Обговорення користувача:Vynil 1109

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Ласкаво просимо до україномовної Вікіпедії!

[ред. код]

Якщо Ви початківець, то пропонуємо переглянути деякі корисні поради:

Сподіваємося, що Ви візьмете участь у подальшій роботі нашого спільного відкритого проекту не тільки як читач, але і як дописувач.

На сторінках обговорень бажано ставити автоматичний підпис за допомогою чотирьох знаків (~~~~), або за допомогою позначки підпису в вікні редагування. У статтях, написаних або редагованих вами, підпис не ставиться.

Якщо виникли запитання про проект, пошукайте відповідь на сторінці Вікіпедія:Довідка. Якщо відповідь на Ваше питання там відсутня, поставте запитання у Кнайпі чи комусь із постійних дописувачів. Ви також можете розповісти про свої інтереси на сторінці Вікіпедія:Інтереси учасників.

Бажаємо успіхів та якнайбільше творчого задоволення! Якщо Вам необхідна допомога для перших кроків зверніться до користувачів, які є в Категорія:Користувачі, що допоможуть новачкам або ж можете розмістити оголошення на порталі спільноти (Кнайпа). Якщо у Вас є якісь цікаві вісті, пов'язані з Вікіпедією, Ви можете подати їх у Шаблон:Новини спільноти

P. S. Regardless of your languages skills, you are welcome to create your own User Page, link your UkrWiki user page or other pages of this project to Wikipedia projects in other languages, upload images, correct data, discuss problems, communicate & cooperate with the community. Please, use language templates from Вікіпедія:Вавилон or create your own.
You can ask for further help at the help desk of the community portal --OlegB 15:22, 2 травня 2009 (UTC)Відповісти

Ваші "статті" про міноносці. Порада

[ред. код]

Ви наклепали стільки статей-"болванок" (стабів) про міноносці... І в жодній немає нормальної преамбули = визначення предмету енциклопедійної статті. Тому я Вам залишив там шаблон {Стаття без преамбули}. Таке враження, що ви до цього ніякі інші статті цієї Енциклопедії про бойові кораблі ВМФ не читали. Рекомендую, перед тим як створювати статтю - поперше подивитись зразок : як це робиться у більш просунутих енциклопедістів (можна і в іншомовних вікі-розділах). А саме: структура статті, послідовність опису, визначення та головні характеристики і т.д. А що також важливо для Вікіпедії - список джерел (авторитетних, див. правило ВП:АД), а також Категорії та Інтервікі. Та категорія, що ви залишили після себе ([Категорія:Військова справа]) має дуже далеке відношення до теми ваших статей. Більш правильно буде: [Категорія:Військові кораблі Російської імперії] та [Категорія:Міноносці]. / На все добре.

{Copyvio}

[ред. код]

Змушений поставити цей шаблон. Тому що ви "написали" свої статті методом copy-paste (тільки переклавши з рос.мови на укр., можливо за домогою Google/Translater). Копіпаст прірівнюється к плагіату і є порушенням міжнародного законодавства в галузі авторських прав. Сайт Sevastopol.info, звідки ви брали інформацію, має міжнародне позначення ©, тобто має захист як авторський текст. Згідно вікі-правилам, так робити як ви не дозоволяється. Треба викладати (рос. - изложить) зміст джерела своїми словами (просто кажучі, трохи його відредагувати). Інакше ваші статті вилучать адміністратори Вікіпедії.

Постараюсь відредагувати статті, щоб не так були схожі на оригінал.
Дякую за Ваше толерантне ставлення до моїх зауважень. Що кидається у вічі - (напр. вже відредагований вами "Лейтенант Пущін (міноносець)") - Ви скрізь в преамбулах статей забуваєте вказати державну належність ціх суден ("прапор"), а саме: "...міноносець <або бойове військове судно/корабель класу міноносець> військово-морського флоту Російської імперії..." ...і далі. - Якось мабуть так. Я вам привів перший-ліпший приклад із статті "Варяг (крейсер)", можливо Ви знайдете більш вдалі приклади. Можливо є також інші ознаки класифікації судна, які слід вказувати в першому ж реченні преамбули, наперед даних №/назви його проекту/серії або терміна служби. Напр.: "легкий крейсер", "ескадрений міноносець", "броньований..." і т.д.
Якщо ви колись, в майбутньому, схочете перейти від кількості (статей) до їх якості, тобто написати велику та "добру" статтю, з більш детальним описом судна, то я тоді зможу дати кілька практичних порад.


Дякую за поради, які дають вчитись на помилках. Я опирався щодо україномовної статті https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%97%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%BD%D0%B8%D0%B9_(%D0%BC%D1%96%D0%BD%D0%BE%D0%BD%D0%BE%D1%81%D0%B5%D1%86%D1%8C) тому і робив таку коротеньку преамбули, а основний текст вирішив вписати в історію корабля. Ви напевно довірений рецензент Української Вікіпедії?

Ні :))) Тут немає "довірених рецензентів". У всякому разі я про це вперше від вас чую. Тут всі рівні. За порядком слідкують користувачі у ранзі "адмінів" (це "поліція"), є ще так звані "патрульні" - це просто більш активні добровольці, які прибирають дрібні помилки - "рехтують та штукатурять"... Але за правилами - у редагуванні всі рівні. // В іншому - відбувається спілкування, в залежності від рівня культури та психічно-нервового стану (про культуру спілкування, доречі, теж є правила). В деяких вікі-користувачів ввічливості і доброзичливості з роду-віку не бувало, деякі починають хамити "з третього обороту", дехто професійно тролить, дуже зрідка трапляютья "залізні люди", як наприклад адмін-ветеран Yakudza. Взагалі я тут вже "на пенсії". Заглядаю раз в кілька місяців, хоча колись був дуже активним і наклепав чимало статей. Бачу, що Ви піддалися заклику « - Видамо нагора статей до Проекту "Військова справа"!». Власне я ставлюсь до ідеї "накладуй більше килобайтів в Укрвікі" та закликів "Доженемо та переженемо...!" більш ніж критично. Я бачу в цьому культурний та ментальний занепад, інтелектуальну деградацію... Завжди намагався робити статті кращі, якісніші, ніж в Рукіпедії, а не будь-які. Хоча і там створив кілька якісних, в тому числі і на корабельну тематику. Каюсь. Вважаю, що українська універсальна мережна енциклопедія (а їх і паперових в Україні і так не дуже багато) не повинна виглядати як інформаційний смітник, звалище. Вона покликана сприяти розумовому розвитку, а не навпаки. // Мені чомусь здалося, що Ви мотивуєтесь благородними намірами. Можливо помиляюсь. Хтів просто допомогти новачку не сильно вляпатися в...

