Обговорення користувача:PsichoPuzo/Архів 5

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Знаки ВСУ

Я прошу вас брать официальные знаки ВСУ из официальных ресурсов. Те что вы добавили с сайта http://www.ukrmilitary.com/2016/07/new-uniform.html не соответствуют действительности. Я так думаю, что их не утвердили, а вы их добавили на опережение. На сайте Министерства Обороны Украины: http://www.mil.gov.ua/ об этом ни слова. Для примера свежая фотография Морпеха в берете: https://www.flickr.com/photos/ministryofdefenceua/31025409495/ Sergkarman (обговорення) 07:43, 30 листопада 2016 (UTC)

Там уся необхідна інформація необхідна наведена. На сайті міністерства стосовно цього взагалі будь-яка інформація майже відсутня. Офіційний наказ на заміну №150 (який доречі вже теж не діє, тому старі знаки теж не мають юридичної основи, а діє положення про експерементальні нові знаки розрізнення, однострої і т.д.) буде орієнтовно у грудні. Крім того додавати їх починав не я, після першого затвердження, але потім вирішив що краще вже нормально оформити ці зображення допоки не накидали у казна-якому вигляді, що було б у будь-якому випадку. Також пропоную вам ознайомитися з процесом у робочій групі розробки цих нових символів Нове Військо. --PsichoPuzo (обговорення) 14:52, 30 листопада 2016 (UTC)
Не имею ничего против. Наоборот вы добавили много нужных и важных шевронов. А вот с этими знаками получилась неразбериха. Будем ждать официальной информации. Sergkarman (обговорення) 17:30, 30 листопада 2016 (UTC)

Статтю Категорія:Модулі номіновано на вилучення

Стаття Категорія:Модулі, значний внесок до написання якої зробили Ви, була номінована на вилучення. Якщо Ви зацікавлені у обговоренні з цього приводу, будь ласка, залиште свій коментар на сторінці обговорення номінацій за 30 листопада 2016. Що ще можна зробити? — NickK (обг.) 00:06, 1 грудня 2016 (UTC)

Гляньте, будь ласка, вікіпошту

Гляньте, будь ласка, вікіпошту --Ілля (обговорення) 15:46, 6 грудня 2016 (UTC)

Эмблема МФУ

Скачал с официального сайта. Файл:Minfin.gov.ua logo.svg Надеюсь лицензию правильно поставил. И опять та же проблема, как с прошлой эмблемой. Не могу сменить. Все эмблемы вшиты какими-то надзирателями? Какая-то слишком тоталитарная энциклопедия получается. --Sergkarman (обговорення) 13:40, 19 грудня 2016 (UTC)

Емблеми задані через елементи вікіданих, треба оновлювати їх. Ліцензія правильна, ще тільки треба зазначити підкатегорію ліцензії.--PsichoPuzo (обговорення) 13:50, 19 грудня 2016 (UTC)
По поводу викиданных понял, благодарю. А что за подкатегория? Sergkarman (обговорення) 14:01, 19 грудня 2016 (UTC)
Там у ліцензіях використовуються типи за пунктами самої ліцензії. Для полегшення службового обслуговування за прихованою категоризацією.--PsichoPuzo (обговорення) 14:03, 19 грудня 2016 (UTC)
Все, увидел Category:PD-UA-exempt (logos and emblems). Просто взял такую же лицензию, как была в прошлой эмблеме. Еще раз благодарю за помощь. Sergkarman (обговорення) 14:07, 19 грудня 2016 (UTC)

{{Карта розташування}}

Доброго дня! Після ваших змін до {{Карта розташування}} шаблон став працювати некоректно. Зокрема, в усіх селах України (для прикладу можете взяти село Чонгар) відображається карта Файл:Ukraine location map.svg, на якій Крим не позначений як частина України. Натомість було обговорення, що Крим має бути позначений на карті як частина України, і відповідна карта Файл:Ukraine (1991-2014) location map.svg стоїть у {{Карта розташування Україна}}. Після ваших же змін шаблон ігнорує це й все одно ставить іншу карту. Чи могли б ви виправити це? Дякую — NickK (обг.) 16:41, 22 грудня 2016 (UTC)

