6 серпня 2021)

Привіт, якогось конкретного запитання поки не маю, але радий що мені попався наставник-історик, котрий ще й був в зоні АТО) --Luke Seren (обговорення) 18:05, 6 серпня 2021 (UTC)

@Luke Seren: дякую, але у вікіпедії нема персональних наставників, ви можете задавати питання будь-якому досвідченому користувачу. --August (обговорення) 19:29, 6 серпня 2021 (UTC)

Буду знати) Luke Seren (обговорення) 19:38, 6 серпня 2021 (UTC)

Дуже важливо: проголосуйте на виборах Ради повірених Фонду Вікімедіа (якщо ще не встигли)!

До 23:59 31 серпня 2021 (UTC) відбуваються вибори чотирьох представників спільноти Вікімедіа до Ради повірених Фонду Вікімедіа. Усього є 19 кандидатів.

Саме через ці вибори спільнота Вікімедіа може впливати на якість прийняття рішень Фондом Вікімедіа. Таким чином члени спільноти можуть вплинути на те, в якому керунку розвиватиметься сама спільнота й Фонд, якою буде стратегія всього руху Вікімедіа і як вона буде втілюватися. Можна ознайомитися із блогпостом, де про це все (і трохи більше) написано простою мовою: «Світова вікімедійна спільнота йде на вибори Фонду Вікімедіа».

Нижче — коротка таблиця витягів із програм кандидатів, знанням мов, активністю у вікіпроєктах та у русі Вікімедіа. Також можна прочитати повні біографії та програми кандидатів (українською!) тут.

Зверніть увагу, що змінилися правила голосування, тепер потрібно «ранжувати» кандидатів, розміщуючи їх за пріоритетом від 1 (найвищий, найбільше хотілося б бачити у Раді) до 19 (найнижчий, найменше хотілося б бачити у Раді).

Натисніть тут, щоб проголосувати.