Я просто трохи не розібрався в правилах, думав що головне знайти інформацію в інтернеті, а авторські права на другому місці вже, хоча помилявсь, тепер зовсім інше ставлення до написання статтей, і значок авторських прав на тому сайті ще тоді не помічав. Я так розумію тут головне, спочатку знайти інформацію, а потім її підредагувати і викласти у Вікіпедію? Також не думав що мої сттаті так швидко будуть звинувачені в порушенні (це вже було від інших людей), я немаю нічого проти, але бували такі моменти коли навіть стаття була в процесі редагування, а до неї вже писали що її "треба вилучити" через стиль тексту не енциклопедичний. Ніхто не задумувався що я ще можу її змінити. Ми ж не на листку пишемо, а на комп'ютері що дає змогу в будь-який час змінити текст. І взагалі моя ціль була зробити наброски статтей, а потім поступово їх на протязі місяця вдосконалювати, щоб вони були саме якісні, як требують журі. Та і в правилах до конкурсу було написано, що повторювати кроки 2 і 6 скількимога. Тобто я старався зробити як можна більше по кількості і потім поступово їх вдосконалювати, покращувати. Але добре що ви пояснили в чому суть, бо я дійсно порушував авторські права.

З тим що таке написання статтей я вже трохи розібрався. Якщо вам не важко, можете приділити свого часу на мої питання. Я не розбираюсь в Шаблонах, а саме дуже хочу робити статті саме по зовнішньому вигляді як популярні, типу як https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%A2%D0%B8%D1%82%D0%B0%D0%BD%D1%96%D0%BA, там де збоку колонка з описом, я не знаю як у візуальному редакторі працювати зі шаблоном, щоб створити таку колонку, тому що як на мене не досить зручну це вручну пропписувати у вкладці "Редагувати код" де наче пишеш шаблон у вигляді тегів схожих html сайт . Мені хочеться дізнатись як це робити самостійно, чи можливо десь у Вікіпедії є сторінка де беруться шаблони для кожного типу транспорту куди тільки треба вписувати кількісні показники?

На ваші статті я потрапив випадково - через постійно оновлюваний ресурс [Нові сторінки]. Бачу - людина старається..., пише не про футбол чи аніме...
  • Є різні принципи роботи над статтями. Хтось спочатку випадково натрапляє на цікаву інформацію в мережі і оформлює її як статтю. Це типово для статей з однозначної речі чи предмету. Інші - навпаки: спочатку формулюють предмет/назву статті, а потім до неї підшукують джерела та допоміжну літературу, веб-посилання. Це більш стосується створення статей на складні теоретичні теми, де потрібно багато різних джерел - щоб дотримуватися правила НТЗ.
  • Я - не відношу себе до "вилучальників". Я не люблю халтуру, дезінформацію; не поважаю статті на антикультурні теми, попсу чи порнографію. Але якщо навіть стаття відверто слаба, малограмотна, але написана про важливий/значимий предмет, то я вважаю, що її вилучати не можна, а треба поліпшити - переписати. Про це власне кажуть і Вікі-правила. Але тут в вікіпедії існує ціла когорта користувачів-хронічних "вилучальників", схільних до постійній руйнації не їми створеного. Думаю, що це просто люди з хворою психікою, садисти. Краще їм не давати привід своїми заготовками статей.
  • Копівіо - це як на мене не дуже "тяжкий злочин". Існує і інша крайність - так звані ВП:Оригінальні дослідження — це у 99% випадків зовсім ніякі не "дослідження", а всілякі дурниці та забобони, які людям стукають в голову, а вони це "добро" переносять далі у вікі-простір, видаючі за "об'єктивно існуючий предмет" чи "істину".
  • Потрібний вам Шаблон або Картку-шаблон можна знайти мін. 3-ма шляхами:
1. Задати в пошуковому віконці фразу Шаблон:.... І якщо назва співпадає - система видасть Вам його, або пов'язаний його "синонім"
2. Знайти потрібний шаблон (якщо він вже кимось створений, вже існує), але ви не знаєто точно його назви - через "дерево" шаблонів, через їх власні Категорії.
3. Відкрити сподобавшуюся вам статтю у "редакторі" (тобто натиснути закладку "Редагувати код") - і ви побачіте як стаття зроблене "зсередини". Ви можете скопіювати собі любий її блок, картку, шаблон - і, перенесши до своєї сторніки, обробити, або просто залишити собі в готовому вигляді.
  • Як пишуться статті. Шлях, котрим вирішили піти Ви — спочатку забити назву-тему-предмет, а потім, колись ці статті доробити. - Це вже було, на самому початку існування Укр-вікі. Цим шляхом пішли деякі "отці-засновники". Після їх "внеску" Укр-вікі роками хронічно страждає від тисяч започаткуованих ("недоношених") статей-"болванок" (стабів), причому статей без розвиненого енциклопедійного змісту, нормальної структури, розумного/логічного, або стилістично грамотного тексту та без джерел. Із-за чого Укр-вікі втратила авторитет з самого свого початку і лінк на неї навіть кілька років був вилучений із лицевої сторінки однієї з найбільш провідних іншомовних Вікіпедій (2-й після англомовної).
  • Проблема ще й в тому, що якщо ви створите дуже назакінчену статтю на популярну тему - хтось скоро на вашу сторінку може зайти і "доробити" її зовсім не так, як ви її собі планували та бачіли, проще кажучі спотворить. І тоді вже починається типовий авторський "конфлікт інтересів". А за вікі-правилами ніхто не має авторської "переваги" на статтю. Це "колективна творчість".
    Тому більш досвідчені та поважаючі свій труд автори спочатку пишуть статтю "по максимуму" у себе на РС, або тут у вікі-просторі, в так званому "грамайданчику" (рос. "песочница"). Як це робиться: створюєте сторінку з назвою Користувач:..ваш нік../..назва вашої заготовки статті.. — і пишете коли вам зручно. Тут ви повновласний автор. Потім готове переносите в новозасновану статтю.
  • В Укр-вікі для порад та загальних звернень існує Обговорення Вікіпедії:Кнайпа. Є також сторінки обговорення спеціалізованих тематичних проектів. За порадами можна звертатися на персональні Стор.Обговорення досвіччених користувачів, співаторів по вашій тематиці, адмінів. А втім, Ви тут працюєте з 2009 року, і мені якось не дуже зручно давати Вам такі елементарні поради. / Надіюсь, що у тематиці "Військові кораблі" у вас тут великої конкуренції не буде. Тільки б не наскочили "добродії" з Ру-вікі. Там "флотоводців" з амбіціями вдосталь./ Бажаю успіхів!
    PS. Щодо статті Титанік, яка вам сподобалась. Вона чимала за об'ємом, добре стилістично написана, гарно ілюстрована. Але в неї один невеличкий, але суттєвий недолік — НЕВІРНА НАЗВА. Назва статей про кораблі повинна писатись так же, як вони звались в дійсності - тобто мовою оригіналу (латиницею). Подібні власні назви (назви кораблів, літаків, моделей автомобілів, тощо) не перекладаються і не транслітеруються (на відміну від назви одноіменного кінофільму).
    PPS. Є також інформаційні недоліки. Розділ =Знахідка уламків корабля= несе не зовсім вірні дані. Автору/авторам укр-вікі статті можливо це невідомо - уламки Титаніка на дні океану були знайдені випадково. У рамках секретної підводної програми пошуків уламків затонувших в 1963-1968 рр. АПЧ USS Thresher та USS Scorpion. / Корабельно-флотська тема, як і всяка технічна, любить точність :)