Все працює коректно, просто трохи по іншому. Прошу дати посилання на це обговорення. Крім того відповідно до юридичної сторони питання, ці території мають статус тимчасово окупованих, що відображено на карті штрихуванням без зміни кордонів (тобто відповідне забарвлення залишилось).--PsichoPuzo (обговорення) 17:33, 22 грудня 2016 (UTC)
Згадалося принаймні Вікіпедія:Кнайпа (пропозиції)/Архів 22#Увага!, можливо, ще щось десь було. Конкретно щодо карти, гадаю, нелогічно в статтях з географії показувати статус Криму. У статтях про політику чи статус Криму — так, логічно, але ваша зміна зачепила статті про населені пункти.
І я не назвав би роботу коректною. Якщо в {{Карта розташування Україна}} прописано, що картою розташування є Файл:Ukraine (1991-2014) location map.svg, то при виклику {{Карта розташування}} за запитом карти розташування Україна має відображатися саме ця, а не будь-яка інша карта. Якщо ж прописано брати одне, а на практиці береться інше, така робота не є коректною — NickK (обг.) 00:18, 23 грудня 2016 (UTC)
Робта є коректною, оскільки дані карти беруться не з шаблону а з модуля. Перш ніж таке писати перечитайте, принаймні, перекладений шматок документації. І для статей про населені пункти таке відображення цілком підходить. Штриховки немає на фізичній карті, а коли використовується адміністративна, то це відповідно відображено. Заміни фізичних карт на адміністративні і навпаки наче немає, де які були там ті й залишились. Крім того наведене вами обговорення датується 2014 роком, коли правового визначення тимчасово окупованих територій не було, і дійсно шла пропагандистська кампанія ініційована росією з тотальної заміни мап. На сьогоднішній день і для цього конкретного випадку воно не релевантне. І на додачу до всього нещодавно визначення як тимчасово окупованих територій було закріплене резолюцією ООН, тому використання мапи зі штриховкою на тлі загального кольору інших адміністративних одиниць цілком доцільне. --PsichoPuzo (обговорення) 14:17, 23 грудня 2016 (UTC)
Будь ласка, тоді доперекладіть документацію та зробіть коректну документацію до модуля (наразі Модуль:Location map стверджує про 494 000 сторінок, що є очевидна неправда), щоб можна було зрозуміти. Наразі я синхронізував Шаблон:Карта розташування Україна та Модуль:Location map/data/Україна, бо нема жодних причин робити їх різними — NickK (обг.) 17:44, 23 грудня 2016 (UTC)
Для тієї карти є окремий модуль, а цей відображає поточний стан справ. --PsichoPuzo (обговорення) 19:16, 23 грудня 2016 (UTC)
Повторю ще раз: це вже обговорювалося щодо {{Карта розташування Україна}}, було вирішено залишити там карту з територіальною цілісністю. Оскільки модуль фактично замінює {{Карта розташування Україна}}, нема жодних причин робити там навпаки. Якщо є потреба саме в тій карті, можна створити окрему сторінку, наприклад, Модуль:Location map/data/Україна без Криму або Модуль:Location map/data/Україна з окупованим Кримом. Але, будь ласка, не чіпайте основної карти. Дякую — NickK (обг.) 21:37, 23 грудня 2016 (UTC)
Вище я детально описав стосовно карти. І при чому там без Криму я не розумію. Може ви краще придивитесь до того зображення та краще ознайомитесь із юридичною стороню питання? Те що був застарілий шаблон не означає що це істина в останній інстанції і так має й бути.--PsichoPuzo (обговорення) 21:42, 23 грудня 2016 (UTC)
МЗС, В ООН визнали Росію окупантом, а Крим – окупованою територією (що накладає відповідні зобов'язання на окупанта та на карті зазначено відповідним штрихуванням), В ООН прийняли резолюцію по Криму: що потрібно знати про важливий для України документ, ООН прийняла резолюцію про права людини в окупованому Криму, не кажучи вже про визначення статусу законом «Про тимчасово окуповані території» --PsichoPuzo (обговорення) 21:52, 23 грудня 2016 (UTC)
І власне шаблон взагалі підлягає вилученню після узгодження усіх технічних конфліктів викликаних переходом на модуль. --PsichoPuzo (обговорення) 21:54, 23 грудня 2016 (UTC)
Можу повторити ще раз: щодо шаблону {{Карта розташування Україна}} вже було обговорення спільноти. Якщо ви вважаєте, що ситуація змінилася й потрібно внести туди зміни, будь ласка, обговоріть це належним чином, а не створюйте дубляж з іншим варіантом. {{Карта розташування Україна}} та Модуль:Location map/data/Україна мають ідентичне призначення, і створення дубля для заміни карти не має сенсу — NickK (обг.) 22:08, 23 грудня 2016 (UTC)
Це не є дубль, хочаб тому що то шаблон, а то модуль. Обговорення на яке ви посилаєтесь датоване 2014 роком і стосувалось зовсім інших зображень (зокрема тих де крим пришито до росії а україна без нього). З тих пір багато чого змінилось у юридичному плані тому воно абсолютно не релевантне. Ви взагалі читаєте відповіді?--PsichoPuzo (обговорення) 22:13, 23 грудня 2016 (UTC)
Дубль за функціональністю: якби ви не створили Модуль:Location map/data/Україна, модуль і далі брав би {{Карта розташування Україна}}, і тоді б не було проблеми. Я ваші відповіді читаю, але вони не відповіді, бо ви так і не відповіли, чому в шаблоні й модулі повинні бути різні карти — NickK (обг.) 22:30, 23 грудня 2016 (UTC)
І знов об стіну горох. Ваші відповіді не відповіді. Може перестанете пересмикувати?--PsichoPuzo (обговорення) 22:32, 23 грудня 2016 (UTC)
Я вам поставив чітке питання: чому ви вважаєте, що в Модуль:Location map/data/Україна та в {{Карта розташування Україна}} мають бути різні карти. На нього я не отримав відповіді, лише роздуми навколо теми — NickK (обг.) 21:02, 24 грудня 2016 (UTC)
А з якого дива ви взяли, що я вважаю, що вони повинні бути різними? Я вже писав вище, що шаблон взагалі буде згодом заміщено модулем і номіновано на вилучення, тому сенсу окремо його змінювати немає. --PsichoPuzo (обговорення) 21:08, 24 грудня 2016 (UTC)

Помилка в Модуль:Location map

В шаблонах-картках "Місто" показує. що є помилка в "Модуль:Location map" в рядку 346. Пише, що десяткові і DMS градуси не можуть обидва позначати довготу.--Oleksandr Tahayev (обговорення) 20:04, 7 січня 2017 (UTC)

Будь ласка, посилання, який саме шаблон картка.--PsichoPuzo (обговорення) 20:47, 7 січня 2017 (UTC)
Подивіться, як він виглядає в статті Вахдат.--Oleksandr Tahayev (обговорення) 21:15, 7 січня 2017 (UTC)
Власне проблема не у модулі, а у шаблоні. Вже наче вирішили.--PsichoPuzo (обговорення) 19:53, 8 січня 2017 (UTC)

Емблема МОУ

Файл:Mil.gov.ua logo.svg Скачал с официального сайта замечательную эмблему. Помогите её заменить в статье Міністерство оборони України. У меня что-то не получается.--Sergkarman (обговорення) 11:46, 14 грудня 2016 (UTC)

Там зараз використовується однотипний набір векторних зображень емблем. Неварто розбивати його однією окремою емблемою, оскільки зміни лише стилістичні, а не геральдичні. --PsichoPuzo (обговорення) 12:13, 14 грудня 2016 (UTC)
На ваше усмотрение. Sergkarman (обговорення) 12:49, 14 грудня 2016 (UTC)
Просто ще й на той набір не всі випадки використання перевели, а тут одразу ще одна заміна. Дуже велика кількість включень. Якщо буде повний набір у цій об'ємній стилістиці можна буде обдумати перехід. --PsichoPuzo (обговорення) 12:52, 14 грудня 2016 (UTC)
Есть подозрение, что остальных эмблем не будет. Этот сделан чисто для шапки сайта МОУ, как я понимаю. Sergkarman (обговорення) 14:50, 14 грудня 2016 (UTC)
Ні, я бачив у інтернеті принаймні ще такі ж емблеми видів і ссо (вдв не траплялося здається).--PsichoPuzo (обговорення) 15:05, 14 грудня 2016 (UTC)

Окрім того, за умови наявності всіх емблем такого вигляду, у чому я сумніваюсь, треба буде й штандарти переробляти, а краще від автора тих стилізованих емблем, ті штандарти ніхто не зробить. Емблему ЗСУ можна зробити з емблеми МОУ, прибравши меч та булави, а далі? Я бачив тільки растрову емблему ССО в такому вигляді у фейсбуці ССО - https://www.facebook.com/usofcom/photos/a.1663554057209565.1073741827.1637436679821303/1849860395245596/?type=3&theater А ще та стилізована емблема на відповідає пропорціям з наказу про символіку ЗСУ. Моя думка така: так, красиво виглядає, саме для шапки сайту МОУ, але не більше. Особисто я не прихильник використання об'ємних зображень (з тінями, розмиттям та світлом) у вікіпедії тому, що, по-перше, можуть бути проблеми з відображенням (саме емблема МОУ з сайту робилася в Adobe Illustrator, а SVG це не його рідний формат, так як при редагуванні емблеми МОУ з сайту через Inkscape, для якого SVG це рідний формат, ледве помітна тінь хреста, стає більш помітною і перекриває собою малиновий колір хреста), по-друге, яке в цьому практичне значення? Я сумніваюсь, що такі стилізовані емблеми, якщо вони розміщені на вікіпедії, можна брати за основу для нанесення на туж військову техніку, чи навіть використовувати для розробки різних нарукавних знаків. Де ви бачили 3-Д шеврони? По-третє, для створення таких малюнків треба набагато більше часу. Й останнє. Як правило, такі стилізовані зображення робляться професійними художниками й за окрему плату, і не для вікіпедії.--Inkscape'r (обговорення) 11:25, 3 січня 2017 (UTC)

