Обговорення користувача:Jbuket/Архів 2016

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Едвард Руліковський

Вітаю! Читав Вашу статтю. Будь ласка, прохання: може доповните її інфо, в якому стані склеп-гробівець Руліковских? PS. Даруйте мої, певне, надмірні емоції в Ліховий Ігор Дмитрович. Ви, вважаю, ліпше його знаєте. Може, скажете, чого Мих. Дорошенко тоді надрукував ту статтю про «професійного неробу»? Дякую! ) --Бучач-Львів (обговорення) 11:10, 29 грудня 2015 (UTC)

Фото склепу найближчим часом завантажу. Щодо Ліхового вважаю, що та стаття була просто замовною. На жаль, таких не мало є в різних виданнях. --Jbuket (обговорення) 13:53, 29 грудня 2015 (UTC)

З Новим роком! Даруйте, пане головред, (впевнений, Ви зрозумієте) маю зауваження: як у газетних, так і вікі-статтях є певні русизми (Діма, Коля про україців, вуз тощо). Дякую за увагу! --Бучач-Львів (обговорення) 20:33, 2 січня 2016 (UTC)

На жаль, не завжди є час аби детально вичитати текст, який потрібно додавати до Вікіпедії. Тому завжди буду вдячний за будь-які коректи створених та суттєво доповнених мною статей! --Jbuket (обговорення) 20:09, 3 січня 2016 (UTC)
В основному то про газету.--Бучач-Львів (обговорення) 12:34, 12 січня 2016 (UTC)

Тарас Чухліб

  • Добридень, пане Jbuket. Чи не могли б Ви пояснити, що Ви мали на увазі під цим: „Назви позицій шаблона змінювати не можна”. Про жінку мені зрозуміло, то випадково. —Mychajlo Naumenko (обг.) 11:25, 10 січня 2016 (+2 UTC)
Перевірив - редагування правопису в назвах позицій шаблона на щастя не впливає на його відображення. Тому, вибачте. --Jbuket (обговорення) 12:26, 10 січня 2016 (UTC)

Help decide the future of Wikimania

The Wikimedia Foundation is currently running a consultation on the value and planning process of Wikimania, and is open until 18 January 2016. The goals are to (1) build a shared understanding of the value of Wikimania to help guide conference planning and evaluation, and (2) gather broad community input on what new form(s) Wikimania could take (starting in 2018).

After reviewing the consultation, we'd like to hear your feedback on on this survey.

In addition, feel free to share any personal experiences you have had at at a Wikimedia movement conference, including Wikimania. We plan to compile and share back outcomes from this consultation in February.

With thanks,

I JethroBT (WMF) (talk), from Community Resources 23:46, 12 січня 2016 (UTC)

Чернелицький замок

Вітаю! У статті д-ра Віталія Нагірного (Ягеллонський університет) «Початок та основні етапи будівництва замку» (Чернелицький замок // Пам'ятки України. — К., 2015. — № 7-9 (191). — С. 33.) Геронім Язловецький названий великим коронним гетьманом, ким він не був — згідно і польських джерел. Дякую за увагу.--Бучач-Львів (обговорення) 07:51, 28 січня 2016 (UTC)

Towards a New Wikimania results

Last December, I invited you to share your views on the value of Wikimedia conferences and the planning process of Wikimania. We have completed analysis of these results and have prepared this report summarizing your feedback and important changes for Wikimania starting in 2018 as an experiment. Feedback and comments are welcome at the discussion page. Thank you so much for your participation. I JethroBT (WMF), Community Resources, 22:47, 8 лютого 2016 (UTC)

Місяць покращення необхідних статей (Топ-1000 і Топ-10000)

--Сергій Липко (обговорення) 04:45, 7 березня 2016 (UTC)

Макарів

Шановний Jbuket, будь ласка не займайтеся війною правок, це стаття про Макарів, а не про Брусилів чи Здвижень, додана вами інфа була перенесена у відповідні статті.

Щодо літописного міста більше у статті Здвижень (значення), наразі на його місце знаходження претендують, як мінімум 4-ри сучасні населені пункти.

Як кажуть «думки вчених розійшлися». Стаття Макарів має містити інформацію саме про це селище, а не бути місцем де описуються різні точки зору, щодо літописного міста Здвижень.

Дякую за розуміння.