Коротка таблиця витягів із програм кандидатів, знанням мов, активністю у вікіпроектах та у русі Вікімедіа
Фото Псевдонім Ім'я Країна Рідна мова У вікі з К-сть редагувань У вікі Поза вікі Програма
Ravidreams Равішанкар Айякканну (Ravishankar Ayyakkannu) Індія / Катар тамільська 2005 35.667, найактивніша — таміл. ВП (26.987) адміністратор проєктів тамільською; програмний директор «Вікімедіа Індія» (2014—16), де допоміг вивести тамільські Вікіджерела до топ-10; Керівник стратегічних партнерств Азії та Східної Європи у Фонді Вікімедіа (2016—18), там розробив «Проєкт Тигр» з розвитку контенту мовами Індії з нижчої індійської касти; засновник фонду, що створює інструменти та репозиторії для розвитку вільних знань тамільською; був членом генеральної ради з розвитку тамільських IT-стандартів; активіст опозиції до індійського уряду переконатися, що Рада відображає дух спільноти та руху в усій її діяльності; наглядати за успішним впровадженням стратегії руху; забезпечити, що Рада знає про прагнення та потреби Глобального Півдня
AshLin полковник у відставці Ашвін Байндур (Ashwin Baindur) Індія конкані 2006 33.842, найактивніша — англ. ВП (30.492) автор 655 нових статей в англ. ВП, засновник там вікіпроєкту Лускокрилі; організатор першої індійської Вікіконференції в 2011; був радником «Вікімедіа Індія» та Освітньої програми в Індії 32 роки цивільного та військового виконавчого досвіду у сфері оборони як офіцер-інженер; керував бібліотекою військового коледжу; член правління Армійського філателістичного товариства Індії дати голос спільнотам Глобального Півдня, що підіймаються; розвиток спроможностей у всьому русі; підтримка успішного втілення стратегії; за рівні права для всіх та лідерство маргіналізованих спільнот вести і будувати рух
Adamw Адам Вайт (Adam Wight) Німеччина англійська 2012 3.298, найактивніша — MediaWiki (1.378) 7 років працював розробником програмного забезпечення у Фонді Вікімедіа, нині 2 роки як працює на такій самій посаді у «Вікімедіа Німеччина», поважає спільноту працював розробником ПЗ та різноробочим, заснував продовольчий колектив та безкоштовну школу, намагався створити профспілку Фонду Вікімедіа пряма демократія (повністю виборна Рада, дописувачі — юридичний власник Фонду); різноманіття (зняти деякі ролі з Фонду, віддавати більшість коштів місцевим відділенням); діаспора (підтримка неприбуткової вікіферми без реклами)
Victoria Вікторія Дороніна (Victoria Doronina) Велика Британія російська 2007 80.218, найактивніша — рос. ВП (79.452) адміністраторка російської Вікіпедії, була арбітром, одна з ініціаторів системи посередництва; допомагала заснувати «Вікімедіа РУ» (Росія); авторка історії руВікі; була в Комітеті грантів Фонду родом з Білорусі, захистила дисертацію з біології у Великій Британії, нині працює технічним фахівцем на педагогічному факультеті університету; активістка білоруської опозиції в діаспорі забезпечити незалежний нагляд за діяльністю Фонду; розробити довгострокову стратегію еволюції та відтворення руху; просувати рух Вікімедіа на Глобальному Півдні і серед меншин
Pundit Даріуш Ємельняк (Dariusz Jemielniak) Польща / США польська 2007 15.998, найактивніша — пол. ВП (10.516) чинний член Ради; адміністратор пол. ВП, колишній стюард, бюрократ, чек'юзер та омбудсмен, був головою Комітету з розподілу коштів (FDC); автор книги про етнографію Вікіпедії професор теорії управління; викладач Центру інтернету й суспільства Гарварду; засновник найбільшого онлайн-словника Польщі; член правління в розробнику мобільних додатків та в науковому центрі завершення реформи урядування та влиття нових повірених та нового/у CEO (директора) Фонду в команду; відповідь на переслідування, дезінформацію та нові технічні виклики; усталення урядування й фінансування руху
Waltercolor Паскаль Камю-Вальтер [вона] (Pascale Camus-Walter) Франція французька 2011 1.247, найактивніша — фр. ВП (891) членкиня правління «Вікімедіа Франція»; входить до комітету складання Універсального кодексу поведінки асистент сектору соціальних мереж у Відділі цифрової публікації Європейського телебачення ARTE; митець (фотографія, живопис); волонтерила на організації ООН, такі як ВООЗ та ЮНІСЕФ; феміністка зі стажем новий/а CEO (директор) Фонду; слідкувати, щоб інтереси Фонду продовжували співпадати з філософією руху; успішно впроваджувати стратегії (чіткіші методології та правила); якщо нема потрібних інструментів, то маємо створити їх