Зрозуміло. Ще таке питання, наприклад на тому сайті Sevastopol.info історія кораблів починається однаковими словами типу (побудований в такому-то році, на такому-то заводі) одним словом історія тих кораблів майже однакова, те що на сторінках вікіпедїї в статті кожного корабля рядки історії однаково починаються, хоч вони вже відредаговані від оригіналу, не буде порушенням? Наприклад коли будуть перевіряти, це легко помітити. З шаблонами звісно біда, що їх треба вишукувати, хотілось якось це довести до автоматизму, щоб під час написання статті нікуди не заглядаючи, сразу вбивати у відповідні колонки показники корабля, при цьому вміючи створювати під кожен тип корабля свій шаблон. Хоча мабуть все таки прийдеться брати заготовку з другої статті і змінювати значення під себе.

Те, що ваші статті або окремі розділи будуть починатися однаковими фразами - в цьому нема нічого поганого. Мова ж йде про типові, серійні "вироби". Головне - щоб весь текст статті, або більша його частина, не співпадав слово-в-слово з оригінальним джерелом. Для цього буває досить дещо поміняти порядок фраз, замінити деякі слова їх синонімами.
Текст сайту Sevastopol.info має недолік, про який я вам вже казав - це відсутність стислого але вичерпного енциклопедійного визначення корабля, його класу та державної належності. Видно, що автори Sevastopol'я таке завдання перед собою і не ставили. //Спробуйте поставити себе на місце читача, який відкриває вашу вікі-статтю вперше. Що він бачить в премабулі... — Ну не може корабель мати тільки "власне ім'я" або бути "лінкором такого-то проєкту", не маючі належності до держави та конкретного флоту/флотилії/ескадри. Це як політик або військовий без звання, посади та громадянства. Так не буває. Тому деякі країни навіть ввели спеціальні префікси: USS, HMS,...
Щодо шаблонів. В Укрвікі вже є шаблон {Військовий корабель|...} (напр. в тій же статті Варяг (крейсер)). Беріть його та користуйтеся ним. Якщо Вам недостає якихось інших шаблонів, Ви можете створити їх сам. Я, наприклад, свого часу створив декілька.

Порушення авторських прав у статті Строгій (міноносець)

[ред. код]

Дякуємо, що ви зробили свій внесок у статтю Строгій (міноносець), але, на жаль, ми не можемо його прийняти, оскільки цей текст захищений авторськими правами і скопійований без змін із сайту http://flot.sevastopol.info/ship/minonosets/strogiy.htm. Як явне порушення авторських прав ми змушені вилучити Ваш внесок у статтю Строгій (міноносець). Надалі пропонується:

  • якщо Ви маєте дозвіл від власника авторських прав на те, щоб вільно поширювати матеріал статті на умовах ліцензії Creative Commons Attribution/Share-Alike, Ви повинні оформити дозвіл системи OTRS.
  • якщо Ви автор даної статті, але розмістили її на власному веб-сайті раніше, то просто розмістіть на сайті наприкінці сторінки зі статтею повідомлення «Матеріали статті дозволяється використати відповідно до ліцензії Creative Commons Attribution/Share-Alike», після чого можете сміливо подавати заявку на відновлення статті, і вона буде відновлена.

Порушення авторських прав у статті Сокаль (санітарний катер)

[ред. код]

Дякуємо, що ви зробили свій внесок у статтю Сокаль (санітарний катер), але, на жаль, ми не можемо його прийняти, оскільки цей текст захищений авторськими правами і скопійований без змін із сайту http://vmsu.info/ships/sokal.htm. Як явне порушення авторських прав ми змушені вилучити Ваш внесок у статтю Сокаль (санітарний катер). Надалі пропонується:

  • якщо Ви маєте дозвіл від власника авторських прав на те, щоб вільно поширювати матеріал статті на умовах ліцензії Creative Commons Attribution/Share-Alike, Ви повинні оформити дозвіл системи OTRS.
  • якщо Ви автор даної статті, але розмістили її на власному веб-сайті раніше, то просто розмістіть на сайті наприкінці сторінки зі статтею повідомлення «Матеріали статті дозволяється використати відповідно до ліцензії Creative Commons Attribution/Share-Alike», після чого можете сміливо подавати заявку на відновлення статті, і вона буде відновлена.