Перечитал еще раз описание символов. Там не желтый, а золотистый. А вот малиновый я взял бы вот такой: C8006A - из эмблемы ВМСУ с официального сайта. Желтый в этой же эмблеме меняется от расположения по этому единого цвета нет. Синий там тоже отличается от нынешних векторов: 200C61 . Sergkarman (обговорення) 23:19, 7 січня 2017 (UTC)

Ведіть подальші обговорення поміж собою, а не на третій сторінці обговорення, будь ласка. І емблеми є діючими відповідно до положень, інші стилізації немає необхідності робити. Є багато чим ще зайнятися, аніж товкти ті емблеми далі.--PsichoPuzo (обговорення) 23:27, 7 січня 2017 (UTC)
А что вы скажите, если заменить в нынешних векторах синий и малиновый на те, которые я предложил? Желтый, при замене этих двух цветов смотрится хорошо и не так ярко. После замены двух цветов для меня этот вопрос будет закрытым. Sergkarman (обговорення) 23:45, 7 січня 2017 (UTC)
Кольори підібрані відповідно опису. Ці занадто темні, міняти їх особливої потреби немає.--PsichoPuzo (обговорення) 23:47, 7 січня 2017 (UTC)

С векторными редакторами я не дружу по этому сделал пробную растровую версию, специально для вас: Файл:Прапор МОУ.png. Файл нигде не используется по этому я его заменил. Если что можно откатить до прошлой версии. Sergkarman (обговорення) 00:32, 8 січня 2017 (UTC)

Малиновий ще може, але синій має бути синім, а не переливатися у майже фіолетовий.--PsichoPuzo (обговорення) 20:00, 8 січня 2017 (UTC)

Погони ПВ

Чорновий варіант погону ПВ. Думаю, якщо будуть ТУ по них, можна спробувати шось таке зліпити.--Inkscape'r (обговорення) 10:12, 6 січня 2017 (UTC)

Щодо почесної варти, то її живе втілення найближчим часом буде навряд, але так, ТУ, за логікою, має бути одночасно із загальним наказом. Ось тут: 192883852295 на Fex.net за їх погонами матеріали. Як я розумію, офіцерські в єдиному кольорі до полковника, підофіцерський склад у трьох кольорах відповідно до рот видів (прапороносні групи). А так може якось зробити більш виразно, що це плетений шнур?--PsichoPuzo (обговорення) 12:11, 6 січня 2017 (UTC)
Із шнуром взагалі важко працювати, точніше відтворити його... поки що ось так, краще поки не виходить. Ще робота ускладнюється тим, що по суті тут три види погонів зі своїми шнурами та розмірами.--Inkscape'r (обговорення) 17:58, 6 січня 2017 (UTC)
Другий варіант вже досить пристойний, як на мене.--PsichoPuzo (обговорення) 18:50, 6 січня 2017 (UTC)
Згоден. Ось, трішки підправив та шнур по низу обрізав - зразок. --Inkscape'r (обговорення) 19:41, 6 січня 2017 (UTC)
У офіцерів лише малиновий кантик, наче, а різниця за представниками видів лише для підофіцерського складу, які є трьома прапороносними групами. Принаймні я поки бачив лише таке. Власне ті дві сторінки з проекту і є. Також ґудзик завеликий, він скрізь має бути еквівалентним за розміром до зірок, на мою думку, виходячи з наявного ТУ. --PsichoPuzo (обговорення) 20:19, 6 січня 2017 (UTC)
Добре, тоді яким розміром робити погони? Висота, схоже, в них однакова. Від солдата до ГМС - вузькі, від хорунжого до капітана - трохи ширші і від майора до полковника погони самі ширші. Ось розміри із звичайних погонів: муфта - 50х110, погон (хлястик) - 45х130, гудзик та зірка - 18х18. Якщо співставити звичайний погон до погону ПВ по ширині з пропорційним збільшенням висоти, то вийде ось що.--Inkscape'r (обговорення) 20:46, 6 січня 2017 (UTC)
Та переглянув знов загальний ескіз, так все ок відповідно до нього. Хай так і буде тоді, принаймні, поки немає іншої інформації.--PsichoPuzo (обговорення) 21:34, 6 січня 2017 (UTC)
Дуже вузький погон, зірка виходить менше гудзика - приклад.--Inkscape'r (обговорення) 10:16, 7 січня 2017 (UTC)
Ну відповідає попереднім. Виглядає дуже пристойно.--PsichoPuzo (обговорення) 19:59, 8 січня 2017 (UTC)

Пішов трохи іншим шляхом. Щоб не зменшувати знаки на погонах, взяв знаки з вже готових погонів по ТУ, та обрізав їх. Ось приклад. Ліворуч вже обрізаний, праворуч - ні. Таким чином тепер і зірка відповідає розміру гудзика й на вигляд наче непогано. --Inkscape'r (обговорення) 11:06, 9 січня 2017 (UTC)

Ось такі варіанти. Змінив кольори СВ та ПС на ті, що вже використовуються у погонах. Від майора до полковника ще не готова петелька на гудзик, поки не виходить її нормально зробити. СВ, ПС, ВМС, хорунжий-капітан СВ, майор-полковник СВ. --Inkscape'r (обговорення) 11:40, 9 січня 2017 (UTC)
Дуже непогано.--PsichoPuzo (обговорення) 11:44, 9 січня 2017 (UTC)

Блокування 2 доби (потенційне)

Вітаю. Зважаючи на те, що у вас вже декілька блокувань за війни редагувань та на ваші дій у цій статті, зараз відповідно до ВП:ВР мало б бути блокування на дві доби для вас і в залежності від того чи були блокування чи попередження у ваших опонентів то також блокування чи попередження і для них також. Але, зважаючи на те, що схоже, конфлікт більш-менш вичерпано, принаймні, пройшло обговорення на сторінці обговорення статті, цього робити не буду. На майбутнє, гляньте будь ласка, Вікіпедія:Війна редагувань, Вікіпедія:Вирішення конфліктів, Вікіпедія:Поведінка в конфліктних ситуаціях рекомендації, як діяти у подібних ситуаціях. Там багато цікавих деталей але загальна, що при будь-якій загрозі виникнення війни редагувань, будь-яких непорозуміннях потрібно одразу переходити до обговорення (інколи на сторінці користувача але частіше на сторінці обговорення статті). Дякую за розуміння. --yakudza 15:35, 9 січня 2017 (UTC)

А може ви таки вжиєте заходів до ініціаторів конфлікту? Чи муляє «заслуженість» фігуранта? А то саме порушення затерли, а от дій якихось із порушниками нуль. Ваша упередженість незмінна. Крім того у інших «фігурантів» історія порушень та блокувань значно яскравіша, що має наштовхнути на певні висновки. --PsichoPuzo (обговорення) 15:40, 9 січня 2017 (UTC)
Не все одразу, позивачеві - перше слово. Зараз пишу іншим. --yakudza 16:16, 9 січня 2017 (UTC)

Ви тепер Военно-оркестроваяую службу ВС РФ усюди аби куди тикати будете?