Твердження про Брусилів засноване на результатах археологічних досліджень, проведених 2009 року, в результаті яких було знайдено залишки описаного в літописах «чудо-мосту» та ін. беззаперечні докази того, що Здвижень знаходився на території сучасного Брусилова.
На жаль, всі інші гіпотези, в тому числі і про Макарів, «виссані з пальця». Ніхто ні на що наразі вже не претендує. Ваша інформація застаріла на 6 років. Серйозні науковці замість постійного переписування помилок попередників, мусять цікавитися актуальними дослідженнями. Я орієнтуюся на висновки інституту історії НАНУ, а от ви займаєтеся війною правок.
Не розумію чому вам так «болить» альтернативна точка зору в статті про Макарів?
Тож, шановний Користувач:TimeWaitsForNobody, ваші дії наразі порушують принцип ВП:НТЗ, тому якщо це триватиме й надалі я змушений буду звернутися до адміністраторів.
Дякую за розуміння.

--Jbuket (обговорення) 12:39, 1 липня 2016 (UTC)

Вперед! TimeWaitsForNobody (обговорення) 14:18, 1 липня 2016 (UTC)

Знову повторю стосовно Здвиження однозначної думки немає наведена мною наукова стаття є 2010 року, а стаття в Енциклопедичне видання у 6-ти томах «Україна: хронологія розвитку» 2013. TimeWaitsForNobody (обговорення) 14:32, 1 липня 2016 (UTC)

Тоді чому ви так наполегливо нищите альтернативну думку, підкріплену іншими АД? Буду відкочувати доки не заспокоїтеся. --Jbuket (обговорення) 14:38, 1 липня 2016 (UTC)
Я вам вже втомився пояснювати, що всю надану вами інфу я переніс до відповідних статей. Хочете перетворювати Вікі в безсистемне нагромадження infy, тоді вперед! Вважайте ви перемогли, мої поздоровлення! Витрачати час на це я не збираюся. TimeWaitsForNobody (обговорення) 14:49, 1 липня 2016 (UTC)
TimeWaitsForNobody, я поставив вашу інфу про Здвижень в статті Макарів туди де вона має бути і в тому вигляді, в якому ви самі "систематизували" її в статті Здвижень. Сподіваюся "конфлікт" вичерпано?

Здвижень

Дякую за досягнення порозуміння, щодо Макарова.

Хочу викласти свої думки, щодо місцезнаходження літописного Здвиженя. Зразу хочу зазначити, що я добре розумію правила Вікі, включно з Вікіпедія:Жодних оригінальних досліджень та ВП:АД, тому сприймайте це не як намагання вносити зміни у статті на цю тему.

Що достеменно відомо про Здвижень:

  1. Знаходився на річці Здвиж
  2. Був на шляху Білгород (Білгородка) - Мичеськ (Радомишль)

Подивимся на мапу: Сучасний Макарів, якраз і лежить на цьому умовному маршруті.

Не секрет, що у давнину важливі шляхи захищалися валами. Подивимся на мапу Змієвих Валів. Знову бачимо, що від Макарова до Радомишля тягнувся вал. Ймовірність того, що по його північних схилах йшов шлях дуже висока.

На все добре, TimeWaitsForNobody (обговорення) 02:28, 2 липня 2016 (UTC)

Київська губернія на мапі 1821 року

Рожів

Знову запитання до вас, як до краєзнавця: Чому відкидається версія Здвижень -> Рожів. На користь говорить:

  1. Давнє городище
  2. Змієві вали що тяглися до Мичеська (Радомишля)
  3. Аж до початку XIX століття дорога з Києва на Захід проходила по маршруту Білгородка -> Рожів -> Радомишль.

TimeWaitsForNobody (обговорення) 02:42, 4 липня 2016 (UTC)