Reda Kerbouche Реда Кербуш (Reda Kerbouche) Алжир / Росія арабська та шавія 2010 45.349, найактивніша — Вікісховище (19.688) співзасновник і менеджер «Берберських вікімедійців»; відповідальний за комунікації «Вікімедіа Алжир»; співавтор підручника з редагування російської Вікіпедії; колишній член Комітету приєднання; організатор конференцій і конкурсів родом з Казахстану, ріс в Алжирі, захистив дисертацію з менеджменту та живе в Росії; співзасновник та фінансовий директор алжирської культурної організації; був керівником департаменту шведської компанії в Росії гарантія рівного ставлення до усіх в русі Вікімедіа без винятку; знайти рішення проблеми, що деякі афілійовані організації не можуть отримати фінансування Фонду; створити нові партнерства, де їх ще немає
Laurentius Лоренцо Лоса (Lorenzo Losa) Італія італійська 2004 268.449, найактивніша — Вікідані (246.108) адміністратор італійської Вікіпедії, волонтер OTRS, ботовласник; колишній голова правління «Вікімедіа Італія»; був членом Комітету з розподілу коштів (FDC); організатор Конференції Вікімедіа 2013, БоГеМА та «Вікі любить пам'ятки» магістр з математики, писав дисертацію; заснував власну компанію з використанням бібліографічних даних; нині керує розробкою електронної брокерської платформи; у правлінні кількох італійських організацій прозорість у процесах Ради (зокрема враховувати зауваження спільноти), перехід до менш центральної ролі (передати права новій Глобальній раді, яка представлятиме рух); найм і введення нового/ї CEO (директора) Фонду
ProtoplasmaKid Іван Мартінес (Iván Martínez) Мексика іспанська 2006 67.696, найактивніша — ісп. ВП (22.728) адміністратор і автор понад 1000 статей іспанської Вікіпедії; засновник і колишній голова «Вікімедіа Мексика»; координатор «Вікіманії-2015»; омбудсмен; волонтер регіональної вікіспівпраці Iberocoop; член Комітету грантів Фонду 3 роки в галузі маркетингу та організації великих заходів; нині працює над захистом прав людини (і зокрема над адвокацією цифрової безпеки) в одній з найбільших організацій Латинської Америки; засновник і менеджер Creative Commons Мексика введення нового/ї CEO (директора) Фонду; підтримка впровадження стратегії руху (зокрема, децентралізація); різноманітність у русі та розвиток лідерства у спільноті, особливо на Глобальному Півдні; покращення безпеки та інклюзії
GerardM Герард Мейссен (Gerard Meijssen) Нідерланди нідерландська 2003 2.882.980, найактивніша — Вікідані (2.731.183) активний у Вікісловнику, Вікіданих, Вікіпедії та Вікісховищі; засновник Мовного комітету Фонду Вікімедіа; автор першого проєкту GLAM (БоГеМА) з Тропічним музеєм засновник Omegawiki звертати більше уваги на громадськість, яка використовує наші проєкти (наприклад, пошук зображень з Вікісховища, книг з Вікіданих)
Raavimohantydelhi Рааві Моханті (Raavi Mohanty) Індія гінді 2016 1.140, найактивніша — англ. ВП (550) зробив більше тисячі редагувань у 13 різних проєктах, брав участь в організації індійської Вікіконференції, тренував новачків у рамках «Проєкту Тигр», розвивав нові партнерства 25 років золотого досвіду керівником та членом правління малого підприємства в галузі IT в Індії; був волонтером в проєкті уряду Індії з Intel; розвивав проєкти машинного навчання та штучного інтелекту по всьому світу більше фокусу на розвитку навичок; зважати на відео й ілюстрації, щоб люди зі слабшою освітою краще розуміли; зосереджуватися на темах, пов'язаних з локальними потребами (наприклад, в статті Кокос подати харчову цінність)
Fjmustak Фарах Джек Мустаклем (Farah Jack Mustaklem) Палестина арабська й англійська 2005 10.537, найактивніша — араб. ВП (3.595) член-засновник і колишній «Вікімедійців Леванту»; член групи «Арабських вікімедійців»; був членом Комітету приєднання; започаткував Освітню програму в Палестинів; провів віківишкіл для сирійських біженців у Нідерландах родом з США, жив і в США, і в Палестині; програміст за фахом; борець за права людини та цифрові права в арабському світі та за його межами збільшити різноманіття в Раді і представляти маргіналізовані спільноти; більша прозорість урядування і прийняття рішень Фондом; співставити Фонд з рухами за права людини та цифрові права, бо вільне знання є правом для всіх
Mike Peel Майк Піл (Mike Peel) Іспанія англійська 2005 370.305, найактивніша — Вікідані (176.041) адміністратор, автор статей, шаблонів, ботовласник; співзасновник та член першого правління «Вікімедіа Велика Британія»; член «Групи Руху Вікімедіа у Бразилії»; колишній член Комітету з розподілу коштів (FDC) радіоастроном, працював у Сполученому Королівстві й Бразилії, а нині в Іспанії, працює в міжнародних проєктах співпраці над телескопами та керує багатомільйонними проєктами; багато програмує найняти нового/у CEO (директора) Фонду та забезпечити перехідний процес; збільшення прозорості і залучення Ради ФВМ до справ спільноти; децентралізація (перерозподіл завдань між Фондом, афілійованими організаціями й спільнотою)
