Офіс з розвитку підприємництва та експорту

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Офіс з розвитку підприємництва та експорту
Тип установа
Засновано 23 червня 2018
Штаб-квартира  Україна
epo.org.ua

Офіс з розвитку підприємництва та експорту — державна установа в Україні.

Станом на травень 2021 директором Офісу є Міськова Тетяна Михайлівна.

Мета діяльності[ред. | ред. код]

Метою діяльності офісу є:[1]

  • сприяння розвитку та підтримка малого і середнього підприємництва,
  • підтримка та просування експорту товарів, робіт та послуг українських виробників відповідно до програмних документів Кабінету Міністрів України, інших документів державного планування.

Історія[ред. | ред. код]

Державна установа «Офіс з просування експорту України» утворена наказом Мінекономрозвитку від 23.06.2018 No 864 з метою підтримки та просування експорту товарів, робіт та послуг українських виробників, а також участі в реалізації Експортної стратегії України («дорожньої карти» стратегічного розвитку торгівлі) на 2017—2021 роки, схваленої розпорядженням Кабінету Міністрів України від 27.12.2017 No 1017-р. Установа розпочала діяльність у грудні 2018 року.

Державну установу «Офіс з просування експорту України» перейменовано на «Офіс з розвитку підприємництва та експорту» відповідно до рішення Уряду від 10 березня 2021 року. 11 травня 2021 року затверджено положення про “Офіс з розвитку підприємництва та експорту”.[1]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б Уряд ухвалив рішення щодо створення Офісу з розвитку підприємництва та експорту. Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України. 18 травня 2021.

Посилання[ред. | ред. код]