Порушення авторських прав у статті Сєвєродонецьк (судно)

[ред. код]

Дякуємо, що ви зробили свій внесок у статтю Сєвєродонецьк (судно), але, на жаль, ми не можемо його прийняти, оскільки цей текст захищений авторськими правами і скопійований без змін із сайту http://www.vmsu.info/ships/severodonetsk.htm. Як явне порушення авторських прав ми змушені вилучити Ваш внесок у статтю Сєвєродонецьк (судно). Надалі пропонується:

  • якщо Ви маєте дозвіл від власника авторських прав на те, щоб вільно поширювати матеріал статті на умовах ліцензії Creative Commons Attribution/Share-Alike, Ви повинні оформити дозвіл системи OTRS.
  • якщо Ви автор даної статті, але розмістили її на власному веб-сайті раніше, то просто розмістіть на сайті наприкінці сторінки зі статтею повідомлення «Матеріали статті дозволяється використати відповідно до ліцензії Creative Commons Attribution/Share-Alike», після чого можете сміливо подавати заявку на відновлення статті, і вона буде відновлена.

Порушення авторських прав у статті Золотоноша (судно)

[ред. код]

Дякуємо, що ви зробили свій внесок у статтю Золотоноша (судно), але, на жаль, ми не можемо його прийняти, оскільки цей текст захищений авторськими правами і скопійований без змін із сайту http://vmsu.info/ships/zolotonosha.htm. Як явне порушення авторських прав ми змушені вилучити Ваш внесок у статтю Золотоноша (судно). Надалі пропонується:

  • якщо Ви маєте дозвіл від власника авторських прав на те, щоб вільно поширювати матеріал статті на умовах ліцензії Creative Commons Attribution/Share-Alike, Ви повинні оформити дозвіл системи OTRS.
  • якщо Ви автор даної статті, але розмістили її на власному веб-сайті раніше, то просто розмістіть на сайті наприкінці сторінки зі статтею повідомлення «Матеріали статті дозволяється використати відповідно до ліцензії Creative Commons Attribution/Share-Alike», після чого можете сміливо подавати заявку на відновлення статті, і вона буде відновлена.

Порушення авторських прав у статті Херсон (катер-торпедолов)

[ред. код]

Дякуємо, що ви зробили свій внесок у статтю Херсон (катер-торпедолов), але, на жаль, ми не можемо його прийняти, оскільки цей текст захищений авторськими правами і скопійований без змін із сайту http://vmsu.info/ships/kherson.htm. Як явне порушення авторських прав ми змушені вилучити Ваш внесок у статтю Херсон (катер-торпедолов). Надалі пропонується:

  • якщо Ви маєте дозвіл від власника авторських прав на те, щоб вільно поширювати матеріал статті на умовах ліцензії Creative Commons Attribution/Share-Alike, Ви повинні оформити дозвіл системи OTRS.
  • якщо Ви автор даної статті, але розмістили її на власному веб-сайті раніше, то просто розмістіть на сайті наприкінці сторінки зі статтею повідомлення «Матеріали статті дозволяється використати відповідно до ліцензії Creative Commons Attribution/Share-Alike», після чого можете сміливо подавати заявку на відновлення статті, і вона буде відновлена.

Порушення авторських прав у статті Корець (судно)

[ред. код]

Дякуємо, що ви зробили свій внесок у статтю Корець (судно), але, на жаль, ми не можемо його прийняти, оскільки цей текст захищений авторськими правами і скопійований без змін із сайту http://vmsu.info/ships/korets.htm. Як явне порушення авторських прав ми змушені вилучити Ваш внесок у статтю Корець (судно). Надалі пропонується:

  • якщо Ви маєте дозвіл від власника авторських прав на те, щоб вільно поширювати матеріал статті на умовах ліцензії Creative Commons Attribution/Share-Alike, Ви повинні оформити дозвіл системи OTRS.
  • якщо Ви автор даної статті, але розмістили її на власному веб-сайті раніше, то просто розмістіть на сайті наприкінці сторінки зі статтею повідомлення «Матеріали статті дозволяється використати відповідно до ліцензії Creative Commons Attribution/Share-Alike», після чого можете сміливо подавати заявку на відновлення статті, і вона буде відновлена.

Порушення авторських прав у статті Євпаторія (протипожежний катер)

[ред. код]

Дякуємо, що ви зробили свій внесок у статтю Євпаторія (протипожежний катер), але, на жаль, ми не можемо його прийняти, оскільки цей текст захищений авторськими правами і скопійований без змін із сайту http://vmsu.info/ships/evpatoriya.htm. Як явне порушення авторських прав ми змушені вилучити Ваш внесок у статтю Євпаторія (протипожежний катер). Надалі пропонується:

  • якщо Ви маєте дозвіл від власника авторських прав на те, щоб вільно поширювати матеріал статті на умовах ліцензії Creative Commons Attribution/Share-Alike, Ви повинні оформити дозвіл системи OTRS.
  • якщо Ви автор даної статті, але розмістили її на власному веб-сайті раніше, то просто розмістіть на сайті наприкінці сторінки зі статтею повідомлення «Матеріали статті дозволяється використати відповідно до ліцензії Creative Commons Attribution/Share-Alike», після чого можете сміливо подавати заявку на відновлення статті, і вона буде відновлена.

Порушення авторських прав у статті Живой (міноносець)

[ред. код]

Дякуємо, що ви зробили свій внесок у статтю Живой (міноносець), але, на жаль, ми не можемо його прийняти, оскільки цей текст захищений авторськими правами і скопійований без змін із сайту http://flot.sevastopol.info/ship/minonosets/zhivoy.htm. Як явне порушення авторських прав ми змушені вилучити Ваш внесок у статтю Живой (міноносець). Надалі пропонується:

  • якщо Ви маєте дозвіл від власника авторських прав на те, щоб вільно поширювати матеріал статті на умовах ліцензії Creative Commons Attribution/Share-Alike, Ви повинні оформити дозвіл системи OTRS.
  • якщо Ви автор даної статті, але розмістили її на власному веб-сайті раніше, то просто розмістіть на сайті наприкінці сторінки зі статтею повідомлення «Матеріали статті дозволяється використати відповідно до ліцензії Creative Commons Attribution/Share-Alike», після чого можете сміливо подавати заявку на відновлення статті, і вона буде відновлена.