Vini 175 Вінісіус Сікейра (Vinicius Siqueira) Бразилія португальська 2007 39.752, найактивніша — порт. ВП (35.890) заступник голови «Групи Руху Вікімедіа у Бразилії»; колишній член правління «Вікімедіа Медицина»; активний у напрямках комунікацій, різноманітності та деколонізації лікар у бідних районах Ріо-де-Жанейро, викладає медицину в університеті; гей, активіст за соціальну справедливість, зокрема за доступ до базової медицини та права ЛГБТ+ забезпечити справедливість у прийнятті рішень; інвестувати у навички та розвиток лідерства; підвищити сталість нашого руху; надання сили голосам із Глобального Півдня і маргіналізованих спільнот Глобальної Півночі
Discott Даглас Іан Скотт (Douglas Ian Scott) Південна Африка англійська 2006 15.553, найактивніша — англ. ВП (9.917) активний в англ. ВП та Вікісховищі; колишній голова «Вікімедіа Південна Африка»; голова оргкомітету «Вікіманії-2018»; співорганізатор першої африканської конференції ВікіІндаба; працює над реформою авторського права в ПАР кримінолог за фахом, працював над вирішенням конфліктів; кар'єра дослідника і технолога більше залучення Фонду та Ради зі спільнотою зі збереженням прозорості; найняти та ввести нового/у CEO (директора) Фонду; відновлення балансу між Фондом і спільнотою через розширення ролі спільноти; децентралізація ресурсів
Rosiestep Розі Стівенсон-Ґуднайт (Rosie Stephenson-Goodknight) США сербська (підзабула), англійська 2007 319.723, найактивніша — англ. ВП (223.214) адміністраторка англійської Вікіпедії, співзасновниця груп «Пані в червоному», «ВікіЖінки», «Вікіконференція Пн. Америки»; член правління «Вікімедіа DC» (Вашингтон); голова Комітету приєднання; Вікіпедист року-2016 магістр бізнес-управління; працювала ад'юнкт-професором управління організаціями й викладала залучення талантів; нині на пенсії та є неоплачуваним вікімедійцем-дослідником в університеті найняти й підготувати нового/у CEO (директора) Фонду; покращити урядування Ради і відносини зі спільнотою; продовжувати підтримувати Стратегію руху; надалі розвивати різноманіття спільноти, партнерів тощо
Pavan santhosh.s Паван Сантош Сурампуді (Pavan Santhosh Surampudi) Індія телугу 2013 49.249, найактивніша — телугу ВП (39.056) адміністратор Вікіпедії телугу, автор там 750+ статей; працював в індійській організації CIS-A2K над розвитком проєктів Вікімедіа мовою телугу; організував проєкт з поліпшення 25 тисяч стабів; співорганізатор конференцій виріс у сільській і приміській Індії, перший у родині подорожував літаком; нині менеджер телугу-мовної спільноти у Quora, де працює над партнерствами й маркетингом найм і введення нового/ї CEO (директора) Фонду; уповноваження організацій та спільнот руху через зменшення надмірної централізації; покращення відносин Ради зі спільнотою (розбудова довіри і приналежності)
Lionel Scheepmans Ліонель Шепманс (Lionel Scheepmans) Бельгія французька 2011 29.158, найактивніша — фр. Віківерситет (18.811) 10 років працює над дисертацією з етнографічного дослідження Вікіпедії; співзасновник та колишній член правління «Вікімедіа Бельгія»; адміністратор французького Віківерситету досвід у галузі соціальних та політичних справ (кандидат від Партії піратів на місцевих виборах), антропології, картографії, волонтерських молодіжних рухів, у спільноті неповносправних (дислексія) забезпечити вільне поширення знань та боротися з комерціалізацією; поліпшити співпрацю з волонтерами; слідкувати за дотриманням місії; дотримуватися прозорості; забезпечити гарне управління рухом і Фондом
Yasield Еліана Домініка Яо (Éliane Dominique Yao) Кот-д'Івуар французька 2013 1.960, найактивніша — фр. ВП (877) віцепрезидентка групи «Вікімедійці Кот-д'Івуару»; організаторка проєктів боротьби з гендерною прогалиною контенту; регіональна амбасадорка руху «Мистецтво+Фемінізм» у франкомовній Африці 8 років досвіду в галузі комунікацій, спочатку в уряді (заступниця директора зі зв'язків з громадськістю Міністерства комунікацій Кот-д'Івуару), нині в американській ГО поновлення керівних органів; покращити комунікацію Фонду для децентралізації інформації; підсилити систему гарного врядування руху через диверсифікацію; враховувати думки всіх спільнот при прийнятті рішень


