Обговорення користувача:Haida/Архів 3

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

ru:Пахлаван Махмуд

Добрый день! Можете сделать статью с интервиков?--Станислав Савченко (обговорення) 22:21, 13 липня 2018 (UTC)

Спробую--Haida (обговорення) 15:36, 15 липня 2018 (UTC)

CEE Spring 2018: підсумки

Доброго дня! Дякуємо за Вашу роботу з оцінювання у конкурсі! Вікіпоштою Вам надіслала форму для заповнення, щоб ми могли передати чи переслати Вам сувеніри--VikaIvankiv (WMUA) (обговорення) 13:23, 4 вересня 2018 (UTC)

Місяць фантастичних творів 2017: підсумки

Доброго дня! Дякуємо за участь у місячнику! Ініціатор місячника, користувач Yasnodark, звернувся до ГО «Вікімедіа Україна» з проханням відзначити найактивніших учасників та учасниць акції. На жаль, йому не вдалося підвести підсумки раніше, тому ми тільки зараз розсилаємо форму для збору даних від Вас. Вікіпоштою Вам надіслала форму для заповнення, щоб ми могли передати чи переслати Вам сувеніри--VikaIvankiv (WMUA) (обговорення) 10:30, 6 вересня 2018 (UTC)

Вікіпедія:Проект:Тематичний тиждень/Фантастична осінь 2018 тощо

Haida вітаю, вже розпочалася реєстрація щодо участі у місячнику фантастики, що стартує у вересні, для участі в тематичнику запрошую зареєструватися на сторінці.--Yasnodark (обговорення) 13:31, 31 серпня 2018 (UTC)

@Haida: вітаю, нагадую, що сьогодні, 20 вересня, стартує офіційна частина фантастичного тематичника, сподіваюсь на вашу реєстрацію та внесок.--Yasnodark (обговорення) 14:42, 20 вересня 2018 (UTC)
@Haida: вітаю, пропозиція не зацікавила чи ви просто не звренули увагу? Не хочете приділити увагу перекладу кількох статей про фантастичні твори?--Yasnodark (обговорення) 13:28, 8 жовтня 2018 (UTC)
Так, звиняйте, трохи відволікся на інше. Звичайно приєднаюсь--Haida (обговорення) 13:35, 8 жовтня 2018 (UTC)

Цікаве про Азію

Подяка за участь у Тижні Південно-Східної Азії
Вітаю, Haida!
Ви, напевне, вже й забули, а я хочу подякувати Вам за участь у літньому Тижні Південно-Східної Азії. Ми тоді створили спільними зусиллями 72 нові статті, поліпшили 36 наявних статей, а також зробили кращими категоризацію, зв'язність та багато інших дрібниць. Дуже дякую за допомогу!
До речі, ще 7 днів триває дотичний до тематики Тиждень азійської кухні (раптом Ви не знали) й повним ходом насувається Місяць Азії 2018, де буде створено ще більше статей. Щоб і надалі підтримувати куточок Вікіпедії про Південно-Східну Азію в порядку, запрошую долучитися до нового вікіпроекту «Південно-Східна Азія» Наснаги Вам, пишіть ще!
--Brunei (обговорення) 18:22, 21 жовтня 2018 (UTC)
Дякую. Беру участь у Тиждні азійської кухні--Haida (обговорення) 12:25, 22 жовтня 2018 (UTC)

Доброго дня

Ось є дві статті: Хандан султан і Хандан Султан. Може об"єднаєте? Це, схоже, Ваша тематика. Дякую.--Білецький В.С. (обговорення) 09:38, 30 жовтня 2018 (UTC)

Археанактиди

Вітаю. Вами створена низка сторінок щодо представників цієї династії. Вони визивають у мене питання. Отже, це переклади, чи Ви самі ознайомились з джерелами? Дякую--SitizenX (обговорення) 14:19, 4 листопада 2018 (UTC)

