Обговорення користувача:Oleh420

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Найсвіжіший коментар: Юрій Градовський у темі «Стосовно перейменування низки статей «Міфологія - мітологія»» 4 роки тому
Перейти до навігації Перейти до пошуку

== Ласкаво просимо! ==

   Основні засади Вікіпедії   
Ласкаво просимо до україномовної Вікіпедії, Oleh420!
   Для чого ми розвиваємо Вікіпедію

Вітаємо Вас як нового учасника україномовного розділу Вікіпедії. Сподіваємось на плідну співпрацю з Вами над спільним відкритим проєктом.

Зверніть увагу на наріжні принципи участі: сміливо редагуйте, а в конфліктних ситуаціях, якщо такі виникнуть, завжди розраховуйте на добрі наміри опонента.

Можете скористатися шпаргалкою, якщо Ви ще не знайомі з основами вікірозмітки.

Якщо виникли запитання щодо проєкту або потрібні якісь підказки, пошукайте відповідь на сторінці Довідки. Якщо відповіді на Ваше питання там немає, поставте його у нашій Кнайпі чи комусь із постійних дописувачів.

Кнопка вставки підпису у вікні редагування

На сторінках обговорень бажано ставити автоматичний підпис за допомогою чотирьох тильд (~~~~) або за допомогою позначки підпису у вікні редагування (зображено на малюнку). У статтях, написаних або редагованих Вами, підпис не ставиться.

Ви також можете розповісти про свої інтереси на сторінці інтересів користувачів. Якщо у Вас виникнуть додаткові питання, можете звернутися за порадою до будь-якого користувача з цієї категорії.

Бажаємо успіхів та якнайбільше творчого задоволення!

Велика Британія США Irrespective of your language skills, you are welcome to create your own user page, add interwiki links, upload images, correct data, discuss problems, communicate & cooperate with the community. Please, use language templates from Вікіпедія:Вавилон or create your own ones. You can ask for our help on the Community Portal (help).
   Як створити статтю
   Як редагувати статті
   Ілюстрування статей
   Потренуйтеся тут!
   Правила і настанови
   Стиль оформлення статей
   Авторські права
   Довідка
   Користувачі, що допоможуть Вам
   Словничок вікітермінів

-- Automatic welcomer (обговорення) 12:31, 4 серпня 2019 (UTC)Відповісти

Стосовно перейменування низки статей «Міфологія - мітологія»[ред. код]

Доброго дня.

Ви здійснили низку перейменувань сторінок «Міфологія -> мітологія», мотивуючи це якимось нав'язуванням передачі TH буквою ф. Насправді у цих назвах ми буквою «Ф» передаємо не англійську «th» (бо ми не з англійської мови запозичили ці слова), а грецьку «Ѳ», яка у новогрецькій мові (з якої і відбулось запозичення) читається саме як «Ф».

Так, новий Правопис дозволяю вживання слова «міт», але «міф» - усталений варіант, тому, якщо дуже хочете перейменовувати, виносьте на обговорення. Але як на мою думку, перенаправлення буде досить.

З повагою, --V Ryabish (обговорення) 11:54, 6 лютого 2020 (UTC)Відповісти


Я не вмію відповідати, алезайди і почитай, як цей звук читається і досить нав'язувати совіцькі стандарти непитомі для нашої мови. https://en.wikipedia.org/wiki/Theta


Для того, шоб показати, який звук передає ця буква у новогрецькій мові, такий же як і th в англійській. Але суть в тому, шо нам нав'язали совіти і росімперія використання букви ф замість т. Ф взагалі розглядається як та буква, яка українській мові взагалі не питома. Самі ж маємо купу слів як і у діалектах так і ні як-от Хвиля чи хвилина і хвіст, Хведір. Тому важливо популяризувати питомі риси нашої мови без опирання на москальські традиції передачі.