Залишаю Вам тут посилання, як дуже цінне: Військово-оркестрова служба Збройних сил Росії[ru]. Не туліть його будь-ласка до місця і не до місця за принципом аби було. А то я запідозрю Вас у лоббіюванні інтересів певних політичних груп і спеціальних служб. Вважайте це попередженням. --Павло (обговорення) 18:35, 10 січня 2017 (UTC)

Звісно до військової музики це теж не має жодного стосунку. Це скоріше у вас свербить той конфлікт інтересів, особливо, виходячи з останньої поведінки.--PsichoPuzo (обговорення) 18:48, 10 січня 2017 (UTC)

Права патрульного

Повертаючись до нещодавньої розмови, я вніс вашу номінацію на отримання прав: Вікіпедія:Заявки_на_права_патрульного#PsichoPuzo. З повагою, --VoidWanderer (обговорення) 19:20, 8 січня 2017 (UTC)

ПС. Думаю, там треба формальне підтвердження згоди бути номінованим. --VoidWanderer (обговорення) 19:27, 8 січня 2017 (UTC)

Дякую, так зараз відпишусь там.--PsichoPuzo (обговорення) 19:35, 8 січня 2017 (UTC)
@VoidWanderer: оцінили рівень дискусії, притомності та неупередженості частини спільноти? ) --PsichoPuzo (обговорення) 19:33, 10 січня 2017 (UTC)
Та ми ж тіки почали, хех. --VoidWanderer (обговорення) 19:56, 10 січня 2017 (UTC)
То просто, певне, ґвалт останніх двох днів більшою мірою пройшов повз вас. Зате скільки переглядів у тієї статті, одна з найпопулярніших мабуть. ) --PsichoPuzo (обговорення) 19:57, 10 січня 2017 (UTC)
І то правда, останні 2 дні я трошки випав. Добре що пройшло повз. --VoidWanderer (обговорення) 20:49, 10 січня 2017 (UTC)

Академії

У цій категорії знаходяться академії наук, мистецтв, а вищі навчальні заклади з назвою Академія мають входити в інші категорії. Бо це зовсім інші речі. --yakudza 01:26, 23 січня 2017 (UTC)

Ви трохи плутаєте. Все якраз навпаки. те що ви описуєте знаходиться у категорії Національні академії.--PsichoPuzo (обговорення) 01:27, 23 січня 2017 (UTC)
Просто гляньте інтервікі, академії можуть бути національні, недержавні, громадські тощо. У всіх інтервікі йдеться саме про академії, як організації, а не навчальні заклади. В рувікі є окрема категорія для академій - навчальних закладів Категория:Академии (вузы). --yakudza 01:30, 23 січня 2017 (UTC)
І що з того? Ієрархія пряма Академії-Академії за країною-Академії (країни).--PsichoPuzo (обговорення) 01:35, 23 січня 2017 (UTC)
Будь ласка, перегляньте ще раз інтервікі і посилання, що я вам дав і завтра ми повернемось до цієї розмови. --yakudza 01:41, 23 січня 2017 (UTC)
Академічні установи--PsichoPuzo (обговорення) 01:43, 23 січня 2017 (UTC)
Дякую, цікава категорія. Cудячи із основної статті en:Academic institution, в англомовних країнах - це вищі освітні заклади загалом, хоча чомусь там є і національні академії. Але категоризація в англовікі часто дуже хаотична, тому краще спитати у якогось англофона, що найточніше означає цей термін і як краще перекласти українською. --yakudza 02:00, 23 січня 2017 (UTC)
Перепрошую за втручання, але англ. academics в англомовному просторі - це науковий світ. Який у них там невід'ємний від університетів та інших науково-навчальних закладів. До нашої «академічності» у двох сенсах - «академія» як не зовсім університет і «академія» як сукупність вчених чи наукових установ - стосунку не має. Тому нам треба дві окремі категорії. --Brunei (обговорення) 02:29, 23 січня 2017 (UTC)
Про те що потрібно дві, питання не стоїть. Треба уточнити назви та призначення цих категорій, ієрархію та включені категорії, і у цьому випадку не потрібно обов'язково наслідувати ру-вікі. Також, власне, потрібно виправити плутанину у інтервікі.--PsichoPuzo (обговорення) 11:42, 23 січня 2017 (UTC)
Я теж проти бездумного наслідування рувікі але тут трохи інша ситуація. Навчальні заклади із назвою Академія - це більше пострадянська традиція, за винятком військових академій - en:Military academy. Скоріш за все, назва "академія" - це скоріше данина традиції, не знаю чи варто класифікувати ВНЗ за ознакою назви, бо фактично що університети, що інститути, що академії в Україні доволі часто це ВНЗ одного рівня акредитації. Думаю, що і в військовій сфері те ж саме. Принаймні, Категорія:Вищі військові навчальні заклади відповідає Category:Military academies. Тому, як на мене, найоптимальніші будуть два варіанти, або як в рувікі (навчальні заклади, в назві яких присутнє слово академія, то окрема категорія) або як в інших вікіпедіях, всі ВНЗ категоризуються разом незалежно від того як вони історично називаються. І в тому, і в іншому випадку не будуть змішуватись академії - "товариства видатних діячів певної галузі: науки, мистецтва, індустрії" та академії - "навчальні заклади". --yakudza 20:15, 24 січня 2017 (UTC)
З огляду на загальну класифікацію, бо у нас є й будуть ще більше, не тільки статті про українські виші, вона потрібна за ієрархією : виші-типи вишів, а для власне місцевої класифікації можна зробити додаткову гілку за рівнем акредитації.-PsichoPuzo (обговорення) 10:55, 25 січня 2017 (UTC)

Погони Сухопутних військ Збройних сил України

Всеж таки добив погони СВ ЗСУ. Тільки от не знаю як замінити растрові зразки на векторні, тисну редагувати на сторінці війсьових звань України, а посилань для заміни нема... Якщо знаєте як це зробити, то будь-ласка, зробіть це. Погони на моїй сторінці - Користувач:Inkscape'r --Inkscape'r (обговорення) 15:17, 31 грудня 2016 (UTC)