Спільнота української Вікіпедії мала високу явку у попередні роки — найвищу серед великих вікі у 2015 році (25%), а у 2017 році стала другою найактивнішою (27%).

Якщо ж уже проголосували, то перепрошую за зайве нагадування і дякую за активність. Зауважу, що голоси можна змінювати й переголосовувати (враховується останній голос) до завершення виборів, тобто до 23:59 31 серпня 2021 (UTC) --アンタナナ 07:13, 26 серпня 2021 (UTC)

Запитання від Чигрин Вікторія на сторінці Співають всі (15:01, 21 вересня 2021)

Доброго вечора  ! Чи можна ще заповнити анкету? --Чигрин Вікторія (обговорення) 15:01, 21 вересня 2021 (UTC)

Щодо Московії/Москви

Вітаю. Зовсім не проти перейменування Московщина/Москва, але, можливо, треба б уніфікувати назви про серію цих походів? Бо я взяв за аналогією з назвами цієї категорії Категорія:Російсько-кримські війни--Юрко (обговорення) 20:04, 19 жовтня 2021 (UTC)

@Юрко Градовський:, так треба уніфікувати. Але я сам не впевнений в цьому перейменуванні, думав відкрити навіть тему в кнайпі, але це мабуть буде неефективно. Термін Московщина не зовсім енциклопедичний, Русь - надто широке поняття, Росія - традиційно з 18 століття вживається, Москва - теж не зовсім точне поняття, Велике князівство Московське мабуть було б найбільш точною назвою але мені видалось надто довгою (якщо слідувати ВП:ІС), якщо все ж цю назву вживати то для походів після 1547 варто вже вживати Московське Царство. --August (обговорення) 20:55, 19 жовтня 2021 (UTC)
Пане @Юрко Градовський: Категорія:Російсько-кримські війни яку ви створили входить в категорію "московсько-кримські". Може навпаки все ж? --August (обговорення) 00:19, 20 жовтня 2021 (UTC)
Думав над цим, категорію тільки створив, бо назва вже була і елементи окремі було додано. Якщо так кажете, то перерорблю категорію. Так, після 1547 - Московське Царство, до цього, можливо, Московія, як загальна назва тієї території? --Юрко (обговорення) 03:52, 20 жовтня 2021 (UTC)

Питання від Oleksandr20 (20:32, 24 жовтня 2021)

Доброго вечора потрібно старі карти Золота Слобода --Oleksandr20 (обговорення) 20:32, 24 жовтня 2021 (UTC)

Питання від Ганна Макаренко (06:41, 27 жовтня 2021)

Доброго дня! Підкажіть, будь ласка, як поставити наголоси? А у статті про Антона Дунайського я навела цитату, але не впевнена, чи так я її відформатувала! Буду вдячна за допомогу! З повагою, Ганна Макаренко. --Ганна Макаренко (обговорення) 06:41, 27 жовтня 2021 (UTC)

Питання від Ганна Макаренко (08:58, 27 жовтня 2021)

З наголосом якось розібралася :) Створила статтю ПЕТРЕНКО Єлизавета Федорівна, подивіться, якщо не важко! --Ганна Макаренко (обговорення) 08:58, 27 жовтня 2021 (UTC)

розрив нумерації

Вітаю!

Прошу, приберіть зайвий рядок, який з'явився після правок diff та diff, він збив нумерацію. Дякую.

Ще раз прошу, приберіть зайвий рядок, він збив нумерацію. Адміністратор, до якого я звернувся, вважає, що це саме ви повинні зробити.

Yuri V. в) 11:18, 1 листопада; 14:00, 3 листопада 2021 (UTC).

@Yuri V.:Приберіть ви, якщо знаєте що саме треба зробити, я нічого проти не маю. --August (обговорення) 14:03, 3 листопада 2021 (UTC)
Натисніть Del та приберіть зайвий рядок, що тут складного? Це ваша власна правка diff. На жаль, я не маю права та можливості, вибачте. А наступний голос (yakudza) був 2-м, став 1-м. — Yuri V. в) 14:20, 3 листопада 2021 (UTC).
Написали б зразу пустий рядок, бо я довго думав який з них є "зайвим"--August (обговорення) 14:31, 3 листопада 2021 (UTC)
Добре. Вибачте, не написав "порожній", бо вважав усе однозначним: у дописі, на який я дав дифи, є лише один визначений рядок. Поясню. Ваш допис diff містить два абзаци. Розбиття на рядки текста у першому абзаці залежить від розміру шрифта, ширини екрана, дизайну сторінки тощо. Тому говорити про рядки у першому абзаці немає сенсу. Другий абзац це один рядок, який і збив нумерацію. Втім, я високо ціную Ваш змістовний внесок у статті укрвікі та глибоко поважаю Вашу позицію, і не став би відволікати, якби не пуристи вікіпедії. — Yuri V. в) 07:58, 5 листопада 2021 (UTC).

