Паста молліката

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Паста молліката
Походження  Італія

Паста молліката (італ. Pasta mollicataпаста з сухарями) — це традиційна страва регіону Базиліката, яку готують на всьому півдні Італії. У порівнянні з іншими рецептами пасти, це вважається «бідною стравою» (італ. la cucina povera), оскільки готується не так багато інгредієнтів.

Приготування[ред. | ред. код]

Пасту молліката зазвичай готують, обсмажуючи нарізану цибулю (попередньо змочену в червоному вині) на сковороді з оливковою олією першого віджиму та трохи сала . Потім до суміші додається нарізаний помідор і вариться на сильному вогні кілька хвилин. Після цього додається трохи черствого хліба, подрібненого в крихту, і каструля залишається на сильному вогні приблизно на 15 хвилин. Зливши солону пасту і обсмаживши її з невеликою кількістю сиру качіорікотта, страву приправляють ще свіжою качіорікоттою, олією та трохи гострого перцю. [1]

Сезонні варіації[ред. | ред. код]

Паста молліката, як і інші «бідні страви», має багато сезонних варіацій. Особливі варіанти приготування включають заміну цибулі на свіжу цибулю-порей. Також існують варіанти, в яких до основної приправи додають подрібнені горіхи та/або свіжі гриби.

Див.також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Food Safety: How Long Does Pasta Last. Процитовано 9 березня 2020.