Опуво

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Місто
Опуво
Opuwo
Вид на поселення з Opuwo Country Hotel

Координати 18°03′00″ пд. ш. 13°50′00″ сх. д.H G O

Країна Намібія
Область Кунене (Намібія)
Висота центру 1300 м
Населення 7 900  (2012)
Часовий пояс UTC+1, влітку UTC+2
Телефонний код +264 65
GeoNames 3354077
OSM 2279589 ·R (Кунене)
Офіційний сайт opuwo.org
Опуво. Карта розташування: Намібія
Опуво
Опуво
Опуво (Намібія)
Мапа

Опуво (раніше Охопохо) — столиця північного регіону Намібії Кунене, є головним містом однойменного виборчого округу з населенням 7900 осіб[1]. Один з міст Каоколенду.

Назва «Опуво» перекладається з мови очіхімба як «кінець». Можливо, походження імені пов'язано з більш низьким рівнем життя в містах, що перебувають північніше, де жити було значно складніше.

Опуво є центром столітньої культури хімба, сьогодні стикається з серйозними проблемами нинішнього часу: поширені алкоголізм, злочинність. Належною мірою не забезпечується нагляд.

Історія[ред. | ред. код]

В період владарювання ПАР на території Намібії Опуво був зроблений адміністративним центром регіону проживання хімба. Поселення також використовувалося південноафриканськими військами як охоронний пункт. Під час виконання операції з отримання Намібією незалежності південноафриканська військова частина в Опуво була скасована.

Сьогодення[ред. | ред. код]

На даний момент в Опуво є лікарня, готель Opuwo Country Hotel. Більшість населення проживає в хатах, побудованих за традиційним методом. Поселення розташовується недалеко від водоспаду Епупа, що залучає велику кількість туристів.

Уродженці[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Namibia 2011 Population and Housing Census Preliminery Results. Namibia Statistics Agency, квітень 2012[недоступне посилання з квітня 2019]

Посилання[ред. | ред. код]