Тема щодо місця, де був Здвижень активно обговорювалася ще з 1990-х років. Рожів теж називали одним із претендентів. Крапку поставила археологічна експедиція 2009 року, організована Житомирським обласним краєзнавчим музеєм. Саме біля Брусилова були знайдені залишки "чудо-мосту" через Здвиж часів Київської Русі, який згадано в літописі. Це окрім городищ різного типу, які виявлені в усіх поселеннях-претендентах. Знайдено й шлях до від Білгорода через Здвижень до Мичеська, на якому знайшли монети, вислі печатки та ін. археологічні знахідки періоду Київської Русі. Детально все це описано в книжці В. Святненка. --Jbuket (обговорення) 13:10, 4 липня 2016 (UTC)
Звучить не надто переконливо. Насправді це не дивно, що саме житомирські краєзнавці знайшли літописний Здвижень в Житомирській області. Поки що їх гіпотеза не є загальновизнаною науковою спільнотою. Виглядає, що крапку в цій історії ставити рано. TimeWaitsForNobody (обговорення) 14:19, 4 липня 2016 (UTC)
Я вас переконувати не збираюся. Досліджуйте, вигадуйте нові гіпотези, реінкарнуйте старі. Бажаю успіхів! --Jbuket (обговорення) 14:35, 4 липня 2016 (UTC)

Вікіпедія:Проект:Тематичний тиждень/Місяць фантастичних творів тощо

Jbuket вітаю, запрошую до участі у вересні та пропоную зареєструватися. .--Yasnodark (обговорення) 12:03, 31 липня 2016 (UTC)

@Jbuket: вітаю ще раз, нагадую, що завтра (1 вересня) офіційно стартує місячник фантастичної літератури, для участі в якому ви зареєструватися.--Yasnodark (обговорення) 16:36, 31 серпня 2016 (UTC)

@Jbuket: вітаю ще раз, щиро сподіваюся, що реєстрацією ви не обмежитеся.--Yasnodark (обговорення) 13:59, 9 вересня 2016 (UTC)
Вітаю :@Jbuket:, дякую за участь та створення статей про фантастів Башкортостану, також хочу повідомити, що місячник офіційно подовжено до 10 жовтня включно. Розраховую на продовження вашої участі та створення чергових статей, можливо це будуть фантасти Татарстану чи інші.--Yasnodark (обговорення) 13:49, 30 вересня 2016 (UTC)
Jbuket, вітаю! Планую поступово провести анкетування серед шанувальників фантастики з метою визначення найкращих фантастичних романів на думку вікіпедистів. Хотілося, щоб у вільний час ви також подумали і поступово створили (якщо подобається ідея) список з 50 найкращих жанрових романів різних авторів незалежно від мови творів (бажано: 1 автор - 1 роман), особисто прочитаних вами. До списку можна включати усі романи, що містять фантастичні елементи — науково-фантастичні, фентезійні та казково-фантастичні, фантастико-жахливі та містичні, альтернативно-історичні тощо. Місце роману у списку має відповідати якості твору та вашому враженню, отриманного від нього. 1-й роман у списку буде оцінено у 50 балів, останній - в 1 бал. А коли назбирається достатньо анкетантів - зсумуємо кількість балів і отримаємо список з 100 найкращих романів. Сподіваюсь на вашу згоду і що у вас назбирається 50 прочитаних романів та знайдеться час та бажання.---Yasnodark (обговорення) 14:22, 2 грудня 2017 (UTC)
Пропоную у випадку згоди наступний приклад оформлення переліку:
  1. Джон Браннер «Драматурги Єну» (англ. «The Dramaturges of Yan», 1971) http://coollib.net/b/101032/read
  2. Петер Жолдош «Надзавдання» (англ. «A Feladat», 1971), http://coollib.net/b/175527/read
  3. Роберт Сілвеберг «Ми — мародери» (англ. «We, the Marauders», 1958), http://royallib.com/read/silverberg_robert/prisheltsi_s_zemli.html#0

.--Yasnodark (обговорення) 14:22, 2 грудня 2017 (UTC)

Результати конкурсу й церемонія нагородження

Шановний учаснику конкурсу CEE Spring 2016!

Дякуємо Вам за Ваш внесок у конкурс — завдяки Вашій праці CEE Spring залишається найбільшим конкурсом у Вікіпедії за кількістю статей І, що головне, Ви долучилися до створення мегабайтів якісного україномовного енциклопедичного контенту, ми Вами пишаємося!

За результатами конкурсу Ви отримаєте від нас призи. Ми вручатимемо їх під час всеукраїнської Вікіконференції, що відбудеться у Києві 3—4 вересня. Чекаємо на Вас! Поєднаймо приємне з корисним
Будь ласка, заповніть анкету за цим посиланням.

Бажаємо Вам залишатись активними у Вікіпедії!
Ще раз дуже дякуємо за Вашу участь і з нетерпінням чекаємо на Вас на конференції!