  • Приєднуюсь до питання. Серед джерел вказані праці Дюкова та Шелова-Коведяева, однак там пишуть трохи про інше. І імен архонтів ніхто не згадує.--Venzz (обговорення) 20:01, 4 листопада 2018 (UTC)

Джерел дійсно практично немає. Перелік імен є в Эрлихмана В.В. Правители мира. Хронологически-генеалогические таблицы в 4 томах. Дійсно імена архонтів викликають сумніви, а дати правління неточіні. Втім вважаю, що розвиток Боспора десь відображання правління цих Археанактидів. Можна позначити, що імена архонтів Боспору після Археанакта є умовними.--Haida (обговорення) 08:22, 5 листопада 2018 (UTC)

тобто немає взагалі. Перісад /Пайрісад - ім'я радше варварське, до Спартокідів невідоме. Очікувати його від Археанактидів марно. Я не бачу сенсу в таких сторінках, але приймати рішення Вам. Дякую --SitizenX (обговорення) 08:45, 5 листопада 2018 (UTC)

Поставив на вилучення

Доброго вечора. Згідно правил, інформую, що я поставив на вилучення ваші статті про Археанактідів.--Venzz (обговорення) 21:02, 5 листопада 2018 (UTC)

А чим стаття Сагавр відрізняється від інших про Археанактідів?--Haida (обговорення) 06:03, 6 листопада 2018 (UTC)
Забув поставити шаблон, дякую.--Venzz (обговорення) 09:35, 6 листопада 2018 (UTC)

Японська тема

Вітаю! Ви японською володієте? --N.Português (обговорення) 14:24, 17 листопада 2018 (UTC)

На жаль, ні. Користуюст українськими перекладами, проте в них існують відмінності, що створює деякі складності. Якщо володіють японською радо прийму допомогу і поради.--Haida (обговорення) 14:28, 17 листопада 2018 (UTC)

Я звертався, бо був вражений кількістю помилок і нечоностей. Наведу кілька прикладів з вашої свіжої статті Фудзівара но Огуромаро:

  • ...призначено гьоке (імператорським секретарем)... — словники не знають такої посади. Якщо це 行幸— то це не посада, а «виправа (виїзд) імператора».
  • ...головою Правого крила імператорської гвардії — це не крило, а окрема «Права гвардія». Загалом їх 6.
  • ...увійшов до Гісейкану (вищої ради з вирішення державних завдань — в середині дайдзьокана). Ця «вища рада» — інститут 1869 року. Тут якась фундаментальна помилка, або непорозуміння.
  • після чого висадився на о. Хоккайдо, де завдав поразким місцевим еміші — він ніколи не був Хоккайдо; він воював у в районі префектури Міягі.

Я розумію, що вікіпедія відмовляється від відповідальності. Але ж персональна відповідальність лишається. Не гарно вводити в оману читачів. Якщо ви музикант, то треба знати ноти і власний інструмент. Те ж саме стосується історика: треба знати мови і тему. Інакше виходить дезінформація. --N.Português (обговорення) 11:58, 21 листопада 2018 (UTC)