Inkscape'r, там треба редагувати шаблон {{Звання та відзнаки армій класифікація НАТО/ОФ/Україна (2016)}}, якщо про це йде мова. --VoidWanderer (обговорення) 15:27, 31 грудня 2016 (UTC)
Так, мабуть в шаблоні справа. Я вмію тільки звичайні сторінки редагувати, до шаблонів взагалі не лізу :) --Inkscape'r (обговорення) 15:33, 31 грудня 2016 (UTC)
Найпростіші шаблони нічим від сторінок не відрізняються — по наведеному посиланню можете відкрити на редагування, там якраз видно png файли. --VoidWanderer (обговорення) 15:45, 31 грудня 2016 (UTC)
Дякую за посилання. Відредагував два шаблони: {{Звання та відзнаки армій класифікація НАТО/ІЗ/Україна (2016)}} та {{Звання та відзнаки армій класифікація НАТО/ОФ/Україна (2016)}} --Inkscape'r (обговорення) 19:05, 31 грудня 2016 (UTC)
@Inkscape'r: Дуже дякую!!!! Там ще є потреба у створенні окремих файлів для повітряних сил, із відповідним кольором муфти, а також для ВМС (у двох варіантах, для корабельного складу і для сухопутних частин, нарис зроблено у {{Звання та відзнаки флоту класифікація НАТО/ОФ/Україна (2016)}} та {{Звання та відзнаки флоту класифікація НАТО/ІЗ/Україна (2016)}}) на основі проектів commons:Category:Project Military rank insignia of Ukraine, але щодо флоту ще не бачив більш-менш остаточної концепції щодо кольорів муфт. Також потрібні повернуті на 90° горизонтальні версії усіх погонів для використання у шаблонах звань для карток персоналій, хоча можна буде використовувати і png з векторизацій. Крім того було б добре підправити розташування ґудзиків у погонах поліції.--PsichoPuzo (обговорення) 21:27, 1 січня 2017 (UTC)
Авіацію та флот буду робити тоді, коли будуть остаточні зображення їх вигляду та в кращій якості (зразки по флоту (якість малюнку) взагалі погані). А що з ґудзиком поліції?--Inkscape'r (обговорення) 09:38, 2 січня 2017 (UTC)
Суть у тому, що погони повітряних сил ідентичні сухопутним за винятком кольору муфти, а колір муфти ідентичний кольору однострою. Сухопутні муфти флоту за тим же принципом, муфти плавскладу більш-менш видно, а зірки на адміральських муфтах такі як зараз на погонах (їх видно найгірше на цих малюнках). А на погонах поліції ґудзики треба змістити трохи до краю, бо вони заходян понад муфтою і відповідно вирівняти.--PsichoPuzo (обговорення) 10:57, 2 січня 2017 (UTC)
@Inkscape'r: Тут частина концепції і живе втіленні novynarnia.com, Крім того потрібен ще сірий варіант для ССО.--PsichoPuzo (обговорення) 11:15, 2 січня 2017 (UTC)
Чи є десь зображення нових зразків погонів для авіації та ССО? Я розумію, що вони схожі, але все ж таки хотілося би на них подивитися, та підібрати кольори з таких зразків, роздивитися гудзики, кольори "личок" та ромбів, подивитися відповідність звань авіації та СВ. І все ж моя думка така, щоб дочекатися офіційних остаточних зразків по флоту, авіації, ССО,як це було з СВ, а вже потім робити векторні варіанти.--Inkscape'r (обговорення) 15:09, 2 січня 2017 (UTC)
Усі елементи погонних муфт СВ/ПС/ССО/сухопутні частини ВМС абсолютно ідентичні за винятком кольорів тканини, яка у кожного виду/роду відповідає кольору однострою. Виняток становлять лише погони до морських звань. Крім того цей варіант який вже зроблено, він для розширеної лінійки звань, яка поки не затверджена офіційно, а лише у процесі. Усі зірки та ґудзики ідентичні. Тобто щодо, принаймні, ПС/ССО треба лише кольори тла поміняти на відповідні. Всі наявні матеріали, що доступні публічно: робоча група, затверджений альбом, презентація від розробників, матеріали по ВМС, тут здається прийнятна якість зображень одностроїв для зразків кольорів, почесна варта, тут є зображення усіх елементів і погони для старої лінійки звань (яку також треба зробити/ 4 від старшого сержанта до старшини), фото зразків з першої презентації, відео де засвітились деякі останні доповнення. А так десь скоро має бути офіційний наказ.--PsichoPuzo (обговорення) 19:22, 2 січня 2017 (UTC)
Як щодо таких кольорів ПС та ССО? Гудзик у ССО буде в темних кольорах - http://i.piccy.info/i9/a70ad2947e0dd1b7933876da0d9c9592/1483393753/89963/1105188/Snymok.png --Inkscape'r (обговорення) 21:50, 2 січня 2017 (UTC)
Кольори здається ті, точніше нажаль не вийде (поки коди кольорів ніде не траплялися). Ґудзиків здається тільки два варіанти передбачено і таки у ССО здається він сірий. --PsichoPuzo (обговорення) 22:27, 2 січня 2017 (UTC)
Кольори я взяв з тих одностроїв (зразків), які ви мені надали вище за посиланням. Так, по фурнітурі ССО я в курсі, гудзик буде в сірих кольорах. Ще до вас запитання стосовно гудзика на погонах СВ: як вам кольорове оформлення? Намагався додавати більше жовтого кольору, але вийшло, м'яко кажучи, не дуже... Ось такі варіанти є: ось це, як є зараз - http://i.piccy.info/i9/a820af4be88327518fda2c557416188d/1483434147/91286/1105242/1.png 2й варіант - http://i.piccy.info/i9/6437e8fe34ac4ddf859f24f743a35f46/1483434180/91197/1105242/2.png 3й варіант - http://i.piccy.info/i9/2ee0af3674390c5006c8eceef01d7596/1483434196/91127/1105242/3.png --Inkscape'r (обговорення) 09:03, 3 січня 2017 (UTC)
Поточний варіант виглядає краще й ближче до першоджерела. Можливо, лише варто додати штриховку на промені хреста ґудзика.--PsichoPuzo (обговорення) 09:45, 3 січня 2017 (UTC)
Добре, тоді залишу як є. А штриховка на хресті є, при збільшенні погону її краще видно - http://i.piccy.info/i9/ef3d4cafb997baee56afb8e12ba09d57/1483437860/74728/1105242/Snymok.png Ще одне запитання. Граничні звання в ПС та ССО від солдата до генерал-полковника? Генерала ж армії в них не може бути? Тобто брати всі погони з СВ, окрім генерала армії? А щодо кольорів на погонах ПС та ССО, то думаю, що будуть такі, як я вище привів на зразку, так як все одно ми не дізнаємося істинні значення тих кольорів. А ті кольори, що я підібрав зі зразків, які ви мені надали, на мою думку дуже таки не погано підходять. Все ж краще, ніж самому видумувати.--Inkscape'r (обговорення) 10:13, 3 січня 2017 (UTC)
Власне за логікою, генерал армії може бути з будь-якого виду (не окремого роду) військ і повинен носити форму свого виду військ, але тут треба ще пошукати інформації та уточнити. А загалом так, види до генерал-полковника, окремі роди до генерал-лейтенанта, як і сухопутний компонент ВМС до генерал-лейтенанта.--PsichoPuzo (обговорення) 10:22, 3 січня 2017 (UTC)
Тоді як ми зробимо? Погони ПС та ССО робити від солдата до генерала армії? А по флоту (та наземних його частин), то вони будуть робитися тоді, коли буде краща якість зразків.--Inkscape'r (обговорення) 10:28, 3 січня 2017 (UTC)
Точніше ПС від солдата до генерала армії, а ССО до генерал-полковника?--Inkscape'r (обговорення) 10:41, 3 січня 2017 (UTC)
ПС до генерал-полковника, ССО до генерал-лейтенанта (те саме було б для ВДВ, але у них кольори СВ). Генерала армії у кольорах ПС можна буде зробити згодом, після уточнення, якщо буде така потреба. Хоча, в принципі, можна й одразу, щоб файли були, а їх використання це вже потім.--PsichoPuzo (обговорення) 11:31, 3 січня 2017 (UTC)
Щодо ВМС то погони сухопутних частин варто зробити за таким же принципом одразу (до генерал-лейтенанта). Кольори їх форми мають бути у тих же джерелах. На корабельний склад, так варто пошукати/почекати кращої якості.--PsichoPuzo (обговорення) 11:35, 3 січня 2017 (UTC)
Домовились, ПС до генерала армії, ССО до генерал-лейтенанта. Тоді увечері займусь створенням й додам на свою сторінку, а вже звідти будете їх брати за потребою. Потім займусь сухопутними ВМС.--Inkscape'r (обговорення) 11:38, 3 січня 2017 (UTC)