З повагою, Ата (обг.) від оргкомітету конкурсу 13:07, 12 серпня 2016 (UTC)

Культура і життя

Вітаю! Будь ласка, скажіть, чому в № 35 за 2016, С. 4. (Ваша сторінка) у статті про Марка Безручка жирним шрифтом виділили згадку про ... Російську імперію (наперед прошу не казати, що там тільки згадка про навчання М. Безручка у вишах окупантів)? Дякую за відповідь. --Бучач-Львів (обговорення) 07:14, 31 серпня 2016 (UTC)

Доброго дня! Жирним шрифтом у всіх статтях виділяється перше речення. Тексти про проект "Люди Свободи" надіслали з Міністерства культури України. --Jbuket (обговорення) 07:24, 31 серпня 2016 (UTC)

Опитування CEE Spring 2016

Вітаємо, учаснику CEE Spring 2016! Міжнародні організатори конкурсу просять Вас пройти опитування, що стосується конкурсу. Воно є дуже коротким. Це дасть нам трішки статистики й допоможе поліпшити конкурс. Будь ласка, пройдіть опитування за цим посиланням: https://wikimedia.qualtrics.com/jfe/form/SV_eLP1PKZWjSpIi45 З найкращими побажаннями,
-- Ата через Масові повідомлення 13:28, 10 вересня 2016 (UTC)

задум-пропозиція

Здоровенькі були, побратиме. Осьо в мене, нещодавно, виник такий задум/гадка....а чи не пора вже вікі-мовникам та якісним дописувачам в укр-вікі - НАРЕШТІ об'єднати свої зусилля і покласти край тотим мовним вікі-війнам ... розробивши певний мовний вікі-кодекс, щоби раз і назавжди відігнати від цих питань ружних "фахівців" із порно-індустрій, футболу чи вечірних семінаристів-скандалістів. Тобто, врешті-решт, детально опікуватися цими всіма мовними перейменуваннями/найменуваннями і створити пул фахівців, до яких прислухатимуться інші, якісні вікі-дописувачі...і тим самим понизиться градсу суперечок та вікі-конфліктів... --Когутяк Зенко (обговорення) 09:10, 7 жовтня 2016 (UTC)

Ідея гарна. Я підтримую, але чи подолаємо ми скандалістів? Вони ж неадекватні в більшості своїй... --Jbuket (обговорення) 12:51, 8 жовтня 2016 (UTC)

Незабаром Міжнародний тиждень до 60-річчя Угорської революції

Доброго дня. Ви брали активну участь у міжнародному конкурсі із редагування у Вікіпедії статей про Центрально-Східну Європу CEE Spring 2016. Пропоную продовжити розпочате — з 23 жовтня розпочинається Міжнародний тиждень до 60-річчя Угорської революції присвяченій 60-тій річниці антикомуністичного повстання в Угорщині. Долучайтесь ;) --Павло (обговорення) 13:32, 17 жовтня 2016 (UTC)

Допомога в заливці статей ЕІУ на Вікіджерела

Вітаю!

Колись ви займались заливкою статей з ЕІУ на Вікіпедію. Зараз у Вікіджерелах ми займаємось приблизно тим самим. На відміну від Вікіпедії статті будуть збережені в тому вигляді, в якому вони присутні на сайті ІІ НАНУ (з точністю до хибодруків та спрощень електронної версії, типу відкидання Ґ чи наголосу, що будуть виправлені). Будемо дуже вдячні, якщо ви допоможете нам.

Наразі проект додавання ЕІУ знаходиться на стадії Толоки з вичитки списка гасел. Як виявилось, в електронній версії списку гасел в порівнянні з друкованою є певна кількість помилок та спрощень (для літери А — 1/20 всіх гасел), тож список варто вичитати вручну.

Будемо дуже вдячні, якщо ви приєднаєтесь. artem.komisarenko (обговорення) 01:19, 31 жовтня 2016 (UTC)

Нетреба Діна Свиридівна

Звертаюсь до Вас, як до автора статті. Прохання уточнити місце народження. Детальніше на СО. --Ходаков Павло Вікторович (обговорення) 10:44, 8 листопада 2016 (UTC)

Малюта Іван Трохимович

Ви колись у Слово Просвіти писали про нього статтю. Подивіться чи можна щось зробити з статтею у Вікіпедії, яка номінована на вилучення. --Basio (обговорення) 07:08, 18 листопада 2016 (UTC)