Обговорення користувача:Tetiana Tkachuk

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Найсвіжіший коментар: Mykola Swarnyk у темі «Вікіфікація» 1 місяць тому
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Ласкаво просимо!

   Основні засади Вікіпедії   
Ласкаво просимо до україномовної Вікіпедії, Tetiana Tkachuk!
   Для чого ми розвиваємо Вікіпедію

Вітаємо Вас як нового учасника україномовного розділу Вікіпедії. Сподіваємось на плідну співпрацю з Вами над спільним відкритим проєктом.

Зверніть увагу на наріжні принципи участі: сміливо редагуйте, а в конфліктних ситуаціях, якщо такі виникнуть, завжди розраховуйте на добрі наміри опонента.

Можете скористатися шпаргалкою, якщо Ви ще не знайомі з основами вікірозмітки.

Якщо виникли запитання щодо проєкту або потрібні якісь підказки, пошукайте відповідь на сторінці Довідки. Якщо відповіді на Ваше питання там немає, поставте його у нашій Кнайпі чи комусь із постійних дописувачів.

Кнопка вставки підпису у вікні редагування

На сторінках обговорень бажано ставити автоматичний підпис за допомогою чотирьох тильд (~~~~) або за допомогою позначки підпису у вікні редагування (зображено на малюнку). У статтях, написаних або редагованих Вами, підпис не ставиться.

Ви також можете розповісти про свої інтереси на сторінці інтересів користувачів. Якщо у Вас виникнуть додаткові питання, можете звернутися за порадою до будь-якого користувача з цієї категорії.

Бажаємо успіхів та якнайбільше творчого задоволення!

Велика Британія США Irrespective of your language skills, you are welcome to create your own user page, add interwiki links, upload images, correct data, discuss problems, communicate & cooperate with the community. Please, use language templates from Вікіпедія:Вавилон or create your own ones. You can ask for our help on the Community Portal (help).
   Як створити статтю
   Як редагувати статті
   Ілюстрування статей
   Потренуйтеся тут!
   Правила і настанови
   Стиль оформлення статей
   Авторські права
   Довідка
   Користувачі, що допоможуть Вам
   Словничок вікітермінів

-- Automatic welcomer (обговорення) 12:04, 13 лютого 2024 (UTC)Відповісти

Термінологія[ред. код]

Вітаю, Tetiana Tkachuk!

Пропоную Вам заглянути ось сюди, і перечитати цю дискусію та її завершальний момент. Так як рано чи пізно виникне конфлікт редагувань на основі змісту Кишка.

З повагою -Всевидяче Око (обговорення) 20:51, 1 березня 2024 (UTC)Відповісти

Вікіфікація[ред. код]

Вітаю, @Tetiana Tkachuk! Дякую за Ваш внесок до Вікіпедії. Особливо приємно, що Ви редагуєте статі з математики. Хотів звернути Вашу увагу, що деякі вікіфікації є зайвими або надмірними. Наприклад, не варто посилатися без особливої потреби на терміни, які є зрозумілими у контексті статті, на кшталт, множина чи квадрат. Також, зверніть увагу, що інколи, є доречним посиланням на більш точний термін. Наприклад, у статті про Граф Хортона замість посилання на радіус, слід посилатися на радіус графа (або сюди), хоча для цього терміну й не існує окремої статті.

Загалом, коли редагуєте статтю намагайтеся дивитися на неї з позиції читача. Якщо для читача всередині Вас, так буде зручно читати текст, то сміливо виправляйте. Якщо будуть питання, то звертайтеся. Натхнення! --Vlasenko D (обговорення) 04:49, 26 березня 2024 (UTC)Відповісти

дуже дякую за Ваші коментарі)) врахую при подальшому редагуванні --Tetiana Tkachuk (обговорення) 11:15, 26 березня 2024 (UTC)Відповісти
Ще раз, у вас справді доречний внесок, бо насправді дуже мало хто вичитує чужі статті, і це супер! Але... (ложка дьогтю) не знаю, що то за інструмент такий, що пропонує посилання, та насправді згідно з правилом (не ессе, не настановою, а правилом до виконання) ВП:НВ не слід вікіфікувати (додавати подвійні квадратні дужки) у випадку цілком банальних, само собою зрозумілих і відомих з дитсадка понять і термінів: Київ, Україна, письменник, кг, почитайте що там ще не радять... і сміливо продовжуйте та вікіфікуйте у всіх інших доречних випадках. Успіхів і натхнення! Mykola Swarnyk (обговорення) 21:42, 6 квітня 2024 (UTC)Відповісти
І ще раз: у статті про Бліхарського - в молодості запопадливого польського "гіпер-патріота", який, цитую: «на громадських засадах проводив реполонізаційні акції в зрусинізованих селах на околиці Львова» ви правите на «зрусифікованих» і йдете собі далі. Але з контексту, трошки вчитавшись, можна зрозуміти, що польські хлопці просто товкли місцевих жителів, від яких випадково чули не-польську мову. В часи «пацифікації» деякі поляки називали місцевих українців "кабанами", "брудними русинами" і т.ін., дітей заставляли молитись pacież перед початком уроків і дуже злились, якщо ті не хотіли говорити "культурною мовою" в публічних місцях. І ось ці молоді польські патріоти робили "виховні екскурсії" по селах, даючи цим "кабанам у вишиванках" в рило, коли чули język rusiński. Хоробрі хлоп'ята, правда? Ось про що пише ця, перекладена "живцем" з польської мови, стаття. Ну там же не про русифікацію йдеться? Прошу, вдумуйтесь у зміст, не ковзайте по статтях. Загалом ви на правильній дорозі, але може подумайте, яка тематика вам ближча, а яку слід залишити іншим. Робота й так і так нескінченна. Успіхів! Mykola Swarnyk (обговорення) 03:41, 9 квітня 2024 (UTC)Відповісти

Прапорець автопатрульного[ред. код]

Вітаю! Я переглянув Ваші редагування у Вікіпедії й вирішив надати Вам права автопатрульного, щоб ваші редагування одразу були перевіреними. Однак маю кілька зауважень: пам'ятайте, що соцмережі не можуть бути джерелом у Вікіпедії, а також, що надлишкова вікіфікація, як ось тут не потрібна. Однак все ж більшість Ваших редагувань є дуже корисними. Прохання прочитати ВП:ПАТ, щоб дізнатись про формальні вимоги патрульованих статей. Дякую за Ваш доробок й бажаю успіхів! --reNVoy (обговорення) 09:01, 7 квітня 2024 (UTC)Відповісти