Ойксейнос

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
La Mer Noire Autrefois Pont-Euxin, Cara-Denghis Et par les Cosaques, Nikolas de Fer (Paris, 1705)

Ойксейнос - це англомовний науковий онлайн-журнал. Повна назва: "Ойксейнос: управління та культура у Чорноморському регіоні" (англ. - „Euxeinos. Governance and Culture in the Black Sea Region“). Журнал видається з 2011 року Центром управління та культури в Європ (HSG-GCE) Університету Ст. Галлена, Швейцарія. Назва журналі походить від грецького терміну "Pontos Euxeinos" (гостинне море), яким називали Чорне море.

У Ойксейнос публікуються наукові статті про політичні, культурні, економічні та соціальні процеси у Чорноморському регіоні, що включає в себе наступні країни: Болгарія, Грузія, Росія, Румунія, Туреччина та Україна. Кожен випуск журналу пропонує читачкам та читачам міждисциплінарні дослідження, аналіз та дискусії з ключових для регіону тем, що готують експертки та експерти з різних країн та наукових дисциплін. Редакція працює зі всіма текстами в режимі внутрішнього рецензування (editor reviewed). Також кожен номер журналу має запрошену редакторку чи редактора. Всі випуски журналу знаходять у вільному доступі на вебсайті HSG-GCE.

Попередні випуски[ред. | ред. код]

Поточний випуск[ред. | ред. код]

Ліцензія Creative Commons[ред. | ред. код]

Ойксейнос використовує Creative Commons license Version 4.0

Відкритий доступ: Open Access[ред. | ред. код]

Ойксенйос дотримується "Принципів політики відкритого доступу", яка була прийнята Конференцією ректорів швейцарських університетів (CRU), Швейцарський національний науковий фонд (SNF) та  Швейцарською академією гуманітарних і соціальних наук (SAHS). Це означає, що випуски Ойксейнос відрузу після публікації безкоштовно доступні в Інтернеті, що не порушує авторських прав авторок та авторів журналу. 

Weblinks[ред. | ред. код]