Обговорення користувача:Drundia/коли лис запхався в курник - одні табакі лаютЬ, су (26.05.2010—27.05.2010)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Повний архів: Обговорення_користувача:Drundia/АвтоАрхів
Обговорення: Обговорення_користувача:Drundia

коли лис запхався в курник - одні табакі лаютЬ, сукі Ґав-кають, треті Гав-чать, инші Гар-чать, лише немічні с..ни Мов-чать[ред. код]

Й завше найдеться кілька псів, що сі зірвут з ланца, та порвут то таки того лиса. Написав тобі вікі-панібрате Дрюндію, аби ти сі замислив й не кидав горохом до стіни («гав»-«ґав»-«хав»), а найшов цікаві ходи, заради спільної нашої мети (тю, вже рифма пішла).

А теперка кілька практичних порад, хоч знаю що не подобається тобі читати многа букаф:

  • Чом би тобі не змінити підходи в доведенні своєї думки, є суперечливі назви - подавай на відповідних сторінках та сторінці переназвання. Вода камінь точит - а тут люд котрий таки здатен мислити, й час-від-часу таки набереться критична маса людей, котрі погоджуватимуться з тобов - але не забувай підготувати «ґрунт» заради цего (як статті так й попередні дискусії по суперечливому моменту).
  • А тепер найголовніше - замислися - чомби не з-ініціювати тобі тутай мовний проджект «української мови», де би ти виклав більшість фахових видань, посилань та думок фахівців мовників - а не тутешніх інжинірів чи спудеїв, доярок... Тут є кілька мертвих проектів, а є доволі живенькі ініціативи, гадаю при фаховому підході та цікавими ідеями-заманухами ти привернеш увагу та зможеш таки чогось навчити. Повір, більшість з нас тут, по великому рахунку (фахові мументи філологічні) є значними невігласами - тому навіть немає де отримати якихось порад чи вичитати щось розумне й необхідне (а вилазячи з вікі на мовні сайти йде розпорошення уваги, а то й взагалі охолодження до писанини).
  • Саме там на сторінках проекту матимеш творчу лабораторію з вивчення та впровадження української мови, а не зашкорублих совкових шабльончиків, та матимеш можливість практичного випробовування мовних виправлень в тутешньому просторі.
  • Ключовим фактором стане формація там мовних лаборантів, котрі матимуть де гуртуватися та ділитися пропозиціями й комплексно підходити до вирішення конкретних питань-сторінок та виносити на суд вікі-товариства уже не твою приватну думку - а колегіальне рішення-пропозицію. Один кулак по тімячку совкізму добре, а одразу 3-5 се вже нокаут (й таких кілька нокаутів в ключових боях - манкурти стануть інвалідами)
  • Я тобі гарантую на 300%, що більшість твоїх опонентів підуть згодом за тобов, оскільки покажеш своєю роботою та творчо-організаційними заходами свою дієвість та фаховість. Але поміркуркуй над тим яко то сотворить й організувать бо сваритися се найпростіше - поплювали оден в одного й розійшлися знов акумулювати жовч.
  • А тепер скажу від себе (й зовсім не зі зла - відлуння від нашої давньої полеміки) - кажу, як бачу зі сторони - ти розпорошуєш себе в ружних тутешніх полеміках, й частина користувачів, що раніше приставала на твої думки, тепер зважають на твій «полемізм» (тебе реально багато, всюди - в геології, спорті, кнайпі, сторінках ..., відверто, ти замінив собою колишнього А1, а гадав раніше, шо то його реінкарнація, по доброму кажу й не зобижайся). Тому й втрачаєш натхнення - за всім не вслідкуєш й всіх дір не зашиєш, вибери кілька порізів та латай їх. Тобі реально присущий юначий максималізм та задор - направ їх в кілька ефективних творчих русел - матимеш суттєвішу віддачу, яка емоційно тебе живитиме, а не спалюватиме.
  • Тутешній мовний філантропе й вікі-побратиме більше вже букав не писатиму - зичу тобі життєвих гараздів, поміркуй над словами сего дивного вуйка з сапов-ключков та оселедцем на голові. --Когутяк Зенко 22:29, 26 травня 2010 (UTC) Слава Україні!Відповісти
Героям слава! Дякую за ваші добрі й теплі слова, та й загалом ви тут в усьому праві. Що ж, як бажання зовсім не відпаде, через отих чуйних людей, які помічають лише за іншими, то думаю будемо якось поступово ситуацію виправляти. --Drundia [ˈd̪r̠ʲʊɲ̟ɟ̟ɐ] 04:11, 27 травня 2010 (UTC)Відповісти
Бажання не повинне відпасти, а навпаки. З поля бою не тікают, лише треба вчасно відійти на зазделегідь підготовлені позиції (якщо не має таких, то ще тра час-від-часу кулаками махати, аби ті позиції підготувати й опонентів тримати в тонусі, щоб вони не розперезалися). Суперник чи опонент поважає не слабаків, а тих хто достойно вміє програвати битви, а ті кілька недавнішніх твоїх змагань були локальними й загальна картина проглядатиметься ще не скоро (через рік-два). До речі, не вважаю Тігґу твоїм опонентом та супротивником, по великому рахунку, він просто рухається в паралельному напрямку тілько згідно своїх певних думок, знань та напрацювань й Вам таки доведеться знайти порозуміння - побачивши в один одного позитивні для українства мументи заради таки спільної Вашої мети (а вона то таки спільна, лише дороги й постоли у вас ружні). Якщо закладатимеш вікі-підмурівок проекту-форпосту «українська мова» - свисни й мені, поможу на толоці, мо́ ще щось цікаве запропоную. Вікі-друже Дрюндію - наша гора Україна була доволі сильно обросшою «савецко-мааааскавськой тиной» - частину того глянцю, коли він засмердівсі в 90-х моєму поколінню та 60-тниками вдалося позбутися. Але тепер стоїть серйозніша проблема - позбутися тих кісткових наростів, ще десь уже закамяніли - і це потребує серйозної роботи, ціленаправленої й тривалої, так наскоком вже не позбутися їх як се було в 90-х. Тому що більшість уже звикласі й зжиласі з тотими наростами навіть отримує задоволення від тої гидоти - тому шукаймо інші методи та ліки. Наберись терпіння й продовжуй свою роботу - крок за кроком - і будеш бачити, як ті нарости відпадатимуть самі по собі (і не біда шо так буде тривати до старості). Зичу тобі успіхів й натхненя в мовних справах! --Когутяк Зенко 08:37, 27 травня 2010 (UTC) Шануймося!!!Відповісти