Перший національний канал Білоруського радіо

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
біл. Першы Нацыянальны канал Беларускага радыё
Країна Білорусь Білорусь
Місто трансляції Мінськ
Гасло «Білоруське радіо — радіо для всіх і кожного»[1]
Вперше в ефірі15 листопада 1925 (98 років)
ВласникНДТРК РБ
Вебсторінкаофіційний сайт

Перший Національний канал Білоруського радіо (біл. Першы Нацыянальны канал Беларускага радыё) — державна радіостанція, яка поширює свою програму по всій Білорусі.

Про радіостанції[ред. | ред. код]

Радіостанція має найвищий рейтинг серед електронних ЗМІ Білорусі. Є партнером радіогазети «Слово»[2].

Поширення[ред. | ред. код]

Передачі ведуться на ультракоротких хвилях і через Інтернет. Передачі на середніх, коротких та довгих хвилях (279 кГц) зупинені з 1 квітня 2016 року[3]. У більшості будинків встановлені радіорозетки для підключення абонентських гучномовців, але їх мережа поступово скорочується[4].

Перший національний канал Білоруського радіо транслюється на всю територію Білорусі, частково в Польщі, Литві, Латвії, Росії та Україні.

Нагороди[ред. | ред. код]

За підсумками 2007 року радіостанція відзначена дипломом переможця Національного конкурсу «Бренд року» в споживчій номінації.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Радіо Перший національний канал, Мінськ <! — Заголовок доданий ботом — >. Архів оригіналу за 4 березня 2016. Процитовано 26 лютого 2012.
  2. www.radioslovo.org <! — Заголовок доданий ботом ->. Архів оригіналу за 15 червня 2009. Процитовано 26 лютого 2012.
  3. Архівована копія. Архів оригіналу за 6 квітня 2016. Процитовано 3 квітня 2016.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)
  4. Архівована копія. Архів оригіналу за 14 квітня 2016. Процитовано 3 квітня 2016.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)

Посилання[ред. | ред. код]