Питання від Ганна Макаренко (14:53, 1 грудня 2021)

Доброго дня! Вибачте, що турбую, але Ви мій НАСТАВНИК! Побачила, що є зауваження до статті "Ренський Борис Борисович", яку я доповнювала. Дійсно, я використала матеріали СВОЄЇ публікації про нього, усі використані джерела вказала. Чи я не маю права цитувати власні дописи? --Ганна Макаренко (обговорення) 14:53, 1 грудня 2021 (UTC)

Довибори АК

Вітаю. Висунув Вашу кандидатуру на довиборах в АК. Надайте згоду якщо бажаєте приймати участь.--Andriy.v (обговорення) 11:15, 11 грудня 2021 (UTC)

Вітаю. За результатами голосування Вас обрано арбітром української Вікіпедії. Вступ до повноважень з 6 січня 2022 року. --Олег (обговорення) 19:25, 5 січня 2022 (UTC)

Питання до майбутнього арбітра

Доброго вечора і зі святами! Не мав часу ставити Вам запитання під час номінації, але прикрі обставини змушують зробити це зараз. Прошу приділити крихітку вашої уваги до них:

  1. Чи можна вважати прибирання чужих реплік нахабством (у звичаєвому розумінні зухвалості)?
  2. Чи може один користувач у магічний спосіб усвідомити образливість власних точних літературних висловів, якщо від «уявного ображеного» не було дотримання норм розділу «якщо ви зіштовхнулися з особистими образами» правила ВП:НО?
  3. Чи можна вважати прибирання чужих реплік адміністратором «значними порушеннями у Вікіпедії» (суто формально, за текстом цього офіційного правила)?

Дякую!--Dim Grits 17:57, 4 січня 2022 (UTC)

Dim Grits вітаю, до закінчення виборів буквально 4 години, і я там на грані проходження, тому на ваші питання можу відповісти хіба не з точки зору кандидата в АК а простого користувача. 1) Так на мою думку це нахабство, але звичайно є винятки - якшо ці репліки, наприклад, флуд, тобто зовсім не стосуються теми, або якісь явні образи 2)Якщо "ображений уявний" то він не зможе дотриматись норм цього розділу, але інші користувачі можуть вважати що якась репліка - це образа, і відповідно написати її автору. 3) Нагадайте будь-ласка про яке саме правило ви говорите. На мою думку це може бути "значним порушенням" в деяких випадках - якщо адміністратор прибирає якусь важливу в дискусії репліку, наприклад голос на ВП:ВИЛ якщо така репліка не містила прямих образ. Загалом ж правила кажуть що репліки з образами треба приховувати шаблоном а не вилучати. Вилучати здається варто лише мат, прямі образи і якісь незвязні речі (вандалізм). --August (обговорення) 18:14, 4 січня 2022 (UTC)
Дякую за відповіді! Питання задані саме як теоретичні. (Зрозуміло, що конкретні та на практиці кожен буде вирішувати різними шляхами. Дурень — чухаючи потилицю й дивлячись донизу. Геній — піднесеним поглядом догори й ліворуч. :) ) Якщо вже потребуєте конкретики по першому і третьому питаннях, то репліка в розділі «утримався» про покращення статті («Статтю покращено»), як раз на ВП:ВИЛ. Не важливо хто зухвало це робить, редактор з, чи без прапорця. Значним порушенням його вважає саме правило про неприпустимість образ («Значними порушеннями у Вікіпедії також вважаються [...] Навмисна зміна чужих повідомлень [...] або їхнє видалення.»).
Стосовно голосів. Побачив вашу аналогічну ситуацію з номінацією на прапорець адміна. Саме голоси редакторів, які викликають повагу в мене в різних розділах «за» і «проти», збивають з пантелику. (Голоси «за» від неповажних прийнятні, бо арбітри мають бути неупередженими, або ж, за неможливості цього, представляти різні угруповання вікіпедійних думок, тому не важливі). Можливо це наслідок прикрої тенденції, коли номінант зобов'язується виконувати певні функції (навіть на зразок скрипта), або лише довкола вікіпедійних статтей певної галузі знань, а отримавши, вважає себе вже не те що модератором соцмережі, цілим ментором-наставником над іншими. Усю ж повноту неправомірності власних дій усвідомлює підсвідомо відчуває лише у чітко відзеркаленій протидії, бо так їх об'єктивно не заважає аналізувати власне гіперего.--Dim Grits 19:02, 4 січня 2022 (UTC)
Мені теж було прикро через те що кристувачі які викликають в мене повагу голосували проти мене і на номінації на адміна і на цій, але що поробиш, у вікіпедії всім не вгодиш, особливо якщо активно долучатись до різних обговорень. --August (обговорення) 19:12, 4 січня 2022 (UTC)

Допомога

Допоможіть мені, щоб стаття [Скриньковський Руслан Миколайович] була якісною. Дані достовірні і об'єктивні. Дякую! Дуже прошу! Дякую!