  • А Ви послухайте, як цей звук вимовляють греки. І подумайте над таким фактом: грецькі священники і монахи після хрещення Русі їхали саме до Києва, а не до Москви, на місці якої ще 300 років жаби квакали. І ми засвоїли ці слова саме у варіанті з «Ф» - Вифлиєм, Афіни, марафон. І так, нормативним є Федір, а не Теодор. І Котляревський називав богиню, на честь якої названа столиця Греції, саме «Афіна», а не «Атена». Чи ви його теж в комуністи запишете ?

{kjgws? vfqnt cjdscnm

Тому не влаштовуйте війну редагувань, а подавайте на перейменування. --V Ryabish (обговорення) 13:00, 6 лютого 2020 (UTC)Відповісти


Шо? Де це Котляревський її Афіною називав? Ти в курсі, шо ця назва від правопису залежить? Шо ти взагалі несеш, погугли наші старі правописи і подивися, як там передавалося.


https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D1%80%D0%BE%D1%94%D0%BA%D1%82_%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BE%D0%BF%D0%B8%D1%81%D1%83_1999_%D1%80%D0%BE%D0%BA%D1%83 читай хоча б тут про причину. Саме твої совіти це заказали, а це питому вкраїнська риса була. І заберу ту ґа у себе, що ти проти чинного правопису, боляче дивитися.

Я попросив би не хамити. Я Вам наводжу аргументи, а Ви відповідаєте матюками. Тому подальшу дискусію вважаю недоцільною. Якщо мажте бажання - дійте за процедурою на сторінці перейменування. Інакше звернусь до адміністраторів.
Усього найкращого. --V Ryabish (обговорення) 12:28, 9 лютого 2020 (UTC)Відповісти

Користувач:V Ryabish (панами мені заборонили називати, тому користувачами називатиму), але опонент Oleh420 має рацію. --Юрко (обговорення) 19:16, 10 лютого 2020 (UTC) (образа вилучена), культивуйте кацапські набання даліВідповісти

Ну ось тому я й запропонував йому подати на перейменування, навести аргументи, АД і т.д. - за стандартною процедурою --V Ryabish (обговорення) 19:26, 10 лютого 2020 (UTC)Відповісти
@V Ryabish:Для уточнення: Ви відстоюєте назви з "ф"? --Юрко (обговорення) 05:04, 11 лютого 2020 (UTC)Відповісти

Хлопці, майте совість, я не маю поняття, як ця стрічка працює, а мені приходять дурнуваті сповіщення, які мені неінтересні.


Слухай, Юрію, як собі такий значок поставити, тільки шоб писало, що я за расизм?

Пане Олегу, тому, найперше, намагайтесь зрозуміти як це працює. Для початку радив би Вам прочитатиВП:Е, бо, скоріш за все, Вас заблокують тут. Тай підписи варто ставити, про це маєте роз'яснення вгорі. Позиція Ваша мені також незрозуміла: я підтримую Ваші перейменування, але Ви й мене криєте матами. Звісно, такого тут бути не може, тому повидаляйте всі московські матюки.--Юрко (обговорення) 08:15, 11 лютого 2020 (UTC)Відповісти

Добре, прочитаю, але ти маєш знати, що ці матюки не є московськими, скачай з інтернету книжку сороміцьких пісень: Бандурка і сам здивуєшся, наскільки українськми є ці матюки, наскільки рідними вони є для нашої мови. Підписи ставити не вмію, колись розберуся, як буде час.

Згори є малюнок як ставиться підпис. Наполегливо раджу прочитати ВП:Е, бо це тикання тут неприпустиме і Вас заблокують --Юрко (обговорення) 08:39, 11 лютого 2020 (UTC)Відповісти

Прочитаю, як матиму час, це моя сторінка, хочу і тикаю.

Тоді Ви нічого тут не досягнете. Щасти.--Юрко (обговорення) 09:08, 11 лютого 2020 (UTC)Відповісти