Паоло Елеутері Серп'єрі

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Паоло Елеутері Серп'єрі
італ. Paolo Eleuteri Serpieri
Народився 29 лютого 1944(1944-02-29) (80 років)
місто Венеція
Громадянство Італія Італія
Національність італієць
Місце проживання місто Рим
Діяльність художник, автор коміксів
Alma mater Римський університет ла Сапієнца
Знання мов італійська[1][2]
Нагороди «Harvey Award»

Па́оло Елеуте́рі Серп'є́рі (італ. Paolo Eleuteri Serpieri; *29 лютого 1944, місто Венеція) — італійський автор та ілюстратор коміксів, відомий своїми роботами з досить докладно промальованими людськими формами, зокрема жіночими. Отримав світове визнання завдяки науково-фантастичної еротичної серії Druuna.

Біографія[ред. | ред. код]

Паоло Елеутері народився 29 лютого 1944 року у Венеції, у молодості переїхав до Риму. Вивчав архітектуру та живопис в Академії витончених мистецтв під керівництвом Ренато Гуттузо. Кар'єру художника почав 1966 року, але 1975 року переключився на комікси. Виконував замовлення для італійського журналу «Lanciostory»[3]. Будучи шанувальником вестернів разом з художником Раффаелем Амброзіо із «L'Histoire du Far-West» створив серію коміксів про Дикий Захід, яка була опублікована у журналах «Lanciostory» та «Skorpio». Починаючи з 1980 року працював над колекцією «Découvrir la Bible», а також над короткими розповідями для журналів «L'Eternauta», «Il Fumetto» та «Orient Express».

1985 року Паоло Елеутері опублікував «Morbus Gravis», першу роботу з серії Druuna. Серії притаманні реалістичні картинки, включаючи сцен насильства та сексу. Комікси стали дуже успішними, продавались накладом більше мільйона 12 мовами. Переклад англійською друкували у журналі «Heavy Metal». Враховуючи великий інтерес до серії, Серп'єрі опублікував численні альбоми, такі як «Obsession», «Druuna X», «Druuna X 2», «Croquis», «Serpieri Sketchbook», «Serpieri Sketchbook 2» та «The Sweet Smell of Woman». Високо деталізовані образи героїнь його коміксів здобули для художника звання «Майстра сідниць»[4]. Серп'єрі також приписують виконання робіт для відеогри «Druuna»[5].

1995 року отримав нагороду «Harvey Award» у номінації «Найкраще американське видання зарубіжних матеріалів».

Бібліографія[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Bibliothèque nationale de France BNF: платформа відкритих даних — 2011.
  2. CONOR.Sl
  3. http://www.gralon.net/articles/art-et-culture/bande-dessinee/article-paolo-eleuteri-serpieri-8.htm
  4. http://lambiek.net/artists/s/serpieri_pe.htm
  5. Архівована копія. Архів оригіналу за 9 травня 2009. Процитовано 18 жовтня 2016.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)

Посилання[ред. | ред. код]