Адмінство

Привіт. Я так розумію, що десь тут вже підходить час, коли можна подавати заявку. Отже, ще є бажання?--Citizen X 05:14, 28 січня 2022 (UTC)

На разі бажання вже немає --August (обговорення) 09:51, 28 січня 2022 (UTC)

Вікімарафон 2022: Долучайтеся і допомагайте новачкам

Доброго дня!

Із 27 до 31 січня в україномовному розділі Вікіпедії триває Вікімарафон — щорічна кампанія для написання нових статей і залучення волонтерів-дописувачів на честь дня народження української Вікіпедії, яке святкуватимемо цієї неділі.

Організаційна команда Вікімарафону запрошує і Вас створити статтю у межах цієї акції, а також маємо й інше прохання як до активного у Вікіпедії патрульного.

Під час Вікімарафону до Вікіпедії долучається чимало нових користувачів і користувачок, котрі щиро хочуть допомогти розвитку енциклопедії, однак не завжди можуть розібратися з усіма правилами і практиками. Тож потрібна допомога із патрулюванням статей та роботи з новачками щодо них.

Якщо у Вас є достатньо вільного часу і бажання, запрошуємо Вас долучитися до проєкту Вікімарафону з патрулювання та допомагати цілеспрямовано перевіряти усі новостворені в цей період статті. Записатися можна за посиланням; для активних учасників проєкту передбачені сувеніри.

Якщо ж долучитися до проєкту патрулювання Вікімарафону не можете — просимо принаймні пам'ятати про Вікімарафон і проявляти особливу толерантність до новачків у ці дні. Ми будемо вдячні, якщо у процесі звичного патрулювання статей Ви будете допомагати новачкам освоїтися і не будете ставитися до них суворо ) — наприклад, у випадку некритичного порушення правил не будете ставити статтю на вилучення, а спочатку звернете увагу автора на проблеми.

Із будь-якими питаннями Ви можете звертатися до організаційної команди Вікімарафону, зокрема за електронною адресою wikimarathonwikimedia.org.ua.

Від імені організаційної команди Вікімарафону, --Нестеренко Оля (обговорення) 10:23, 28 січня 2022 (UTC)

Розорення Києва (1169)

Чим вас не задовольняє мініатюра з Радзивіллівського літопису? Це краще ніж відверто русофобська картинка з підручника Лотоцького виданого у Львові в 1934 році. Чи один із принципів Вікіпедії — нейтральність, уже не діє? ІІІ отделение Собственной Е.И.В. канцелярии (обговорення) 20:30, 10 лютого 2022 (UTC)

В наші то часи русофобська картинка якраз ідеально підходить! Але раз ви наполягаєте то можете вернути мініатюру. --August (обговорення) 01:35, 11 лютого 2022 (UTC)

Запитання від Volodymyr Demchenko на сторінці Дейдей Євген Сергійович (21:13, 11 березня 2022)

Вітаю. Смерть пана Дейдея не те, що не підтверджена, але з’явились повідомлення про його втечу за кордон. Тому є, власне, дата смерті поспішно додана --Volodymyr Demchenko (обговорення) 21:13, 11 березня 2022 (UTC)

Статтю Міжусобна війна на Русі 1094—1097 висунуто на поліпшення

Стаття Міжусобна війна на Русі 1094—1097, значний внесок до написання якої зробили Ви, була номінована на поліпшення. Якщо Ви зацікавлені у покращенні статті, будь ласка, подивіться на вказані недоліки на сторінці обговорення номінацій за 20 вересня 2023, а краще — доопрацюйте статтю, щоб уникнути можливого її вилучення. --Seva Seva (обговорення) 20:49, 20 вересня 2023 (UTC)

Статтю Міжусобна війна на Русі 1158—1161 висунуто на поліпшення

Стаття Міжусобна війна на Русі 1158—1161, значний внесок до написання якої зробили Ви, була номінована на поліпшення. Якщо Ви зацікавлені у покращенні статті, будь ласка, подивіться на вказані недоліки на сторінці обговорення номінацій за 20 вересня 2023, а краще — доопрацюйте статтю, щоб уникнути можливого її вилучення. --Seva Seva (обговорення) 20:50, 20 вересня 2023 (UTC)