Так, стосовно гьоке мабуть помилився - малося на увазі ґекі (зовнішній секреатр 外記). Стосовно гвардії - в різних джерелах називається «Праве крило придворної гвардії» або «Праве крило імператорської гвардії», «Праве крило особистої гвардії імператора». Стосовно гісейкану - він як й дадзьокан існував з періоду Нара. Лише функції були різні. Саме в період Нара і Хейан гісейкан фактично підмінив дадзьокан. З часів Мейдзі гісейкан перетворився на законодавчу раду. Стосовно дій на Хоккайдо - існує згадка, що він діяв проти едзо (так раніше називалося Хоккайдо за основним народом).--Haida (обговорення) 12:25, 21 листопада 2018 (UTC)
  • зовнішній секреатр 外記 — це не імператорський секретар (його власний писар), а секретар Великої державної ради. Огуромаро не займав такої посади в 765. Подивіться список його посад
  • в різних джерелах називається «Праве крило придворної гвардії»... — це не крила, це окремі гвардії. Якби це були «крила» існувало б три гвардії. Але їх було шість (六衛府), бо те, що ви називаєте «крилами» (праве-ліве), вважалися окремими гвардіями.
  • Нара і Хейан гісейкан фактично підмінив дадзьокан — це все рівно, що княжу раду великого київського князя називати «кабінетом міністрів». Гісейкан — установа ХІХ століття, він не існував у середньовіччі; жодні правові документи того часу не згадують такої інституції. У історіографії подекуди називають головних посадовців Великої державної ради гісейканами, а їхнє зібрання гісейканом, але це метафора, подібна до «кабінету міністрів» київських князів. Екстраполяція реалій ХІХ ст. на середньовіччя. P.S. Даджьокан — так само назва ХІХ століття. У середньовіччі — це дайджьокан; зрозумілою українською — «Велика державна рада».
  • існує згадка, що він діяв проти едзо — згадки є, але при чому тут Хоккайдо? Огуромаро ніколи не був там. Він воював у Міягі проти еміші (ті ж едзо) й повернувся звідти битий.

Повторюся, варто знати мови і тему. Хоча б для того, щоб фільтрувати джерела і бути обережним з формулюваннями. Інакше ви вільно чи невільно сприяєте поширенню хибної інформації. У добу фейків і симулякрів — це, звісно, дрібниця. Але хочеться вірити, що почуття внутрішньої відповідальності — не пустий звук. --N.Português (обговорення) 03:35, 22 листопада 2018 (UTC)

Селевк VII

Вітаю. Бачу ви написали статтю про цю персону. Але як я бачу, ви не дуже розбираєтеся у цій темі. Це гіпотетичний басилевс, котрого вигадав Брайан Кріт. Після статті Гувера, де він розкритикував гіпотезу Кріта. Про цього царя майже не згадують. Наразі стаття вводить читачів у оману, бо немає ні слова про його гіпотетичність.--Venzz (обговорення) 20:22, 7 грудня 2018 (UTC)

Добре виправлю--Haida (обговорення) 20:25, 7 грудня 2018 (UTC)

Дякую за участь у Місяці Азії!

Wikipedia Asian Month Logo v2
Wikipedia Asian Month Logo v2

Вітаю, Haida! Ви створили 4 чи більше статті, і тому отримаєте листівку з якоїсь країни Азії. З якої саме країни — це таємниця! Будь ласка, заповніть цю форму не пізніше, ніж 10 січня 2019. Зважте, що пошта з Азії може йти дуже довго, тож ваша листівка може прийти через місяць-два-три.

У формі ви вказуєте свою поштову адресу. Доступ до відповідей мають лише учасники міжнародної команди організаторів. Вони випадковим чином розподілять адреси між країнами, з яких надсилатимуться листівки, і передадуть конкретним відправникам. Усі персональні дані буде стерто після того, як листівки буде надіслано. Якщо у вас є проблеми з google-формою, ви можете надіслати свою адресу листом користувачеві Saileshpat.

Дякую за Ваш внесок! Щасливих редагувань ) -- Ата (обг.) 11:31, 20 грудня 2018 (UTC)

Олексій Комнін (співімператор)

Вітаю! У Вашій статті зазначено, що він був одружений «на Добронезі (яка отримала ім'я Ірина)», хоч у нас, наче, є стаття про неї і звати її інакше — Євпраксія Мстиславівна. Підкажете де поправити? З повагою, — Шиманський હાય! 10:20, 3 січня 2019 (UTC)

В деяких працях її називають Добронега, використовуючи прізвисько. Правильно звісно - Єврпаксія Мстиславівна.--Haida (обговорення) 10:25, 3 січня 2019 (UTC)