Військова справа (підсумки)

[ред. код]

Привіт! Журі конкурсу «Військова справа у Вікіпедії» продовжує працювати над оцінюванням статей. Підсумки очікуються 30 січня 2015 року, на день народження україномовного розділу Вікіпедії. Церемонія нагородження планується після 15 лютого 2015 року у місті Києві. Із додатковими запитаннями звертайтеся за militarywikimedia.in.ua чи на сторінку обговорення конкурсу на сайті «Вікімедіа Україна» --MediaWiki message delivery (обговорення) 21:33, 25 січня 2015 (UTC)Відповісти

Троїцька церква (мур.)

[ред. код]

привіт. я уточню назву статті, переназвавши її на Троїцька церква (Диканька). також не забувайте, що потрібно вказувати джерела і не можна просто копіювати інформацію із одного джерела — треба передавати своїми словами --アンタナナ 14:48, 7 березня 2015 (UTC)Відповісти

Привіт) Джерела я вказав, текст місцями переданий своїми словами, чи потрібно повністю його переписувати але зберегти суть інформації?— Це написав, але не підписав користувач Vynil 1109 (обговореннявнесок).--アンタナナ 15:10, 7 березня 2015 (UTC)Відповісти
Ви читали Вікіпедія:Авторські права? бачу, що у попередніх конкурсах на це звертали Вашу увагу. Ви маєте передати своїми словами суть, але передавати цю суть із одного джерела не є хорошою практикою (і якщо говоримо про суто конкурс — інформація з одного джерела буде оцінюватися нижче). Ви ж не можете бути навіть певні, що в тому одному джерелі інформація перевірена. бажано якісь надійніші джерела. користуйтеся примітками, щоб підтверджувати інформацію у статті Вікіпедія:Стиль#Примітки --アンタナナ 15:10, 7 березня 2015 (UTC)Відповісти
Кнопка підпису в новому оформленні
Кнопка підпису в новому оформленні

Так, я тоді взагалі не знав нічого як що робити, зараз трохи усвідомив що до чого, але не до кінця. Я так розумію, ви хочете сказати, що потрібно з кожного джерела брати потроху інформації і писати своїми словами щоб вийшла унікальная стаття?— Це написав, але не підписав користувач Vynil 1109 (обговореннявнесок).

десь так. і ще користуйтеся кнопкою підписування реплік ;) --アンタナナ 15:41, 7 березня 2015 (UTC)Відповісти
п.с. а це — Ваші власні фото? Файл:Golovko in yurki.jpg та Файл:Govtva photo.jpg --アンタナナ 15:41, 7 березня 2015 (UTC)Відповісти
гляньте на оформлення статті тут Пам'ятники Карлові Марксу (Київ). виносками підтверджуються якісь факти у статті. а у Вас зараз просто ще один лінк --アンタナナ 15:44, 7 березня 2015 (UTC)Відповісти

Так, то мої фото, я сам з Полтавщини, село Хорішки, Говтва, Юрки, Приліпка та інші села велосипедом об'їздив, всі цікаві пам'ятки сфотографував на пам'ять і деякі додав у Вікіпедію. Такоже біля пам'ятнику Головко є фотосфера, подивитись можете на Картах Google. Для чого потрібно підписування реплік? Щодо виносок, я залишив лінк на статтю з якої була взята інформація як першоджерело. Те що я писав у статті підтверджується фактами з того сайту. Що я не так роблю? Я не досвідчений у написанні статтей, читав правила, наче все розумію, а коли доходять руки, то все навпаки виходить. Поясніть мені дурню як правильно робити чудові статті. Якби були хоч якісь відеоуроки, по яких можна було орієнтуватись, повинна бути чітка інструкція по написанню статтей. А насправді що виходить у мене: 1. Шукаю інформацію через інтернет, переписую своїми словами. 2. З додаванням фото розібрався, але все рівно з цими тегами і кодами дуже важко. 3. У візальному редакторі незрозуміло як додавати шаблони, точніше як його заповнювати під певну категорію. Приходиться все копіювати з інших статтей і переробляти під свою. 4. Також беручи координати місця з Гугл Карти треба ще під певний код підставляти цифри широти та довготи. І ще багато іншого. Було круто, якби вся робота вікіпедії ускладнювалась лише пошуком інформації, а оформлення було набагато легшим чим зараз. Ну це моя думка, Вікіпедії видніше що краще. Просто з такими темпами, витрачається пів дня на написанні статті.— Це написав, але не підписав користувач Vynil 1109 (обговореннявнесок).

щодо підпису читайте тут: Вікіпедія:Підпис. власне, тоді стає зрозуміло хто яку репліку сказав, кому що прокоментувати. не завжди зручно через історію редагувань читати, щоб бачити, де закінчилася Ваша репліка й розпочалася моя (чи когось іншого)
щодо зображень. запитала Вас, бо точно ці самі зображення були завантажені на Вікісховище з-під іншого облікового запису Xtreme77700
чіткої інструкції не дуже може бути створено ) але варто керуватися Вікіпедія:Стиль. там усе дуже гарно й покроково розписано. і варто «підглядати» як створені статті про памятки, які вважаються добрими чи вибраними в україномовному розділі Вікіпедії. наприклад, Палац Санґушків (Славута) чи Церква святого Миколая (Аскольдова могила). не обов'язково, щоб у Вас було так багато тексту. але загальну логіку можна зрозуміти. скажімо, що таке сайт dykanka.at.ua? це ж не є авторитетне джерело, яким можуть бути якісь книги дослідників (чи спеціалізовані сайти). звідки вони беруть інформацію? у статті Диканський район написано, що вона — 1730 року. звісно, що Вікіпедія не є авторитетним джерелом. але уже є розбіжність. якщо є розбіжність (або може виникнути підозра на її наявність) треба спробувати пошукати якесь більш надійне джерело для твердження і на нього послатися (бо звідки вони на тому сайті взяли 1780 — невідомо ж). тут вона заначена як 1780 року (с. 14) і є посилання на можливість знайти інформацію про неї: МоклякВ. О. Троїцька церква / В. О. Мокляк, В. А. Павленко // Звід пам’яток історії та культури: Полтавська область. Диканський район; [упорядн., наук. ред. В.О. Мокляк]. – Полтава: АСМІ, 2011. – С.7. про 1780 рік говориться і тут (с. 23). у паперових енциклопедіях інформація наводилася дуже коротко і не було місця посилатися на джерела до кожного твердження. але тут така можливість є, і нею потрібно користуватися. не користуюся візуальним редактором, тож не зможу Вам допомогти з цим. шаблони дуже просто вставляти у звичайному редакторі --アンタナナ 17:47, 7 березня 2015 (UTC)Відповісти

Після прочитання розділу "Стиль" трохи прояснюється картина. Щодо приміток, може їх взагалі не додавати, якщо не впевнений в кокретній даті об'єкта? Чи все таки додати назву тії літератури в якій згадується дата побудови церкви?

