Патерн (фільм)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Патерн
укр. Патерн
Жанри Конспірологічний трилер[en], детектив
Режисер Тарас Бенюк
Продюсери Олег Головенський, Володимир Швадчак, Віктор Вінтоняк
Сценаристи Володимир Єшкілєв, Тарас Бенюк
У головних
ролях
Тарас Бенюк, Анна Андрусишин, Володимир Тафійчук, Ірина Бенюк, Володимир Єшкілєв, Василина Костун, Олег Цьона
Оператори Олександр Полєвой, Дмитро Бородін
Композитори Петро Сенчук, Тарас Сенчук
Костюмер Соломія Ільницька
Звукорежисер Тарас Сенчук
Кінокомпанія Ukrainian West Film
Дистриб'ютор Ukrainian Film Distribution
Тривалість 1 год 26 хв
Мова українська
Країна  Україна
Рік 2022
Дата виходу 29 вересня 2022

«Патерн» — український детективний трилер, є дебютним фільмом для компанії Ukrainian West Film[1].

Сюжет[ред. | ред. код]

Дія фільму відбувається на студії, де проходить зйомка реаліті-шоу «Я ревную». Керівництво каналу, що замовив шоу, не задоволено рейтингами та наполягає на збільшенні градусу провокаційності. Продюсер та режисер шоу Антон вимагає від учасників розігрувати сцени ревнощів «на грані фолу». На знімальному майданчику ситуація виходить з-під контролю[2]. Адміністративна група шоу виявляється залученою до не контрольованих нею «ігор у ревнощі», що змушує Антона підозрювати: в шоу є другий план, «невидимий сценарій» — «Шоу про зйомки шоу», розігрування якого розраховано на елітних споживачів закритих сайтів[3].

Для Антона, вихідця з родини чиновника високого рангу, така ситуація виглядає принизливою. Він пробує вияснити, хто стоїть за «невидимим сценарієм». Одночасно в студії трапляється НС — хтось вбиває помічника адміністратора, Мілу, дівчину з темним минулим та специфічними сексуальними вподобаннями[3].

Тепер розслідування Антона спрямовано й на розкриття злочину. В істеричній атмосфері, яка панує на шоу після вбивства Міли, відбувається низка скандалів, які допомагають Антонові відкрити шокуючу правду. Вияснивши, що його тримали за «підставного», Антон йде на вияснення стосунків, що мало закінчується трагічно[3].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Гусев, Олександр (7 жовтня 2022). Що там у кіно: колообіг війни у цивілізації, довгоочікуваний “Максим Оса”, та ще чотири фільми жовтня. Українська правда (укр.). Процитовано 16 квітня 2023.
  2. "Як вони біжать", "Усміхайся", "Білявка" та "Фокус-покус 2": що подивитися на вихідних. Уніан (укр.). 29 вересня 2022. Процитовано 16 квітня 2023.
  3. а б в Патерн. Ukrainian Film Distribution (укр.). Процитовано 17 квітня 2023.