Ще одне. Стару систему звань з новим виглядом погонів теж треба зробити? Для СВ, ПС, ССО вони однакові?--Inkscape'r (обговорення) 12:13, 3 січня 2017 (UTC)

Варто, так. Щоб був сегмент опису про перехідний період, принаймні. Там треба тільки 4 погони старший сержант-старший прапорщик. Ось ще джерело на зображення з тимчасового положення щодо польових знаків 2014 року. Так, вони однакові за принципом, те ж саме з кольорами. --PsichoPuzo (обговорення) 12:25, 3 січня 2017 (UTC)

Ще запитання стосовно кольорів муфт та тієї частини, на яку вони кріпляться. На зразках СВ вони відрізняються, у реальності ж вони однакові. Що робити з цим? Так і залишити, чи робити колір муфти та тієї частини, до якої вона прикріплена однаковим кольором по СВ, ПС та ССО? Приклад - http://i.piccy.info/i9/93fa968c79c34dad1b4747e698e86278/1483449209/204259/1105242/g7568.png --Inkscape'r (обговорення) 13:15, 3 січня 2017 (UTC)

В реальності це хлястик з тієї ж тканини, тому і колір той же. На ілюстрації для наочності різниці його зроблено на кілька тонів світлішим, тому для кращого візуального сприйняття варто так і залиши скрізь - пропорційно світлішим.--PsichoPuzo (обговорення) 13:33, 3 січня 2017 (UTC)
Власне це проілюстровано у проекті ВМС різними кольорами цих хлястиків, де темний від основного кітеля та світлі від сорочок різних кольорів (білий/блакитний). Там варто брати за основу темний. --PsichoPuzo (обговорення) 13:37, 3 січня 2017 (UTC)

Ще момент, ви за погони почесної варти братися плануєте?--PsichoPuzo (обговорення) 13:43, 3 січня 2017 (UTC)

Згодом хочу спробувати, але навряд чи щось путнє вийде...--Inkscape'r (обговорення) 14:31, 3 січня 2017 (UTC)
@Inkscape'r: Тут он власне сьогодні оновлення з'явилося, тобто нічого додатково робити не потрібно, а з цікавого муфти для всіх ну і елементи, які вже були оприлюднені. А тут ще й ТУ додали --PsichoPuzo (обговорення) 17:09, 3 січня 2017 (UTC)
Тоді ось тут невірно вже? - Користувач:Inkscape'r#Погони Сухопутних військ Збройних сил України (стара лінійка) --Inkscape'r (обговорення) 17:18, 3 січня 2017 (UTC)
Не встиг( Так це виходить був проміжний варіант. Дійсний перехідний варіант йде з погонів нової лінійки цілком, як там зазначено, тобто, додаткових не потрібно. Але вже хай буде. Я от думаю викласти окремо повну елементну базу для ілюстрації, тож може викласти отдразу векторні варіанти? --PsichoPuzo (обговорення) 17:24, 3 січня 2017 (UTC)
@PsichoPuzo: От в мене на сторінці зараз стара лінійка й нова лінійка. Я пропоную та і залишити, а поміж старою та новою зробити перехідну лінійку, в яку вставити погони, які вказав Гайдукевич годину тому--Inkscape'r (обговорення) 17:29, 3 січня 2017 (UTC)
Ну вилучати зроблені файли вас ніхто не змушує. І як формувати галерею у власному просторі це також ваша справа. А для статей я зроблю окремі шаблони для перехідних варіантів і впорядкую трохи статтю. --PsichoPuzo (обговорення) 17:32, 3 січня 2017 (UTC)

@PsichoPuzo: ПС та ССО готові. Кольори для їх муфт взяв з малюнку Гайдукевича. Ще на його малюнку є колір муфти СВ, та от я думаю, може колір муфти у СВ також замінити? Ось приклад: ліворуч - як зараз є, праворуч - з кольором гайдукевича - http://i.piccy.info/i9/0f7023de45ef0357589991b7510f463d/1483473375/202756/1105188/g5798.png --Inkscape'r (обговорення) 19:56, 3 січня 2017 (UTC)

Ви їх з ТУ звіряли чи тільки з растрового зображення?--PsichoPuzo (обговорення) 19:59, 3 січня 2017 (UTC)
А де ті ТУ? Тільки з растрового зображення--Inkscape'r (обговорення) 20:01, 3 січня 2017 (UTC)
ще раз посилання, було вище. І там є взагалі усе, здається. Ще не відкривав, бо там Corel.--PsichoPuzo (обговорення) 20:03, 3 січня 2017 (UTC)

@PsichoPuzo: Можете мені той файл через http://fex.net/ передати? Немає аккаунту на фейсбуці...--Inkscape'r (обговорення) 20:16, 3 січня 2017 (UTC)

572192378796 тримайте --PsichoPuzo (обговорення) 20:21, 3 січня 2017 (UTC)
Дякую! Буду розбиратися шо до чого--Inkscape'r (обговорення) 20:24, 3 січня 2017 (UTC)

@PsichoPuzo: Може в мене геть стара версія корелу, але кольорів я там не бачу. Там тільки параметри розташування елементів на погонах та розмір тих елементів - http://i.piccy.info/i9/0c2646744db55ecc86e744d5bc896459/1483477930/276473/1105188/POGONY_TU.jpg --Inkscape'r (обговорення) 21:12, 3 січня 2017 (UTC)