навпаки. так видно звідки була інформація. і хтось інший може потім додати іншу дату, з посиланням на іншого науковця. і тоді читачеві буде зрозуміло, що є розбіжність між самими науковцями, а не одруки на сайті-джерелі --アンタナナ 18:13, 7 березня 2015 (UTC)Відповісти

Щодо фотографій, то той нік Xtreme77700 це старий аккаунт.--Vynil 1109 (обговорення) 18:04, 7 березня 2015 (UTC)Відповісти

зрозуміло. там у Вас фото були з панораміо, здається. тільки власні фото потрібно викладати у рамках такого конкурсу ) --アンタナナ 18:13, 7 березня 2015 (UTC)Відповісти

--Vynil 1109 (обговорення) 20:05, 7 березня 2015 (UTC)Так, з панораміо, шкода що його закрили. Виходить що окрім написання статтей потрібно ще і свої фото додавати? А якщо тільки писати статті без оформлення (фото)? Також можу написати статті до своїх пам'яток в селі, але їх там на пальцях порахувати, можливо до 7 об'єктів вийде.Відповісти

Привіт! Будь ласка, запишіться та прийдіть на вікізустріч з нагоди нагородження переможців та учасників конкурсу статей «Вікіпедія любить пам'ятки», яка відбудеться 25 квітня (субота) об 11:30. Захід буде проходити у Софії Київській, виставкова зала «Хлібня» (2 поверх), вул. Володимирська, 24 (Київ). На заході має бути присутнім міністр культури України В'ячеслав Кириленко. Журі на вихідних уже повинне опублікувати остаточні результати, тож стежте за своїм імейлом. Якщо у Вас є додаткові запитання, то пишіть на wm-uawikimedia.org --アンタナナ / MediaWiki message delivery (обговорення) 05:23, 17 квітня 2015 (UTC)Відповісти

Дуже важливо: вибори Ради повірених Фонду Вікімедіа

[ред. код]

До 23:59 31 травня 2015 (UTC) відбуваються вибори трьох представників спільноти до Ради повірених Фонду Вікімедіа. Усього є 20 кандидатів. Ці вибори дуже важливі тому, що вони можуть змінити те, як спільноти розглядаються за межами США та Західної Європи, а також в цілому вплинути на стратегію руху Вікімедіа. Зазначу, що до Ради завжди проходили тільки представники країн Західної Європи та США.

Ви можете також прочитати повні програми кандидатів тут: m:Wikimedia Foundation elections/Board elections/2015/Candidates/uk.

Натисніть тут, щоб проголосувати.

Постарайтеся підійти до цього вибору серйозно, адже через Раду спільнота може впливати на прийняття рішень Фондом. У 2013 році у цих виборах узяли участь лише 9 користувачів української Вікіпедії, цього року нам потрібна активніша участь у виборах, які нас теж стосуються.

