Печатка округу Колумбія

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Печатка округу Колумбія
Деталі
Носій округ Колумбія
Затверджений 3 серпня 1871
Девіз JUSTITIA OMNIBUS

Велика печатка округу Колумбія (англ. The Great Seal of the District of Columbia) — один з офіційних символів федерального округу Колумбія, США.

Історія[ред. | ред. код]

Питання про прийняття печатки було розглянуто у першому акті першої легіслатури округу 1871 року. Офіційна дата прийняття друку — 3 серпня того ж року. У друкованих виданнях друк використовувалася аж до 15 травня 1979 року, коли постановою мера вона була замінена на логотип, який представляє прапор округу.

Опис[ред. | ред. код]

Печатка має округлу форму. У центральній частині зображено дві фігури. Першою є Джордж Вашингтон, що стоїть на п'єдесталі. Правою рукою він спирається ліктями на тростину, а в лівій руці тримає фасції, що символізують владу. За фасциями зображені рукоятки плугу. Праворуч від п'єдесталу на землі із зав'язаними очима стоїть богиня Феміда. У витягнутій правій руці вона тримає вінок, а в лівій руці — табличку. Під вінком зображений орел зі щитом на грудях. У голові щита розташована синя смуга, сам же щит виконаний у червоно-білих смугах. У лівій лапі він тримає стріли, в правій — гілку оливи. У дзьобі орел тримає стрічку. Одразу ліворуч від орла стоять два барила з тютюном, снопом пшениці і два мішки злаків.

На задньому фоні ліворуч зображена річка Потомак, яка лежить між берегами Вірджинії та округу Колумбія. За віадуком річку ї лівої сторони перетинає поїзд, на чолі якого стоїть старовинний паровоз. За віадуком зображено сонце, що випускає промені. На задньому фоні справа зображений Капітолій, за яким на віддалі простягаються пагорби.

У верхній частині печатки по контуру зовнішнього кільця нанесено напис «Округ Колумбія» (англ. District of Columbia). У центрі нижньої частини печатки зображений вінок, в якому виведено напис 1871, рік заснування округу. Під вінком розташована стрічка, що містить девіз «Справедливість для всіх» (лат. Justitia omnibus).

Див. також[ред. | ред. код]

Література[ред. | ред. код]

Benjamin F. Shearer, Barbara Smith Shearer. State names, seals, flags, and symbols: a historical guide. — 3, ілюстроване. — Greenwood Publishing Group, 2002. — P. 49. — ISBN 0313315345.

Посилання[ред. | ред. код]

District of Columbia: About (англ.). DC.gov. Архів оригіналу за 23 серпня 2011. Процитовано 22 січня 2011.