Так, їх там нема, я думав там буде більший масив інформації. Стосовно кольорів, то хай вже буде з одного масиву даних File:Ukrainian 2016 miltary rank insignia - Elements close-ups.jpg. Крім того тут ще підвантажили й для плавскладу у досить пристойній якості File:Ukrainian Navy 2016 rank insignia - Commissioned.jpg, File:Ukrainian Navy 2016 rank insignia - Enlisted.jpg, і знову з'явилася ще важлива деталь, це погони ліцеїстів та курсантів, які також треба зробити й для всіх інших. За одно це векторизації File:Емб слух ввнз 1 (2016).png та File:Емб військ ліц 1 (2016).png. --PsichoPuzo (обговорення) 21:36, 3 січня 2017 (UTC)
@Inkscape'r: Довго не міг зрозуміти що не так з тими зображеннями для вмс, а виявляється там одна частина з перспективної лінійки, а підофіцерський склад з перехідної, тож знову картина не повна, нажаль.--PsichoPuzo (обговорення) 23:05, 3 січня 2017 (UTC)
Я ось розчарований таким недбальством у створенні зразків і тим, що ми бачимо у ТУ... Все що я відмалюва, робилося із зразків, але в ТУ кут "личок" геть інший, зірки в тому ТУ якісь простяцькі, планочка генералів також не така як треба... Подивіться на лички: верхня моя зі зразків, нижня з ТУ - http://i.piccy.info/i9/b50745ddd084f3198d36f3c9c4e02155/1483519673/90974/1105242/Snymok.png фігня якась... Булави у ТУ інакші ніж на зразках. Мабуть буду потехеньку перемальовувати погони ближче до ТУ з використанням деяких ТУшних елементів та відмальованих мною елементів.--Inkscape'r (обговорення) 08:58, 4 січня 2017 (UTC)
Згадайте як було відмальовано нарукавні знаки, то лише сторінки з ескізами, а тут вже ТУ для виробників. --PsichoPuzo (обговорення) 10:00, 4 січня 2017 (UTC)
Тож ви думаете, що треба брати всі елементи з ТУ та переробляти погони для вікіпедії під ТУ?--Inkscape'r (обговорення) 10:04, 4 січня 2017 (UTC)
Кути, основні параметри. Там наприклад як ви навели вище, шеврон узгоджений за візерунком на вершині, на відміну від ескізу, а от зірка у ескізах більш деталізована, на відміну від ТУ. Булави краще деталізовані у ТУ. Назагал тут варто поєднати їх задля кращого результату. --PsichoPuzo (обговорення) 10:12, 4 січня 2017 (UTC)
Добре, тоді підберу елементи з ТУ та свої для поєднання, потім вам покажу зразок.--Inkscape'r (обговорення) 10:20, 4 січня 2017 (UTC)

@PsichoPuzo: Ось підібрав елементи. Все, що на муфті погону - з ТУ, праворуч мої малюнки. Булави залишив свої, так як з ТУ дуже криво відмальовані зверху, та й у моїх ручка значно краще виглядає, як на ескізах було - http://i.piccy.info/i9/84b09989b7bec9eee699d84a3a8616a6/1483527820/169601/1105242/Snymok.png Ще не підкажете розмір гудзика на погоні? 14 мм?--Inkscape'r (обговорення) 11:07, 4 січня 2017 (UTC)

Точно незнаю, але видається що середні, такі як мають бути на кишенях у 18мм, адже на ескізі вони виглядають еквівалентними за розміром зіркам, розмір яких відомий. Стосовно булав, то наверщя у ТУ все ж таки краще деталізоване, а руків'я у вас, тож було б добре щоб вони доповнили одне одного й вирівняти це все відповідно до розмірності зазначеної в ТУ. Також звертаю вашу увагу, що колір хлястика під муфтою треба теж підібрати пропорційно світлішим від поточно, адже він залишився від темнішого старого.--PsichoPuzo (обговорення) 11:42, 4 січня 2017 (UTC)
Такий колір хлястика підійде - http://i.piccy.info/i9/82660e115f6ae192e17ff10669285c05/1483531190/152937/1105242/Snymok.png --Inkscape'r (обговорення) 12:00, 4 січня 2017 (UTC)
Трохи більше жовтого, трішечки ближче до хакі, у старому варіанті був виразно зелений, я мав на увазі цю відповідність, за тоном кольору, перепрошую.--PsichoPuzo (обговорення) 12:11, 4 січня 2017 (UTC)
ТУ просто супер - http://i.piccy.info/i9/eb0befda7b9841b02a94fa64e15a6329/1483534175/85649/1105242/g26816.png --Inkscape'r (обговорення) 12:50, 4 січня 2017 (UTC)
А, пардон, то я не додивився )--Inkscape'r (обговорення) 12:52, 4 січня 2017 (UTC)
Там у матеріалах розмір самих муфт також зазначений був.--PsichoPuzo (обговорення) 12:53, 4 січня 2017 (UTC)
Муфти та хлястики зроблені згідно ТУ--Inkscape'r (обговорення) 12:54, 4 січня 2017 (UTC)
Так генерал-полковник все ж таки влазить чи ні?--PsichoPuzo (обговорення) 13:12, 4 січня 2017 (UTC)

Ось ще варіант кольору хлястика - http://i.piccy.info/i9/f9e8736486ed9fa893f87a64fce6f443/1483535460/68115/1105242/g24702.png --Inkscape'r (обговорення) 13:11, 4 січня 2017 (UTC)

Те що треба.--PsichoPuzo (обговорення) 13:13, 4 січня 2017 (UTC)
Ну, якось так. Залишилось тільки з булавами розібратися - http://i.piccy.info/i9/7b902b3d340be66ef20d79a2c975471b/1483535723/78442/1105242/g26816.jpg --Inkscape'r (обговорення) 13:16, 4 січня 2017 (UTC)
Як на мене просто чудово. Гарна робота! І ще раз пропоную також викласти окремими файлами елементну базу після остаточного її доведення.--PsichoPuzo (обговорення) 13:19, 4 січня 2017 (UTC)
Звичайно я буду окремо всі файли оновлювати--Inkscape'r (обговорення) 13:24, 4 січня 2017 (UTC)
Я маю на увазі елементи погонів: 1. "Широкий шеврон "2."Вузький шеврон" 3."Дужка" 4."Зоря' 5."Плетінка" 6."Зубчатка" 7. "Зоря з булавами" тa тризуб, а також пізніше тризуб із якорем, як елемент для знаків ВМС і ґудзик туди ж. А також і порожню муфту, як заготовку.--PsichoPuzo (обговорення) 13:27, 4 січня 2017 (UTC)

Погон генерала армії з завершеною булавою - http://i.piccy.info/i9/79f5959d4283ce4e5a7b27dfc1744370/1483537520/99155/1105242/g26816.png --Inkscape'r (обговорення) 13:46, 4 січня 2017 (UTC)

Як на мене, просто чудово!--PsichoPuzo (обговорення) 13:47, 4 січня 2017 (UTC)