Коротка таблиця витягів із програм кандидатів, знанням мов, активністю у вікіпроектах та у русі Вікімедіа
Псевдонім Ім'я Країна Рідна мова Вік К-сть редагувань У вікі Поза вікі Програма
Csisc Хусемеддін Туркі (Houcemeddine Turki) Туніс туніський діалект арабської 21 2.407, найактивніша — франц. ВП (1.041) учасник конкурсів статей студент-медик оцінка проектів малими мовами; створення посібників з правил Вікіпедії; вдосконалення найважливіших й найголовніших статей Вікіпедії
Saileshpat Саїлеш Патнаїк (Sailesh Patnaik) Індія орія 18 2.959, найактивніша — ВП орія (1.194) член «Вікімедіа Індія», організатор фотоконкурсу та вишколів для Вікіпедії мовою орія. студент I курсу промоція Вікіпедій індійськими мовами; зменшення розриву між Фондом і спільнотою; переведення неактивних Вікіпедій у активні через очолення їх спільноти та моніторингу волонтерів
Pundit Даріуш Ємельняк (Dariusz Jemielniak) Польща польська 40 13.943, найактивніша — пол. ВП (10.144) стюард; чек'юзер, адміністратор і бюрократ польської Вікіпедії;
Голова Комітету з розподілу коштів (FDC) Фонду Вікімедіа; був членом Комісії Омбудсменів; проводив семінари зі стратегії для регіональних відділень Фонду; автор книги про етнографію Вікіпедії.
професор теорії управління, завідувач кафедри міжнародного менеджменту, член експертних комісій наукового центру та грантових програм, засновник найбільного польського онлайн-словника Сприяння зміні стратегії руху Вікімедіа та підходів до управління; пошук ролей для Фонду Вікімедіа і регіональних відділень Фонду; налагодження контактів з науковою спільнотою; усунення бюрократії в русі Вікімедіа
Mohamed Ouda Мухамед Уда (Mohamed Ouda) Єгипет арабська 29 20.114, найактивніша — араб. ВП (18.508) адміністратор і бюрократ арабської Вікіпедії;
член-засновник групи «Вікімедіа Єгипет»
не зазначив Підтримка спільноти Вікімедіа, особливо на Близькому Сході та в Африці; співпраця з освітніми і культурними групами; експерименти з програмним забезпеченням, правами користувачів і процедурами спільноти
Sky Harbor Джош Лім (Josh Lim) Філіппіни / Сінгапур / США англійська, тагальська 24 27.052, найактивніші — англ. ВП (13.311), тагал. ВП (6.671) адміністратор англ. ВП і тагальського словника, бюрократ тагальської Вікіпедії;
член правління «Вікімедіа Філіппіни» з 2010, член Комітету приєднання з 2013
був менеджером зі зв'язків з громадськістю сингапурського стартапу Viddsee підтримка спільнот у країнах, що розвиваються; посилення ролі відділень Фонду Вікімедіа; конструктивний діалог між Фондом Вікімедіа і спільнотою
Smerus Девід Конвей (David Conway) Велика Британія / Словаччина / Україна англійська 65 30.063, найактивніша — англ. вп (29.359) патрульний англ. Вікіпедії працював експертом або керівником проектів розвитку в колишньому СРСР, був незалежним директором у радах системи охорони здоров'я Великобританії та британських коледжів, організатор музичного фестивалю в Словаччині співпраця із якнайширшим колом людей, з усіма, хто може бодай якось долучитися до нас
Francis Kaswahili Френсіс Касвахілі Кагуна (Francis Kaswahili Kaguna) Танзанія суахілі, сукума 54 4.882, найактивніші — Мета (3.939), англ. ВП (255) Автор невдалої заявки на проведення Вікіманії в м. Аруша Танзанійська асоціація власників авторських прав інтеграція африканської спільноти зі світовою; проведення концертів
CristianCantoro Крістіан Консонні (Cristian Consonni) Італія італійська 28 7.268, найактивніша — італ. ВП (5.636) автопатрульний в італ. ВП
член правління «Вікімедіа Італія» з 2010 (скарбник з 2014), член Комітету з розподілу коштів (FDC) з 2013, член міжнародної команди «Вікі любить пам'ятки-2013»
аспірант з комп'ютерних наук в Університеті Тренто (Італія), активіст руху вільного програмного забезпечення побудова довіри між учасниками руху; позбутися менталітету «наші проти ненаших», який мав місце у багатьох випадках
Pgallert Петер Галлерт (Peter Gallert) Намібія німецька 44 14.570, найактивніша — англ. ВП (13.659) відкочувач, патрульний в англ. ВП
досліджує феномен Вікіпедії, автор презентацій та публікацій про Вікіпедію і Вікімедіа.
викладач комп'ютерних наук у Політехніці Намібії, розробник і керівник програми бакалавра комп'ютерних наук, головний розробник намібійської програми ІКТ подолання розриву між Фондом Вікімедіа та спільнотою та редакторів; повернення Фонду від роботи над питаннями медіаграмотності, управління Інтернетом чи освіти до його головної задачі
Raystorm Марія Сефідарі (María Sefidari) Іспанія іспанська 32 22.976, найактивніша — іспан. ВП (18.423) бюрократ і адмін іспан. ВП;
засновник вікіпроекту ЛГБТ (про рух лесбійок, геїв, бісексуалів і транссексуалів); член-засновник «Вікімедіа Іспанія» та міжнародної ради Iberocoop; колишній член Комітету приєднання та Комітету індивідуальних грантів;
поточний член Ради повірених Фонду Вікімедіа (з 2013).
магістр психології забезпечення того, щоб різноманітність була у центрі стратегічних зусиль Фонду зі збільшення кількості дописувачів; збільшення способів участі спільноти у керівництві і розробці правил Фонду Вікімедіа
Phoebe Фібі Аєрс (Phoebe Ayers) США англійська 34 27.072, найактивніші — англ. ВП (15.247), Вікідані (5.436) патрульна в англ. ВП
організатор «Вікіманії-2006» та WikiSym 2010, активна в співпраці з бібліотеками, галереями, музеями та архівами (БоГеМА), організатор віківишколів, співавтор книги про Вікіпедію;
поточний член Ради повірених Фонду Вікімедіа (з 2013, попередній термін у 2010—12).
бібліотекар науково-технічної бібліотеки вирішення проблем падіння кількості редакторів і читачів; робота з виконавчим директором Фонду Вікімедіа над розробкою і втіленням стратегічних планів Фонду Вікімедіа, зокрема, щодо поліпшення розробки програмного забезпечення, співпраці з партнерами та реагування на поточні потреби редакторів
Denny Денні Врандечич (Denny Vrandečić) США німецька, хорватська 37 24.235, найактивніші — Вікідані (10.742), хорв. ВП (9.377) Перший адмін і бюрократ хорв. ВП
Засновник Вікіданих (розробив пропозицію, зібрав 2 млн. $ пожертв, набрав команду), співавтор першого європейського гранту «Вікімедіа Німеччина» (4 млн. €), співзасновник Семантичного МедіаВікі
працює в Google, де допомагає публікувати контент Freebase у Вікіданих, автор понад 100 наукових статей, керівник комітету Асоціації вільних семантичних даних. зміни проектів Вікімедіа для успішної їх роботи; підвищення ефективності кожного дописувача; правильне впровадження змін (так, як це було з Вікіданими)
Ali Haidar Khan Алі Гайдар Хан (Ali Haidar Khan) Бангладеш бенгальська 29 4.145, найактивніша — бенгал. ВП (2.395) патрульний у бенгальській Вікіпедії
член-засновник і скарбник «Вікімедіа Бангладеш», колишній член Комітету з розподілу коштів (FDC) організатор вікіконференцій
7 років досвіду у фінансовому секторі (начальник відділу кредитів на нерухомість банку), автор публікацій з фінансів принести до Ради повірених інший погляд і більше різноманітності
అహ్మద్ నిసార్ Нісар Ахмед С'єд (Nisar Ahmed Syed) Індія урду, телугу 50 21.549, найактивніша — ВП мовою телугу (17.648) адмін у Вікіпедіях мовами телугу й урду
організатор групи вікіпедистів мовою урду
пенсіонер, колишній викладач англійської літератури та літератури урду протягом 23 років, колишній директор школи. допомога спільнотам індійських мов у створенні контенту та програмах промоції проектів; реклама Вікіпедії через медіа; співпраця між групами користувачів і Фондом Вікімедіа
Doc James Джеймс Гейлман (James Heilman) Канада англійська 35 137.713, найактивніша — англ. ВП (130.046) адмін в англійських Вікіпедії і Вікімандрах
активний дописувач вікіпроекту Медицина та керівник WikiProject Med Foundation, колишній голова правління «Вікімедіа Канада», працює над медичними перекладами
лікар швидкої допомоги, викладач факультету медицини пріоритет — поліпшення відносин між спільнотами редакторів та Фондом Вікімедіа; співпраця між Фондом Вікімедіа і спільнотою у вирішенні проблем скорочення кількості редакторів, непідтримки спільнотою змін до програмного забезпечення, поганого охоплення тем тощо
Carrite Тім Девенпорт (Tim Davenport) США англійська 53 57.985, найактивніша — англ. ВП (57.704) патрульний, відкочувач в англ. ВП
активний учасник обговорень на сторінках Арбітражного комітету та Запитів до адміністраторів, а також на форумі Wikipediocracy
власник і директор взуттєвого магазину спільноті неодмінно потрібен уважний, критичний, допитливий голос на її місця серед 10 членів Ради повірених
Sj Семюел Кляйн (Samuel Klein) США англійська 37 43.165, найактивніші — англ. ВП (19.346), Мета-вікі (14.873) Адміністратор англ. ВП, ВП мовою суахілі та Мета-вікі, колишній стюард;
організатор «Вікіманії-2006»;
поточний член Ради повірених Фонд. Вікімедіа (з 2009).
науковий співробітник у Гарвардському Центрі Беркмана, керівник технічного комітету Державної цифрової публічної біблотеки Америки скорочення розриву між Фондом Вікімедіа та спільнотою; заміна централізованих програм розподіленими; розробка потрібного користувачам програмного забезпечення замість експериментів з ПЗ; залучення дописувачів, а не лише донорів
Hindustanilanguage С'єд Музамілуддін (Syed Muzammiluddin) Індія гінді, урду 41 47.754, найактивніші — Вікісховище (27.498), ВП мовою гінді (10.657) Адміністратор ВП мовою урду;
брав активну участь у запуску Вікіпедії мовою майтхалі, автор блогів про Вікіпедію, організатор віківишколів для студентів
викладач протягом понад 10 років розробка більш сфокусованого підходу, особливо для індійських та південноазійських спільнот
EdSaperia Едвард Саперія (Edward Saperia) Велика Британія англійська 30 1.836, найактивніші — вікіманія2014 (962), Мета-вікі (561), англ. ВП (149) неактивний як дописувач, але слідкує за обговореннями;
координатор «Вікіманії-2014», автор гранту на Open Access Reader
працює над стратегіями зв'язків з громадськістю у третій за розміром політичній партії Великобританії, власник креативного агентства. переробка вікі-платформи (MediaWiki) до сучасних норм досвіду користувача; співпраця з науковою, освітньою, політичною, урядовою, журналістстькою спільнотами
Taketa Майк Ніколає (Mike Nicolaije) Нідерланди нідерландська 28 98.355, найактивніші — нідерл. ВП (38.917), Вікідані (20.586) стюард, адміністратор Вікіданих, бюрократ і колишній член Арбкому нідерландської Вікіпедії
член «Вікімедіа Нідерланди» та «Вікімедіа Бельгія», організатор віквишколів, співпраці з бібліотеками, галереями, музеями і архівами (БоГеМА) та інших заходів
медик-інтерн, працює в департаменті пластичної хірургії та інструктором з надання першої допомоги підтримка дописувачів понад усе; прямі обговорення спільноти з членами Ради повірених; зменшення бюрократії; залучення розробників для виконання запитів спільноти


