Обговорення користувача:Drundia/а теперка щодо мовної тематики (29.05.2010—29.05.2010)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Повний архів: Обговорення_користувача:Drundia/АвтоАрхів
Обговорення: Обговорення_користувача:Drundia

а теперка щодо мовної тематики[ред. код]

Скажу тобі відверто, я не вважаю що укр-вікі повинна плисти на плаву мовних течій українського суспільства - бо реально прийде зтабачений виблюдок й заставит бикота всєх вєкать по йго, й наші можут прогнутися, томі слід прищеплювати їм ген свідомого сприйняття реальності та необхідності укр-вікі для українського суспільства. А необхідність укр-вікі по-моєму — се не визбирування всего що завгодно, починаючи від грядок закінчуючи звалищами мусору, а якісь необхідно-направляючі суспільні кроки, на які буде зважати суспільство.

Наразі я лише завбачив напів-просвітницьку збиральну функцію тутешнього товариства. Але по-троху вже починаються окреслюватися й інші функції - їх лише треба чіткіше позиціонувати й визначити стратегічні мументи (але то згодом).

Мовне питання є також стратегічною необхідністю й слід його розвивати окремим напрямком й він не повинен залежати від простих-шаблонних дій та написанні статей. Я вважаю, що саме тут хороша площадка для вживання та вивчення багатьох мовних питань - не нудних доцентських базікань, а навпаки практично-ужиткових форм й вивчення їх сприйняття суспільством. Тому саме твоя мета - вивчення та дослідження багатьох мовних питань мені імпонує, навіть сам якось втягнувся й доколупався до Ґанґи (шо навіть в гінді посольстві пілотку зняли оцінивши врешті, шо той покруч «ганг» таки можна колись буде викорінити).

Тому прохаю тебе не розпорошуйся на всі напрямки - визначсья й вибери кілька тематик й працюй по ним, досліджуй та розкопуй-доколупуйся до істини й багато хто піде за тобов, бачучи практичні наслідки. Ніхто не хоче тобі зла, й той таки Тігґа не є невігласом, а навпаки, розумна людина й коли бачить фаховий й достеменно досліджений матеріал - навпаки стане на твою сторону. Й не варта зараз, нахрапом міняти значні пласти - крок за кроком, кожне окреме виправленнґя якогось одного «покруча» буде черговою перемогою і не тільки твоєю особисто, а саме української мови, усвідомиш це буде - в нас в укр-вікі лад в мовних питаннях.

Наразі маю тобі таку пропозицію: ось давніше був підгледів, як наші хлопці по хвранцузьких питаннях проводять роботу Вікіпедія:Проект:Адміністративні одиниці країн світу/Франція/Перевірка. Як гадаєш, коли ти вибереш окрему якусь тематику, й складеш собі й нам такий списочок (сумнівних чи помилкових назв) та запропонуєш вікі-товариству спробувати провести вичерпні та ґрунтовні дослідження по тим окремих позиціях, наголошую, не полеміку, а дослідження. Я переконаний, й Якудза і Шевело й Тігґа спробують тобі посприяти в сему. Глипни, Обговорення:Санта-Роса (Каліфорнія) Тігґа не такий страшно-затятий як його вимальовано на екрані), при певних умовах навіть він сам ладен переступити залайожені штамповані та сумнівні канони заради достовірності й правильності речей.

Чекаю твоїх дій щодо мовного проекту та емоцйно творчого шалу (по собі знаю, після блокувань)). Зичу всяких гараздів! --Когутяк Зенко 09:37, 29 травня 2010 (UTC) Слава Україні!!! (звиняй, забагато слів вилилося, але то ти сам винен й мусиш перчитати))Відповісти