@PsichoPuzo: Що скажете, якщо прибрати нитки з муфти - http://i.piccy.info/i9/b0686097ef405dceb20f31d1ffbb65fd/1483539718/172114/1105242/g26816.png --Inkscape'r (обговорення) 14:22, 4 січня 2017 (UTC)

Ще один момент. У полторака на погонах ще й малюнок є. У описі вказано, що такий малюнок - генеральський. Ось такий варіант на погони генералів - http://i.piccy.info/i9/c1e9f24766d5ac9089df0ff7d28426dd/1483541996/208754/1105242/g26816.jpg --Inkscape'r (обговорення) 15:01, 4 січня 2017 (UTC)
У робочій групі писали, що це виключно самодіяльність була, і наче до наказу не потрапляє. Там малюнок калини здається тільки на околиш кашкету передбачається. Пропоную поки залишити без нього.--PsichoPuzo (обговорення) 17:19, 4 січня 2017 (UTC)
Шкода, з тим малюнком класно виглядає. Все, всі погони оновлені.--Inkscape'r (обговорення) 18:04, 4 січня 2017 (UTC)
Дуже дякую! Як щодо флотських?--PsichoPuzo (обговорення) 18:08, 4 січня 2017 (UTC)
Що там намальовано на останньому погоні між шевроном та дужкою? - https://3.bp.blogspot.com/-At0pKUEjcwk/VxhSsaCFemI/AAAAAAAAF7Y/gp8tVxN3RM8Or_ifUH7y84nAMnaIr9zHgCLcB/s1600/5.jpg Бажано також побачити ТУ тому, що потім зовсім не хочеться все переробляти, як це було з СВ, ПС та ССО, на які пішло два дні...--Inkscape'r (обговорення) 18:47, 4 січня 2017 (UTC)
Ні, ні. Це старий варіант, там з корисного тільки кодифікація за посадами. З останнього це: File:Ukrainian Navy 2016 rank insignia - Commissioned.jpg, File:Ukrainian Navy 2016 rank insignia - Enlisted.jpg все що є поки. Ну і сухопутні частини такі ж як вже зроблені з чорними муфтами. Тобто виходить робиться у діапазоні до генерал-полковника, а від вищого офіцерського вниз йде розгалуження на два типи + нарукавні.--PsichoPuzo (обговорення) 19:05, 4 січня 2017 (UTC)
На тих малюнках вигляд погонів взагалі якийсь не зрозумілий: гудзики, зірки, розташування муфти. Якщо брати існуючий погон, то буде виглядати десь так (плавсклад) - http://i.piccy.info/i9/e16667569c657051d4012005a070c1dd/1483557442/86878/1105188/bitmap.png --Inkscape'r (обговорення) 19:19, 4 січня 2017 (UTC)
Оце якраз підійде. Для сухопутного компоненту треба якраз взяти вже зроблене і перефарбувати у чорно-білий, до генерал-полковника. Генеральські й морські, виходить, будут однакові. А от щодо решти плавскладу поки, мабуть варто почекати. Ґудзик на погонах звичайний жовтий, на рукавах теж жовтий, але 14мм. --PsichoPuzo (обговорення) 19:30, 4 січня 2017 (UTC)

Власне за концепцією те саме буде й для усіх інших відомств, які мають погони (ДСНС, НГУ, ДПСУ), але поки незрозуміло, які там будуть кольори.--PsichoPuzo (обговорення) 19:47, 4 січня 2017 (UTC)

@PsichoPuzo: Тобто ось це вже готовий набір для наземних ВМС? - http://i.piccy.info/i9/27bb4bcd7312f5112f6e3d7d95105a78/1483559877/87297/1105188/unknown.jpg Чесно кажучи, я трохи "плаваю" у ВМС та сухопутних ВМС.--Inkscape'r (обговорення) 19:58, 4 січня 2017 (UTC)
Саме так! Ще й виходячи з останніх оновлень для адміралів. Сухопутний компонент відносяться до військ берегової оборони (морська піхота та берегові ракетні артилерійські війська) та морської авіації. Корабельні звання (корабельний склад) для тих хто має відношення до кораблів. Взагалі у законі про військовий обов'язок визначено дві категорії військових звань: армійські та флотські (корабельні), бо раніше (у деяких країнах досі) були ще окремі авіаційні звання. --PsichoPuzo (обговорення) 20:23, 4 січня 2017 (UTC)

@PsichoPuzo: Ще зробив польові. Якщо в таких погонах є потреба для статтей, то завантажу - http://i.piccy.info/i9/f43de4e92980bf958d8282c33da28dda/1483650709/314949/1105188/Snymok.png --Inkscape'r (обговорення) 21:12, 5 січня 2017 (UTC)

Думаю згодяться, особливо якщо пізніше робити статті про однострої, яких поки немає взагалі. Ще раз дякую вам за таку чудову роботу.--PsichoPuzo (обговорення) 21:17, 5 січня 2017 (UTC)
Добре, тоді як відокремлю кожен погон, завантажу. Все буде на моїй сторінці. + ще хочу трохи колір (темний зелений) знаків змінити, бо я брав той, що у ТУ, але для ілюстрації то дуже темний як на мене.--Inkscape'r (обговорення) 21:23, 5 січня 2017 (UTC)
Та це ж камуфляж, наче нормально із кольорами тла компонує. Доречі, так як щодо виокремлення зірочок і усієї тієї фурнітури? Та погони ВМС?--PsichoPuzo (обговорення) 21:29, 5 січня 2017 (UTC)
Добре, тоді залишу колір як є. Фурнітуру також сьогодні завантажу окремо. Щодо ВМС є деякі сумніви в оформленні (колір хлястика сухопутних). Гадаю, що треба трошки почекати, може згодом буде більше інформації.--Inkscape'r (обговорення) 07:18, 6 січня 2017 (UTC)

Вітаю. У наземних ВМС звання такі ж самі, як і у СВ? Граничне генерал-полковник? Якщо так, то вже підготував комплект по наземним ВМС для завантаження. --Inkscape'r (обговорення) 10:37, 1 лютого 2017 (UTC)

Ви ж його вже показували http://i.piccy.info/i9/27bb4bcd7312f5112f6e3d7d95105a78/1483559877/87297/1105188/unknown.jpg генерал-полковник це у плавскладу - адмірал (проте, муфти в них однакові за останньою схемою проекту), а у сухопутної компоненти (військ берегової оборони та морської авіації) здається до генерал-лейтенанта і так, самі звання там сухопутні мають бути. Коротше, коли ви підвантажите файли, опис підправлю за потреби. потрібна вся лінійка до генерал-полковника.--PsichoPuzo (обговорення) 11:54, 1 лютого 2017 (UTC)
То я показував, як вони усі були у купі. Сьогодні дійшли руки виокремити. Добре, зараз буду завантажувати.--Inkscape'r (обговорення) 12:02, 1 лютого 2017 (UTC)