Детальніше у Вікіпедія:Кнайпа (різне)#Дуже важливо: вибори Ради повірених Фонду Вікімедіа. Якщо ви вже проголосували, дякуємо за вашу активність та перепрошуємо за зайве нагадування)NickK (обг.) 23:34, 27 травня 2015 (UTC)Відповісти

Запрошення на Вікіфлешмоб 2016

[ред. код]

Шановний(а) дописувачу(ка) української Вікіпедії Vynil 1109!

В минулому ви створили 25 статей Вікіпедії та додали 151 кб вікітексту — це значний внесок, який ми цінуємо! Однак за грудень та січень ви не здійснили жодних редагувань статей та не започаткували нових.

Тож запрошуємо долучитися до традиційного щорічного Вікіфлешмобу в українській Вікіпедії, який відбуватиметься протягом 29–31 січня 2016 — це гарна нагода створити нову статтю разом із сотнями інших користувачів. Охочі учасники акції зможуть отримати невеличкі сувеніри (особисто на вікізустрічі у вашому місті чи поштою). Долучайтеся!

P.S. Ідея проведення Вікіфлешмобів належить Ігорю Костенку, дописувачу Вікіпедії з Небесної сотні.

--Amakuha (обговорення) 22:00, 28 січня 2016 (UTC)Відповісти

Будь ласка, допоможіть нам оновити файли, опубліковані під ліцензією GFDL

[ред. код]

Ліцензія {{GFDL}} початково створювалася для посібників з користування програмним забезпеченням, і вона є не дуже придатною для медіафайлів, оскільки створює труднощі для повторного використання матеріалів. Мотивована прагненням спростити повторне використання файлів у відповідності з нашим баченням майбутнього вікіруху, 2009 року Рада повірених Фонду Вікімедіа вирішила припинити використання GFDL як єдиної ліцензії та використовувати на додачу до неї також ліцензію Creative Commons. Ви можете допомогти здійснити це оновлення шляхом переліцензування ваших власних файлів, перелічених нижче.

Для цього додайте шаблон {{cc-by-sa-4.0}} до сторінки опису файлу та замініть шаблон {{GFDL}} на {{GFDL|migration=redundant}}, або просто замініть {{GFDL}} на {{self|GFDL|Cc-by-sa-4.0}}.

Дізнатися більше можна тут.

Список файлів:

  1. File:Govtva_photo.jpg
  2. File:Lenin_in_Horishki.jpg
  3. File:Українська_хата_18-го_століття,_с._Хорішки.jpg

Дякуємо за співпрацю. --Andriy.vBot (обговорення) 05:36, 31 травня 2021 (UTC)Відповісти

Сторінку Соціальна адаптація військовослужбовців номіновано на вилучення

[ред. код]

Стаття Соціальна адаптація військовослужбовців, значний внесок до написання якої зробили Ви, номіновано на вилучення. Якщо Ви зацікавлені в обговоренні з цього приводу, будь ласка, залиште свій коментар на сторінці обговорення номінацій за 28 серпня 2023. Що ще можна зробити? --Seva Seva (обговорення) 22:16, 28 серпня 2023 (UTC)Відповісти